רציתי לשתף אתכם בפרוייקט קטנטן שהרמתי אצלי בבית בשבוע האחרון. המטרה שלי הייתה ליצור מחשב VOD ביתי, ולאחר שהתפנה מחשב בבית, בדקתי וניסיתי מספר אופציות.
הציוד הקרנה ממש לא מתוחכם, לכן אין פה דגשים בנוגע לאיכות שמע ואיכות צפיה. מתישהו בעתיד יהיה מסך LCD ומערכת קולנוע ביתית, אבל בינתיים כל העסק משודר על טלוויזיה טושיבה 29" קשישה (משהו כמו 12 שנה).
המפרט:
לוח אם Abit NF7 - אני משתמש באודיו המובנה בינתיים, שאגב יש לו גם יציאה אופטית.
מעבד Athlon Xp 1700
כרטיס מסך V6600 של leadtek. עם הכרטיס מגיע כבל שמוציא גם YUV (אני חושב שכך קוראים לזה) כך שהוא יתאים לשדרוג עתידי של הטלוויזיה. כרגע מחובר באמצעות כבל SVIDEO.
כונן DiamondMax 10 של 250 גיגה למדיה+ כונן נוסף של 80 גיגה למערכת ההפעלה
כרטיס WIFI G של בלקין
כרטיס TV Winfast Xpert 200 כולל שלט
מקלדת אלחוטית ישנה
אתחיל דווקא בכרטיס טלוויזיה - מאחר ואין סיכוי שהייתי משכנע את אמא שלי לוותר על הרגלי צפיה דרך המnיר הרגיל, אני לא משתמש בפונקצית PVR. אולי בעתיד עם כרטיס חזק יותר זה יקרה, אבל בינתיים אין צורך. הכרטיס מותקן אך ורק לצורך לכידה של VIDEO (tנצל את ההזמנות להמיר את הקלטות מהבר-מיצוות
הסרטים מגיעים ברובם מטורנטים, וחלקם ריפ של DVD שיש לי על המדף. המחשב מריץ באופן קבוע uTORRENT עם הגדרה לשאוב את כל הטורנטים מתיקיה במחשב האישי שלי (מחשב אחר מחובר ברשת אלחוטית). כך שכל פעם שאני נתקל בסרט חדש שאני מוריד, אני פשוט שומר אותו לתיקיה והסרט כבר יורד בלי התעסקות מיותרת. לפני שהתחלתי היו לי כ20 סרטים על המחשב. עכשיו, שבוע מאוחר יותר ישנם כבר 55, ועוד 40 בירידה. כדי להחליט מה להוריד אני נעזר ב IMDB (ברשימת הטופ 250) ובאתר חביב שנקרא filmaffinity בו נותנים ציונים לסרטים שאוהבים ומקבלים המלצות לסרטים נוספים.
מאחר ומאוד חשובה לי האיכות החזותית של התצוגה של הסרטים (התפריטים של התוכנה), בחרתי ללכת על MCE ביחד עם הפלאגין My Movies (שאגב יצא לאחרונה בגרסא 2). כך זה נראה:

הבר למעלה הוא של תוכנת UltraVNC דרכה אני שולט במחשב בד"כ.
פעם בכמה זמן אני מעדכן כתוביות לסרטים מכמה אתרים (טורק, דונקי, divxsubtitles, podnapisi).
אם צריך לסנכרן את הכתוביות אני משתמש בתכונת Subtitle Workshop
בנוסף לסרטים מזמן כבר העברתי משהו כמו 350 דיסקים (כולם מקוריים! וכמעט כולם מDjangos) לMP3 192KBS - כמו שהבנתם אני לא כזה אודיופיל. זה נראה כך:
מאחר וקצב הורדת הסרטים הרבה יותר מהיר ממה שתכננתי, כנראה שאני אצרף עוד כוננון של 120 גיגה שיושב די משועמם במחשב שלי.
מלבל כל התוכנות שצייתי לעיל המחשב על המחשב מותקן גם
k-lite codec pack
וגם תוכנת האיחוי Diskeeper שעובדת במוד של שומר מסך אל מנת לאחות את כל קבצי הוידאו הגדולים שיורדים.
זהו. אני לא מבין גדול בתחום, אבל אני מאוד מרוצה ממה שהצלחתי לעשות. השתדלתי לקשר לכל התוכנות הרלוונטיות, אבל אם למישהו יש שאלות אשמח לענות. עוד יותר אשמח לקבל הצעות לשיפור ושדרוג.
ערב טוב ושבת שלום,
יואב