קודם כל וידוי קטן: אני עוקב אחר תכני האתר מזה מספר חודשים (מאז שהחלטתי לרכוש מסך חדש) אך רק עכשיו נרשמתי כי פשוט רציתי לחלוק חוויות על המסך החדש ואולי לעזור למתלבטים (כמוני...)
החלטתי לחלק את ה "סקירה" לסעיפים:
1. למה פלזמה? כי רציתי מסך גדול במחיר סביר. אני יודע שיש הרבה הבדלים אחרים בין LCD ופלזמה אבל אותי פשוט הענין של שילוב של גודל, איכות ומחיר.
2. למה סמסונג C550? נסיון טוב עם מסכים של סמסונג (כולל שירות טוב של רטפון) + שילוב טוב של יחס עלות תועלת + חוות דעת שקראתי פה באתר...(מצטער - דירה חדשה, לא נשאר כסף לפנסוניק..)
3. השתקפויות: זה היה החשש העיקרי שלי (זו הפלזמה הראשונה שלי). מאד הופתעתי לטובה - יש לי חלונות גדולים (פונים מערבה) בצד הסלון ואין בכלל בעית השתקפות. זה פשוט לא מורגש בכלל במסך הזה
4. איכות תמונה: אני לא מבין גדול בתחום (רמות שחורים, ניגודיות וכו') אז כל מה שאני יכול לומר הוא שאיכות התמונה ב SD מאד תלויה בערוץ (יש לי מקס HD). ערוץ הספורט - לא משהו בכלל, ערוץ 2 ו 10 - בסדר גמור, ערוצי הסדרות והסרטים הרגילים - מצוין. לגבי HD - גם כן תלוי בערוץ ובאיכות הקידוד (?) של יס - National Geographic - רואים מדהים כמו גם שידורי HD של ערוץ 1. לגבי סרטים וסדרות ב HD - משתנה, יש תכנים שנראים מדהים ויש כאלה פחות (אבל עדין הרבה יותר טוב מ SD). באופן כללי אם אני משווה למסך הסמסונג LCD HDR שיש לי - שם רואים יותר טוב SD... אבל לא בשביל זה קנינו את C550...
לגבי MKV - פשוט רואים מדהים!!!! עד עכשיו ראיתי רק 720P אז אני אבדוק בקרוב גם 1080
5. מראה: אני יודע שזה לא שיקול חשוב ברכישת מסך אבל רק לידיעה - המסך מדהים ביופיו (אשתי לא מפסיקה להתפעל...). לא רואים את זה בתמונות - צריך לראות באמת כדי להבין
6. ממשק משתמש ותפריטים: אין לי נסיון רב עם מסכים אחרים אבל במסך הזה הכל פשוט וברור
7. כיול: השתמשתי בהמלצות שקראתי באתר אבל אחר כך שיחקתי עם זה בהתאם לטעם אישי
8. הרצה: נשברתי אחרי יומיים... לא יכולתי להתאפק... בכל מקרה באתר הרשמי של סמסונג כתוב בפירוש שאין צורך בהרצה
9. צבירה: כפי שנאמר, זו הפלזמה הראשונה שלי כך שאין לי למה להשוות אבל אין ספק שזה קצת מפריע למישהו פדנט כמוני ששם לב לכל פיפס... דרך אגב - בגלל ש "חיפשתי" את הצבירות אז היה לי קל להבחין בהן אבל אנשים שהיו אצלי לא שמו לב עד שלא הראתי להם. הבעיה היא בעיקר בגלל ערוצי הילדים (ימח שמו של לוגי והלוגו הענק שלו!) אבל שטיפה לבנה של כמה דקות מנקה הכל.
10. חיבור לאינטרנט: עדין לא היה לי זמן לנסות
11. נגן מדיה (USB) - עובד מצוין כולל MKV ותרגומים. יש עדין בעיה עם חלק מהסרטים בנוגע לקודקים אבל בגדול הופתעתי לטובה (אפילו ניתקתי בינתיים את נגן המדיה שיש לי - HD TV של WD)
לסיכום - אני ממש מרוצה מהרכישה (למרות שקניתי אותה מוקדם אז שילמתי יותר ממחירה כיום) ועדין מתפעל ממנה כל יום - מקווה שה לא יעבור לי מהר...
מתנצל מראש על אורך הסקירה... ותודה לכל החברים הפעילים שעזרו לי מאד (מבלי שביקשתי...)
נ.ב. אם יהיה ביקוש לתמונות אז אני אעלה כמה