נזק לטלוויזיה בעקבות קרינת שמש ישירה
שלום לכולם,
יש לי טלוויזית LCD (של פיליפס, אם זה משנה משהו).
דרך החלון חודרת בשעות הבוקר קרינת שמש באופן ישיר על רוב מסך הטלוויזיה. זה לא מפריע לי לצפות בה כי אני צופה בעיקר בערב, אבל אני חושש מנזק פיזי.
שאלתי היא - האם קרינת שמש זו עלולה לגרום נזק כלשהו לטלוויזיה בטווח הזמן הקצר/בינוני/ארוך?
תודה לעוזרים!
יש לי טלוויזית LCD (של פיליפס, אם זה משנה משהו).
דרך החלון חודרת בשעות הבוקר קרינת שמש באופן ישיר על רוב מסך הטלוויזיה. זה לא מפריע לי לצפות בה כי אני צופה בעיקר בערב, אבל אני חושש מנזק פיזי.
שאלתי היא - האם קרינת שמש זו עלולה לגרום נזק כלשהו לטלוויזיה בטווח הזמן הקצר/בינוני/ארוך?
תודה לעוזרים!
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
למען הסר ספק , התקן וילון בחלון הקרוב .
כך תוכל לראות טוב יותר והשמש לא תשפיע ...
כך תוכל לראות טוב יותר והשמש לא תשפיע ...
רונן כתב:למען הסר ספק , התקן וילון בחלון הקרוב .
כך תוכל לראות טוב יותר והשמש לא תשפיע ......
רונן - תודה על העצה... אני יודע שאני יכול להתקין וילון אך השאלה שלי היתה האם ללא וילון ותחת קרינת שמש של שעתיים/שלוש ביום, יכול להיגרם נזק לטלוויזיה שלי.
אודה למשיבים לשאלתי.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
השבתי לך מה הייתי עושה במקומך ,
אם אתה מתעקש לא להתקין ווילון , לדעתי עלול להגרם נזק כלשהו ,
אל תשכח כי המסך שחור והוא לא נחשב כקולט של דוד שמש
אם אתה מתעקש לא להתקין ווילון , לדעתי עלול להגרם נזק כלשהו ,
אל תשכח כי המסך שחור והוא לא נחשב כקולט של דוד שמש
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אכן, יכול להיגרם נזק.
אני לא מאמין שהפלסטיק עצמו יינזק בטווח הקצר (מכיוון שמדובר במכשיר חשמלי שמתחמם באופן כללי בפעולה רצופה) אבל שמש ישירה גם מחממת ועלולה לגרום נזק לרכיבים פנימיים וייתכן שהטמפ' + הקרינה עצמה יכולים לגרום לבלאי מואץ של הפלסטיק.
אני לא מאמין שהפלסטיק עצמו יינזק בטווח הקצר (מכיוון שמדובר במכשיר חשמלי שמתחמם באופן כללי בפעולה רצופה) אבל שמש ישירה גם מחממת ועלולה לגרום נזק לרכיבים פנימיים וייתכן שהטמפ' + הקרינה עצמה יכולים לגרום לבלאי מואץ של הפלסטיק.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אכן אורי 
שים לב שכתבתי שעלול להיגרם נזק לרכיבים פנימיים באיזור שמתחמם במיוחד (אני לא טכנאי ולכן לא יודע מה נמצא בכל איזור מתחת לכיסוי - אני הייתי מניח לרע ונמנע מלחשוף את המסך לשמש).
שים לב שכתבתי שעלול להיגרם נזק לרכיבים פנימיים באיזור שמתחמם במיוחד (אני לא טכנאי ולכן לא יודע מה נמצא בכל איזור מתחת לכיסוי - אני הייתי מניח לרע ונמנע מלחשוף את המסך לשמש).