ברמת העיקרון לא מחברים רמקולים במקביל ליציאות אלא אם כן הרמקולים שלך הם 8 אום והמגבר 4...
יש מפצלי רמקולים ייעודיים אשר משווים את ההתנגדות של היציאה מול העומס שנוצר בכדי לא להזיק ליציאות המגבר.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT
יש כמה סוגים...
מה הנתונים של המגבר ומה של הרמקולים?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
מה ההתנגדות המוצא של כל ערוץ במגבר?
מה ההתנגדות של כל רמקול?
מה ההספק של כל רמקול?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
למה שיירד? זה נראה מקרה קלאסי שבו אפשר, לא? שני רמקולים עם עכבה של 8 אוהם כל אחד, מחוברים במקביל יתנו עכבה שקולה של 4 אוהם. המגבר מתוכנן ל4 אוהם...
דרך אגב, יש לי מפסק A, B, A+B לרמקולים, שלמעשה מחבר את הרמקולים בטור. כדי לקבל רק זוג אחד, הוא מקצר את הזוג השני.
urisavor כתב:למה שיירד? זה נראה מקרה קלאסי שבו אפשר, לא? שני רמקולים עם עכבה של 8 אוהם כל אחד, מחוברים במקביל יתנו עכבה שקולה של 4 אוהם. המגבר מתוכנן ל4 אוהם...
...
זה נכון בתיאוריה.
מעשית, אין רמקול ששומר על עכבה קבועה לכל ספקטרום התדרים.
החברת לא מפרסמות את גרף התפלגות העכבה לתדרים השונים וכנראה שיש לזה סיבה טובה.
urisavor כתב:למה שיירד? זה נראה מקרה קלאסי שבו אפשר, לא? שני רמקולים עם עכבה של 8 אוהם כל אחד, מחוברים במקביל יתנו עכבה שקולה של 4 אוהם. המגבר מתוכנן ל4 אוהם...
...
זה נכון בתיאוריה.
מעשית, אין רמקול ששומר על עכבה קבועה לכל ספקטרום התדרים.
החברת לא מפרסמות את גרף התפלגות העכבה לתדרים השונים וכנראה שיש לזה סיבה טובה.
ארז
...
גם מה שאתה אומר נכון וגם מה שאורי אומר נכון, כך שבפועל אפשרי לחבר במקביל שני זוגות של רמקולים, להגביר ולזכור את הנק' שבה המגבר נכנס לקטימה ו\או יש ירידת איכות לאומת עוצמה נמוכה יותר...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
עוד נקודה, ארז: אכן יש סטייה מהנתון המוכרז ברמקולים, אבל זה גם נכון לזוג שמראש מוכרז כ4 אוהם, נכון? אני מניח שלכן למגבר יש רמת תולרנס (אפיצות?) מסויימת, שייתכן ותסבול גם את הסטייות של שני זוגות של 8 אוהם ללא נזק וללא קטימה, לא?
ותשובה שקיבלתי במקום אחר בפורום (שם אני דוקא לא כל כך מסכים לה ): תן לאוזניים לשפוט!
urisavor כתב:עוד נקודה, ארז: אכן יש סטייה מהנתון המוכרז ברמקולים, אבל זה גם נכון לזוג שמראש מוכרז כ4 אוהם, נכון? אני מניח שלכן למגבר יש רמת תולרנס (אפיצות?) מסויימת, שייתכן ותסבול גם את הסטייות של שני זוגות של 8 אוהם ללא נזק וללא קטימה, לא?
...
מה שאתה אומר נשמע הגיוני אבל האם אין בזה סיכון?
מה יכול לקרות אם תהיה נקודה שהסכימה של שתי העכבות תהיה יותר מידי עבור המגבר ? למשל, תרד מ 3 אוהם?
אז המגבר יתמודד באותה דרך שבה הוא מתמודד אם מקצרים לו את היצאירות או סתם עוברים את ההספק המתוכנן - בד"כ קטימה, או לכל היותר הפעלת מנגנון הגנה...
לא הייתי מהסס לנסות את זה על אף מגבר שיש לי, או היה לי, אבל כל אחד ושיקוליו הוא...