חיבור לפטופ LENOVO Y460 לרסיבר ONKYO
שלום לכולם,
ברשותי לפטופ חדש לנובו מדגם Y460 (מערכת הפעלה WIN 7 64 BIT) ואני מנסה לחבר אותו לרסיבר אונקיו 508 בעזרת כבל HDMI. הצלחתי לחבר את הלפטופ בהצלחה ורואים תמונה ושומעים סאונד (אני משתמש ב MPC-HT), אך נתקלתי במספר בעיות :
1) הרסיבר לא מציין האם מדובר ב DD או ב DTS, עברתי על המדריכים וזה עדיין לא פתר את הבעייה. בנוסף, אני צריך להגביר מאוד את הווליום של המגבר בשביל לשמוע את סאונד (אני מגיע כמעט עד החצי בווליום של הרסיבר...)
2) בעייה יותר רצינית, כאשר הלפטופ מחובר לרסיבר משום מה אני לא מצליח לשנות את ה LISTENING MODE ברסיבר. כאשר אני לוחץ על MUSIC או MOVIE כלום לא משתנה ואני לא מצליח לשנות מודים. נגיד אני לא יכול לעבור ל NEO:6 וכו' .
מה שעוד יותר מוזר זה שלפני כמה ימים כן יכולתי לבצע זאת, כך שהבעייה היא לא ברסיבר. בנוסף, ה PS3 שלי מחובר גם לרסיבר ושם אני מצליח לשנות MODE שמיעה בלי כל בעייה.
אודה על עזרתכם.
ברשותי לפטופ חדש לנובו מדגם Y460 (מערכת הפעלה WIN 7 64 BIT) ואני מנסה לחבר אותו לרסיבר אונקיו 508 בעזרת כבל HDMI. הצלחתי לחבר את הלפטופ בהצלחה ורואים תמונה ושומעים סאונד (אני משתמש ב MPC-HT), אך נתקלתי במספר בעיות :
1) הרסיבר לא מציין האם מדובר ב DD או ב DTS, עברתי על המדריכים וזה עדיין לא פתר את הבעייה. בנוסף, אני צריך להגביר מאוד את הווליום של המגבר בשביל לשמוע את סאונד (אני מגיע כמעט עד החצי בווליום של הרסיבר...)
2) בעייה יותר רצינית, כאשר הלפטופ מחובר לרסיבר משום מה אני לא מצליח לשנות את ה LISTENING MODE ברסיבר. כאשר אני לוחץ על MUSIC או MOVIE כלום לא משתנה ואני לא מצליח לשנות מודים. נגיד אני לא יכול לעבור ל NEO:6 וכו' .
מה שעוד יותר מוזר זה שלפני כמה ימים כן יכולתי לבצע זאת, כך שהבעייה היא לא ברסיבר. בנוסף, ה PS3 שלי מחובר גם לרסיבר ושם אני מצליח לשנות MODE שמיעה בלי כל בעייה.
אודה על עזרתכם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1) תוודא שהרסיבר לא נמצא על HDMI passthrough ולא "יורש" את התכונות של המסך שלא יודע לפענח DD/DTS. כמו כן, גש ל-Playback Devices (נמצא בתפריט הנפתח בכפתור ימני על אייקון הרמקול שבו משנים ווליום), וב-Properties של ה-HDMI Audio שלך, לך ללשונית ה-Supported Foramts, ותוודא ש-DTS ו-DD מופיעים בפורמטים נתמכים ברשימה למטה.
בהנחה שפעלת על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", האם פתחת והגדרת את תפריט מקודד האודיו כפי שמוסבר בסעיף 13 של המדריך?
2) אתה בטוח שהרסיבר לא מקבל DD או DTS? ניתן לשנות ל-NEO:6 ודולבי פרו לוג'יק רק כשרסיבר מקבל PCM.
בהנחה שפעלת על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", האם פתחת והגדרת את תפריט מקודד האודיו כפי שמוסבר בסעיף 13 של המדריך?
2) אתה בטוח שהרסיבר לא מקבל DD או DTS? ניתן לשנות ל-NEO:6 ודולבי פרו לוג'יק רק כשרסיבר מקבל PCM.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה רבה על התשובה המהירה. לגבי הסעיף הראשון, חרשתי על התפריט על הרסיבר ולא מצאתי שום הגדרה של HDMI passthrough. אני עכשיו אבדוק ברשת ואעדכן. לגבי הפורמטים בדקתי והם אכן מסומנים, אבל אבצע בדיקה נוספת.
לגבי הסעיף השני, אוקיי קצת הרגעת אותי. זה נשמע הגיוני שאי אפשר לשנות MODES כאשר כבר מקבלים סאונד בDD / DTS .
לא משנה מה אני מנגן הרסיבר מראה PL II ו DTS וגם PCM .
לגבי הסעיף השני, אוקיי קצת הרגעת אותי. זה נשמע הגיוני שאי אפשר לשנות MODES כאשר כבר מקבלים סאונד בDD / DTS .
לא משנה מה אני מנגן הרסיבר מראה PL II ו DTS וגם PCM .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הרסיבר מציג גם DTS וגם PCM בבת אחת? אין מצב. אתה בטוח?...
אוקיי עכשיו אני מצליח לשנות מצבים ברסיבר כנראה שהמחשב היה מוגדר על התקן שמע אחר. כאשר אני מגיע ל Playback Devices אני רואה 3 התקנים :
1) רמקולים של המחשב
2) HDMI
3) יציאה דיגיטאלית
ניסיתי לבחור את התקן 2 וגם את 3 ובכלל לא היה סאונד. בנוסף, שנכנסתי להתקן של ה HDMI הוא רושם שהוא מוציא 2 ערוצים (סטריאו) ולא הייתה אפשרות לבחור 5.1 .
הנה תמונה של מה שאני רואה:

1) רמקולים של המחשב
2) HDMI
3) יציאה דיגיטאלית
ניסיתי לבחור את התקן 2 וגם את 3 ובכלל לא היה סאונד. בנוסף, שנכנסתי להתקן של ה HDMI הוא רושם שהוא מוציא 2 ערוצים (סטריאו) ולא הייתה אפשרות לבחור 5.1 .
הנה תמונה של מה שאני רואה:

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איזה דגם ספציפי של ה-Y460 יש לך? מדובר במשפחה של דגמים שיש כאלה המבוססים על אינטל HM55 וכאלה המבוססים על ATI HD5xxx.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
תוודא שבמגבר אופציית HDMI PASSTHRUGH מבוטלת.(העברת האודיו מהמחשב דרך המגבר למסך)
תבצע איתחול למגבר ולמחשב לאחר מכן.
תבצע איתחול למגבר ולמחשב לאחר מכן.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
זה נראה זה.
רק תאתחל את הכל לאחר מכן.
רק תאתחל את הכל לאחר מכן.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי אתה עם דרייברים ישנים, או שפשוט לא התקנת שום דרייבר ואתה עם הדרייברים המגיעים עם מערכת ההפעלה.
כמו כן, אם התקנת דרייבר שנקרא Realtek HDMI, כדאי להסיר אותו כי הוא מיותר עבור Windows 7.
תוריד ותתקין את הדרייבר המלא העדכני של משפחת ה-HD5xxx מהאתר של ATI (ה-Catalyst המלא).
כמו כן, אם התקנת דרייבר שנקרא Realtek HDMI, כדאי להסיר אותו כי הוא מיותר עבור Windows 7.
תוריד ותתקין את הדרייבר המלא העדכני של משפחת ה-HD5xxx מהאתר של ATI (ה-Catalyst המלא).
PIXIES אתה דיי צודק, אבל ברגע שאני מתקין את הדרייברים החדשים של ATI אני לא מצליח לעבור מהכרטיס אינטל לכרטיס הגרפי ולהיפך (יש לי כפתור שיודע לעבור מכרטיס לכרטיס). אני אנסה לעשות איתחול מחדש למחשב וגם לרסיבר ואעדכן אתכם.
תודה רבה על כל העזרה.
תודה רבה על כל העזרה.
טוב אז ככה הסרתי את ה FFDSHOW (כי בכלל לא שמעתי סאונד) והתקנתי את MPC-HT בילד 2499 הרסיבר נמצא על OFF ב HDMI CONTROL .
עכשיו חזרתי לנקודת המוצא - הלפטופ מחובר לרסיבר ב HDMI רואים תמונה ושומעים סאונד אך בפאנל של הרסיבר רשום PCM גם בסרטים שיש להם פסקול DTS וגם בסדרות שיש להם DD . כאשר אני מנסה להגדיר את MPC לפי המדריך "המדריך המהיר לצפייה ב-HD עם MPC HC" ומגיע לסעיף 13 הכל מתחרבש - אין סאונד בכלל (או שאני שומע רעש לבן מהרמקולים) אם אני מחזיר את זה להגדרת סאונד בסטריאו (לפי סעיף 13) הכל תקין.
אני לא יכול לשדרג את הדרייברים לאחרונים שקיימים ב AMD/ATI ואני חייב להשתמש בדרייברים ייעודיים ללפטופ. רשום גם במאמר פה:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... ility.aspx
עכשיו חזרתי לנקודת המוצא - הלפטופ מחובר לרסיבר ב HDMI רואים תמונה ושומעים סאונד אך בפאנל של הרסיבר רשום PCM גם בסרטים שיש להם פסקול DTS וגם בסדרות שיש להם DD . כאשר אני מנסה להגדיר את MPC לפי המדריך "המדריך המהיר לצפייה ב-HD עם MPC HC" ומגיע לסעיף 13 הכל מתחרבש - אין סאונד בכלל (או שאני שומע רעש לבן מהרמקולים) אם אני מחזיר את זה להגדרת סאונד בסטריאו (לפי סעיף 13) הכל תקין.
אני לא יכול לשדרג את הדרייברים לאחרונים שקיימים ב AMD/ATI ואני חייב להשתמש בדרייברים ייעודיים ללפטופ. רשום גם במאמר פה:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... ility.aspx
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה אתה רואה ב-Supported Formats (ראה הודעה מספר 2 בשרשור זה)? האם Dolby Digital ו-DTS מופיעים ברשימה שבתחתית החלון?