עזרתכם חברים: Xtreamer- בעיה הזויה ומאתגרת.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ערב טוב,

יש לי בעיה מאוד מוזרה שאני מנסה לפתור כבר מספר שבועות ללא הצלחה. פתחתי שרשור בפורום רשתות אבל לא הצליחו לעזור לי שם.

ובכן.... הX שלי מחובר קווית לראוטר שנמצא במרחק כמטר ממנו ומחובר לטלויזיה דרך כבל HDMI שעולה לכיוונה בתוך תעלה בצינור. מה שקורה זה שברגע שאני מפעיל את הX והטלויזיה כל הרשת בבית נופלת קרי הראוטר מפסיק לשדר וכמובן שהX לא מתחבר לרשת ולמחשב.
ועכשיו לקטע ההזוי-
1) כשאני מנתק את הX מהראוטר עדיין הכל נופל. כלומר גם כשאין שום חיוט ביניהם.
2)כשהX דלוק לבדו אין בעיות ברשת וכנ"ל כשהטלויזיה דלוקה לבדה.
3)כשהטלוזיה והX דולקים הכל נופל אך באופן מוזר כשאני מעביר בטלויזיה ערוץ כניסה אחר (של היס לדוגמה) הכל עובד כשורה.
4) חיברתי כבל HDMI מהX לכניסה בצד הטלויזיה מחוץ לשידה ולצינור שרץ בתוך הקיר ולא הייתה בעיה.
כלומר הרשת נופלת רק כשהטלויזיה מראה את מה שהX משדר דרך הכבל שרץ בתוך הקיר.

ניסיתי להחליף כמעט כל רכיב אפשרי אך ללא הועיל: החלפתי בין הכבלים של ממיר היס והX, החלפתי את הכבל שמחבר את הX לכבל cat6 חדש, את הכבל בין שקע הטלפון לראוטר ואפילו החלפתי בבזק את הראוטר עצמו (2760).

חברים אני נואש ובאמת שלא מבין מה גורם לבעיה. חשבתי בתחילה שאולי הכבל HDMI שרץ בתוך הקיר משרה איזושהיא הפרעה על הראוטר אך עד כמה שאני מבין הוא דיגיטלי ולכן זה לא כ"כ הגיוני.

אם מישהו מכם יכול לחשוב על דבר שיוכל לפתור לי את התעלומה המסתורית הזאת אודה לו עד מאוד.

תודה והמשך ערב נעים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”