שאלה על DVD מקליט של LG - החלפת כונן פנימי
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
יש לי מכשיר משולב - DVD מקליט עם וידאו של LG דגם RC185. בזמן האחרון ה-DVD מזייף ומגמגם, בעיקר בהקלטות. בעבר פתחתי אותו לצורך ניקוי ראשי הוידאו, ואז ראיתי שמה שיש בפנים זה למעשה כונן DVD שנראה זהה לכוננים שמתקינים במחשב ביתי (איפלו החיבור שם היה IDE כמדומני). השאלה: אם אני אקנה כונן כזה חדש המיועד למחשב, של אותה חברה מן הסתם, ואחבר אותו שם במקום הישן - זה אמור לעבוד?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
אצלי זה עבד בצורה הזו
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

זה אותו דגם אצלך? אתה זוכר מה היה דגם הכונן הפנימי?
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

אותו דגם.
זו היחידה הקיימת
http://www.powercomponents.nl/webshop/i ... 721RFN021A#
העפתי אותה אחרי 3 פעמים של החלפה במסגרת האחריות, ושמתי צורב רגיל LG של מחשב ועובד כבר מעל לשנה. אמנם המכשיר לא עובד הרבה כי יש לי מכשיר אחר, אבל עוד עובד.
גם קודם, הוא בקושי עבד ובכל זאת התקלקל אחרי 3 או 4 הקלטות בכל פעם.
חברה בזיונית ה LG האלה...
זו היחידה הקיימת
http://www.powercomponents.nl/webshop/i ... 721RFN021A#
העפתי אותה אחרי 3 פעמים של החלפה במסגרת האחריות, ושמתי צורב רגיל LG של מחשב ועובד כבר מעל לשנה. אמנם המכשיר לא עובד הרבה כי יש לי מכשיר אחר, אבל עוד עובד.
גם קודם, הוא בקושי עבד ובכל זאת התקלקל אחרי 3 או 4 הקלטות בכל פעם.
חברה בזיונית ה LG האלה...
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

קח בחשבון שתצטרך לעשות עבודת שיוף קלה ועדינה בפלסטיקה הפנימית (לא בחיצונית) על מנת לאפשר למגש לצאת באופן חלק
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

אני אצטרך לברר אם עוד ניתן להשיג את דגם הכונן הזה, היות שהמכשיר כבר בן שלוש לערך. אם לא, אנסה עדיין עם כונן אחר, אבל לדעתך זה יכול לעבוד?
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

דגם הכונן הזה לא כדאי לך, כי הם לא אמינים ומתקלקלים מהר (ובטח גם יעלה יקר).dragon כתב:אני אצטרך לברר אם עוד ניתן להשיג את דגם הכונן הזה, היות שהמכשיר כבר בן שלוש לערך. אם לא, אנסה עדיין עם כונן אחר, אבל לדעתך זה יכול לעבוד?...
אצלי כפי שאמרתי, עם צורב DVD של מחשב רגיל מהאופיס דיפו בעלות של 200 ש"ח זה עובד - צפיה והקלטה.
אם אתה רוצה להיות בטוח ויש לך צורב במחשב, חבר אותו - החיבורים זהים - גם החשמל וגם הנתונים, לפי אותם החיבורים ותראה אם זה עובד.
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

עכשיו פתחתי את המכשיר, ואני רואה שהכונן אמנם דומה לכונן מחשב, אבל לא זהה. הברגים שמחברים אותו למכשיר ממוקמים שונה (למטה במקום בצד), וגם המגש דק יותר. אני מניח שלזה התכוונת כשאמרת שיש צורך לשייף, אבל בסדר, את זה אני אעשה. תודה.
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

נכון מאודdragon כתב:עכשיו פתחתי את המכשיר, ואני רואה שהכונן אמנם דומה לכונן מחשב, אבל לא זהה. הברגים שמחברים אותו למכשיר ממוקמים שונה (למטה במקום בצד), וגם המגש דק יותר. אני מניח שלזה התכוונת כשאמרת שיש צורך לשייף, אבל בסדר, את זה אני אעשה. תודה....
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

לצערי זה לא עובד. שמתי שם כונן LG חדש, אמנם הצלחתי להגיע להתאמה פיזית כך שהוא נפתח ונסגר בקלות עם התאמה למכשיר עצמו, אבל משהו שם לא מצליח לעבוד באופן תקין בהקלטה ( בפלייבק הוא עובד). נראה לי שהטוב ביותר יהיה להחליף את המכשיר.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
המלצתי היא להשתדרג למכשיר איכותי של פנסוניק. עם עדיפות להרד דיסק פנימי (העינית לא נשחקת כשמקליטים קודם להרד דיסק).
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

מה מחיריהם של מכשירים כאלה?
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

ניסית על סוג דיסקים אחר?
או על דיסק רב פעמי?
או על דיסק רב פעמי?
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
רק שתדעו
במקום העבודה שלי היה גם את ה-RC185,תוך זמן קצר כמובן שהוא החל להרוס דיסקים,לא לזהות אותם,ולא לבצע
FINALIZE.נו,LG כמובן..שישארו בעסקי המסכים בלבד..
.ניסיתי להתקין בו שני צורבים מדגמים שונים של LG-אחד
מהם לא תפקד כלל,והשני כן,אבל המשותף לכולם-אתם תאבדו את היכולת של המכשיר לנגן דיסקים של DVD מקוריים-
למכשיר ולכונן המקורי(והדפוק) של המכשיר יש קושחה יחודית,שנועדה לעבוד רק עם הכונן המקורי של המכשיר-שם בין
היתר יושב עניין ה-ZONES של המכשיר.גם אם המכשיר יתפקד לכם מצויין בתור מקליט ונגן DVD צרובים עם כונן חדש משלכם,סרטים מקוריים הוא לא ינגן יותר,גם אם תפתחו שוב למולטיזון עם הקוד של המכשיר,ואפילו אם אלו סרטים מאיזור
2 (האיזור שלנו).רק שתדעו,אגב זה נוגע לכל DVD מקליט באשר הוא.לפי דעתי היצרניות עשו זאת בכוונה כדי שאנשים
לא יחליפו את הכונן בזול בעצמם,ויאלצו לתקן את המכשיר ולרכוש (ביוקר,כמובן) את הכונן מהדגם המקורי הספציפי מהחברה,או פשוט לזרוק את המכשיר ולקנות חדש..אגב,בדגמים בחדשים יותר של המקליטים של LG הם "למדו את הלקח" והצורב של המכשיר מחובר עם הלחמה ישרות ל-PCB ולא עם כבל IDE שאפשר לנתק..כך שאפילו להחליף בהם כונן בעצמך ולקבל מכשיר "חצי" עובד זה בלתי אפשרי.
FINALIZE.נו,LG כמובן..שישארו בעסקי המסכים בלבד..
מהם לא תפקד כלל,והשני כן,אבל המשותף לכולם-אתם תאבדו את היכולת של המכשיר לנגן דיסקים של DVD מקוריים-
למכשיר ולכונן המקורי(והדפוק) של המכשיר יש קושחה יחודית,שנועדה לעבוד רק עם הכונן המקורי של המכשיר-שם בין
היתר יושב עניין ה-ZONES של המכשיר.גם אם המכשיר יתפקד לכם מצויין בתור מקליט ונגן DVD צרובים עם כונן חדש משלכם,סרטים מקוריים הוא לא ינגן יותר,גם אם תפתחו שוב למולטיזון עם הקוד של המכשיר,ואפילו אם אלו סרטים מאיזור
2 (האיזור שלנו).רק שתדעו,אגב זה נוגע לכל DVD מקליט באשר הוא.לפי דעתי היצרניות עשו זאת בכוונה כדי שאנשים
לא יחליפו את הכונן בזול בעצמם,ויאלצו לתקן את המכשיר ולרכוש (ביוקר,כמובן) את הכונן מהדגם המקורי הספציפי מהחברה,או פשוט לזרוק את המכשיר ולקנות חדש..אגב,בדגמים בחדשים יותר של המקליטים של LG הם "למדו את הלקח" והצורב של המכשיר מחובר עם הלחמה ישרות ל-PCB ולא עם כבל IDE שאפשר לנתק..כך שאפילו להחליף בהם כונן בעצמך ולקבל מכשיר "חצי" עובד זה בלתי אפשרי.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר

דווקא אצלי הוא ניגן מקוריים בטסטים הראשונים שעשיתי...
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
הפתעת אותי,אני מודה.המכשיר שהיה אצלנו סירב לנגן כל סרט מקורי באשר הוא,עם DVD צרובים(שכפולים של מקוריים)
או VCD/SVCD/DIVX לא הייתה לו שום בעיה.גם כשניסיתי להחליף כונן בטושיבה D-R1 העתיק שיש לי בבית,הייתה לי
את אותה הבעיה.
או VCD/SVCD/DIVX לא הייתה לו שום בעיה.גם כשניסיתי להחליף כונן בטושיבה D-R1 העתיק שיש לי בבית,הייתה לי
את אותה הבעיה.
Vintage audio is a way of life
-
roypeles
-
- חבר מביא חבר