שליטה בשער הטורי (Serial Port) דרך שורת פקודה
-
parvin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אני מעוניין לשלוט בטלוויזיה דרך המחשב. לשניהם יש חיבור RS232, ובמדריך ההפעלה של הטלוויזיה יש את כל הקודים עבור שליטה דרך פורט זה. מה שחסר לי זו התוכנה עצמה, עדיף כשורת פקודה וללא ממשק גרפי, שכן ההפעלה שלה צריכה להיות על ידי מקש אחד בלבד ("קיצור דרך").
אבי
אבי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
parvin
-
- חבר פעיל מאוד

אני מכיר רק את HyperTerminal, שנראה לי מגושם מדי. הזכרתי "קיצור דרך" כיוון שהמטרה היא לגרום לטלוויזיה לעבור מתצוגת אנטנה או ממיר לתצוגת מחשב על ידי מקש במקלדת, לפיכך ממשקים גרפיים לא יהיו יעילים.
אבי
אבי
-
parvin
-
- חבר פעיל מאוד

Boud rate: 9600 bps
Data length: 8 bits
Parity bit: None
Stop bit: 1 bit
הפקודות הינן בגודל שמונה תווי ASCII ותו Enter, שאמורים להינתן כפרמטר לתוכנית (כי יש הרבה וכך נכון לעשות).
אחי ואני התחלנו לבצע מודיפיקציות לתוכנית הזו, שעונה כבר על רוב הצרכים:
http://www.comp.lancs.ac.uk/~albrecht/sw/terminal/
אולם...
לצערי אני תקוע כרגע בנסיון להשיג כבל RS232 מוצלב (כמה קשה זה כבר צריך להיות!). הכי קרוב שהגעתי זה אספקה תוך שבוע מהזמנה מראש.
תודה על העצות בינתיים,
אבי
Data length: 8 bits
Parity bit: None
Stop bit: 1 bit
הפקודות הינן בגודל שמונה תווי ASCII ותו Enter, שאמורים להינתן כפרמטר לתוכנית (כי יש הרבה וכך נכון לעשות).
אחי ואני התחלנו לבצע מודיפיקציות לתוכנית הזו, שעונה כבר על רוב הצרכים:
http://www.comp.lancs.ac.uk/~albrecht/sw/terminal/
אולם...
לצערי אני תקוע כרגע בנסיון להשיג כבל RS232 מוצלב (כמה קשה זה כבר צריך להיות!). הכי קרוב שהגעתי זה אספקה תוך שבוע מהזמנה מראש.
תודה על העצות בינתיים,
אבי
שאלה
האם יש אפשרות לעשות את הדבר שאתם מדברים עליו בכל טלוויזיה , יש לי טלוויזיה LCD שמחוברת למחשב בכבל DVI
יס עובד אצלי דרך יציאה S-VIDIEO
המחשב דרך DVI
וזה נוראה מעצבן להעביר מהאחד לשני, אני מחפש דרך קלה להעביר מיציאה אחת לשניייה...
הפיתרון שמדובר פה יכול לעזור לי?
האם יש פתרון אחר לעשות דומה?
תודה,
יס עובד אצלי דרך יציאה S-VIDIEO
המחשב דרך DVI
וזה נוראה מעצבן להעביר מהאחד לשני, אני מחפש דרך קלה להעביר מיציאה אחת לשניייה...
הפיתרון שמדובר פה יכול לעזור לי?
האם יש פתרון אחר לעשות דומה?
תודה,
הפתרון הקל ביותר לקבל RS-232 מוצלב זה ליצר בעצמך - בסך הכל 3 חוטים בפועל צריכים להיות מחוברים והיתר מספר קצרים על ACK . ללכת לחנות אלקטרוניקה. ולחפש ברשת את הגדרת הRS-232 על 9 פינים אני מניח. אין בעית איכות כי זה לא אנלוגי...
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
-
parvin
-
- חבר פעיל מאוד

אופיס דיפו, באג, OMC, אלפא מחשבים, איבורי, קיי אס פי - בכולם אין. למיר מהרצליה יזמין עבורי, אבל זה יקח שבוע "כי מדובר במשהו קטן" (איפה פריי'ז כשצריך אותו). אין דבר, כבר התרגלתי. מצאתי חנות בנתניה שתארגן כזה בתוך מספר ימים.
מסתבר ש- Microsoft® Visual C++® 2005 Express Edition ניתן להורדה חינם ובאופן חוקי לחלוטין ממיקרוסופט (יחד עם עוד כמה כלי פיתוח לחובבים), אז עכשיו יש לי גם את זה על ה-HTPC. אני מקווה שבתוך מספר ימים אשלים את כל הדרוש בעצמי.
אבי
מסתבר ש- Microsoft® Visual C++® 2005 Express Edition ניתן להורדה חינם ובאופן חוקי לחלוטין ממיקרוסופט (יחד עם עוד כמה כלי פיתוח לחובבים), אז עכשיו יש לי גם את זה על ה-HTPC. אני מקווה שבתוך מספר ימים אשלים את כל הדרוש בעצמי.
אבי
-
parvin
-
- חבר פעיל מאוד

כבל RS232 מוצלב מחבר את ה-HTPC לטלוויזיה Sharp LCD. תוכנית דוס שכרגע מקבלת כפרמטרים את הפורט, המהירות והפקודה. תוכנת המקלדת משייכת את התוכנית הנ"ל לכפתור "My Home" במקלדת.
עכשיו, כאשר אני רוצה לראות את תצוגת המחשב על מסך הטלוויזיה, כל שעלי לעשות הוא ללחוץ על מקש "My Home" במקלדת ללא כל צורך להשתמש בשלט הטלוויזיה.
אבי
עכשיו, כאשר אני רוצה לראות את תצוגת המחשב על מסך הטלוויזיה, כל שעלי לעשות הוא ללחוץ על מקש "My Home" במקלדת ללא כל צורך להשתמש בשלט הטלוויזיה.
אבי