חבילה שהתעכבה EBAY

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
sheva23 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

ב30 לספטמבר הזמנתי קרוקס ממוכר סיני, ב21 דולר. מוכר עם 100% פידבקים באיזה 80 עיסקאות.
לאחר 3 שבועות שהחבילה לא הגיע, פניתי אליו וקבענו שנחכה עוד שבוע וחצי לראות אם תהיה התקדמות בגלל שבזמן שהחבילה נשלחה היו חגים בהונקונג והרבה חבילות התעקבו. החבילה לא היתה עם מספר מעקב, ככה שלא היה דרך לאתר אותה.
ראוי לציין שהוא ענה לכל הודעה, בפרטי פרטים והבנתי שמדובר במוכר מאוד אמין שיודע להסביר את עצמו.
בכל מקרה לאחר שבוע וחצי, שלחתי אליו הודעה ואמרתי לו שתקופת ההגנה שלי בPAYPAL עומדת לפוג, ואין בררה אלא לזכות אותי על הקניה.
אמרתי לו גם שבמידה והחבילה תגיע אלי לאחר הזיכוי, אהיה מספיק הוגן כדי לשלם לו על המוצר גם אם אין שום הוכחה שקיבלתי אותו.

ואכן ב16.11 לאחר חודש וחצי הגיע אלי פתק לאסוף את הדואר.
ואני הולך לקיים את ההבטחה ולהחזיר למוכר את הכסף כפי שסיכמנו.
בתור אחד שמכר לא מעט מוצרים לאוהדי המועדון של מילאן בארץ וגם כרטיסים למשחקים, הדרך היחידה היא לעבוד על בסיס אמון.משלוחים בדואר רגיל ורשום. אני יודע מה ההרגשה שאתה מנסה לחסוך משלוחים בדואר רשום ואז קורה מצב שהחבילה לא מגיע ואין מה לעשות עם זה. הרווח על כל מוצר הוא לא גדול ולפעמים לא משתלם לשלוח ברשום.
יש אומנם מוכרים שמראש אומרים שבמידה והלקוח לא משלם על דואר רשום והחבילה הולכת לאיבוד הלקוח סופג את הקנס. אבל לחבילות זולות רוב המוכרים מאפשרים משלוח בדואר רגיל.
לשם כך קיים גם הEBAY PROTECTION וPAYPAL על חבילות שלא הגיעו
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 19/11/2010 16:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

חיפשתי את הסיפור המעניין ולא מצאתי האמת.
זה לא נדיר, זה קורה מלא.
יש מי שמנצל לרעה ויש מי שלא.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

sheva23 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

קיבלתי ממנו אמש INVOICE של 6 דולר פחות מהמחיר המקורי, עם תודות על ההגינות.

בכל מקרה העלתי את הנושא כי קורה הרבה פעמים שאנשים חושבים ישר ש"המוכר הסיני דפק אותי ולא שלח את החבילה"
וכאשר שני הצדדים שולטים בשפה ומסבירים אחד את השני כמו שצריך, יוצאים מזה דברים חיוביים.
באותה מידה יכולתי לנצל את היתרון שלי כקונה ולקבל החזר מלא מבלי להודיע לו על קבלת החבילה. אבל כשאני רואה מוכר הגון שעושה את המקסימום בשביל הלקוח הוא יקבל את המיטב.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

sheva23 כתב: בכל מקרה העלתי את הנושא כי קורה הרבה פעמים שאנשים חושבים ישר ש"המוכר הסיני דפק אותי ולא שלח את החבילה"
...
האמת,זה הדבר הראשון שחשבתי עליו איך שקראתי מוכר סיני+חבילה שמתעכבת.
לא סתם יצא להם שם רע.

שמח בשבילך שקיבלת אותה בסופו של דבר.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #5 

jepe כתב:
sheva23 כתב: בכל מקרה העלתי את הנושא כי קורה הרבה פעמים שאנשים חושבים ישר ש"המוכר הסיני דפק אותי ולא שלח את החבילה"
...
האמת,זה הדבר הראשון שחשבתי עליו איך שקראתי מוכר סיני+חבילה שמתעכבת.
לא סתם יצא להם שם רע.

שמח בשבילך שקיבלת אותה בסופו של דבר.
...
יפה שהכללת את כל המוכרים הסינים ככאלה ש"יצא להם שם רע".
גם שם, כמו כאן, יש גם אנשים הגונים וגם נוכלים, ומי שיש לו נסיון באיביי גם יודע להיות חשדן כלפי מוכר עם 80 עסקאות בלבד.
בכל מקרה, אותי משמח לקרוא סיפור על ישראלי שנוהג בהגינות באיביי, ואם רובנו אכן ננהג כך יותר מוכרים יסכימו לשלוח לכאן.
זכרו שיכול גם להיות גרוע יותר, תשאלו את מי שגר באיטליה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”