DTS דרך XBMC - איך ?!
שלום, אחרי המלצה של איתי מהפורום החלטתי לנסות לנגן את ה DTS שלי דרך XBMC
כמובן שקודם התסבכתי עם הגדרות העברית אבל הסתדרתי בסוף תודות לפורום הזה
לענייננו - הגדרתי בהגדרות מערכת שהאודיו הוא דיגיטאלי ושיש לי רסיבר שתומך ב AC3 ו ב DTS
ועדיין הDTS שלי מנוגן רגיל בלי שום שליחת DTS לרסיבר
קצת פרטים - ה DTS שלי הוא קבצי WAV שלא מנוגנים בכלל בשום נגן אחר. ה XBMC הוא היחיד שקורא ומשיע לי אותם , אבל לא ב DTS כמו שאני רוצה. מה הפתרון ?
אגב , יש לי תקלה של RUNTIME ERROR שלא נפתרה גם אחרי הסרה והתקנה של התוכנה
אשמח לעזרה, תודה !
כמובן שקודם התסבכתי עם הגדרות העברית אבל הסתדרתי בסוף תודות לפורום הזה
לענייננו - הגדרתי בהגדרות מערכת שהאודיו הוא דיגיטאלי ושיש לי רסיבר שתומך ב AC3 ו ב DTS
ועדיין הDTS שלי מנוגן רגיל בלי שום שליחת DTS לרסיבר
קצת פרטים - ה DTS שלי הוא קבצי WAV שלא מנוגנים בכלל בשום נגן אחר. ה XBMC הוא היחיד שקורא ומשיע לי אותם , אבל לא ב DTS כמו שאני רוצה. מה הפתרון ?
אגב , יש לי תקלה של RUNTIME ERROR שלא נפתרה גם אחרי הסרה והתקנה של התוכנה
אשמח לעזרה, תודה !
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה לא תראה חיווי של DTS ברסיבר במקרה של קבצי אודיו שהם WAV (כלומר PCM) ארוזים במעטפת DTS כי הקידוד עצמו של האודיו אינו DTS. למעשה אין שום הבדל בין קבצים אלו לבין קבצי 5.1 FLAC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
עכבר ימין על הקובץ שאתה רוצה לנגן
נגן באמצאות
תבחר DVDPLAYER
זה אמור לעבוד
וכדי להפוך את זה לאוטומטי כך שקבצים כאלה יתנגנו באופן קבוע עם נגן הוידאו, קרא כאן:
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=37 ... stcount=53
בהצלחה
נגן באמצאות
תבחר DVDPLAYER
זה אמור לעבוד
וכדי להפוך את זה לאוטומטי כך שקבצים כאלה יתנגנו באופן קבוע עם נגן הוידאו, קרא כאן:
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=37 ... stcount=53
בהצלחה
איתי - את האופציה הזו ביטלתי במיידי
catskinner - בטוח שאין מצב לראות DTS על הרסיבר ? זה מפריע לשריטה שלי שאני חייב לראות את הכיתוב (אפילו בלו ריי ב PS3 אני מתבאס לראות בגלל חוסר הכיתוב. כמו שאמרתי, שריטה). אגב גם PCM אני לא מקבל על הרסיבר בזמן הניגון WAV הזה.
SHY - שאני מנסה לנגן את זה כמו שהצעת עם ה DVDPLAYER הוא לא משמיע את השיר אלא רק משמיע רעשים , בערך כמו שקורה שאני מנסה לנגן עם MEDIA PLAYER
catskinner - בטוח שאין מצב לראות DTS על הרסיבר ? זה מפריע לשריטה שלי שאני חייב לראות את הכיתוב (אפילו בלו ריי ב PS3 אני מתבאס לראות בגלל חוסר הכיתוב. כמו שאמרתי, שריטה). אגב גם PCM אני לא מקבל על הרסיבר בזמן הניגון WAV הזה.
SHY - שאני מנסה לנגן את זה כמו שהצעת עם ה DVDPLAYER הוא לא משמיע את השיר אלא רק משמיע רעשים , בערך כמו שקורה שאני מנסה לנגן עם MEDIA PLAYER
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למה שתקבל חיווי ל DTS ברסיבר? הרי הוא לא מקבל אודיו שקודד ב DTS ושהוא צריך לפענח. מה שהוא מקבל זה PCM גנרי ב WAV שארוז במעטפת של DTS כדי לאפשר שמירת אודיו רב ערוצי. זה שונה לחלוטין מקובץ DTS המכיל אודיו שקודד וכווץ ב DTS.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מה אתה כן רואה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
זה אומר שהרסיבר קיבל PCM, אבל הגדרת אותו שיעשה עיבוד של דולבי פרו לוג'יק (הרחבה מלאכותית מסטריאו ל-5.1).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
נראה לי לא הגיוני בכלל כי ב PS3 אני תמיד מקבל בלו ריי ב PCMpixies כתב:זה אומר שהרסיבר קיבל PCM, אבל הגדרת אותו שיעשה עיבוד של דולבי פרו לוג'יק (הרחבה מלאכותית מסטריאו ל-5.1)....
השאלה איך אני מאפשר לו שיראה לי PCM ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רסיבר בד"כ זוכר באופן נפרד את הגדרות עיבוד התמונה בנפרד עבור כל כניסה, ובהחלט ייתכן שבכניסת ה-PS3 הפרו לוג'יק כבוי ובכניסת המחשב הוא מופעל. נסה לשחק עם הגדרות הפרו לוג'יק כשהרסיבר נמצא על הכניסה מהמחשב.
האמת שגם האפשרות הזו נראית לי לא הגיונית כי אני רואה סרטים דרך המחשב (אותה כניסה כמובן) במדיה פורטל וכל הזמן יש לי חיווי של DD ו DTSpixies כתב:רסיבר בד"כ זוכר באופן נפרד את הגדרות עיבוד התמונה בנפרד עבור כל כניסה, ובהחלט ייתכן שבכניסת ה-PS3 הפרו לוג'יק כבוי ובכניסת המחשב הוא מופעל. נסה לשחק עם הגדרות הפרו לוג'יק כשהרסיבר נמצא על הכניסה מהמחשב....
בכל מקרה אנסה את עצתך כשאגיע לבית. תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

פרו לוג'יק מופעל רק על תכנים שהם PCM סטריאו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מצב PL II Music הוא מצב DSP של הרסיבר שמופעל על אודיו דו ערוצי כדי לדמות אודיו 5.1 רב ערוצי. זה דרך אגב גם ההסבר המופיע באתר של חברת דולבי: http://www.dolby.com/consumer/understan ... ic-ii.html כך שאני מקווה שזה יחסוך לנו וויכוח עתידי על מה זה באמת PL II.
אתה כפי הנראה מחובר לרסיבר בS/PDIF. במצב זה אין אפשרות לשלוח יותר משני ערוצי אודיו PCM לרסיבר וזה מאשר שוב את הסברה שמה שיש לך בקובץ זה לא אודיו DTS אלא אודיו PCM הארוז במעטפת DTS. אתה יכול לבצע נסוי שני עם קובץ FLAC המכיל 5.1 ערוצים ואני בטוח שגם אז תקבל מהרסיבר בדיוק את אותו חיווי.
בסרטים אתה מעביר אודיו שעדיין מקודד ב DTS וב DD ולכן ברסיבר תראה חיווי מתאים וגם תקבל את כל הערוצים הנפרדים מבלי להזדקק לעיבוד DSP ויצירת 5.1 ערוצים "יש מאין".
אתה כפי הנראה מחובר לרסיבר בS/PDIF. במצב זה אין אפשרות לשלוח יותר משני ערוצי אודיו PCM לרסיבר וזה מאשר שוב את הסברה שמה שיש לך בקובץ זה לא אודיו DTS אלא אודיו PCM הארוז במעטפת DTS. אתה יכול לבצע נסוי שני עם קובץ FLAC המכיל 5.1 ערוצים ואני בטוח שגם אז תקבל מהרסיבר בדיוק את אותו חיווי.
בסרטים אתה מעביר אודיו שעדיין מקודד ב DTS וב DD ולכן ברסיבר תראה חיווי מתאים וגם תקבל את כל הערוצים הנפרדים מבלי להזדקק לעיבוד DSP ויצירת 5.1 ערוצים "יש מאין".
קודם כל תודה רבה לכם על התשובות , השכלתי מהן מאוד
catskinner - אני מחובר ב HDMI , האם דרכו אני כן יכול לקבל PCM של יותר מ2 ערוצים ?
תודה
עריכה :
באחת ההודעות שאלו אותי מה רשום לי על הרסיבר בזמן הניגון אז הנה אני מצלם לכם
רשום לכם שם למעלה בקטן PCM אבל זה אמור להיות בראשי ובגדול לא?
תודה
[imgbig]http://img404.imageshack.us/img404/1452/88675063.jpg[/imgbig]
catskinner - אני מחובר ב HDMI , האם דרכו אני כן יכול לקבל PCM של יותר מ2 ערוצים ?
תודה
עריכה :
באחת ההודעות שאלו אותי מה רשום לי על הרסיבר בזמן הניגון אז הנה אני מצלם לכם
רשום לכם שם למעלה בקטן PCM אבל זה אמור להיות בראשי ובגדול לא?
תודה
[imgbig]http://img404.imageshack.us/img404/1452/88675063.jpg[/imgbig]
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ממשק HDMI מסוגל להעביר עד 8 ערוצים של אודיו לא מכווץ בקצב דגימה של 192KHz/24bit.
לשם השוואה, אודיו מ CD הוא דו ערוצי בקצב דגימה של 44.1Khz/16bit
לשם השוואה, אודיו מ CD הוא דו ערוצי בקצב דגימה של 44.1Khz/16bit
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

HDMI אכן מאפשר להעביר LPCM 7.1, כלומר PCM עבור 5.1 ו-7.1 ערוצים ולא רק סטריאו.
לא כל דגמי הרסיבר שיש להם כניסות HDMI תומכים ב-LPCM 7.1 ו/או DTS-HD ו-Dolby TrueHD.
אם תכתוב מהו הדגם של הרסיבר נוכל לברר באילו פורמטים הוא תומך. אתה יכול גם לעיין במדריך למשתמש שלו בשביל לדעת מה נתמך.
לא כל דגמי הרסיבר שיש להם כניסות HDMI תומכים ב-LPCM 7.1 ו/או DTS-HD ו-Dolby TrueHD.
אם תכתוב מהו הדגם של הרסיבר נוכל לברר באילו פורמטים הוא תומך. אתה יכול גם לעיין במדריך למשתמש שלו בשביל לדעת מה נתמך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תגיד pixies, נראה אותך הערב או שכמו לאריה אושרוב גם אתה הכנת תרוץ של מסכן?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, אני מגיע.