מחפש פורום תיקלוט או DJ

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
123liki פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
שם מלא: ליאור הוכמן
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם מישהו יודע על פורום כזה בארצנו הקטנטנה ?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מה אתה צריך? (אני עוסק גם בזה)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

123liki פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
שם מלא: ליאור הוכמן
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

אז ככה - אני מעוניין ומוכן לעשות את צעדיי הראשונים כתקליטן

שליחה #3 

כמו שכתוב בנושא - אני רוצה להכנס לעולם התיקלוט - אני מתחיל כבניית תחביב, ואם זה ילך לי טוב גם לנסות לעשות קצת כסף מהצד.
אני כבר שבוע נובר באינטרנט, ועדיין יש לי שאלות, ואשמח אם תעזור לי:
לפני הכל , אני מעוניין להתחיל מהעולם הדיגיטאלי -עם חיבור מחשב , וכדומה (אני לא מתכוון שיהיו לי פטיפונים) , ויש לי 10000 ש"ח לביזבוזים לציוד תקלוט (יש כבר ברשותי לפטופ PC)
1. הבנתי שהמיקסרים של פיוניר הם המובילים בתחום, האם כדאי להשקיע ב- DJM800 או ב- DJM5000 ?
2. האם כדאי להשקיע במיקסר מחברה אחרת? סראטו 68 או "הלן והיט" ?
3. מה נותן לי חיבור המיקסר למחשב, כמו לדוגמא ב- DJM5000 שמגיע עם מידי וכרטיס קול דרך ה- USB?
4. האם כדאי לקנות CD-ים שהם גם קונטרולרים או ללכת ישירות על קונטרולרים - איזו המלצה ?
5. איזו תוכנת תקלוט אתה ממליץ , שהיא גם "ידידותית" למשתמש וגם איכותית ?
6. האם שווה להשקיע בקורס תקליטנים, ואם כן, איפה ?
תודה מראש,
ליאור

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

act.co.il

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

Re: אז ככה - אני מעוניין ומוכן לעשות את צעדיי הראשונים כתקליטן

שליחה #5 

123liki כתב:כמו שכתוב בנושא - אני רוצה להכנס לעולם התיקלוט - אני מתחיל כבניית תחביב, ואם זה ילך לי טוב גם לנסות לעשות קצת כסף מהצד.
אני כבר שבוע נובר באינטרנט, ועדיין יש לי שאלות, ואשמח אם תעזור לי:
לפני הכל , אני מעוניין להתחיל מהעולם הדיגיטאלי -עם חיבור מחשב , וכדומה (אני לא מתכוון שיהיו לי פטיפונים) , ויש לי 10000 ש"ח לביזבוזים לציוד תקלוט (יש כבר ברשותי לפטופ PC)
1. הבנתי שהמיקסרים של פיוניר הם המובילים בתחום, האם כדאי להשקיע ב- DJM800 או ב- DJM5000 ?
2. האם כדאי להשקיע במיקסר מחברה אחרת? סראטו 68 או "הלן והיט" ?
3. מה נותן לי חיבור המיקסר למחשב, כמו לדוגמא ב- DJM5000 שמגיע עם מידי וכרטיס קול דרך ה- USB?
4. האם כדאי לקנות CD-ים שהם גם קונטרולרים או ללכת ישירות על קונטרולרים - איזו המלצה ?
5. איזו תוכנת תקלוט אתה ממליץ , שהיא גם "ידידותית" למשתמש וגם איכותית ?
6. האם שווה להשקיע בקורס תקליטנים, ואם כן, איפה ?
תודה מראש,
ליאור
...
1: אם אתה רוה להיכנס DMJ (בכוונה רשמתי, כי זה Digital Media Jockey) אז מה שאני מציע לך זה קונטלולר ולא מיקסרים אנלוגיים.
2: בשביל מיקסר סראטו צריך ללמוד וצריך הרבה נסיון. אלין היט מיקסרים נהדרים אך יקרים ביחס לתקציב שלך.
3: ממליץ לך ללכת הישר לRELOOP, שזה קונטרולר נהדר והמוביל בשוק.
4: פחות מומלץ עקב ריבוי רכיבים ולא בכולם אתה תשתמש.
5: לרוב הקונטרול מגיע עם תוכנה ייעודית (TRAKTOR למשל).
6: שווה מאוד במיוחד ואין לך נסיון או ידע בסיסי במוזיקה או בסאונד בכלל. בקורס אתה לומד את התאוריה ומתרגל טכניקול שונות אך בעיקר זה להתאמן בבית והרבה. לבצע ניתוח שירים לצורך התאמת מיקס, זרימה ואנרגיה במיקס...

תקח בחשבון שכסף מהצד יש אך לא הרבה בכלל אלא אם כן אתה פול אוקנפולד הבא (הלוואי). במרבית המועדונים יש ציוד בסיסי כך שאין לך צורך בציוד שלך אלא רק CD ו\או תקליטים ו\או DOK.
כיום העולם עובר לרשת האינטרנט וכך גם הנגנים. לנגני פיונר חדשים יש אפשרות ליצור רשת פנימית וחיבור לאינטרנט, חיבור כרטיסי זיכרון, קריאת קבצי LOSSLESS וכו'...

עם הזמן אתה תחזיר את ההשקעה אך אתה חייב להתמקד בסגנון מוזיקה מסוים, סגנון ייחודי של טכניקות תקלוט, שילוב כלים נוספים ליצירת שואו וכו'...

אוכל לעזור לך בהכנת בסיס לצורך כניסה לתחום (אני מתקלט פאנקי, דיפ, טק האוס, טכנו, אלקטרוני, אסיד ג'אז ובארועים שונים גם פופ, רוק, ג'אז, בלוז), בחירת ציוד וטכניקות שונות של מיקס.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”