איפה חותכים סאב
אני הייתי בודק אם יש לי את הגרף של הרמקול הראשי שלי , בודק עד כמה הוא יורד באמת (ולא, להגיע ל45HZ בסלופ של יותר מ6DB , זה לא אומר שהוא מגיע ל45HZ ), כלומר לראות באמת לאן הוא מגיע , ואז בתלות בסלופ שיש לך לחתוך
אני יודע שזה אולי נשמע יותר מיד טכני , אז אני אתן לך כמה שאלות שיעזרו לך :
1 - ע"פ המפרט של הקדמיים , עד כמה הם יורדים , ומה מורה הגרף ? כלומר אם כתוב שהם יורדים עד 45HZ , בכמה DB זה?
2 - האם לקרוס של הסאב יש סלופים שונים ? למשל 6/12/18/24DB , ואם כן איזה
ברגע שאתה יודע את זה קל לחשב בערך (אני יודע שיש אנשים שמסוגלים לחשב במדוייק , אבל אני די מוגבל בזה )באיזה תדירויות אתה צריך לחתוך למטה
כלומר מאיזה מקום הסאב חייב להיות
אני יודע שזה אולי נשמע יותר מיד טכני , אז אני אתן לך כמה שאלות שיעזרו לך :
1 - ע"פ המפרט של הקדמיים , עד כמה הם יורדים , ומה מורה הגרף ? כלומר אם כתוב שהם יורדים עד 45HZ , בכמה DB זה?
2 - האם לקרוס של הסאב יש סלופים שונים ? למשל 6/12/18/24DB , ואם כן איזה
ברגע שאתה יודע את זה קל לחשב בערך (אני יודע שיש אנשים שמסוגלים לחשב במדוייק , אבל אני די מוגבל בזה )באיזה תדירויות אתה צריך לחתוך למטה
כלומר מאיזה מקום הסאב חייב להיות
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מכוונים את הסאב עד לרמת העיוות של הרמקולי מיד. לדוגמה אם הרמקולי שלך מגיעים ל100 הרץ, אך כבר ב120 יש עיוות, אתה חותך אותם בHPF ב120 ואת הסאב בLPF ב120.
החוקיות פה על פי הסכמות של הרכיבים כך שאין נתון מדויק.
בשביל לקבל פרופורציות אתה יכול להשתמש בגרף הזה:
החוקיות פה על פי הסכמות של הרכיבים כך שאין נתון מדויק.
בשביל לקבל פרופורציות אתה יכול להשתמש בגרף הזה:
סלופ זה עומק , דהיינו החיתוך נעשה בעומק מסויים שנמדד בDB (דציבלים), זה משפיע עד כמה החיתוך יהיה חד , ככול שמספר הסלופ עולה החיתוך יהיה יותר צמוד למספר ההרצים הנקוב , וההפיך
אבל בסלופים גדולים מאוד יש תופעה של היפוך פאזה
אם הוא יורד עד 35 הייתי מתחיל עם 45HZ ועולה בקפיצות של 10HZ
הרעיון הוא כזה, ככול שהדרייבר יותר גדול (בהנחה שהחומר של הממברנה זהה, וגם אורך התנועה של הסליל ),כך הוא יותר איטי . כמובן שחומר הממברנה, התיבה, ואורך הסליל משפיעים , אבל אם נוריד אותם מהמשוואה , אזי הגודל קובע את ה"מהירות" של הדרייבר
אם אתה רוצה לשמוע באותו זמן , אתה צריך מה שפחות מילוי שיהיה עם הסאב . מאידך 35HZ עם ירידה של 12 DB ב35, זה אומר שאתה צריך עוצמה פי 4 לנגן 35HZ .
ולכן הולכים ובודקים מתי הרמקול מנגן בפחות מ3DB ואת התדרים עד אז ימלא הסאב , השאר יבוא מהרמקול
גילוי הוגן ,
זו הדיעה שלי ואין לי הרבה נסיון , או אפילו כלום נסיון בזה , כך שעדיף אולי שתצמד להצעה של ג'קסי מעלי , כי נראה שלו יש יותר נסיון בנושא
אבל בסלופים גדולים מאוד יש תופעה של היפוך פאזה
אם הוא יורד עד 35 הייתי מתחיל עם 45HZ ועולה בקפיצות של 10HZ
הרעיון הוא כזה, ככול שהדרייבר יותר גדול (בהנחה שהחומר של הממברנה זהה, וגם אורך התנועה של הסליל ),כך הוא יותר איטי . כמובן שחומר הממברנה, התיבה, ואורך הסליל משפיעים , אבל אם נוריד אותם מהמשוואה , אזי הגודל קובע את ה"מהירות" של הדרייבר
אם אתה רוצה לשמוע באותו זמן , אתה צריך מה שפחות מילוי שיהיה עם הסאב . מאידך 35HZ עם ירידה של 12 DB ב35, זה אומר שאתה צריך עוצמה פי 4 לנגן 35HZ .
ולכן הולכים ובודקים מתי הרמקול מנגן בפחות מ3DB ואת התדרים עד אז ימלא הסאב , השאר יבוא מהרמקול
גילוי הוגן ,
זו הדיעה שלי ואין לי הרבה נסיון , או אפילו כלום נסיון בזה , כך שעדיף אולי שתצמד להצעה של ג'קסי מעלי , כי נראה שלו יש יותר נסיון בנושא
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הרגתם את הבחור....
שפה פשוטה:
רמקול, טוב ככל שיהיה יתמודד עם תדר נמוך פחות טוב מסאב ( ברמתו כמובן ) .
מתחת ל 80HZ מרבית הרמקולים עם וופר "נורמאלי" של 6.5" ומטה יעוותו ברמה מסויימת ולכן זו בדר"כ ברירת המחדל לחיתוך.
גם אם בנתונים היבשים הרמקול מסוגל לרדת ל 40HZ....תחתוך אותו כבר ב 80HZ.
העיוותים ירדו משמעותית או יעלמו לחלוטין.
תן לסאב לטפל בכל התדרים מתחת ל 80HZ. לשם כך הוא בנוי.
שפה פשוטה:
רמקול, טוב ככל שיהיה יתמודד עם תדר נמוך פחות טוב מסאב ( ברמתו כמובן ) .
מתחת ל 80HZ מרבית הרמקולים עם וופר "נורמאלי" של 6.5" ומטה יעוותו ברמה מסויימת ולכן זו בדר"כ ברירת המחדל לחיתוך.
גם אם בנתונים היבשים הרמקול מסוגל לרדת ל 40HZ....תחתוך אותו כבר ב 80HZ.
העיוותים ירדו משמעותית או יעלמו לחלוטין.
תן לסאב לטפל בכל התדרים מתחת ל 80HZ. לשם כך הוא בנוי.