התחדשתי ברסיבר ימאה 667 ונתקלתי בבעיה ( שפתרתי לשביעות רצוני)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הבעיה ברזולוציה של מסך המחשב בטלויזיה.
יש לציין שלפניי זה המחשב היה מחובר לטלויזיה (פיוניר 508) בכבל HDMI והכל היה בסדר.
עכשיו חיברתי את המחשב באותו הכבל (HDMI) לכניסת HDMI ברסיבר ומהרסיבר יוצא כבל HDMI אחד לטלויזיה שמחבר את כל המקורות (YES,DVD,ומחשב) הכל עובד טוב חוץ מהמחשב שהרוזולוציה הטבעית שלו לא נראית על מסך הטלויזיה טוב.
שיחקתי בהגדרות של כרטיס המסך של המחשב וזה לא מסתדר כמו שהיה ללא הרסיבר.
אני בטוח שרסיבר כזה (דגם חדש) אמור להוציא רזולוציה נכונה לטלויזיה השאלה היא איזה מין ההגדרות ברסיבר יכול לתקן לי את הבעיה.
תודה מראש :מבולבל:
נערך לאחרונה על ידי יק ב 26/11/2010 8:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14357
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

תבדוק בספר של הרסיבר....יש אפשרות להכנס להגדרות רזולוציה ולשנות בהתאם לרצוי לך ללא שום בעיה.

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה ,אני אבדוק הערב

שליחה #3 

אני יודע שיש לך ניסיון עם ימאה ואני מקווה שהבעיה תיפתר.

מקווה למצוא את הפתרון ואז להוריד עוד פעם את הטלויזיה (פיוניר 50" כבדה מאוד) ולחבר את הכבל לרסיבר.

:wink:

jan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

תנסה

שליחה #4 

לי יש את ימאהה 565 יש שם הגדרה מ720p עד 1080p

תבדוק

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

בסדרה XX7 האפשרויות הרבה יותר נרחבות.
כולל כמובן ביטול עיבוד תמונה לחלוטין / PASSthrough .

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הגעתי בתפריט SET UP ל

שליחה #6 

VIDEO --- PROCESSING ושיניתי מ OFF ל ON

ןב RESULUTION על AUTO (או יש אופציה THROUGH) , האם אתה חושב שזו הפונקציה (היא הייתה במצב OFF)

:מבולבל:

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא עזר !

שליחה #7 

שיניתי את ההגדרות וידאו ברסיבר אבל זה לא נתן לי לקבל את הרזולוציה הטבעית (NATIV RATE) של הטלויזיה לכן פשוט השארתי את זה ב INPUT שונה בטלויזיה (חיברתי ישירות לטלויזיה) והאודיו מחובר קואקס לרסיבר אבל לפחות אני רואה מצויין את כל התכנים מהמחשב וכמובן ב HD.

כשהחליף את המחשב (קצת ישן) עם כרטיס מסך חדיש שיודע להעביר וידא/אודיו דרך HDMI אני אנסה לחבר אותו דרך הרסיבר שנית.

(Y)

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

הימאהה 667 אינו מבצע UPSCALING לאותות מכבל HDMI ולכן אתה תראה את האות הטבעי של הטלוויזיה. תבחן בהגדרות ותראה שהוא נכשל ב HANDSHAKE. זה צריך להופיע לך כ HDCP FAIL.

עברתי לילה לבן לפני 4 ימים בניסיון להמיר את האות, עד שהתברר לי שהוא אינו מסוגל לבצע. המגבר ישפר תמונה ממקור אנלוגי (קומפוזיט) או מקומפוננט, וזהו הפתרון. אני בספק אם כרטיס המסך שלך בעל יציאת קומפוננט.

למיטב ידיעתי המגברים של ימאהה, אונקיו ופיוניר ברמת מחיר זאת אינם מסוגלים לבצע המרת אות ב HDMI, וכדי לבצע, תצטרך לקנות את הימאהה 1067 (למיטב זכרוני) אשר יקר בסדר גודל של 2K מהימאהה 667.

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הוא דווקא כן עושה upscaling אבל

שליחה #9 

אני לא יודע אם זה בגללו או בגלל הכרטיס מסך הישן שלי (במחשב) שיש לו יציאת DVI ולא HDMI אז שחיברתי אותו דרך הרסיבר יכולתי לראות טוב בטלויזיה (בסלון) אבל לא טוב במחשב שנמצא 10 מטר ממנו (בפינת המחשב) לכן החזרתי את זה למצב הקודם (חיבור ישיר DVI מהמחשב ל HDMI בטלויזיה ועכשיו אני רואה בשניהם מעולה) ועכשיו אני רואה הכל דרך הרסיבר המדהים הזה (DVD, YES HD ) ב INPUT 1 ורק המחשב ב INPUT 2.

דרך אגב הרסיבר עובד ב STAND BY MODE ו AUDION RETURN CHANELL שזה אומר שאני יכול לראות ולשמוע HD YES ללא הדלקתו (של הרסיבר) למרות שהממיר מחובר רק לרסיבר ולא לטלויזיה.

כמו כן חיברתי לו אתמול 2 רמקולים OUTDOOR למרפסת (45 מטר רואה את הפלזמה של הסלון מהמרפסת )
(ZONE 2 ) ועכשיו אני יכול לשמוע שניי מקורות שונים בו זמנית (TUNER,TV,DVD) (בסלון ובמרפסת) או אותו מקור, ולשלוט מהשלט של הרסיבר גם על עוצמת הקול פשוט רסיבר מדהים.
ואני ממליץ אליו כי במחירו קיבלתי את כל מה שרציתי. (Y) (l)
נערך לאחרונה על ידי יק ב 26/11/2010 13:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

smaster_1 כתב:הימאהה 667 אינו מבצע UPSCALING לאותות מכבל HDMI ולכן אתה תראה את האות הטבעי של הטלוויזיה. תבחן בהגדרות ותראה שהוא נכשל ב HANDSHAKE. זה צריך להופיע לך כ HDCP FAIL.

עברתי לילה לבן לפני 4 ימים בניסיון להמיר את האות, עד שהתברר לי שהוא אינו מסוגל לבצע. המגבר ישפר תמונה ממקור אנלוגי (קומפוזיט) או מקומפוננט, וזהו הפתרון. אני בספק אם כרטיס המסך שלך בעל יציאת קומפוננט.

למיטב ידיעתי המגברים של ימאהה, אונקיו ופיוניר ברמת מחיר זאת אינם מסוגלים לבצע המרת אות ב HDMI, וכדי לבצע, תצטרך לקנות את הימאהה 1067 (למיטב זכרוני) אשר יקר בסדר גודל של 2K מהימאהה 667.
...
מ567 ומעלה יש בהחלט UPSCALING מ HDMI . איך החלטת שלא? :?
ביצעתי את זה בעצמי ב 567 וכמובן קיים גם בדגמים מעליו.

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #11 

טל,

יתכן והצלחת לבצע המרה, כפי שאכן נטען שהוא מסוגל לבצע בכתובים. אני נתקלתי ב HDCP FAIL והוא פשוט כיבה לי את כל האופציות לשינוי רזולוציה. החיבור היה בין ממיר דיגיטלי תומפסון של הוט למגבר והחוצה ב HDMI למקרן AE4000. עברתי על כל האופציות האפשריות אך הוא לא ביצע. קיימת אפשרות שהמגבר לא מזהה את המקרן ותמיכתו ברזולוציות, ובמצב כזה הוא לא מבצע את ההמרה. גם כאשר קבעתי שהוא ידלג על בדיקת הטלוויזיה, הוא לא המיר.

בשיחה שערכתי עם איש תמיכה בכיר של היבואן הוא הופתע לשמוע על העניין ואמר שיברר זאת. לדעתו צריך לחכות לעדכון, שזו תשובה סותמת פיות :lol: אחרי שלחצתי קצת הוא אמר שיתכן ואי אפשר לבצע בפועל המרה של HDMI. כשיש ספק אז אין ספק, והמגבר נשלח חזרה למחסנים :)

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני אומר זאת עוד פעם

שליחה #12 

הרסיבר כן מעביר בצורה תקינה את התמונה של המחשב לטלויזיה אבל הרזולוציה במחשב משתנה והיא לא תקינה.
לעומת המצב עכשיו (שהמחשב מחובר ישירות לטלויזיה) שזה נקרא NATIVE RTAE (קיים בטלויזיה שלי פיוניר 508XD) שגם בטלויזיה וגם במחשב הרזולוציה תואמת וכך אפשר לראות במקביל את שניהם.
יכול מאוד להיות שבגלל שהמחשב כבר ישן כולל הכרטיס מסך שלו אז זה קורה אולי עם כרטיס מסך HD חדש (ולא DVI ישן) אוכל בעתיד לחבר את המחשב דרך הרסיבר.
לא ניתקלתי בשום הודעה או תקלה בחיבור דרך הרסיבר כמו שאני אומר הרסיבר הזה פצצה. (Y)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

Re: אני אומר זאת עוד פעם

שליחה #13 

יק כתב:הרסיבר כן מעביר בצורה תקינה את התמונה של המחשב לטלויזיה אבל הרזולוציה במחשב משתנה והיא לא תקינה.
לעומת המצב עכשיו (שהמחשב מחובר ישירות לטלויזיה) שזה נקרא NATIVE RTAE (קיים בטלויזיה שלי פיוניר 508XD) שגם בטלויזיה וגם במחשב הרזולוציה תואמת וכך אפשר לראות במקביל את שניהם.
יכול מאוד להיות שבגלל שהמחשב כבר ישן כולל הכרטיס מסך שלו אז זה קורה אולי עם כרטיס מסך HD חדש (ולא DVI ישן) אוכל בעתיד לחבר את המחשב דרך הרסיבר.
לא ניתקלתי בשום הודעה או תקלה בחיבור דרך הרסיבר כמו שאני אומר הרסיבר הזה פצצה. (Y)
...
בשביל יישום מקביל כזה ושיעבוד 100% צריך 2 יציאות HDMI כמו שיש ב 767.
בכל מקרה, אני שמח שהסתדר לך ואתה מרוצה מהרסיבר (Y)
תתחדש ותהנה (f)

יק פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה

שליחה #14 

ושבת שלום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”