לא מצליח להחליט: I9000 כן או לא?
היי לכולם, מעולם עדיין לא כתבתי כאן בפורום הניידים ואני מקווה שאמצא את מבוקשי כאן...
אז ככה. עד לפני שבועיים היה לי NOKIA N95 (בעוד בלילות פינטזתי על SMARTPHONE). אח שלי רכש מאורנג' לפני מס' חודשים את ה-I7500 של סמסונג (מה לעשות... הילד לא יודע איפה מקש הENTER במחשב, אז "עבדו" עליו כדי להיפטר מעוד מכשיר). כעבור שבוע בערך, נמאס לו מהמכשיר המוזר הזה, והוא זרק אותו לארון. אני מצאתי אותו לפני שבועיים ואימצתי אותו. כעבור שעה בערך מצאתי מס' בעיות במכשיר: הוא היה מתנתק מאורנג' כל כמה דקות, הוא לא היה קורא את הSD החיצוני ועוד. לקחתי אותו לאורנג', ואז גיליתי שאח שלי כבר לקח אותו לשם, הוא היה בתיקון וכנראה אחרי שהוא חזר אליו באותו מצב, הוא שם אותו בארון. התעקשתי שיחליפו אותו ואחרי יומיים קיבלתי מכשיר חדש בעל מס' סידורי אחר. באופן מוזר, אותן הבעיות המשיכו גן לאחר ההחלפה. הלכתי שוב לאורנג', והסברתי להם שהטלפון הזה לא תקין. כמובן שהם רצו לשלוח אותו שוב לתיקון. לאחר מחקר מעמיק ברשת, גיליתי שיש בערך ארבעה בעלי I7500 שמרוצים ממנו ולא מנסים למכור אותו. החלטתי שגם אחד חדש כזה מהקופסא כנראה לא ייספק אותי (לאחר שהתאהבותי באנדרויד) והחלטתי שמגיע לי טלפון חדש. הI-7500 אחרי הכל הוא לא בעיה שלי ומצידי שיחזור לארון או שננסה למכור אותו (הסיכוי שזה יצליח שואף לכלום בערך).
שורה תחתונה, הבנתי שהI9000 הוא אחד המכשירים החזקים כיום המופעלים ע"י אנדרויד. המכשיר הוצע לי באורנג' במסגרת תוכנית סטודנטים תמורת 160 ש"ח לחודש למשך 18 חודשים הכוללת 250 דק', 250 SMS ו1 GB לגלישה. הנתנוים הללו יותר ממספיקים לי. לאחר 18 חודשים, אצטרף לעבור לתוכנית אחרת ולקבל החזר לפי חשבון חודשי. בסופו של דבר, בהתחשב בדקות ו1 GB לגלישה (שרק ה1GB עולה באיזור ה80 ש"ח לחודש בתוכנית אחרת), המכשיר לא יוצא יקר כ"כ בתוכנית זאת ואף די זול.
השאלה היא האם המכשיר באמת שווה את המאמץ? כלומר, הוא טוב מספיק כדי להחזיק פרק זמן ממושך? סמסונג ימשיכו לתמוך בו יותר מאשר חודש בערך כמו עם הI-7500? אני מפחד קצת שאקנה אותו, ובעוד חודשיים הוא יהיה ענתיקה ללא עדכונים. מה דעתכם לגבי כל החבילה? שווה?
תודה לכולם.
אז ככה. עד לפני שבועיים היה לי NOKIA N95 (בעוד בלילות פינטזתי על SMARTPHONE). אח שלי רכש מאורנג' לפני מס' חודשים את ה-I7500 של סמסונג (מה לעשות... הילד לא יודע איפה מקש הENTER במחשב, אז "עבדו" עליו כדי להיפטר מעוד מכשיר). כעבור שבוע בערך, נמאס לו מהמכשיר המוזר הזה, והוא זרק אותו לארון. אני מצאתי אותו לפני שבועיים ואימצתי אותו. כעבור שעה בערך מצאתי מס' בעיות במכשיר: הוא היה מתנתק מאורנג' כל כמה דקות, הוא לא היה קורא את הSD החיצוני ועוד. לקחתי אותו לאורנג', ואז גיליתי שאח שלי כבר לקח אותו לשם, הוא היה בתיקון וכנראה אחרי שהוא חזר אליו באותו מצב, הוא שם אותו בארון. התעקשתי שיחליפו אותו ואחרי יומיים קיבלתי מכשיר חדש בעל מס' סידורי אחר. באופן מוזר, אותן הבעיות המשיכו גן לאחר ההחלפה. הלכתי שוב לאורנג', והסברתי להם שהטלפון הזה לא תקין. כמובן שהם רצו לשלוח אותו שוב לתיקון. לאחר מחקר מעמיק ברשת, גיליתי שיש בערך ארבעה בעלי I7500 שמרוצים ממנו ולא מנסים למכור אותו. החלטתי שגם אחד חדש כזה מהקופסא כנראה לא ייספק אותי (לאחר שהתאהבותי באנדרויד) והחלטתי שמגיע לי טלפון חדש. הI-7500 אחרי הכל הוא לא בעיה שלי ומצידי שיחזור לארון או שננסה למכור אותו (הסיכוי שזה יצליח שואף לכלום בערך).
שורה תחתונה, הבנתי שהI9000 הוא אחד המכשירים החזקים כיום המופעלים ע"י אנדרויד. המכשיר הוצע לי באורנג' במסגרת תוכנית סטודנטים תמורת 160 ש"ח לחודש למשך 18 חודשים הכוללת 250 דק', 250 SMS ו1 GB לגלישה. הנתנוים הללו יותר ממספיקים לי. לאחר 18 חודשים, אצטרף לעבור לתוכנית אחרת ולקבל החזר לפי חשבון חודשי. בסופו של דבר, בהתחשב בדקות ו1 GB לגלישה (שרק ה1GB עולה באיזור ה80 ש"ח לחודש בתוכנית אחרת), המכשיר לא יוצא יקר כ"כ בתוכנית זאת ואף די זול.
השאלה היא האם המכשיר באמת שווה את המאמץ? כלומר, הוא טוב מספיק כדי להחזיק פרק זמן ממושך? סמסונג ימשיכו לתמוך בו יותר מאשר חודש בערך כמו עם הI-7500? אני מפחד קצת שאקנה אותו, ובעוד חודשיים הוא יהיה ענתיקה ללא עדכונים. מה דעתכם לגבי כל החבילה? שווה?
תודה לכולם.
ה I9000 הוא מכשיר הדגל של סמסונג נכון לעכשיו. כמות המכשירים שהחברה מכרה גדול מ 7 מיליון. לסמסונג אין הסטוריה טובה של תמיכה במכשירים לאורך זמן, אבל נראה לי שיהיה קשה להם להתעלם מההצלחה של המכשיר הזה.
בנוסף, הקהילה כבר כל כך גדולה שאני מאמין שגם אם יש איזשהו סיכוי שסמסונג ימשיכו בדרכם הקלוקלת, הקהילה תמשיך ותפתח את המכשיר.
עלות המכשיר בחו"ל היא כ 2000 שקל, אם אתה מתכנן לקחת חבילת גלישה בכל מקרה, אז מדובר ב 18X68= 12000. למרות שאני בעד רכישה של מכשיר פרטי ולא דרך חברת הסלולר, נראה שהעסקה שמציעים לך לא רעה. אבל אתה בטוח שהתשלום על המכשיר הוא ל 18 חודש ולא ל 36 חודשים?
בנוסף, הקהילה כבר כל כך גדולה שאני מאמין שגם אם יש איזשהו סיכוי שסמסונג ימשיכו בדרכם הקלוקלת, הקהילה תמשיך ותפתח את המכשיר.
עלות המכשיר בחו"ל היא כ 2000 שקל, אם אתה מתכנן לקחת חבילת גלישה בכל מקרה, אז מדובר ב 18X68= 12000. למרות שאני בעד רכישה של מכשיר פרטי ולא דרך חברת הסלולר, נראה שהעסקה שמציעים לך לא רעה. אבל אתה בטוח שהתשלום על המכשיר הוא ל 18 חודש ולא ל 36 חודשים?
תודה על היחסeagle75 כתב:ה I9000 הוא מכשיר הדגל של סמסונג נכון לעכשיו. כמות המכשירים שהחברה מכרה גדול מ 7 מיליון. לסמסונג אין הסטוריה טובה של תמיכה במכשירים לאורך זמן, אבל נראה לי שיהיה קשה להם להתעלם מההצלחה של המכשיר הזה.
עלות המכשיר בחו"ל היא כ 2000 שקל, אם אתה מתכנן לקחת חבילת גלישה בכל מקרה, אז מדובר ב 18X68= 12000. למרות שאני בעד רכישה של מכשיר פרטי ולא דרך חברת הסלולר, נראה שהעסקה שמציעים לך לא רעה. אבל אתה בטוח שהתשלום על המכשיר הוא ל 18 חודש ולא ל 36 חודשים?...
התשלום מתפרס על 36 חודשים, כאשר למשך 18 יש לי את החבילה הזאת. בתוך החבילה הזאת, אני כביכול משלם 40 ש"ח לחודש על המכשיר (תהרוג אותי אם אני מבין אותם, התוכנית שווה 198 ש"ח ואני צריך לשלם 160 כולל המכשיר). לאחר 18 חודשים, אאלץ לעבור לתוכנית אחרת ולשלם 60 ש"ח במקום 40 ש"ח לחודש על המכשיר. אני בטוח שבסופו של דבר המכשיר ייצא יותר יקר מאשר לקנות אותו עכשיו בחנות בתשלום אחד, אבל כאשר אשלם עליו במשך שלוש שנים, והמחיר יכלול לי גם את השיחות, הSMS והגלישה, זה ייצא משתלם יותר (לדעתי).
אשמח לשמוע עוד דעות, אני צריך להחליט עד יום ב'
מבין את ההיבט הזה, אבל... תראה מה אני מקבל חוץ מהמכשיר. אז יופי, אקנה אותו בחנות, יפרסו לי אותו ל3 תשלומים ואצטרך לשלם לאורנג' באזור ה150 ש"ח במסגרת סטודנטים שיתנו לי את אותן 250 דקות, 250 SMS ואת ה1GB. במקרה שלי, אני יכול לקבל את זה, כולל המכשיר, ב160 ש"ח.iakovl כתב:אתה יכול ללכת לחנויות ולפרוס שם לתשלומים אם אתה ממש רוצה
לקנות את המכשיר אצל חברה סלולרית זה התאבדות כלכלית ועבדות לכל דבר...
גם אני נגד קניית מכשיר ברשת סלולרית בד"כ, אבל אולי כדאי לי לנצל את הזכאות שלי לחשבון סטודנט ולקבל את המכשיר בתוך החבילה?
ממש קשה לי להחליט...
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אתה יכול לפרוס ליותר, תלוי בחנות
חייב להודות, אני סטודנט... לא ראיתי שום אופציה למכשיר ב160 כולל חבילה, אל תשכח שאתה צריך עוד גלישה סלולרית
אני קניתי את המכשירים שלי בצורה פרטית
נקסוס מיבוא אפור לארץ
ואת הSGS שלי (קפטיבייט) הבאתי מארה"ב ב2200 (המחיר עצמו 2000 ופאשלה קטנה שעלתה לי עוד 200) החשבון החודשי שלי לא גבוהה בכל מקרה וסחטתי מאורנג חבילה נחמדה של 500 מגה ב40 ש"ח לחודש
חייב להודות, אני סטודנט... לא ראיתי שום אופציה למכשיר ב160 כולל חבילה, אל תשכח שאתה צריך עוד גלישה סלולרית
נקסוס מיבוא אפור לארץ
ואת הSGS שלי (קפטיבייט) הבאתי מארה"ב ב2200 (המחיר עצמו 2000 ופאשלה קטנה שעלתה לי עוד 200) החשבון החודשי שלי לא גבוהה בכל מקרה וסחטתי מאורנג חבילה נחמדה של 500 מגה ב40 ש"ח לחודש
אתה לא תראה את החבילה הזאת, זאת איזושהי הטבה שמגיעה לי. שוויה האמיתי של החבילה הוא 198 ש"ח לחודש. בכל אופן, כפי שציינתי, החבילה מגיעה עם 1GB לגלישה סלולרית (רק זה עולה באזור ה70-80 ש"ח ללקוח רגיל).iakovl כתב:אתה יכול לפרוס ליותר, תלוי בחנות
נקסוס מיבוא אפור לארץ
ואת הSGS שלי (קפטיבייט) הבאתי מארה"ב ב2200 (המחיר עצמו 2000 ופאשלה קטנה שעלתה לי עוד 200) החשבון החודשי שלי לא גבוהה בכל מקרה וסחטתי מאורנג חבילה נחמדה של 500 מגה ב40 ש"ח לחודש...
שוב, בטוח שבסופן של שלוש שנים, המכשיר יעלה לי יותר מאשר בכל חנות אחרת, אבל מה שזה כולל בדרך משנה את התמונה.
אחזור לשאלתי המקורית, האם ההבדל בין הI7500 הדי עלוב שיש לי כרגע לבין הSGS שווה את המאמץ. כלומר, האם מדובר במכשיר כ"כ הרבה יותר טוב שלא אצטער על כך בעוד כמה חודשים?
אגב, אם יש מכשיר באותו סדר גודל מבחינת מחיר (מחוץ לאורנג') ששווה לו ביכולות ומומלץ יותר, אשמח לשמוע.