רכישת מכונת קפה. תקציב כ 5000 שח
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אוסקר שבמבצע של קאסטלו
http://www.htcafe.co.il/article02157.%D ... %99-HTCafe
http://www.htcafe.co.il/article02157.%D ... %99-HTCafe
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יש המון מומלצות,
לדעתי
ויבימה סופר דומובר 7450₪ (קדמה קפה)- זאת במידה ותרצה חיבור מים וניקוז ישיר זאת בחירה מעולה.
ללא חיבור
יש את הecm או כיום רוקט שמומלצות מאוד כאן, לי יש את הgiotto ואני מרוצה מאוד ממנה אבל המחיר די יקר
וכמובן גם הקוויקמיל אניטה שמאוד מומלצת כאן.
לדעתי המקום הכי טוב כיום לקבלת עזרה בבחירת מכונת קפה, זה יהיה במפגש הפורום ביום שלישי הקרוב.
אין הרבה הזדמניות כאלה
לדעתי
ויבימה סופר דומובר 7450₪ (קדמה קפה)- זאת במידה ותרצה חיבור מים וניקוז ישיר זאת בחירה מעולה.
ללא חיבור
יש את הecm או כיום רוקט שמומלצות מאוד כאן, לי יש את הgiotto ואני מרוצה מאוד ממנה אבל המחיר די יקר
וכמובן גם הקוויקמיל אניטה שמאוד מומלצת כאן.
לדעתי המקום הכי טוב כיום לקבלת עזרה בבחירת מכונת קפה, זה יהיה במפגש הפורום ביום שלישי הקרוב.
אין הרבה הזדמניות כאלה
מצטרף להמלצתו של gedkoz.
מכונה מצויינת.
חיבור ישיר למים+ניקוז.
כל מה שנשאר לך לעשות זה להבריק אותה מדיי פעם
ולפנק אותה בbackflash עם חומר ניקוי מתאים.
הכוונה ל super dommobar
(ראיתי שדובר כבר על מכונות בסד"ג 7500)
מכונה מצויינת.
חיבור ישיר למים+ניקוז.
כל מה שנשאר לך לעשות זה להבריק אותה מדיי פעם
ולפנק אותה בbackflash עם חומר ניקוי מתאים.
הכוונה ל super dommobar
(ראיתי שדובר כבר על מכונות בסד"ג 7500)
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 22/11/2010 15:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
למי ששותה רק אספרסו, זה לא חסרון כי היתרון של חליטה והקצפה בו זמנית מאבד מחשיבותו.
הדומובר סינגל בויילר לא דומה ל-E61 אחרות. מדובר בבויילר קטן שקשה לו לשמור על יציבות טמפ' לאורך החליטה.
בנוסף, כל מבנה ה-E61 מבוסס על מחליף חום. ברגע שמנטרלים את הרעיון הזה, חותכים חלק מאוד גדול מהאפקטיביות של הראש.
לדעתי במבחן התוצאה האוסקר תהיה יותר טובה מהדומובר סינגל-בוילר, אבל לא שתיתי מהדומובר ככה שזה ניחוש מוחלט.
הדומובר סינגל בויילר לא דומה ל-E61 אחרות. מדובר בבויילר קטן שקשה לו לשמור על יציבות טמפ' לאורך החליטה.
בנוסף, כל מבנה ה-E61 מבוסס על מחליף חום. ברגע שמנטרלים את הרעיון הזה, חותכים חלק מאוד גדול מהאפקטיביות של הראש.
לדעתי במבחן התוצאה האוסקר תהיה יותר טובה מהדומובר סינגל-בוילר, אבל לא שתיתי מהדומובר ככה שזה ניחוש מוחלט.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
moti_r כתב:
מוחלט....
אז הנה עוד שאלה . לפי מה שהצלחתי להבין, המכונות המקצועיות הן בעלי דוד כפול. כלומר, חסרות מחליף חום (הבנתי נכון? ) , אז אתה בעצם אומר , שגם במכונות אלה יורדת מידת האפקטיביות של ראש E61 ?
יש לי תחושה שעשיתי סלט...
ו-נ.ב. - מה לגבי התקנת בקר PID במכונה כזו ? עשוי לשפר את יציבות הטמפ' שתארת (אם קיימת, אין לי מושג) .
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מחליף חום מאפשר לך להקציף חלב ובו זמנית לחלוט קפה, כנ"ל לגבי דאבל בוילר רק שהבדל הוא שבדאבל בוילר לא צריך לעשות קולינג פלאש בכדי להביא את המים לטמפ' חליטה.
בסינגל בוילר (ללא מחליף חום) המעבר בין הקצפה וחליטה דורש המתנה ממש כמו במכונה ביתית יותר פשוטה, אם אתה שותה רק אספרסו אז בהחלט יש לדומובר הרגילה יתרון על פני האוסקר והוא באיכות הקפה המופק מראש E61.
האוסקר יותר נוחה כפתרון כולל לבית שצריך גם אספרסו וגם קפוצ'ינו בגלל שיש לה מחליף חום אך איכות האספרסו תהיה (מעט) פחות טובה ממכונה עם ראש E61.
אגב התקנת PID מאוד עוזרת ליצב טמפ' במכונה של סינגל בוילר אך עדיין במעברים בין הקצפה וחליטה יש לקרר או לחמם את המים וזה לא פותר את הבעיה.
בסינגל בוילר (ללא מחליף חום) המעבר בין הקצפה וחליטה דורש המתנה ממש כמו במכונה ביתית יותר פשוטה, אם אתה שותה רק אספרסו אז בהחלט יש לדומובר הרגילה יתרון על פני האוסקר והוא באיכות הקפה המופק מראש E61.
האוסקר יותר נוחה כפתרון כולל לבית שצריך גם אספרסו וגם קפוצ'ינו בגלל שיש לה מחליף חום אך איכות האספרסו תהיה (מעט) פחות טובה ממכונה עם ראש E61.
אגב התקנת PID מאוד עוזרת ליצב טמפ' במכונה של סינגל בוילר אך עדיין במעברים בין הקצפה וחליטה יש לקרר או לחמם את המים וזה לא פותר את הבעיה.
אני לא בטוח שמוטי צודק, בכל זאת מדובר על דוד של כמעט חצי ליטר - שזה פי 10 ומעלה מכמות המים שמשמשים להכנת הקפה. ואם בסילביה ניתן ליצר מנות משובחות עם דוד שני שליש בגודל וראש נחות בהרבה, אין סיבה שכאן תהיה בעיה - להיפך. הראש אמור לשמור על הטמפרטורה, ותכנון הדוד וגוף החימום אמורים לבטל כמעט לחלוטין שינוי טמפ' משמעותי. המים הקרים נכנסים מלמטה והמים החמים שעולים למעלה נשאבים מהחלק העליון. אז אלא אם אני מפספס פה משהו, זו נראית לי שיטה עדיפה.
כמובן שככל שנגדיל את הדוד נקבל יציבות גבוהה יותר, אבל צריך למצוא את נקודת האיזון בה שינוי הטמפ' הוא זניח. כי אם נכפיל את הדוד ויחד איתו את גודל המכונה והוצאות החשמל, נקבל בסך הכל...פוטנציאל של 3 מעלות ירידה בטמפ' בזמן החליטה במקום 6. ואני מדבר על המקסימום, מהילה מלאה של המים הקרים. אין לי ספק ש PID וראש E61 הופכים בעיה זו לזניחה.
כמובן שככל שנגדיל את הדוד נקבל יציבות גבוהה יותר, אבל צריך למצוא את נקודת האיזון בה שינוי הטמפ' הוא זניח. כי אם נכפיל את הדוד ויחד איתו את גודל המכונה והוצאות החשמל, נקבל בסך הכל...פוטנציאל של 3 מעלות ירידה בטמפ' בזמן החליטה במקום 6. ואני מדבר על המקסימום, מהילה מלאה של המים הקרים. אין לי ספק ש PID וראש E61 הופכים בעיה זו לזניחה.
what's next?