יש לי מחלוקת עם מחלקת השירות של היבואן הרשמי של חברה מכובדת מאד בקשר לתקלה במגבר קולנוע ביתי שרכשתי מהם (ישירות מהתצוגה של היבואן, עדיין באחריות)
בלי לומר את שם החברה והיבואן הרשמי (והמבינים מבינים), אציין רק שמבין כל החברות שמיצרות מגברים לקולנוע ביתי, זו האחת מייצרת גם קונסולות משחקים...
לגופו של עניין, רציתי לשאול אם מנסיונם הטוב של שוכני הקהילה עם היבואן שבנידון, יש לי סיכוי אצלם במלחמה על שירות הוגן וטוב, או שחבל לי מראש על כל האנרגיות...
המגבר נקנה מתצוגה ישירות מן היבואן עם שנה אחריות (הבטחון שבחרתי נכון?)
לאחר כ-4 חודשי שימוש, התחלתי להרגיש בזמזום מעצבן שמופק מהרמקולים הקדמיים, ולאחר מחקר אף הצלחתי לבודד ולזהות שהנ"ל מופיע לסירוגין, ורק בעת פענוח אות אודיו דיגיטאלי מה-HDMI/OPT/COAX. מקור אודיו אנלוגי (שמן הסתם לא עובר פענוח) לא משחזר את התקלה.
לקח לי בערך חודש וחצי עד שמצאתי את הזמן לפרק את כל ארון המערכת המדוגם שלי ולקחת את המגבר לתיקון.
אחרי שבוע, התקשר טכנאי ואמר שהוא לא משחזר את התקלה כפי שתיארתי במסירת המכשיר. הסברתי לו בסבלנות את התהליכים שביצעתי כדי לבודד אותה, והוא הבטיח לנסות בעצמו.
אחרי שבוע נוסף, התקשרה נציגה אדיבה שעדכנה אותי כי נמצא שבר בבורד (Board) ושיש להחליפו בחדש בעלות של כ-1600 ש"ח (המגבר כולו עלה לי 2000 ש"ח מתצוגה...)
סירבתי לאשר את התיקון בטענה שהמוצר באחריות היבואן.
לאחר בירור נוסף, קטנה עלות התיקון ל-1200 ש"ח, אך גם זה לא היה מקובל עלי וביקשתי לדבר עם מנהלת השירות.
ביום חמישי ה-18 לחודש הבטיחו שזו תחזור אלי תוך 24 שעות. היום (יום שלישי ה-23 לחודש) חזרה אלי אחראית השירות (ולא המנהלת).
בשיחה עימה הסברתי בשלווה כי המכשיר לא קיבל ולא הקטנה שבחבטות בעת שהיה אצלי, ומכיוון שהיה בתצוגה הרי שסביר שהוצג בפני לקוחות מכיוונים רבים וייתכן שנפגע עוד טרם רכישתו.
הנציגה אמרה שלא סביר לדעתם שרק לאחר 6 חודשים הבאתי את המכשיר לתיקון, אך לדעתי הדבר ייתכן בהחלט שכן אם אכן יש סדק, ייתכן שבעת חיבור קונקטור בגב המגבר הופעל לחץ כזה או אחר שגרם לתקלה לבוא לידי ביטוי.
אותה אחראית העמידה בפני שתי אפשרויות:
הראשונה - תשלום מלא עבור החלפת כל הבורד
השנייה - שהם (היבואן ומעבדתו) ינסו לתקן את הסדק בעצמם ואם יצליחו, הרי שהעלות תהיה פחותה משמעותית.
כאן כבר התחילה להתהפך לי הבטן מההרגשה שמישהו מנסה לקיים יחסי מין בכפייה עם המוח שלי
סדק שמורגש רק בפענוח אות דיגיטלי? תיקון הסדק במעבדה? באמת?
כשניסיתי לבקש קצת יותר פרטים טכנים על מיקום הסדק, תשובת האחראית הייתה "יש שם המון פיוזים ומפסקים, אני לא יכולה לפרט במדיוק"
בסיכום השיחה ביקשתי שבכל זאת תחזור אלי מנהלת השירות ושבינתיים לא יעשו שום דבר למגבר.
מניסיון קודםעם היבואן הספציפי הזה, אל תצפה לגדולות ונצורות.
אני הגדלתי ועשיתי ושלחתי מייל תלונה ליצרן עצמו בארץ המוצא עם השתלשלות האירועים וראה זה פלא היבואן נהיה "נחמד " יותר ובסוף הושגה פשרה.
אז אחרי שהובטח לי תיקון ללא תשלום, כי סוף סוף מישהי אצל היבואן הצליחה להאמין לי שהמגבר לא ניזוק בעת שהיה ברשותי, הוחזר לי המגבר לאחר התיקון.
על פניו, נראה שהתקלה תוקנה והזמזום המטריד לא נשמע יותר במחוזותינו (ונקווה גם שלא ישוב עוד)
לצד זאת, אני לא יכול להתעלם משורה קטנה בכרטיס התיקון בה נכתב "אין אחריות על התיקון".
מה זאת אומרת? המכשיר תוקן ע"י היבואן הרשמי, במעבדה של היבואן הרשמי, ע"י טכנאי מוסמן של היבואן הרשמי, בידיעת מנהלת השירות של היבואן הרשמי. אז למה אין אחריות על התיקון?
אני מצרף צילום של הפסקה הרלוונטית מכרטיס התיקון לעיונכם.
נכתב שהכשיר קיבל מכה, וכך גם נאמר לי בטלפון וחשוב לציין שמוסכם ע"י כל הצדדים שאין זכר למכה כלשהיא במעטפת החיצונית (צבע, כיפוף או כל סימן אחר).
בתשובה לטענתי זו, אגב, הוסבר לי במידה והמגבר נפל על ארבעת רגליו באותו זמן, הרי שהזעזוע יכול היה לעבור למעגל המודפס מבלי להשאיר חותם חיצוני.
בשל מגבלת השכלתי בפיזיקה לתיכון בלבד, לא אחלוק עם טענה זו, אך אשמח להכיר את הקוסם שיכול להנחית מגבר של כמעט 20 קילו, שרוב משקלו בפינה השמאלית האחורית על ארבעת רגליו בו זמנית...
לסיכום העניין: זה בהחלט הביטחון שבחרתי נכון, והביטחון שמעולם לא אבחר במוצרים המיובאים ע"י חברה זו שוב.