בקרוב - BASIC סקין חדש לXBMC עם תמיכה מלאה בעברית!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 546
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

בקרוב (אני מקווה) יצא הסקין החדש שאני עובד עליו בעיצוב של Griffith86 מפורום XBMC.
הסקין יגיע עם ערכת פונטים תומכים עברית, כך שלא צריך להתחיל להעתיק פונטים ממקום למקום.
בנוסף, ניסיון חדש שלי זה להתאים את הסקין כך שיהיה מיושר לימין.
אני לא חושב שאת כל המסכים אני יישר לימין (אולי בעתיד הרחוק) אבל את תצוגת המדיה כן וכנראה כמה נוספים.
חלק מהמסכים ייושרו לימין לפי הגדרת שפת הממשק וחלק לפי פענוח אם מופיע טקסט בעברית ליישר לימין ואם לא אז יישור לשמאל. דבר שמאפשר להמשיך להשתמש בממש אנגלית אבל שמידע על מדיה מסוימת תיהיה בעברית בכל זאת.

רעיונות, תגובות, הצעות...יש מסכים מסויימים שהייתם רוצים לראות מיושרים לימין?

וכמובן כמה צילומי מסך:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

עוד פרטים על הסקין ותמונות:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=83084

pickitup
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

נראה חזק!
כל הכבוד על היוזמה ועל ההשקעה. (Y)
באמת היה צריך איזה סקין עם תמיכה נורמלית בעברית.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #3 

סוף סוף מישהו שמרים את הכפפה.
בראבו !

אני מקווה שתהיה זמין להצעות ושיפורים, כי אני מניח שיהיו לי הרבה, אני ותיק מאוד בתוכנה והשתמשתי מעל 10 סקינים שונים עם השנים, לכן אני יכול לתרום ולעזור בטיפים ובדברים הקטנים שיעשו את ההבדל.

מקווה שהפרויקט יפרח ויצליח, ומאחל רק בהצלחה!

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אתה יכול להתחיל כבר עכשיו אם יש לך משהו לפי התמונות...הייתי רוצה לדעת על דברים שאפשר לפני שהסקין יצא.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

טוב.
כמה דברים שחשובים לי אישית בסקינים, ואני תמיד נאלץ לערוך אותם ידנית:
1. פשטות - בסופו של דבר שאמא שלי תבין מה רוצים בתפריט סרטים וסדרות, תמיד תחשוב שאישה מבוגרת או מישהו שלא כל כך מבין צריך לראות את התפריטים בצורה הכי פשוטה וחלקה שאפשר.
2. כתב גדול, אני מפעיל את התוכנה על מסך LCD 42" ברזולוצית FHD ולכן גדלים של תקציר בגודל "12" אינם נראים מהספה של הבית שלי ואני נאלץ לערוך את זה ידנית בקבצי עיצוב ברוב הסקינים, לכן התקצירים והנתונים צריכים להיות בגודל קריא גם לרזולציות גבוהות
3. אנחנו משתמשים המון בXBMAKO והתכני VOD הישראלים שיש, לכן אופציה להוסיף לתפריט הראשי "ערוצי אינטרנט" או מעין תפריט ראשי שיקשר אותנו להזרמות VOD האלו יהיו מצוין, ולא כמו שאני מוצא את עצמי בסקינים מסוימים צריך להיכנס ל10 תתי-תפריטים כדי להגיע לMAKO
4. עם כל הכבוד לתצוגת הפוסטרים והFANARTs ברגע שיש לי מעל 200 סרטים, התצוגה שהכי נוחה לדפדוף היא "MEDIA INFORMATION"
ולכן יש ל"טפח" אותה ושתיראה כמה שיותר טוב, שיהיה בה את הFANART ברקע, התמונה תהיה העטיפה של הDVD (COVER), ושיהיו את שאר הנתונים כמו דירוג שנה והכי חשוב תקציר בגדול. שאר העיצובים של הסרטים הם נחמדים אבל לא נוחים לשימוש כשיש מעל 200 סרטים
5. טריילרים - יש סקינים שברגע שקיים טריילר לסרט כל שעלייך לעשות הוא ללחוץ חץ ימינה או חץ למטה וזה מנגן אותו - אשמח לראות את זה בסקין שלך, או להגדיר KEYMAP כמו "T" או משהו כזה שינגן את הטריילר אם הוא קיים, או לחצן ימיני - נגן טריילר, הדרך הארוכה קצת מבאסת...
6. השורת RSS בתפריטט הראשי צריכה להיות נקייה מבחינת עיצוב , יפה וקריאה בכתב גדול וברור.
7. יש משהו שאני תמיד רציתי שמישהו ירים את הכפפה וינסה לשנות, זה הנושא הבא:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=82848
גם החלק הראשון של ההודעה שזה בעיה שכבר קיימת, וגם החלק האחרון שלה שזה פ'יצר נחמד כזה שאפשר לעשות, כמו בטלפון סלולרי שאתה לוחץ בזכרונות על האות "ד" וזה מקפיץ אותך לכל השמות שמתחילים באות "ד" אותו דבר לעשות זאת ברשימת סרטים.. אבל זה כבר תיכנות ולא עיצוב.

קצת על מוסיקה עכשיו:
8. ברגע שמפעילים שיר, ישר שיכנס למצב של FULL SCREEN ושויזואליציה תעבוד..
המצב הרגיל ברוב הסקינים הוא שזה פשוט מתחיל לנגן מתוך הרשימה ואז צריך לעשות TAB ואז ESC כדי לקבל מצב "יפה" מה שנקרא (שכל הויזואליציה המגניבה הזאתי עם הצורות על המסך)
9. בעיה שקיימת אצלי, יש לי המון אלבומי מוסיקה - חלקם בעברית חלקם באנגלית, ולXBMC קיים תוסף די מגניב CU LYRICS או LRC LYRICS שמביא את המילים של השירים למסך הניגון, מצד השני יש תוסף IL LYRICS שמביא את המילים משירונט, ונכון להיום אין אפשרות לשלב בין שניהם ויש צורך בלבחור רק אחד מהם..
אם איכשהו יהיה אפשר לפתור את זה , כך שאם הוא לא מוצא בLRC LYRICS שיחפש בשירונט או להפך זה יהיה מצוין, כי אני נאלץ לוותר כרגע על אחד מהם בכל רגע נתון
10. בעיה נוספת היא הכניסה לתפריט הLYRICS בעת נגינת השיר מאוד מאוד מעצבנת, צריך להגיע למצב של מסך מלא, ואז להקפיץ את תפריט הOSD ואז שם לחפש את הכפתור של הLYRICS ורק אז הוא מופיע, וככה בכל שיר
חובה לעשות מנגנון או הגדרה שישר יקפיצו את תפריט הLYRICS כשאתה מפעיל שיר.. תחשוב איזה כיף לעשות פליי לאלבום מסוים וישר הוא מראה לך את המילים שיר אחרי שיר מבלי להיכנס לכל מיני כפתורים קטנים ומעצבנים שאין מצב שאני מלמד את ההורים שלי את זה חח

אני יודע שחפרתי פה וזה כאילו אני מזמין סקין בהתאמה אישית
בסה"כ לקחתי את הצרכים האישיים שלי וביטאתי מה אני אישית מחפש בסקין...
אם חלק מהרעיונות פה יעזרו לך אז עשיתי את שלי...

בהצלחה שוב, וכל הכבוד.

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6 

tomer953 כתב: כתב גדול, אני מפעיל את התוכנה על מסך LCD 42" ברזולוצית FHD ולכן גדלים של תקציר בגודל "12" אינם נראים מהספה של הבית שלי ואני נאלץ לערוך את זה ידנית בקבצי עיצוב ברוב הסקינים, לכן התקצירים והנתונים צריכים להיות בגודל קריא גם לרזולציות גבוהות
...
מחזק (Y)

מאוד אהבתי את העבודה, נראה יפה מאוד
קבל ח"ח.

פידבקים כבקשתך...
אני אוסיף בקשה לתצוגת שם הסרט גם באנגלית.
ראיתי שקיים ניקוד/דרוג ושנת יציאה - מצויין. הייתי מגדיל מעט את שטח התצוגה של תמונת הסרט/סדרה (עטיפה)
היכן רואים את תקציר הסרט ? האם יש קשור לקדימון ?
חשוב לי מאוד תצוגת משך הסרט בדף הראשי
האם ניתן להוסיף כפי שקיים כיום גם פרטים אודות הפורמט של הסרט מבחינת הרזולוציה ופורמט הסאונד ?

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

וואוו...tomer953 אני מבין שזה דברים שכבר הרבה זמן אתה יושב עליהם הא? :)

1. עד כמה שאני יודע זהו אחד הסקינים הבסיסיים שיש (מכאן גם השם שלו BASIC). תפריט ראשי עם קטגוריות ואתה נכנס לעמוד שביקשת. לא יודע מה יכול להיות יותר פשוט מזה האמת. מצד שני ההורים שלי לא יודעים אפילו איך להפעיל את התוכנה אז יש מצב שיהיה קצת קשה לאנשים שלא ממש מבינים.
אם אתה יכול טיפה יותר לפרט בקטע הזה, אני אשמח לשמוע.
2. מסכים איתך שהפונט קצת קטן בסקין הזה. אבל נכון לעכשיו אני בונה אותו לפי בקשת המעצב. אולי בשלב יותר מאוחר שהכל יהיה מוכן אני יתפנה לגירסא גדולה יותר (אם מישהו אחר לא יספיק לפני).
3. התבססתי על סקין NIGHT לבניית BASIC. רוב האפשרויות הקיימות בו יהיו קיימות גם כאן. אישית לא הצלחתי למצוא אפשרות לעשות את מה שאתה מבקש למרות שקיים הרבה מרחב תמרון בכל הנוגע להוספת כפתורים ותפריטים. אם ידוע לך על סקין מסוים שבו אתה יכול לעשות את זה תודיע לי ואני אשמח להכניס את האופציה הזאת.
4. MEDIA INFORMATION לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון. מה זאת התצוגה הזאת?
5. האופציה כבר קיימת. :)
6. אנשים באמת משתמשים בשורת RSS עדיין? בכל אופן כבר קיים.
7. כמו שאמרת זה כבר תיכנות. זה באג בתוכנה ולא משהו שאני יכול לשנות כרגע.

בנוגע למוסיקה, המעצב לא משתמש בכלל באופציה הזאת ולכן גם לא עיצב כלום. לכן נאלצתי להרים איזה משהו בחלטורה שיהיה דומה לתמודת הסרטים הקיימת רק שיניתי את גודל התמונות. נכון לעכשיו קיימת תצוגה רק למצב אלבומים ולא שירים, אמנים. אבל זה יגיע.

8. כמו ששמת לב הסקין בנוי כמעט כולו בצורה של סרגל בתחתית המסך, דבר שמשאיר מקום רב לפאנארט. כאשר מנגנים שיר הויזואליזציה תופיע ברקע במקום הפאנארט (במידה ואתה בוחר כך באפשרויות הסקין). דרך אגב, זה נורא נחמד גם לראות סרטים ככה ברקע בזמן שאתה מסתכל על דברים אחרים :)
9. האמת שלא השתמשתי אף פעם באף אחד מהם. אני אבדוק את הנושא.
10. אותה תשובה כמו 9.

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

shlompis

לא ממש יצא לי לעבוד עם הסקרפאר של סרטים. הוא יודע להוריד את שם הסרט גם בעברית וגם אנגלית?
התקציר יופיע מתחת לשם הסרט, במקרה בצילום מסך שלקחתי לא ירד תקציר על הסרט. קישור לקדימון קיים.
משך הסרט מופיע כרגע רק כאשר לוחצים i לקבלת פרטים נוספים.
פרטים אודות הפורמט לא קיים בעיצוב המקורי, אבל אני בהחלט שוקל להוסיף איפשהו.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

3. מז"א סקין שמשתמש בזה? זה ממש לא בעיה לעשות.. לפי דעתי להוסיף ל Home.xml עוד Button פשוט
משהו בסגנון של:

קוד: בחירת הכל

<item id="12">
						<label>תוספות</label>
						<label2>צפה ב..</label2>
						<onclick>ActivateWindow&#40;10025,&quot;addons&#58;//sources/video/&quot;&#41;</onclick>
ואז שהוא יפנה לתוספות וידאו, שם נמצאים כל הXBMAKO,HOT,YES,WALLA,RESHET שנמצאים כאן בפורום
כלומר להוסיף כפתור בתפריט הראשי שיפנה ל"Video - Add-ons" ושלא נצטרך להסתבך בתת-תפריטים
זאת דעתי,ואולי אם זכור לי נכון יש את זה בסקין AEON אבל זה נורא פשוט להוסיף את ADDONS לדף הראשי, חפש בפורמים של XBMC תמצא.

4. אממ MEDIA INFO.. זאת התצוגה שהיא כמו LIST רק עם מידע.. ידועה בשם LIST INFO בכמה סקינים
http://xbmc.org/wp-content/gallery/medi ... tream4.jpg
ועוד תמונה שלה כאן
http://xbmc.org/wp-content/gallery/rapi ... 60x539.png
זאת התצוגה הכי נוחה כשיש לך מאגר סרטים גדול, כי היא מציגה הרבה שמות יחסית ונוח לדפדף יותר לפי שם הסרט מאשר לפי הפוסטר שלו.
מה שחשוב לי אישית בתצוגה הזאתי היא כמה שיותר מידע, תקציר בגדול, תמונה של העטיפה של הDVD וFANART ברור ויפה ברקע...

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

הא חשבתי אתה מדבר על הוספת כפתור שישר מהדף בית יפעיל את ההפלאגאין של וואלה למשל.
קישור ל ADDONS קיים בדף הבית.

עוד אין אפילו סקיצה לרעיון של תצוגת רשימה כזאת. ברגע שיהיה משהו אני אעדכן.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

סבבה.. מחכה בקוצר רוח לסקין (:
בהצלחה, ותן פה עדכונים מידי פעם עם תמונות מסך וכו'

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #12 

כבר לא צריך להעתיק פונטים בשביל שיהיה תרגום בעברית. מאז גרסת הבטא הראשונה של דארמה העניין סודר.

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

זה חלקית נכון.
רוב הפונטים נוהגים להשתמש בפונטים שונים לבחירתם על מנת שיתאים לרוח העיצוב שלהם.
רוב הזמן דווקא לא יבחרו להשתמש בפונט שמגיע עם התוכנה arial, ואז מתחילות כל הצרות בעברית.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #14 

מאיפה מגיע הזיהוי של סדרות ישראליות?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

דרך הסקרפאר של thetvdb.com.
בדיוק היה דיון על זה: http://www.hometheater.co.il/vt127923.% ... 7%95%D7%A8

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

tomer953 כתב: 9. בעיה שקיימת אצלי, יש לי המון אלבומי מוסיקה - חלקם בעברית חלקם באנגלית, ולXBMC קיים תוסף די מגניב CU LYRICS או LRC LYRICS שמביא את המילים של השירים למסך הניגון, מצד השני יש תוסף IL LYRICS שמביא את המילים משירונט, ונכון להיום אין אפשרות לשלב בין שניהם ויש צורך בלבחור רק אחד מהם..
אם איכשהו יהיה אפשר לפתור את זה , כך שאם הוא לא מוצא בLRC LYRICS שיחפש בשירונט או להפך זה יהיה מצוין, כי אני נאלץ לוותר כרגע על אחד מהם בכל רגע נתון
...
פיתרון זמני שאני חושב שאני יוכל לעשות זה פשוט לתת בהגדרות בחירה של 2 תוספות LYRICS. ואז יופיעו 2 כפתורים גם בזמן ניגון שירים. פשוט אם זה שיר עברי אתה בוחר את הכפתור שמוביל ל IL LYRICS ואם שיר בלועזית אתה בוחר את הכפתור ל CU LYRICS או כל תוסף אחר שהגדרת.

איך נשמע?

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

נשמע סבבה, השלב שאחרי יהיה לאתר אוטומטית עם השיר בעברית או אנגלית וישר להציג מילים

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

tomer953 כתב:נשמע סבבה, השלב שאחרי יהיה לאתר אוטומטית עם השיר בעברית או אנגלית וישר להציג מילים
...
תתחדש! :)
בהגדרות הסקין אתה בוחר סקריפט LYRICS ראשון (רצוי אנגלית), לאחר מכן בוחר סקריפט משני (רצוי עברית כמובן). השלב הזה חשוב מכיוון שרק עם הסקין בעברית מוגדר כשפה משנית זה יעבוד.

לאחר ההגדרות בזמן ניגון הסרט, הסקין יציג רק כפתור LYRICS אחד ויעלה בהתאם את הסקריפט המתאים.

הבאג היחידי בכל הסיפור הזה הוא במקרה של אמנים ישראלים שמוציאים דיסקים עם שמות באנגלית לדיסקים ולשירים.
במקרה כזה הוא ינסה ללכת על הסקריפט באנגלית (ובהצלחה למצוא עם זה משהו).
במקרה ששם השיר באנגלית אבל שם המבצע בעברית הוא יציג את 2 הכפתורים ותצטרך לבחור באיזה מהם להשתמש.

woodyg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

יוזמה ברוכה בהחלט
אגב,
אות גדולה תהיה שמחה גדולה לא רק לבעלי המסכים (שלא לומר הגדולים) אלא גם למאותגרי הראייה

psike פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

woodyg כתב:יוזמה ברוכה בהחלט
אגב,
אות גדולה תהיה שמחה גדולה לא רק לבעלי המסכים (שלא לומר הגדולים) אלא גם למאותגרי הראייה
...
אני מבין שיש ביקוש לזה והאמת שגם אני הייתי רוצה את האפשרות הזאת.
אבל כרגע המטרה היא לסיים את הסקין כפי שהוא בעיצוב הנוכחי, בעתיד הכל פתוח.
בתקווה שהוצאת הסקין עם כל היישור לימין ואפציות נוספות לעברית יצליח להעביר את המסר גם לגבי סקינים אחרים והאופציה תיכנס לשם. ככה כל אחד יוכל להנות מהסקין שהוא אוהב.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”