שאלה בנוגע לסוגי קבצים לשמירת/גיבוי סרטי DVD ותוכנה לשמירה ישירה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבת שלום,

לאחר שהמשכתי את שדרוג ה"חברים" של הHTPC והשלמתי אתמול גם רסיבר ורמקולים מפיוז (סט של ימאהה 467 עם וורפידל עם שירות באמת מצוין), התחלתי לחשוב שוב על אופן הגיבוי ושמירת הסרטים שלי...

עד היום גיביתי / שמרתי סרטי DVD בעיקר על ידי תוכנה בשם CloneDVD אשר שומרת את הסרטים בפורמט המקורי (תיקיות video_ts ו audio_ts וקבצי VOB וכו'):

1. האם זה פורמט מומלץ או שעדיף להמיר לMPEG4 או AVI וכו' והאם יש תוכנות שעושות את זה ישירות (מדיסק DVD לקובץ הרצוי) ?

2. בהרבה יותר מדי פעמים הסרט מוקרן עם מסגרת שחורה עבה, כלומר משתמש רק בחלק מהמסך.. האם זה קשור לקובץ או להגדרות אחרות (מופיע גם בבוקסי וגם בתוכנות צפיה ישירה)

תודה ושבת מצוינת שתהיה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. אם אין לך בעייה של מקום, הכי טוב זה לשמור את הפורמט המקורי.
2. האם יש מסגרת שחורה רק בניגון הסרטים או גם כשאתה רואה את הדסקטופ ותפריטי התוכנה של בוקסי? ואם רק בסרטים, האם זה קורה רק בניגון DVD-ים?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

pixies - כמו תמיד - תודה רבה. ממש לא טרויאלי בעיני העזרה שלך כאן!

לגבי סוגי הקבצים - 100%. בינתיים הספריה מונה כמה עשרות אז אשמור אותם בפורמט המקורי.

לגבי המסגרת - בDVD פלייר של הווינדוז המסגרת ממש עבה מסביב לכל התמונה (אפשר לעשות זום ולקרב), בבוקסי המסגרת בשולים צרה יותר ומלמעלה ומלמטה עבה יותר (ולא ניתן לבטל).

המסגרת מופיעה לעיתים גם בסרטים שלא בפומרט מקורי של DVD גם בבוקסי וגם בDVD פלייר אבל משום מה יש סרטים שזה לא קורה והתמונה מופיעה על המסך כולו... מאד מוזר.. (יש גם סרטים שמופיעים בבוקסי עם התרגום ויש כאלה שלא למרות שיש קובץ כתוביות בתיקיה..).

בדקתי את זה גם על אותו סוג קובץ (AVI) ופעם אחת המסך קטוע (star trek) ופעם אחת מלא (ע'גמי).. אז מניח שזה עניין של הקובץ המקורי?

אם אני שומר את הקובץ בעצמי האם אפשר להשפיע על זה במהלך השמירה/גיבוי?

הרבה תודה.
א.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

הדסקטופ עצמו (שולחן העבודה של מערכת ההפעלה) מופיע על כל המסך?

אם כן, אז יש בבוקסי אופצייה מאוד נחמדה ל-Screen Calibration, הנמצאת ב-
Settings-Look and feel-Screen format & overscan-Advanced Calibration
ואז ייפתח לך אשף המאפשר לכוון את גבולות המסך שלך. אולי זה יעזור.

יש כמובן גם סרטים או פרקי סדרות שבהם שוליים שחורים מלמעלה ולמטה או בצדדים (לא מסגרת) זו תופעה נורמלית. קרא כאן להסברים נוספים:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article00134
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הדסקטופ מופיע על המסך כולו.
אשחק קצת עם הבוקסי וההגדרות.
תודה!
א.

נ.ב.
שים לב להערת סוגריים במדריך של עופר מ 2005 על סרטי התלת מימד כדוגמה לניסיון שלא הצליח להוסיף ריגוש בסרטים..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”