קומוס
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
פקוסטניק-
רמקולים, בניגוד ל CD למשל, הם דבר שהשתנה מעט מאוד מבחינה טכנולוגית עם השנים, ואכן יש לא מעט רמקולים ישנים מאוד מוצלחים.
וגם בהגברה, לא חסר ביקוש למגברי מנורות למרות שזו טכ' ממש עתיקה, עתיקה כימיי הנדסת החשמל בערך, ויש גם ביקוש למגברים ישנים וקלאסיים טרנזיסטוריים ומנורתיים.
מרטין כתב סקירה על מערכת יד שניה שעשויה מחלקים בני 20 ויותר כשהיה עוד באירלנד, שנשמעה מעולה. אני לא זוכר היכן היא באתר, אבל מצא אותה ותקרא להתרשם.
רמקולים, בניגוד ל CD למשל, הם דבר שהשתנה מעט מאוד מבחינה טכנולוגית עם השנים, ואכן יש לא מעט רמקולים ישנים מאוד מוצלחים.
וגם בהגברה, לא חסר ביקוש למגברי מנורות למרות שזו טכ' ממש עתיקה, עתיקה כימיי הנדסת החשמל בערך, ויש גם ביקוש למגברים ישנים וקלאסיים טרנזיסטוריים ומנורתיים.
מרטין כתב סקירה על מערכת יד שניה שעשויה מחלקים בני 20 ויותר כשהיה עוד באירלנד, שנשמעה מעולה. אני לא זוכר היכן היא באתר, אבל מצא אותה ותקרא להתרשם.
שלום לכולם למעלה
לא כול דבר שאני מיתעניין בו אני גם רוצא ליקנות אותו.javascript:emoticon(':D')
מערכת של קומוס יש לי בבית( פחות או יותר) ועיניין אותי אים עוד מישהו מכיר. לינקים לא מצאתי כצפוי.
מדובר בטרה אמפליפיקציה ולא בפרה.
הרעיון הוא כמו ברמקולים אקטיבים מסוימים שבהם הקרוסאובר יושב בן הפרה לפאוור. בן הקדם למגבר כוח. ואז במערכת טרה אמפליפיקציה מיתחברים שלושה מגברים בכל צד מהקרוסאובר. מכול מגבר יוצא כבל לכול אחד מרכיבי הרמקול במיקרה הזה לשלושה, למיד לטוויטר ולבס. כלומר לכול אלמנט יש את ההגברה הפרטית שלו המותאמת לתדרים שלו וכו משהו כזה...
מרטין כתב על מגבר של קווד שהוא רכש לחבר. כשקניתי ביזמנו את הקומוס, קווד היו האלטרנתיבה.
לא כול דבר שאני מיתעניין בו אני גם רוצא ליקנות אותו.javascript:emoticon(':D')
מערכת של קומוס יש לי בבית( פחות או יותר) ועיניין אותי אים עוד מישהו מכיר. לינקים לא מצאתי כצפוי.
מדובר בטרה אמפליפיקציה ולא בפרה.
הרעיון הוא כמו ברמקולים אקטיבים מסוימים שבהם הקרוסאובר יושב בן הפרה לפאוור. בן הקדם למגבר כוח. ואז במערכת טרה אמפליפיקציה מיתחברים שלושה מגברים בכל צד מהקרוסאובר. מכול מגבר יוצא כבל לכול אחד מרכיבי הרמקול במיקרה הזה לשלושה, למיד לטוויטר ולבס. כלומר לכול אלמנט יש את ההגברה הפרטית שלו המותאמת לתדרים שלו וכו משהו כזה...
מרטין כתב על מגבר של קווד שהוא רכש לחבר. כשקניתי ביזמנו את הקומוס, קווד היו האלטרנתיבה.
בקונפיגורציה של טרה אמפליפיקציה (TRI AMPING) משתמשים בהגברות גדולות\תעשייתיות, רק שלא ידעתי שקוראים לזה כך...
הצורה היא כדלקמן : מקור>מיקסר>קרוס>-3 מגברים>רמקולים
למה ליישם את בבית? לא נוצר לך "חור" בין התדרים? אלא אם הקרוס הוא קבוע כבר 25 שנה
הצורה היא כדלקמן : מקור>מיקסר>קרוס>-3 מגברים>רמקולים
למה ליישם את בבית? לא נוצר לך "חור" בין התדרים? אלא אם הקרוס הוא קבוע כבר 25 שנה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
TRI AMPING הוא בדיוק כמו BI AMPING רק שעושים הפרדה גם למיד. ב-BI AMPING מפרידים בין הגבוהים לשאר.
לא חייבים מיקסר ולמה שיהיה "חור" בין התדרים?
למה בשימוש בהגברה יחידה לא יהיה "חור" כזה?
מי שדואג ל"מלא את החורים" זה הקרוס ובמקרה הזה לא משנה אם זה לפני או אחרי ההגברות.
דווקא יכולים להיות הרבה יתרונות לקרוס חיצוני ובמיוחד אם הוא אקטיבי.
לא חייבים מיקסר ולמה שיהיה "חור" בין התדרים?
למה בשימוש בהגברה יחידה לא יהיה "חור" כזה?
מי שדואג ל"מלא את החורים" זה הקרוס ובמקרה הזה לא משנה אם זה לפני או אחרי ההגברות.
דווקא יכולים להיות הרבה יתרונות לקרוס חיצוני ובמיוחד אם הוא אקטיבי.
היתה לי הזכות לחוות שני דורות של מערכות הטריאמפליפיקציה של קומוס (שמקורה בחברה ישראלית שנקראה S.R.S Electronics Ltd. מגברי "ליריק" שלהם תוכננו בהשראת- Naim Audio- בחברה היו מעורבים דרור הראל ואילן טמיר)
דרור תכנן את המערכות שהיו איכותיות לזמנן ובמחיר שאפשר לעמוד בו.
עד היום יש באוסף שלי פרה ופאוור שלהם במצב מצויין.
עד היום יש באוסף שלי פרה ופאוור שלהם במצב מצויין.
אהבה היא הדרך- האושר הוא הסימן והאור הוא המטרה.
יפה יש צדיק בסדום....
idosaban קרא את שאלת ramkol, הבינה וענה/ תרם מידע לעניין.
אם יורשה לי כחבר חדש, ויורשה...להע/איר על כך שבלא מעט שירשורים מגיבים החברים "מהמותן" (בשרשור זה אפילו בעוקצנות מה המכוונת לשואל שעושה רושם של בעל ידע לא מבוטל בתחום).
כיוון שאני מוצא את האתר כנכס יחודי בתחומיו, מצאתי לנכון להע/איר זאת על מנת שכך ישאר ולא יהפוך, לזירת מלל אין סופית שאינה תורמת. (על משקל- "אורח ל... רואה...)
אגב- דווקא ההומור והפתיחות באתר נותנים לו גוון /מימד נוסף שאסור לוותר עליו (ולהדגשה חובה לשמר עליו), אך זה אינו עומד בסתירה להע/ארתי מעלה.
אם יורשה לי כחבר חדש, ויורשה...להע/איר על כך שבלא מעט שירשורים מגיבים החברים "מהמותן" (בשרשור זה אפילו בעוקצנות מה המכוונת לשואל שעושה רושם של בעל ידע לא מבוטל בתחום).
כיוון שאני מוצא את האתר כנכס יחודי בתחומיו, מצאתי לנכון להע/איר זאת על מנת שכך ישאר ולא יהפוך, לזירת מלל אין סופית שאינה תורמת. (על משקל- "אורח ל... רואה...)
אגב- דווקא ההומור והפתיחות באתר נותנים לו גוון /מימד נוסף שאסור לוותר עליו (ולהדגשה חובה לשמר עליו), אך זה אינו עומד בסתירה להע/ארתי מעלה.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')zy תודה על התמיכה.
עידו (?) אני שמח למצא עוד מישהו שמכיר את המערכות האלו. יש לי פרה ושני פאורים של שלושה כל אחד. ליפני כמה שנים חטפתי קריזה, פרקתי אותם ועשיתי להם "טיונינג". החלפתי קופסאות, כבלים פנימיים, שמתי שקעים מוזהבים, אפילו בניתי ספק ניפרד לפרה ופוטנציומטר מנגדים בודדים. היה טונה של עבודה ועוד הרבה יותר הנאה. (הכל בעצמי) לא מיזמן פרקתי את זה שוב ואני מקווה שימצא לי זמן להמשיך ב"טיונינג".
היית מרוצה מהמערכות שהיו לך?
קניתי את זה ליפני כ25 שנים והייתי המאושר באדם. מה שהמערכת מצאה בתקליטים שלי...
מרטין! אכן לקומוס יש קרוס אקטיבי. נתתי אותו למעבדה והם הוציאו לי גרף של היציאות שלו וזה ניראה טוב מאוד. יש לאודנס סמוי. המיד יותר נמוך מהוופר ומהטוויטר אבל יש פוטנציומטר ביציאה שמאפשר שינוי.
שטירליץ! כמו שמרטין אמר כמובן שאין חורים. גם אין מניעה להישתמש בסוג כזה של מערכות בבית. יש מערכות "ביתיות" שעובדות כך. (ATC)
עידו (?) אני שמח למצא עוד מישהו שמכיר את המערכות האלו. יש לי פרה ושני פאורים של שלושה כל אחד. ליפני כמה שנים חטפתי קריזה, פרקתי אותם ועשיתי להם "טיונינג". החלפתי קופסאות, כבלים פנימיים, שמתי שקעים מוזהבים, אפילו בניתי ספק ניפרד לפרה ופוטנציומטר מנגדים בודדים. היה טונה של עבודה ועוד הרבה יותר הנאה. (הכל בעצמי) לא מיזמן פרקתי את זה שוב ואני מקווה שימצא לי זמן להמשיך ב"טיונינג".
היית מרוצה מהמערכות שהיו לך?
קניתי את זה ליפני כ25 שנים והייתי המאושר באדם. מה שהמערכת מצאה בתקליטים שלי...
מרטין! אכן לקומוס יש קרוס אקטיבי. נתתי אותו למעבדה והם הוציאו לי גרף של היציאות שלו וזה ניראה טוב מאוד. יש לאודנס סמוי. המיד יותר נמוך מהוופר ומהטוויטר אבל יש פוטנציומטר ביציאה שמאפשר שינוי.
שטירליץ! כמו שמרטין אמר כמובן שאין חורים. גם אין מניעה להישתמש בסוג כזה של מערכות בבית. יש מערכות "ביתיות" שעובדות כך. (ATC)
שלום,idosaban כתב:היתה לי הזכות לחוות שני דורות של מערכות הטריאמפליפיקציה של קומוס (שמקורה בחברה ישראלית שנקראה S.R.S Electronics Ltd. מגברי "ליריק" שלהם תוכננו בהשראת- Naim Audio- בחברה היו מעורבים דרור הראל ואילן טמיר)
עד היום יש באוסף שלי פרה ופאוור שלהם במצב מצויין....
היה לי בעבר הרחוק את הסט המדובר. חוץ מדרור ומאילן היה שותף גם משה. הם העתיקו את הניים 250 (או 135) וקדם בקופסה שלמה (ניים יצרו אז בחצי רוחב), שהיו מאוד קרובים לניים המקורי.
תומר
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
כמו שנאמר לעיל, מדובר בחיקוי של NAIM שנבנה בארץ.
לא מזמן ראיתי כזה קרוס זרוק אצל מישהו במחסן, במידה ותרצה אותו במתנה, צור איתי קשר (דיסקליימר - לא בטוח שהוא תקין, וגם לא הייתי טורח לבזבז עליו ולו דקה אחת אם אתה שואל אותי).
יאיר
לא מזמן ראיתי כזה קרוס זרוק אצל מישהו במחסן, במידה ותרצה אותו במתנה, צור איתי קשר (דיסקליימר - לא בטוח שהוא תקין, וגם לא הייתי טורח לבזבז עליו ולו דקה אחת אם אתה שואל אותי).
יאיר
- 0z23
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 525
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
תקלה בליריק
תקלה בpower של ליריק
לאחר בדיקה בסקופ
באחד הערוצים נראה בסקופ clipping
(בשמיעה לא תמיד ניתן לאבחן)