כל מה שרציתם לדעת על אודיו ולא העזתם לשאול
אני יודע שיש כאילו שזה מעצבן אותם שאחרים אומרים שהיי אנד אודיו- לא בשיאו ואף יש ירידה.
אומנם כל ילד בכיתה א' שקורא עיתון ושומע חדשות יכול להגיע למסקנה הזו
אבל מעניין לקרוא דיעות אחרות של אודיופילים שקוראים דפי אינטרנט בעיניין:
What do you believe is the most relevant cause for the ongoing demise of high-end audio industry
ועוד משאל על נושאים שונים ומשונים שממש חשובים לחובבי אודיו:
http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=805
אומנם כל ילד בכיתה א' שקורא עיתון ושומע חדשות יכול להגיע למסקנה הזו
אבל מעניין לקרוא דיעות אחרות של אודיופילים שקוראים דפי אינטרנט בעיניין:
What do you believe is the most relevant cause for the ongoing demise of high-end audio industry
ועוד משאל על נושאים שונים ומשונים שממש חשובים לחובבי אודיו:
http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=805
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
אף אחת מהתשובות לא הפתיעה אותי למעט האחרונה...
Do you spend more time watching movies or listening to your audio system at home? (37 votes)
Watching movies at home: 16%
Listening to music at home: 84%
הייתי משוכנע שהיחס הפוך או קרוב ל 50-50%.
למה כשיש לך מערכת ק"ב אתה לא "מנצל" אותה ורואה סרטים בבית?
Do you spend more time watching movies or listening to your audio system at home? (37 votes)
Watching movies at home: 16%
Listening to music at home: 84%
הייתי משוכנע שהיחס הפוך או קרוב ל 50-50%.
למה כשיש לך מערכת ק"ב אתה לא "מנצל" אותה ורואה סרטים בבית?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46418
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
טלHD,
הכל תלוי את מי אתה שואל והיכן נערך המשאל. משאל כזה בפורום אודיו רב ערוצי היה מראה תוצאות שונות לגמרי.
אגב, שים לב כי לא רשום שום נתון על מדגם האנשים אשר ענה לשאלון.
הכל תלוי את מי אתה שואל והיכן נערך המשאל. משאל כזה בפורום אודיו רב ערוצי היה מראה תוצאות שונות לגמרי.
אגב, שים לב כי לא רשום שום נתון על מדגם האנשים אשר ענה לשאלון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני לא יודע אם אתם ערים לעובדה (ולא לדיעה ) הפשוטה שאודיו "היי אנד" ואודיו רב ערוצי זה דברים שונים לחלוטין.
הרוב המוחלט של האנשים שאוהבים סאונד בצורה מירבית ומבינים כייצד להשיג אותו ממכשירי אודיו דוממים- לא ישתמשו במערכת קולנוע ביתית לצורך זה.
במילים פשוטות יותר, עבור אודיופילים, לשמוע מוזיקה במערכות קולנוע ביתי-לא מספק את התוצאה.
במילים פשוטות עוד יותר- זה נשמע גרוע.
עכשיו, יכולים לבוא אנשים ולצעוק, מה פתאום, רסיברים עם מליון ואחת פיצ'רים זה משהו שנשמע מעולה ועוד ועוד.
אין לי ויכוח עם חוסר הידע הזה. גם הבת הקטנה שלי יכולה לחשוב שריאנה עושה מוזיקה נפלאה , קרמבו זה אוכל נפלא וגיא פינס זה תרבות.
כאחד ששמע די הרבה מערכות עד עתה ומניסיון של ידידים ששמעו הרבה יותר-אודיו היי אנד דו ערוצי ומערכת קולנוע ביתית זה חיות שונות לחלוטין מבחינת איכויות שאודיופילים מחפשים.
עבור אחרים, גם איפוד, טרנזיסטור, מערכת שמע ברכב, ווקמן, יכולים להשמיע מוזיקה כמו מערכת קולנוע ביתית או מערכת אודיו.
רוב האנשים לא צרכים את האיכויות של הי אנד אודיו דו ערוצי, להקשבה למוזיקה
. רוב האנשים לא מבינים את האיכות אודיו היי אנד דו ערוצי ולכן גם לא צרכים אותה. היא פשוט לא שמישה עבור צרכיהם.
רוב האנשים לא צרכים להיות בקונצרט כדי להבין מהו סאונד טוב או אפילו להינות ממנו. אייפוד מספיק בהחלט.
זה מזכיר לי שיצאתי מקונצרט של הפלהרמונית עם הבת שלי- היא דאגה לעדכן אותי שלדעתה הסאונד באולם אינו שונה מהותית מהסאוד של האיפוד דור .... שלה.
במצבים כאילו- אין מה להתווכח או לשכנע או ללמד. יש לקוות שאולי חשיפה חוזרת לאיכות אחרת, תעזור לה להבין מהי אותה איכות. כי כרגע היא איננה קיימת עבורה. יכול להיות שהיא גם לא תהיה קיימת בעתיד.
רוב האנשים לא מבינים למה קישקוש של ג'קסון פולוק, גאספר ג'ונס , רפי לביא או גרשוני נקראים אומנות ומוצגים במוזיאון. הרי הפוסטר שלהם בבית שקנו בחנות מוזיאון בלובר של מטיס או תמונה לקיר שקנו בהום סנטר, איקיאה או ברחוב הרצל, יחד עם כריות תואמות לספה- עושה אותו הדבר בפחות כסף. מי הם אותם משוגעים שמשלמים כסף לראות קשקוש אמיתי של פולוק" קישקוש שהבן עושה בגן?
אין טעם בכלל להסביר מה זה שונה.
היי אנד דו ערוצי וקולנוע ביתי זה שתי "חיות " שונות לחלוטין גם מבחינת קהל המשתמשים.
זה כמו לדבר על צרכני קפה וצרכני יין. שניהם צורכים משהו אבל אין שום קשר בינהם.
השאלון הזה נשאל במסגרת עיתון אינטרנטי שכותב רק על היי אנד אודיו. רוב האנשים שם בכלל מקשיבים לתקליטים.
מי שמתעניין בקולנוע ביתי- קורא במקומות אחרים היות ואין שם מידע רלוונטי עבורו באותו אתר.
הרוב המוחלט של האנשים שאוהבים סאונד בצורה מירבית ומבינים כייצד להשיג אותו ממכשירי אודיו דוממים- לא ישתמשו במערכת קולנוע ביתית לצורך זה.
במילים פשוטות יותר, עבור אודיופילים, לשמוע מוזיקה במערכות קולנוע ביתי-לא מספק את התוצאה.
במילים פשוטות עוד יותר- זה נשמע גרוע.
עכשיו, יכולים לבוא אנשים ולצעוק, מה פתאום, רסיברים עם מליון ואחת פיצ'רים זה משהו שנשמע מעולה ועוד ועוד.
אין לי ויכוח עם חוסר הידע הזה. גם הבת הקטנה שלי יכולה לחשוב שריאנה עושה מוזיקה נפלאה , קרמבו זה אוכל נפלא וגיא פינס זה תרבות.
כאחד ששמע די הרבה מערכות עד עתה ומניסיון של ידידים ששמעו הרבה יותר-אודיו היי אנד דו ערוצי ומערכת קולנוע ביתית זה חיות שונות לחלוטין מבחינת איכויות שאודיופילים מחפשים.
עבור אחרים, גם איפוד, טרנזיסטור, מערכת שמע ברכב, ווקמן, יכולים להשמיע מוזיקה כמו מערכת קולנוע ביתית או מערכת אודיו.
. רוב האנשים לא מבינים את האיכות אודיו היי אנד דו ערוצי ולכן גם לא צרכים אותה. היא פשוט לא שמישה עבור צרכיהם.
רוב האנשים לא צרכים להיות בקונצרט כדי להבין מהו סאונד טוב או אפילו להינות ממנו. אייפוד מספיק בהחלט.
זה מזכיר לי שיצאתי מקונצרט של הפלהרמונית עם הבת שלי- היא דאגה לעדכן אותי שלדעתה הסאונד באולם אינו שונה מהותית מהסאוד של האיפוד דור .... שלה.
במצבים כאילו- אין מה להתווכח או לשכנע או ללמד. יש לקוות שאולי חשיפה חוזרת לאיכות אחרת, תעזור לה להבין מהי אותה איכות. כי כרגע היא איננה קיימת עבורה. יכול להיות שהיא גם לא תהיה קיימת בעתיד.
רוב האנשים לא מבינים למה קישקוש של ג'קסון פולוק, גאספר ג'ונס , רפי לביא או גרשוני נקראים אומנות ומוצגים במוזיאון. הרי הפוסטר שלהם בבית שקנו בחנות מוזיאון בלובר של מטיס או תמונה לקיר שקנו בהום סנטר, איקיאה או ברחוב הרצל, יחד עם כריות תואמות לספה- עושה אותו הדבר בפחות כסף. מי הם אותם משוגעים שמשלמים כסף לראות קשקוש אמיתי של פולוק" קישקוש שהבן עושה בגן?
היי אנד דו ערוצי וקולנוע ביתי זה שתי "חיות " שונות לחלוטין גם מבחינת קהל המשתמשים.
השאלון הזה נשאל במסגרת עיתון אינטרנטי שכותב רק על היי אנד אודיו. רוב האנשים שם בכלל מקשיבים לתקליטים.
מי שמתעניין בקולנוע ביתי- קורא במקומות אחרים היות ואין שם מידע רלוונטי עבורו באותו אתר.
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

diz1,
ממש יפה מצדך, כל מי שחובב אודיו רב ערוצי הינו "חסרי ידע" ואז אתה משווה אותם לבת שלך כאשר בהמשך ההודעה שלך אתה מראה כמה היא לא יודעת כלום. לי נראה שיש לך נסיון רע או שפשוט אתה חושש להיות שונה בקרב קהילת "האודיופילים".
בכל מקרה, הדעות הפרטיות שלך אינן נושא מעניין לשרשור. רוצה להמשיך לדון בנושא? אחלה, אבל בטח לא להעליב חובבי אודיו-רב ערוצי.
ממש יפה מצדך, כל מי שחובב אודיו רב ערוצי הינו "חסרי ידע" ואז אתה משווה אותם לבת שלך כאשר בהמשך ההודעה שלך אתה מראה כמה היא לא יודעת כלום. לי נראה שיש לך נסיון רע או שפשוט אתה חושש להיות שונה בקרב קהילת "האודיופילים".
בכל מקרה, הדעות הפרטיות שלך אינן נושא מעניין לשרשור. רוצה להמשיך לדון בנושא? אחלה, אבל בטח לא להעליב חובבי אודיו-רב ערוצי.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
כל כמה חודשים, ולפעמים גם לעתים יותר תכופות, נדלק פה נושא של קטילת תוחם הרב-ערוצי בנושא איכות הסאונד.diz1 כתב:במילים פשוטות יותר, עבור אודיופילים, לשמוע מוזיקה במערכות קולנוע ביתי-לא מספק את התוצאה.
במילים פשוטות עוד יותר- זה נשמע גרוע....
יש לא מעט יצרני רמקולים Hi-End שסטים הדו-ערוציים שלהם מוצעים עם הרחבה לסט רב-ערוצי מלא. מקווה שזה לא חדש לך.
בנושא המקורות וההגברה יש פחות היצע של רב-ערוצי היי אנד אבל יש. McIntosh הוא אחד שאני מכיר.
ושוב, אני פשוט לא מתעניין בהאזנה רב ערוצית, אבל אני בטוח שלא חסר אנשים שיש להם מערכת רב-ערוצית היי אנד שלא נופלות מדו-ערוציות המגבילות.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
דווקא אני מסכים עם העיקרון של המסר !diz1 כתב:אני לא יודע אם אתם ערים לעובדה (ולא לדיעה ) הפשוטה שאודיו "היי אנד" ואודיו רב ערוצי זה דברים שונים לחלוטין.
במילים פשוטות עוד יותר- זה נשמע גרוע.![]()
השאלון הזה נשאל במסגרת עיתון אינטרנטי שכותב רק על היי אנד אודיו. רוב האנשים שם בכלל מקשיבים לתקליטים.![]()
מי שמתעניין בקולנוע ביתי- קורא במקומות אחרים היות ואין שם מידע רלוונטי עבורו באותו אתר....
יש לי "קולנוע ביתי" ו - "סטריאו" , 90% מההנאה שלי ושעות האזנה הינן בסטריאו .
אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון הודעה פרטית?(עד כמה שזכור לי לא שלחתי לך אחת כזו)ziv_r כתב:diz1,
בכל מקרה, הדעות הפרטיות שלך אינן נושא מעניין לשרשור. רוצה להמשיך לדון בנושא? ....
מה פרטי היה לך?
למה אתם קוראים למערכת רב ערוצית לקולנוע ביתי?
תקראו לה מערכת רב ערוצית לשמיעת מוזיקה.
גם הבחור שענה למטה עם היממהה- אם זה מספיק לך ונשמע כמו או יותר טוב ממגברים יעודיים -אחלה .
יש אנשים שזה כנראה לא. לא לכל האנשים יש אותם תחומי עיניין וזה בסדר גמור.
מערכות קולנוע ביתי אינם מערכות דו ערוציות ולרוב היעוד שלהם שונה בתכלית.
רוב האנשים באשר הם יחשבו שזה אותו הדבר .
יש אנשים רבים יותר שמערכת שלמה כמו זו
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=ON5616E193
תשמע להם טוב כמו הימהה. יש טעם להתדיין שזה לא?
לטעמי לא.
דרך אגב יש לי גם רסיבר (אומנם חדש יותר מהימהה שהוזכר ואולי "נחשב" טוב יותר באופן אבסולוטי. יש כל מיני ביקורות וכוכבים)
שמשמש אותי לבום טראח של סרטים (לא פחות חשב). לצערי לא הסתדר לי מספיק טוב בהקשבה למוזיקה.
אבל זה כנראה אני ובעיה שלי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

diz1,
תסתכל על ההודעה הקודמת שלך, לכל אורכה אתה מעליב חובבי אודיו רב ערוצי.
לא דברתי על הודעות פרטיות, אלא דעות פרטיות אשר נוגעות להעלבות של חברי אתר אחרים, שים לב.
תסתכל על ההודעה הקודמת שלך, לכל אורכה אתה מעליב חובבי אודיו רב ערוצי.
לא דברתי על הודעות פרטיות, אלא דעות פרטיות אשר נוגעות להעלבות של חברי אתר אחרים, שים לב.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
על כמה שסגנונו של diz1 בוטה ומתנשא, ושאפילו שם אותי בכיס גם כשאני בשיאי, במקרה זה עליי להסכים איתו - לא עם דעתו אלא בכך שמה שהוא העלה זה כבר לא דעה כי עם עובדה מוצקת מעבר לדיון. יש גבול גם לחופש הדיון.
מי שלא מבין שמגבר סטריאו יעודי ב-5,000 ש"ח המוצלח למחירו יפיק מוסיקה איכותית הרבה יותר מכל רסיבר ק"ב בעולם ומי שלא מבין שרק בסטריאו אפשר להפיק איכות מוסיקה אמיתית ומרגשת פשוט לא מספיק מנוסה או מוגבל ביכולת ההבחנה שלו.
וסליחה מראש לכל הנעלבים.....
מי שלא מבין שמגבר סטריאו יעודי ב-5,000 ש"ח המוצלח למחירו יפיק מוסיקה איכותית הרבה יותר מכל רסיבר ק"ב בעולם ומי שלא מבין שרק בסטריאו אפשר להפיק איכות מוסיקה אמיתית ומרגשת פשוט לא מספיק מנוסה או מוגבל ביכולת ההבחנה שלו.
וסליחה מראש לכל הנעלבים.....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
diz1 כתב:אני לא יודע אם אתם ערים לעובדה (ולא לדיעה ) הפשוטה שאודיו "היי אנד" ואודיו רב ערוצי זה דברים שונים לחלוטין.
במילים פשוטות עוד יותר- זה נשמע גרוע.![]()
השאלון הזה נשאל במסגרת עיתון אינטרנטי שכותב רק על היי אנד אודיו. רוב האנשים שם בכלל מקשיבים לתקליטים.![]()
מי שמתעניין בקולנוע ביתי- קורא במקומות אחרים היות ואין שם מידע רלוונטי עבורו באותו אתר....
תרשה לי לענות במקומו , אתה יכול להחליט שאתה נעלב , וזו זכותך , אבל זה כמו שיגיע שליח עם הודעה שקרה לך/לבן משפחה אירוע מסויים שהוא מעליב , האם השליח עולב בך ?ziv_r כתב:diz1,
בכל מקרה, הדעות הפרטיות שלך אינן נושא מעניין לשרשור. רוצה להמשיך לדון בנושא? אחלה, אבל בטח לא להעליב חובבי אודיו-רב ערוצי....
ברור שלא
גם כאן , אם האמת מעליבה , זה לא אומר שמי שאומר אותה מעליב אותך
ואני לא חושב שעם כול הפולטיקלי קורקט שבעולם, שאפשר היה להעביר את המסר הזה , בצורה אחרת.
אתה יודע מה ? בא ניתן לך עובדה מסויימת אישית , הייתי מקצוען בשוק ההון , חלק מזה הוא בגלל שיש לי דם קר לגבי כסף , ויכולת ניתוח אנליטית גבוהה
כשאני הסברתי דברים מקצועיים , ידעתי בוודאות מוחלטת שכמה שלא אפשט את התמונה , אנשים לא יבינו , כי היכולות שלי הן למעלה מהשגתם . לומר את זה שאני מבין ואתה לא זה אולי מעליב , אבל אם יש לזה סיבה עובדתית , אין ברירה אלא להכיר בכך
לא כול בני האדם נולדו שווים , ולא משנה כמה דמוקרטי/פתוח/נאור/WHATEVER אתה רוצה להיות אתה לא יכול לשנות את העובדה הזו
ולגבי אודיו , זה בוודאות נכון
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

truejoker,
יש לי עור של פיל. אם אתה חושב שמילה שנכתבת בפורום מזיזה לי את השערה בגבה, אתה טועה.
מה לעשות שיש הרבה מאוד קוראים פסיבים שאין להם עור פיל כמוני, כאלו שנעלבים אם אומרים להם שהם "חסרי ידע" מכיוון שהם משתמשים ברסיבר או בחמישה רמקולים בשביל לשמוע מוזיקה. למי הזכות להגיד שאין להם ידע? אולי דווקא ההפך נכון?
תאר לך שאני אגיד כי כל מי ששומע מוזיקה עם רק שני רמקולים ומשתמש בהגברה פרימיטיבית ללא יכולות RC או עיבוד וידאו הוא דינוזאור? נשמע קצת מעליב, נכון? אני מאמין שתסכים איתי כי בטוח יהיו כמה חובבי סטריאו שידלקו מהמשפט הזה. זה בדיוק מה שקרה כאן, אבל עם אודיו רב-ערוצי.
יש לי עור של פיל. אם אתה חושב שמילה שנכתבת בפורום מזיזה לי את השערה בגבה, אתה טועה.
מה לעשות שיש הרבה מאוד קוראים פסיבים שאין להם עור פיל כמוני, כאלו שנעלבים אם אומרים להם שהם "חסרי ידע" מכיוון שהם משתמשים ברסיבר או בחמישה רמקולים בשביל לשמוע מוזיקה. למי הזכות להגיד שאין להם ידע? אולי דווקא ההפך נכון?
תאר לך שאני אגיד כי כל מי ששומע מוזיקה עם רק שני רמקולים ומשתמש בהגברה פרימיטיבית ללא יכולות RC או עיבוד וידאו הוא דינוזאור? נשמע קצת מעליב, נכון? אני מאמין שתסכים איתי כי בטוח יהיו כמה חובבי סטריאו שידלקו מהמשפט הזה. זה בדיוק מה שקרה כאן, אבל עם אודיו רב-ערוצי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
danlior ו-truejoker,
אין שום קשר ל"עובדות" או "אמיתות", יש פה עיניין של סגנון דיבור והתבטאות.
אין לי שום בעיה עם הדיעה של diz1 או שלך ש"מגבר סטיראו ב-5000 ש"ח טוב יותר מכל רסיבר ק"ב", וזאת למרות שאני חושב אחרת, אלא עם החיבור של זה ל"עובדה" שמי שלא חושב כמוך הוא "לא מבין", "לא יודע" וכו'.
מה הבעיה היתה להגיד "זו דעתי" או "אני חושב" מבלי לציין מה קורה למי שלא חושב ככה?
שוב, אני בעד חופש ביטוי וחופש דיעות, אבל סגנון כזה מנסה למעשה לבטל את דעתו של האחר (במידה והוא לא חושב כמוך) ולכן אני נגד הסגנון ולא הדיעה (שהיא לגיטימית לחלוטין גם אם לדעתי היא שגויה - כהכללה כמובן).
אין לי שום בעיה עם הדיעה של diz1 או שלך ש"מגבר סטיראו ב-5000 ש"ח טוב יותר מכל רסיבר ק"ב", וזאת למרות שאני חושב אחרת, אלא עם החיבור של זה ל"עובדה" שמי שלא חושב כמוך הוא "לא מבין", "לא יודע" וכו'.
מה הבעיה היתה להגיד "זו דעתי" או "אני חושב" מבלי לציין מה קורה למי שלא חושב ככה?
שוב, אני בעד חופש ביטוי וחופש דיעות, אבל סגנון כזה מנסה למעשה לבטל את דעתו של האחר (במידה והוא לא חושב כמוך) ולכן אני נגד הסגנון ולא הדיעה (שהיא לגיטימית לחלוטין גם אם לדעתי היא שגויה - כהכללה כמובן).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
danlior, למה אצלך הכל עובר דרך מסננת של ערוץ הקניות?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- danlior
- חבר מכור קשה

פעם אחרונה שצפיתי בערוץ זה היה בערך כשהוא הוקם למשך 10 דקות אז אנא הסבר לי למה אתה מתכוון.Catskinner כתב:danlior, למה אצלך הכל עובר דרך מסננת של ערוץ הקניות?...
- danlior
- חבר מכור קשה

אשמח לדוגמה, אנא תן לי רסיבר ק"ב יעודי שלדעתך בסטריאו נשמע טוב יותר ממגבר סטריאו יעודי במחיר של 5,000 ש"ח.MartinHSabag כתב:danlior ו-truejoker,
שוב, אני בעד חופש ביטוי וחופש דיעות, אבל סגנון כזה מנסה למעשה לבטל את דעתו של האחר (במידה והוא לא חושב כמוך) ולכן אני נגד הסגנון ולא הדיעה (שהיא לגיטימית לחלוטין גם אם לדעתי היא שגויה - כהכללה כמובן)....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה מרבה לשים תגי מחיר על הנימוקים שלך. זה לא אומר שהם לא נכונים אבל מדוע ההתעקשות הזו לדרג מוצרים לפי כמה הם עולים כאשר לא לך ולא לי אין מושג מהי רמת ההנדסה העומדת מאחורי כל מוצר ומהם השיקולים של החברה כשהיא מיצבה את המוצר שלה ברמת המחירים שהיא קבעה כמחיר לצרכן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.