אנטנה FM - נחוצה עזרה
-
UG
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
לאחר חיפוש באינטרנט כעצתו של מרטין,
מתברר שחברה גדולה בארה"ב לאנטנות FM היא TERK.
משהו מכיר?
האם דגמים עם מקור כוח המגבירים את הסיגנל באמת מוכיחים את עצמם?
האם יש חנויות בארץ לרכישת אנטנת FM אכותית במחיר סביר (עד 200 ש"ח).
אורי
הוספתי תמונה של דגם מעניין - משהו נכיר?
מתברר שחברה גדולה בארה"ב לאנטנות FM היא TERK.
משהו מכיר?
האם דגמים עם מקור כוח המגבירים את הסיגנל באמת מוכיחים את עצמם?
האם יש חנויות בארץ לרכישת אנטנת FM אכותית במחיר סביר (עד 200 ש"ח).
אורי
הוספתי תמונה של דגם מעניין - משהו נכיר?
לא מסכים איתך אני קולט מעולה עים אנטנה מוגברת פנימית פשוטה של 70 שקל תוצרת סקאל....
דן
דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
דן, אפשר פרטים לאנטנה שלך.
ראיתי כזאת שמתאימה לרדיו וטלויזיה, אבל מחפש משהו שלא יכער ויבלוט בסלון.
ה TREK הזאת נראית מתאימה.
אני יודע שיאיר צודק לגבי אנטנה חיצונית, אבל רוצה לנסות אנטנה פנימית קודם, ולראות אם זה מספיק סביר.
ה TREK הזאת נראית מתאימה.
אני יודע שיאיר צודק לגבי אנטנה חיצונית, אבל רוצה לנסות אנטנה פנימית קודם, ולראות אם זה מספיק סביר.
גם לי יש בעיות קליטה קשות בדירה (עבור חלק מתכנות), שום חוט T לא עוזר. ניסיתי אנטנה TV אקטיבית – היא גם לא יעילה (שזה בעצם מובן - היא מגבירה בתחום תדירויות שונה). חיפשתי אנטנה ייעודית ל-FM ולא מצאתי...yairf כתב:
חבר במקומה חוט T ותראה שאיכות הקליטה לא מתקלקלת (אולי להיפך)...
מנסיוני-אנטנה על הגג
כשהייתי בעבר גר בקומה אחרונה ,הפתרון היה מעולה.
בנוסף תמיד אפשר להתחבר לשקע של יס או הוט והתוצאה לא פחות טובה,כך שאתה עוקף את הטיונר ומקבל ישירות אות דיגיטלי למגבר.
בנוסף תמיד אפשר להתחבר לשקע של יס או הוט והתוצאה לא פחות טובה,כך שאתה עוקף את הטיונר ומקבל ישירות אות דיגיטלי למגבר.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
רכשתי 2 אנטנות מעולות תוצרת Magnum Dynalab דגם ST-2
שלחו לי מחו"ל , שווה כל אגורה.
ממליץ בחום.
http://www.magnumdynalab.com/fmantenna-st2.htm

שלחו לי מחו"ל , שווה כל אגורה.
ממליץ בחום.
http://www.magnumdynalab.com/fmantenna-st2.htm
Re: מנסיוני-אנטנה על הגג
אני ל א ידע לגבי HOT, אבל ב-YES איכות השידור של תחנות רדיו היא הגרועה ביותר.avile7 כתב:בנוסף תמיד אפשר להתחבר לשקע של יס או הוט והתוצאה לא פחות טובה,כך שאתה עוקף את הטיונר ומקבל ישירות אות דיגיטלי למגבר....
גרוע באיזה מובן?
ויטלי,לדעתך אם אשמע רדיו באמצעות טיונר,התוצאה תהיה טובה יותר?
ואם כן מה המחיר הנדרש שיש להשקיע בטיונר טוב שבו אפשר להרגיש הבדל משמעותי?
ואם כן מה המחיר הנדרש שיש להשקיע בטיונר טוב שבו אפשר להרגיש הבדל משמעותי?
בהשוואה לטיונר של רסיבר טוב (כעת יש לי Pioneer AX3 וקודם היה Kenwood 7772) שידורי YES נשמעים כמו איזה רדיו סיני ב-100 ₪. אני כבר לא מדבר על זה שבחלק מהתחנות שידורי YES מדי פעם מלווים ברעשים. כמה צריך להשקיע בטיונר יעודי – אין לי מושג (אף פעם לא היה לי טיונר נפרד), אבל אני חושב שאפילו רסיבר ממוצע ייתן תוצאה הרבה יותר טובה משידורי YES (בתנאי שיש קליטה, כמובן).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כפי שנאמר כבר קודם - אין תחליף לאנטנה חיצונית. כל האנטנות הפנימיות שמוכרים לכם עם מגברים למיניהם אינן עושות יותר מאנטנת לולאה פשוטה.
למעט, כמובן, חיבור לחברת הכבלים.
בשעתו, לפני לא מעט שנים, ואני לא יודע מה המצב היום, ניתן היה להשיג, באזור התחנה המרכזית, את הצינורות וחלקי המתכת לבניית אנטנה כזו.
לי יש על הגג אנטנת יאגי 4 אלמנטים ל FM שנבנתה מאלמנטים כנ"ל. היום מצבה רעוע למדי אך עדיין הקליטה עימה טובה, ללא מגבר. היא מכוונת לכיוון איתנים אבל נותנת קליטה טובה לכל התחנות באזור המרכז. למעוניינים אשמח לספק תוכנית.
לאנטנה כזו, בעיקר עם הכל ארוך, אפשר להוסיף קדם מגבר שמותקן ליד האנטנה. פעם חברת פנורמה מכרה כאלו. לא ידוע לי המצב היום.
למעט, כמובן, חיבור לחברת הכבלים.
בשעתו, לפני לא מעט שנים, ואני לא יודע מה המצב היום, ניתן היה להשיג, באזור התחנה המרכזית, את הצינורות וחלקי המתכת לבניית אנטנה כזו.
לי יש על הגג אנטנת יאגי 4 אלמנטים ל FM שנבנתה מאלמנטים כנ"ל. היום מצבה רעוע למדי אך עדיין הקליטה עימה טובה, ללא מגבר. היא מכוונת לכיוון איתנים אבל נותנת קליטה טובה לכל התחנות באזור המרכז. למעוניינים אשמח לספק תוכנית.
לאנטנה כזו, בעיקר עם הכל ארוך, אפשר להוסיף קדם מגבר שמותקן ליד האנטנה. פעם חברת פנורמה מכרה כאלו. לא ידוע לי המצב היום.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
UG
איכות הקליטה בשימוש באנטנה הכוללת מגבר פנימי למעשה תלויה באיכות המגבר.
נשאלת השאלה - האם עדיף אנטנה הכוללת מגבר פנימי או ללא מגבר?
בלי להכנס להסברים טכניים, אם איכות המגבר שקיים באנטנה נמוך מאיכות מגבר הכניסה של ה TUNER (שאליו תחובר האנטנה), התוצאה הבלתי נמנעת זה קילקול באיכות הקליטה. במקרה כזה עדיף לחבר אנטנה ללא מגבר פנימי.
ברור שחיבור אנטנה חיצונית עדיף על אנטנה פנימית, אבל כשאין בררה וחייבים אנטנה פנימית עם מגבר (כי אנטנה פנימית רגילה לא מספקת), חשוב להקפיד לקנות אנטנה (הכוללת מגבר) מיצרנים ידועים שגם מספקים מפרט טכני.
איכות הקליטה בשימוש באנטנה הכוללת מגבר פנימי למעשה תלויה באיכות המגבר.
נשאלת השאלה - האם עדיף אנטנה הכוללת מגבר פנימי או ללא מגבר?
בלי להכנס להסברים טכניים, אם איכות המגבר שקיים באנטנה נמוך מאיכות מגבר הכניסה של ה TUNER (שאליו תחובר האנטנה), התוצאה הבלתי נמנעת זה קילקול באיכות הקליטה. במקרה כזה עדיף לחבר אנטנה ללא מגבר פנימי.
ברור שחיבור אנטנה חיצונית עדיף על אנטנה פנימית, אבל כשאין בררה וחייבים אנטנה פנימית עם מגבר (כי אנטנה פנימית רגילה לא מספקת), חשוב להקפיד לקנות אנטנה (הכוללת מגבר) מיצרנים ידועים שגם מספקים מפרט טכני.
מוטי