למה בDTT משתמשים בפורמט של mpeg 4 ולא בmpeg 2??
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
MPEG4 מאפשר דחיסה טובה יותר של הווידאו ובכך לנצל טוב יותר את רוחב הפס המצומצם של ה DTT
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עם דחיסת האודיו זה עוד יותר צורם.Catskinner כתב:MPEG4 מאפשר דחיסה טובה יותר של הווידאו ובכך לנצל טוב יותר את רוחב הפס המצומצם של ה DTT...
המדינה התקמצנה על רוחב פס, ואנחנו משלמים ביוקר.
מה חדש?
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
במקרה זה המדינה לא ממש אשמה. רוחב הפס המוקצב ל DTT הוא בחזקת "זה מה יש" כי הוא תוצאה ישירה של מספר תדרי הרדיו שאפשר להשתמש והם מוגבלים עקב צרכי בטחון מצד אחד והכורח להשאיר כמות מסויימת של ערוצים פנויים עבור השידורים האנלוגים של הטלביזיה .
איזו בעיה יש לך עם האודיו? לפי הבנתי דווקא משתמשים בדחיסה מאוד טובה.
איזו בעיה יש לך עם האודיו? לפי הבנתי דווקא משתמשים בדחיסה מאוד טובה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
נו, באמת, MPEG2 זה מקודד מיושן שזמנו חלף.
עד שכבר עושים דבר טוב במדינה הזאת, גם אז יש מי שמתלונן. הרי יכלו להקים את המערך ב MPEG2, ואם אני זוכר נכון הניסוי הראשון שנערך נעשה בטכנולוגיה זו. אם זה אכן היה כך זו היתה בכיה לדורות, כי ברגע שכבר היה מערך כזה והיו נמכרים מאות אלפי ממירי MPEG2, אף אחד לא היה משדרג ל MPEG4 גם בעוד עשר שנים, וכך היינו נתקעים מאחור עם כמות ערוצים מוגבלת והיינו יכולים רק לחלום על HD.
עד שכבר עושים דבר טוב במדינה הזאת, גם אז יש מי שמתלונן. הרי יכלו להקים את המערך ב MPEG2, ואם אני זוכר נכון הניסוי הראשון שנערך נעשה בטכנולוגיה זו. אם זה אכן היה כך זו היתה בכיה לדורות, כי ברגע שכבר היה מערך כזה והיו נמכרים מאות אלפי ממירי MPEG2, אף אחד לא היה משדרג ל MPEG4 גם בעוד עשר שנים, וכך היינו נתקעים מאחור עם כמות ערוצים מוגבלת והיינו יכולים רק לחלום על HD.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים