חיבור נתב לינקסיס ואינטרנט
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
RTFM....
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

בחברות אבל זה רשום שם.
מעבר לזה דרוש שם משתמש וססמא שניתן לקבל מהספק,
חוץ מזה הספק אמור לעזור לך.
חוץ מזה הספק אמור לעזור לך.
תשמע...
אני מעדיף לחסוך זמן וללמוד מנסיונם של אחרים, אם יש מישהו שכבר עשה את זה וזה עובד, אני מעדיף שיתן לי הוראות מדוייקות בלי לחכות שעה למוקדן של ברק שישאל אותי מליון שאלות בסגנון של 'חיברת את הכבל רשת' וכו'.agent__smith כתב:בחברות אבל זה רשום שם.
חוץ מזה הספק אמור לעזור לך....
אם אתה יכול לעזור אני אשמח, בשביל תשובות בסגנון 'RTFM' לא צריך את הפורום הזה.
דודי.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שים לב שמאז שפרסמת את השאלה עברו יותר מ 24 שעות.
בזמן הזה יכולת להתקשר למוקד, לפתוח את השיחה ב"שלום - חיברתי כבר את כל הכבלים, נכנסתי לממשק הניהול של הנתב, אנא הנחו אותי בהגדרות המדויקות".
אם אתה לא יודע איך נכנסים לממשק הניהול - בשביל זה הנתב מגיע עם חוברת.
באופן כללי - אנשים תורמים מזמנם ומרצם לענות בפורום לשאלות. זה לא אומר שמי שעונה נמצא פה כדי להחליף השקעת מאמץ מינימלי מצידך בקריאת החוברת וניסיון לעבוד לבד.
ניסית ולא הצלחת? אתה מוזמן לשאול, לפרט מה עשית ואז יהיו מי שיתרמו מנסיונם כדי לפתור את הבעיה.
אל תחשוב שבגלל שאנשים נותנים פה אצבע, אפשר לדרוש את כל היד.
בזמן הזה יכולת להתקשר למוקד, לפתוח את השיחה ב"שלום - חיברתי כבר את כל הכבלים, נכנסתי לממשק הניהול של הנתב, אנא הנחו אותי בהגדרות המדויקות".
באופן כללי - אנשים תורמים מזמנם ומרצם לענות בפורום לשאלות. זה לא אומר שמי שעונה נמצא פה כדי להחליף השקעת מאמץ מינימלי מצידך בקריאת החוברת וניסיון לעבוד לבד.
ניסית ולא הצלחת? אתה מוזמן לשאול, לפרט מה עשית ואז יהיו מי שיתרמו מנסיונם כדי לפתור את הבעיה.
אל תחשוב שבגלל שאנשים נותנים פה אצבע, אפשר לדרוש את כל היד.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

אני רק אוכל מדי פעם בטורקי באור יהודה....
ו+1 ענק URILER!!!
ו+1 ענק URILER!!!
הבעיה נפתרה
ע"י מוקדן שפשוט הגדיר את החיבור כחיבור אוטומאטי בלי חייגן.uriler כתב:שים לב שמאז שפרסמת את השאלה עברו יותר מ 24 שעות.
אל תחשוב שבגלל שאנשים נותנים פה אצבע, אפשר לדרוש את כל היד....
ואשר לביקורת (שלא ממש הבנתי מאיפה היא באה ולמה...)
ההתנשאות והטפת המוסר מיותרים.
דודי.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
dudil,
תסלח לי אבל אתה צריך ללמוד לקבל ביקורת בונה.
הביקורת של uriler עניינית וכלל לא מתנשאת.
לתשומך ליבך.
ולגופו של עניין - שמחתי לקרוא שהבעיה נפתרה
תסלח לי אבל אתה צריך ללמוד לקבל ביקורת בונה.
הביקורת של uriler עניינית וכלל לא מתנשאת.
לתשומך ליבך.
ולגופו של עניין - שמחתי לקרוא שהבעיה נפתרה
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
dudil,
אני מצטער אם הבנת את ההערה שלי כמתנשאת - זו ממש לא הייתה כוונתי.
ההערה שלך על ה "RTFM" הייתה סרקסטית ולדעתי לא במקומה, ואני הסברתי לך את שעבר ל Agent_Smith בראש (כנראה שהצלחתי, עובדה שהוא הסכים איתי).
אתה משתמש ותיק בפורום וככזה, שים לב שמתנהלים פה הרבה מאוד דיונים גם סביב שאלות "פשוטות" לכאורה, בתנאי ששואל השאלה מראה נכונות "לעבוד" קצת.
לדעתי (ואני מדבר פה בשם עצמי, כתומך ומישהו ששמח לענות לשאלות), אם מגיע מישהו בעל יכולת התמודדות עם בעיות, שמכיר מעט את התחום (ולפי השאלה שלך - אתה מכיר מספיק), הוא יכול לנסות להרים לבד את המזלג ולא לצפות שיגישו לו את האוכל בכפית ישר לפה...
בכל מקרה, אני שמח שנפתרה הבעיה ושים לב שבסופו של דבר - השיחה למוקד אכן הייתה הפתרון היעיל (לא לכל סיטואציה הפתרון בפורום הוא המהיר ביותר).
ההערה שלך על ה "RTFM" הייתה סרקסטית ולדעתי לא במקומה, ואני הסברתי לך את שעבר ל Agent_Smith בראש (כנראה שהצלחתי, עובדה שהוא הסכים איתי).
אתה משתמש ותיק בפורום וככזה, שים לב שמתנהלים פה הרבה מאוד דיונים גם סביב שאלות "פשוטות" לכאורה, בתנאי ששואל השאלה מראה נכונות "לעבוד" קצת.
לדעתי (ואני מדבר פה בשם עצמי, כתומך ומישהו ששמח לענות לשאלות), אם מגיע מישהו בעל יכולת התמודדות עם בעיות, שמכיר מעט את התחום (ולפי השאלה שלך - אתה מכיר מספיק), הוא יכול לנסות להרים לבד את המזלג ולא לצפות שיגישו לו את האוכל בכפית ישר לפה...
בכל מקרה, אני שמח שנפתרה הבעיה ושים לב שבסופו של דבר - השיחה למוקד אכן הייתה הפתרון היעיל (לא לכל סיטואציה הפתרון בפורום הוא המהיר ביותר).
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1895
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
נצל"ש - קראתי ביקורות חיוביות על הלינקסיס WRT54GL המדובר
האם הוא כולל מודם בתוכו? או שאני אמור לחבר אותו למודם קיים?
לפי זאפ הוא לא כולל מודם (http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=wrt54gl),אז תמהתי איך אחרים מתחברים לאינטרנט ומשתפים WIFI דרכו (או שאולי לכל אחד יש מודם וראוטר,2 מכשירים בנפרד)
עריכה - אני שואל מפני שיש לי אחד בבית,לא זוכר אם זה הדגם המדובר,ועברה לי מחשבה בראשי שאולי האינטרנט יעבוד טוב יותר עם ציוד מתקדם יותר,ממה שבזק סיפקו לי (ראוטר סימנס SL2-141)
רב תודות לעוזרים
(אגב אני כותב מהעבודה,כי בכל קצרין אין כרגע אינטרנט\ישנן בעיות טלפון לבזק,כנראה צה"ל הפגיז אתמול בתרגיל איזה ארון תקשורת או שתיים
)
עריכה שניה - שאלתי את אחי שנתן לי את הלינקסיס והוא אישר שאין לו מודם.
אם כך מה יכול לתת לי אם אחבר אותו למודם\ראוטר סימנס הנוכחי? או שפשוט אחפש לינקסיס אחר שכולל מודם ?
לפי זאפ הוא לא כולל מודם (http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=wrt54gl),אז תמהתי איך אחרים מתחברים לאינטרנט ומשתפים WIFI דרכו (או שאולי לכל אחד יש מודם וראוטר,2 מכשירים בנפרד)
עריכה - אני שואל מפני שיש לי אחד בבית,לא זוכר אם זה הדגם המדובר,ועברה לי מחשבה בראשי שאולי האינטרנט יעבוד טוב יותר עם ציוד מתקדם יותר,ממה שבזק סיפקו לי (ראוטר סימנס SL2-141)
רב תודות לעוזרים
אם כך מה יכול לתת לי אם אחבר אותו למודם\ראוטר סימנס הנוכחי? או שפשוט אחפש לינקסיס אחר שכולל מודם ?
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
תשמע...
השאלה באה כדי לחסוך זמן, ההתקנה היתה אצל חבר ועשאתה מתכוון לעשות את הדברים ב10 בלילה, אתה לא רוצה לבלות שעתיים בלהתבחבש עם חוברות, דיסקים והתקנות.uriler כתב:dudil,
בכל מקרה, אני שמח שנפתרה הבעיה ושים לב שבסופו של דבר - השיחה למוקד אכן הייתה הפתרון היעיל (לא לכל סיטואציה הפתרון בפורום הוא המהיר ביותר)....
כן אני יכול להסתדר לבד, כן כבר עשיתי דברים דומים עשרות פעמים אצלי ואצל אחרים וכן בד"כ בכל מה שקשור למחשבים ומוצרי חשמל בכלל אני לא צריך שום עזרה אלא להיפך.
במקרה הספציפי הנ"ל כדי לחסוך זמן חשבתי לתומי שיבוא מישהו שכבר עבר את התלאות (הראוטר די נפוץ וכן חיבור לכבלים) ויעשה לי את העבודה קלה וזריזה. לצערי זה גם לא קרה וגם חטפתי מקלחת קרה על זה שבכלל שאלתי את השאלה....
התשובה הסרקאסטית שלי ל-"RTFM" באה ממקום של הומור ולא של רוגז ואם זה נראה אחרת גם אני מתנצל.
ואני כן חושב שיש מקום להומור וגם לציניות וסרקאסטיות בפורומים באופן כללי, ואני גם חושב שאם אין לך מה לתרום אז תמיד עומדת הברירה לא לענות כלל. כמו שאני לוקח בחשבון שאנשים רבים יכולים לקרוא את הפוסט כי הפורום הוא ציבורי וכל אחד יכול לזרוק משהו נעים יותר או פחות, כך כל אחד אחר צריך להיות פתוח לאפשרות שדברים יחזרו.
ואם כבר ביקורת בונה... RTFM זו לא עזרה, בד"כ גורר תגובות עצבניות וממש לא עוזר.
בחברות.
דודי.
בתור בעל נסיון עם הראוטר הנ"ל...
אין לו מודם פנימי הוא מתחבר למודם של הכבלים\ADSL. הוא מסוגל לשמש כחייגן ולכן משאיר את התקשורת מחוברת.l33cher כתב:נצל"ש - קראתי ביקורות חיוביות על הלינקסיס WRT54GL המדובר
רב תודות לעוזרים(אגב אני כותב מהעבודה,כי בכל קצרין אין כרגע אינטרנט\ישנן בעיות טלפון לבזק,כנראה צה"ל הפגיז אתמול בתרגיל איזה ארון תקשורת או שתיים
![]()
)
אם כך מה יכול לתת לי אם אחבר אותו למודם\ראוטר סימנס הנוכחי? או שפשוט אחפש לינקסיס אחר שכולל מודם ?...
כן כדאי לך להחליף, הראוטר הזה הוא בטון אין לו מתחרים.
דודי.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

חבר - ISP היה עושה את זה איתך תוך 5 דקות בכל שעה ביממה,השאלה באה כדי לחסוך זמן, ההתקנה היתה אצל חבר ועשאתה מתכוון לעשות את הדברים ב10 בלילה, אתה לא רוצה לבלות שעתיים בלהתבחבש עם חוברות, דיסקים והתקנות.
...
בפורום רק אם יש מישהוא שמכיר את הראוטר שלך ויודע בשלוף את התשובה היה עוזר לך וכמו שאתה רואה אין כל כך.
RTFM היה כאן מילולי כי אם היית RTFM אז תוך כמה דקת היית מבין איך לעשות זאת לבד.
הRTFM הייתה באמת בגלל שאלות נפוצות כאלו שהשואל פשוט לא ב%$ן שלו לעשות משהוא ויש כאלה שאתה חייב לתת להם על כפית וזה די מרגיז שאתה כעוזר מרגיש מנוצל לפעמים ע"י כאלה משתמשים.
השאלה באה כדי לחסוך זמן, ההתקנה היתה אצל חבר ועשאתה מתכוון לעשות את הדברים ב10 בלילה, אתה לא רוצה לבלות שעתיים בלהתבחבש עם חוברות, דיסקים והתקנות.
...
---READ THE ***** MANUAL זה הפירוש, מאחר ואנחנו לא ממש מכירים, המילה ***** די מעליבה כשמישהו זר אומר לך אותה. (שיעור בנימוס, אני לא נעלבתי אבל יש הרבה שכן יעלבו).agent__smith כתב: חבר - ISP היה עושה את זה איתך תוך 5 דקות בכל שעה ביממה,
---בשעה 22:30 זמן ההמתנה הממוצע היה כ-5 דקות (לפי מה שאמרו בתקליט, בפועל זה היה יותר, ממוצע אתה יודע...)
בפורום רק אם יש מישהוא שמכיר את הראוטר שלך ויודע בשלוף את התשובה היה עוזר לך וכמו שאתה רואה אין כל כך.
---אבל לפעמים כן יש, במקרה זה לא.
RTFM היה כאן מילולי כי אם היית RTFM אז תוך כמה דקת היית מבין איך לעשות זאת לבד....
איזה MANUAL? של הראוטר? של המודם? של הלפטופ שאותו ניסיתי לחבר? יכולת למשל לצרף לינק לMANUAL או לרשימת כתובות ה-IP של הספק כמו שיש בהרבה אתרים אחרים.
---שוב, אתה לא חייב להיכנס לכל פוסט ולענות, לא בא לך או מרגיש מנוצל אז אל. כן, וכבר כתבתי זאת... לא היה בא לי לעבוד קשה מסיבותי והן שלי. לא בא לך לענות אל תענה ואל תנסה לחנך אותי.agent__smith כתב:
הRTFM הייתה באמת בגלל שאלות נפוצות כאלו שהשואל פשוט לא ב%$ן שלו לעשות משהוא ויש כאלה שאתה חייב
לתת להם על כפית וזה די מרגיז שאתה כעוזר מרגיש מנוצל לפעמים ע"י כאלה משתמשים....
דודי.