http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2364812,00.asp
מאמר מעניין - למה מקרן טוב כטלוויזיה ביתית
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תקציר מנהלים
אני חושב שהוא מתכוון פחות או יותר לאותו דבר כמו שכתבתי פעם
http://www.hometheater.co.il/vt124660
וגם זה דורש תקציא מנהלים והריהו:
תמונה גדולה ממקרן פשוט יחסית, אפילו בהקרנה על קיר לבן,
נותנת חוויית צפייה הרבה יותר טובה מן המסך המשוכלל ביותר (שגודלו, נגיד, עד 50-60 אינצ')
במיקרה הזה, הגודל מאוד קובע
כשיהיו תכני 3D רבים, מן הסתם זה יהיה הפקטור המובל בחוויית הצפייה
http://www.hometheater.co.il/vt124660
וגם זה דורש תקציא מנהלים והריהו:
תמונה גדולה ממקרן פשוט יחסית, אפילו בהקרנה על קיר לבן,
נותנת חוויית צפייה הרבה יותר טובה מן המסך המשוכלל ביותר (שגודלו, נגיד, עד 50-60 אינצ')
במיקרה הזה, הגודל מאוד קובע
כשיהיו תכני 3D רבים, מן הסתם זה יהיה הפקטור המובל בחוויית הצפייה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יש לו שתי טענות עיקריות:
1. המקרנים נותנים את אותה האיכות כמו מסך, גם בתנאי תאורה משתנים (כולל אור שמש דרך החלון), אם משתמשים במסך מתאים - הוא טוען שיש מסכים שיכולים להגביר קונטרסט, לבלוע אור סביבתי (Ambient Light) ואף להגביר את בהירות התמונה.
2. במחיר שיעלה מסך 60 אינץ', אפשר לקנות מקרן מצוין שגם ממרחק הקרנה קצר יחסית יכול לתת תמונה של 60 אינץ' = שוות ערך באיכותה.
אני מצטער, המאמר הזה לא ממש רציני ואין פה שום השוואת איכויות אמיתית, בפרט כשמדברים על תנאים מוארים.
1. המקרנים נותנים את אותה האיכות כמו מסך, גם בתנאי תאורה משתנים (כולל אור שמש דרך החלון), אם משתמשים במסך מתאים - הוא טוען שיש מסכים שיכולים להגביר קונטרסט, לבלוע אור סביבתי (Ambient Light) ואף להגביר את בהירות התמונה.
2. במחיר שיעלה מסך 60 אינץ', אפשר לקנות מקרן מצוין שגם ממרחק הקרנה קצר יחסית יכול לתת תמונה של 60 אינץ' = שוות ערך באיכותה.
אני מצטער, המאמר הזה לא ממש רציני ואין פה שום השוואת איכויות אמיתית, בפרט כשמדברים על תנאים מוארים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לחלוטין מוטעה. לא קראתי את המאמר אבל מקרן טוב רק בחושך. מה לעשות שהוא לא יודע להקרין שחור...
לעומת זאת מסכים דקים יודעים בהחלט להגיע לשחור כהה באופן דרמטי מהאור האמביאנטי שבחדר.
הפרמטרים החשובים ביותר לאנשים (לפי בדיקות אובייקטיביות):
1. קונטרסט
2. חדות
3. גודל
4. צבעים
בקונטרסט יש כאן נפילה גדולה. בחדות יש פחות חדות במסך גדול לעומת מסך קטן. כך שבעצם יש כאן שני פאקטורים שמשחקים לרעת המקרן.
לעומת זאת, כאשר האור כבוי רק נקודה מספר 2 היא הבעייתית ובשילוב תוכן איכותי ניתן להתגבר בקלות על הסוגיה הזו.
לעומת זאת מסכים דקים יודעים בהחלט להגיע לשחור כהה באופן דרמטי מהאור האמביאנטי שבחדר.
1. קונטרסט
2. חדות
3. גודל
4. צבעים
בקונטרסט יש כאן נפילה גדולה. בחדות יש פחות חדות במסך גדול לעומת מסך קטן. כך שבעצם יש כאן שני פאקטורים שמשחקים לרעת המקרן.
לעומת זאת, כאשר האור כבוי רק נקודה מספר 2 היא הבעייתית ובשילוב תוכן איכותי ניתן להתגבר בקלות על הסוגיה הזו.
אני אומנם לא מכיר מחקרים,
אבל לי אישית הגודל במקום ראשון.
(ובלבד ששאר הפרמטרים אינם זוועה).
מכיר עוד כמה אנשים כאלה
הרבה האנשים שצופים במקרן
(או במסך ממש גדול, כמו במיסעדה של בוקשסתר במיתחם G בראשון)
מביעים יותר התפעלות מאשר צפייה במסך בגודל רגיל
בלי לבדוק פרמטרים בציציות
מכיר עוד כמה אנשים כאלה
הרבה האנשים שצופים במקרן
בלי לבדוק פרמטרים בציציות
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
\oferlaor כתב:לחלוטין מוטעה. לא קראתי את המאמר אבל מקרן טוב רק בחושך. מה לעשות שהוא לא יודע להקרין שחור...
1. קונטרסט
2. חדות
3. גודל
4. צבעים
לעומת זאת, כאשר האור כבוי רק נקודה מספר 2 היא הבעייתית ובשילוב תוכן איכותי ניתן להתגבר בקלות על הסוגיה הזו....
זה לא מדויק, ישנם מסכים שחורים, כמו סוני CHROMAVIEW ןDYNACLEAR (הזולים יחסית) וSI BLACK DIAMOND (היקר מאוד) המאפשרים הקרנה וקבלת שחור גם בתנאי תאורה. כמובן שיש תנאים קיצוניים בהם גם זה לא יעבוד.
קוביקו כתב:אני אומנם לא מכיר מחקרים,
מכיר עוד כמה אנשים כאלה
הרבה האנשים שצופים במקרן
בלי לבדוק פרמטרים בציציות...
מסכים לחלוטין, אני חושב שכל מי שמחזיק מקרן מחשיב את הגודל הרבה לפני כל פרמטר אחר,
שום מסך של 50 או 60 לא יתן חווית צפיה כפי שמתקבלת מצפיה במקרן
איך אפשר לצפות בסרט בתאורה, לא משנה אם זה מקרן או מסך?