טוב.
כמה דברים שחשובים לי אישית בסקינים, ואני תמיד נאלץ לערוך אותם ידנית:
1. פשטות - בסופו של דבר שאמא שלי תבין מה רוצים בתפריט סרטים וסדרות, תמיד תחשוב שאישה מבוגרת או מישהו שלא כל כך מבין צריך לראות את התפריטים בצורה הכי פשוטה וחלקה שאפשר.
2. כתב גדול, אני מפעיל את התוכנה על מסך LCD 42" ברזולוצית FHD ולכן גדלים של תקציר בגודל "12" אינם נראים מהספה של הבית שלי ואני נאלץ לערוך את זה ידנית בקבצי עיצוב ברוב הסקינים, לכן התקצירים והנתונים צריכים להיות בגודל קריא גם לרזולציות גבוהות
3. אנחנו משתמשים המון בXBMAKO והתכני VOD הישראלים שיש, לכן אופציה להוסיף לתפריט הראשי "ערוצי אינטרנט" או מעין תפריט ראשי שיקשר אותנו להזרמות VOD האלו יהיו מצוין, ולא כמו שאני מוצא את עצמי בסקינים מסוימים צריך להיכנס ל10 תתי-תפריטים כדי להגיע לMAKO
4. עם כל הכבוד לתצוגת הפוסטרים והFANARTs ברגע שיש לי מעל 200 סרטים, התצוגה שהכי נוחה לדפדוף היא "MEDIA INFORMATION"
ולכן יש ל"טפח" אותה ושתיראה כמה שיותר טוב, שיהיה בה את הFANART ברקע, התמונה תהיה העטיפה של הDVD (COVER), ושיהיו את שאר הנתונים כמו דירוג שנה והכי חשוב תקציר בגדול. שאר העיצובים של הסרטים הם נחמדים אבל לא נוחים לשימוש כשיש מעל 200 סרטים
5. טריילרים - יש סקינים שברגע שקיים טריילר לסרט כל שעלייך לעשות הוא ללחוץ חץ ימינה או חץ למטה וזה מנגן אותו - אשמח לראות את זה בסקין שלך, או להגדיר KEYMAP כמו "T" או משהו כזה שינגן את הטריילר אם הוא קיים, או לחצן ימיני - נגן טריילר, הדרך הארוכה קצת מבאסת...
6. השורת RSS בתפריטט הראשי צריכה להיות נקייה מבחינת עיצוב , יפה וקריאה בכתב גדול וברור.
7. יש משהו שאני תמיד רציתי שמישהו ירים את הכפפה וינסה לשנות, זה הנושא הבא:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=82848
גם החלק הראשון של ההודעה שזה בעיה שכבר קיימת, וגם החלק האחרון שלה שזה פ'יצר נחמד כזה שאפשר לעשות, כמו בטלפון סלולרי שאתה לוחץ בזכרונות על האות "ד" וזה מקפיץ אותך לכל השמות שמתחילים באות "ד" אותו דבר לעשות זאת ברשימת סרטים.. אבל זה כבר תיכנות ולא עיצוב.
קצת על מוסיקה עכשיו:
8. ברגע שמפעילים שיר, ישר שיכנס למצב של FULL SCREEN ושויזואליציה תעבוד..
המצב הרגיל ברוב הסקינים הוא שזה פשוט מתחיל לנגן מתוך הרשימה ואז צריך לעשות TAB ואז ESC כדי לקבל מצב "יפה" מה שנקרא (שכל הויזואליציה המגניבה הזאתי עם הצורות על המסך)
9. בעיה שקיימת אצלי, יש לי המון אלבומי מוסיקה - חלקם בעברית חלקם באנגלית, ולXBMC קיים תוסף די מגניב CU LYRICS או LRC LYRICS שמביא את המילים של השירים למסך הניגון, מצד השני יש תוסף IL LYRICS שמביא את המילים משירונט, ונכון להיום אין אפשרות לשלב בין שניהם ויש צורך בלבחור רק אחד מהם..
אם איכשהו יהיה אפשר לפתור את זה , כך שאם הוא לא מוצא בLRC LYRICS שיחפש בשירונט או להפך זה יהיה מצוין, כי אני נאלץ לוותר כרגע על אחד מהם בכל רגע נתון
10. בעיה נוספת היא הכניסה לתפריט הLYRICS בעת נגינת השיר מאוד מאוד מעצבנת, צריך להגיע למצב של מסך מלא, ואז להקפיץ את תפריט הOSD ואז שם לחפש את הכפתור של הLYRICS ורק אז הוא מופיע, וככה בכל שיר
חובה לעשות מנגנון או הגדרה שישר יקפיצו את תפריט הLYRICS כשאתה מפעיל שיר.. תחשוב איזה כיף לעשות פליי לאלבום מסוים וישר הוא מראה לך את המילים שיר אחרי שיר מבלי להיכנס לכל מיני כפתורים קטנים ומעצבנים שאין מצב שאני מלמד את ההורים שלי את זה חח
אני יודע שחפרתי פה וזה כאילו אני מזמין סקין בהתאמה אישית
בסה"כ לקחתי את הצרכים האישיים שלי וביטאתי מה אני אישית מחפש בסקין...
אם חלק מהרעיונות פה יעזרו לך אז עשיתי את שלי...
בהצלחה שוב, וכל הכבוד.