כבל RCA דיגיטלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
kalda01, כל מה שאתה צריך זה כבל בעל עיכבה של 75אוהם. זה בדיוק מה שמוכרים בתור כבל וידאו בכל חנות (הכבלים הצהובים) זה עולה שקלים בודדים לכל היותר ואם זה עדיין יקר מידי בשבילך אתה יכול לנכין בעצמך מכבל אנטנה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
אני הבנתי שמדובר בכבל עם מחברי RCA בעל התנגדות שונה מכבל אודיו רגיל.Catskinner כתב:kalda01, כל מה שאתה צריך זה כבל בעל עיכבה של 75אוהם. זה בדיוק מה שמוכרים בתור כבל וידאו בכל חנות (הכבלים הצהובים) זה עולה שקלים בודדים לכל היותר ואם זה עדיין יקר מידי בשבילך אתה יכול לנכין בעצמך מכבל אנטנה....
מדובר באורך של 1 מטר בערך.
אם יש לי כבל אדום-לבן-צהוב מיותר אז פשוט לנתק את הגיד הצהוב ולהשתמש בו ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדיוק.
כשהחליטו מי שהחליטו על תקנים לכבלים לווידאו בבית הם בחרו בכבל פשוט ומחברים מוכרים בתקווה שזה יפשט את החיים לכל הצרכנים ההדיוטות. מסיבה זו בדיוק בחרו גם החברים ב AES את אותם הכבלים כדי להעביר אודיו דיגיטלי.
זה כמובן עצבן מספר יצרני כבלים שראו בצעד זה משהו שפוגע להם בפרנסה וכך התחילה תעשיה שלמה של כבלים "איכותיים" לווידאו ולאודיו דיגיטלי מלווה בפרסומים הזויים ומעשי בריונות שלא היו מביישים את עלילת הסרט "הבלתי משוחדים". האמת היא שבזמנו הייתי מכין לעצמי כבלים לווידאו מכבל אנטנה רגיל לחלוטין וזה היה נותן תוצאות מצויינות בעלות מצחיקה.
כשהחליטו מי שהחליטו על תקנים לכבלים לווידאו בבית הם בחרו בכבל פשוט ומחברים מוכרים בתקווה שזה יפשט את החיים לכל הצרכנים ההדיוטות. מסיבה זו בדיוק בחרו גם החברים ב AES את אותם הכבלים כדי להעביר אודיו דיגיטלי.
זה כמובן עצבן מספר יצרני כבלים שראו בצעד זה משהו שפוגע להם בפרנסה וכך התחילה תעשיה שלמה של כבלים "איכותיים" לווידאו ולאודיו דיגיטלי מלווה בפרסומים הזויים ומעשי בריונות שלא היו מביישים את עלילת הסרט "הבלתי משוחדים". האמת היא שבזמנו הייתי מכין לעצמי כבלים לווידאו מכבל אנטנה רגיל לחלוטין וזה היה נותן תוצאות מצויינות בעלות מצחיקה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
ומה המשמעות של הסיכוך בהעברת אות דיגיטלי? הרי בעצם מעבירים ביטים. או שעובר או שלא.yanivol כתב:רק הערה אחת: בכבל אנטנה יש סיכוך . בכבל הצהוב הפשוט אין....
לפי אותו הגיון אין כל טעם לקנות כבל HDMI איכותי ואפשר להסתפק בהכי פשוט ?
בהחלט כן, כבל קומפננט הוא בעל עכבה מתאימה של 75 אום כמו שCastskinner ציין.kalda01 כתב:אם יש לי כבל קומפוננט בעל חמישה גידים. אפשר לקחת כל אחד מה3 שמשמשים לוידאו ולהשתמש בו להעברת אודיו דיגיטלי ?...
וסיכוך חשוב בסביבה רועשת ובמיוחד למרחקים ארוכים, גם בחיבורים דיגיטלים.
אפשר בכיף,אבל זה לא "נחשב" אודיופיליkalda01 כתב:ואפשר להשתמש בקבל קומפוננט גם להעברת אודיו אנלוגי ?...
אני הכנתי את כל האינטרקונקטים האנלוגים מכבל RG58 שהוא 50 אום, ואת כל הכבלים הקווקסיאלים מכבל RG59 בעל עכבה של 75 אום.
עובד מצויין ונשמע טוב, לפחות עבורי.