עצומה נגד העלאת מסים על רכב צמוד/ליסינג, אנא חתמו והפיצו לכמה שיותר אנשים

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
kaban פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

לכניסה לעצומה ליחצו על הקישור: http://www.atzuma.co.il/cartax

מ- 1 לינואר נשלם הרבה יותר על מכונית צמודה מהעבודה
מהראשון לינואר תרגישו חור עמוק בכיס שכן שיטת החיובים בגין רכב ליסינג משתנה לרעת העובדים.
היום אתם משלמים מס על הרכב הצמוד מהעבודה (1.6 אוטומטי), סכום ממוצע של כ-2430 ש"ח כזקיפת הטבה.
מ-1 לינואר תעלה זקיפת ההטבה לרכב לשיעור של 2.5% ממחיר הרכב הממוצע, לכ- 3050 ש"ח שהיא תוספת של 620 ש"ח.
בנוסף לזאת, בכל שנה תשלמו עוד יותר כי תעריפי שווי השימוש מוצמדים למדד המחירים לצרכן, בו בזמן ששכר העובדים - השכר של כל אחד ואחד מאיתנו, אינו מוצמד למדד.
כך ייצא, שפרט לעלייה לשיעור של 2.5% בשיעור המס, תשלמו גם תוספת של הצמדה למדד בשיעור של כ- 3% נוספים על שווי המס (מדד שנתי משוער).
העדכון מתבצע ב- 1 לינואר בכל שנה.
באם ברצונכם לסייע למניעת המהלך של ההעלאה הדרקונית בשווי השימוש למשתמש,
הננו מבקשים כי תחתמו על העצומה הקוראת לרשות המיסים לעצור את ההעלאה שתגרום לרבים מאיתנו לשלם יותר,
או להעדיף קניית רכב משומש, מיושן ופחות בטיחותי ולדאוג עצמאית לתחזוקתו.

לכניסה לעצומה ליחצו על הקישור: http://www.atzuma.co.il/cartax

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

ספק גדול אם זה יעזור משהו, מעט מדי ומאוחר מדי
בכל מקרה חתמתי

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #3 

חתמנו בעבר נחתום עכשיו כאילו שזה יעזור,

אם לא יקחו לנו את הכסף מפה אז יקחו אותו ממקום אחר....

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

Rino כתב:חתמנו בעבר נחתום עכשיו כאילו שזה יעזור,

...
בדיוק,
זה לא ממש משנה מאיפה אנחנו משלמים את זה.
הממשלה צריכה להכניס X ממיסים בשביל לממן את תקציב המדינה, את ה X הזה היא תכניס בכל מקרה.
כל האופציות פתוחות בפניה. במקום לייקר מוצרי יסוד הם מייקרים את הליסינג מכיוון שהם יודעים שזה יעשה פחות רעש בתקשורת. תאר לעצמך שהיו מייקרים את הלחם ומוצרי החלב ?
לסיכום, קל יותר לדפוק את אלה שעוד 300 שקלים במס לא ישנו להם הרבה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #5 

גם אני חתמתי... למרות הסקפטיות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #6 

...
לא חותם, כי אני בעד.

זה שאם לא יקחו מפה אז יקחו משם זה נכון, אבל הבעייה עם שווי רכב למיסוי הייתה שהיא פשוט נמוכה מהשווי האמיתי ובכך הייתה פה אפליית מיסוי בין מי שיש לו רכב מהעבודה לבין מי שאין.
או במילים אחרות, ביטול צ'ופר מפלה, זו לא "העלאה הדרקונית" כדברי העצומה.
זו עצומה אינטרסנטית, אשר נכתבת בשפה מטעה.
משה

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

moco כתב:

...
לא חותם, כי אני בעד.

זה שאם לא יקחו מפה אז יקחו משם זה נכון, אבל הבעייה עם שווי רכב למיסוי הייתה שהיא פשוט נמוכה מהשווי האמיתי ובכך הייתה פה אפליית מיסוי בין מי שיש לו רכב מהעבודה לבין מי שאין.
או במילים אחרות, ביטול צ'ופר מפלה, זו לא "העלאה הדרקונית" כדברי העצומה.
זו עצומה אינטרסנטית, אשר נכתבת בשפה מטעה.
...
הבעיה פה זה צרות עין וחוסר איזון בכל מה שנוגע לכספים ומיסוי במדינה....

אני לא מהמלינים , רוצים לקחת שיקחו ,זה המצב ושכל אחד יכלכל את מעשיו,

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

Rino,
לא ברור לי איך קשורה צרות עין לנושא אך חוסר איזון זה בדיוק זה. הסיבסוד על ליסינג היה חוסר איזון ברור.
משה

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6602
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

moco,

אחרי העלייה הקרובה, הסכום שאשלם למדינה גדול מהסכום שיורד לי הרכב, איפה בדיוק הצדק? אני מסכים שמדובר פה בצרות עין, קל מאוד לדפוק את מעמד הביניים וזה בדיוק מה שעושים כאן.

למה אף אחד לא מעיז לקחת שווי למס על החשמל חינם שמקבלים עובדי חברת החשמל? פשוט מאוד, יש להם איגוד חזק מאוד שאף אחד לא מעז לגעת בו

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

ride,
לא ברור לי החשבון שלך ולמה אתה בכלל משווה בין הסכום שתשלם למדינה לסכום שיורד לך על הרכב. הסכום שיורד לך על הרכב זה לא שווי ההטבה. עוד לא שמעתי מישהו שטוען שיש בעייה עם חישובי שווי הרכב הריאליים עצמם. הדיון הוא אם צריך לשלם מס מלא על כך או שזה צריך להיות מסובסד.
ההרחבה של מקבלי רכבי הליסינג למושג "מעמד הביניים" זו פשוט דמגוגיה. לרוב מעמד הביניים אין רכב ליסינג. מעמד הביניים (החלק בלי הליסינג) הוא בדיוק זה שהיה מופלה לרעה בסבסוד הליסינג.
לדפוק או לצ'פר את מעמד הביניים קל מאוד לעשות על ידי שינוי מדרגות המס הרלוונטיות, ואגב בעשור האחרון הן דווקא ירדו טיפה. מדרגות המס זה מה שמשותף לכולם, לא העובדה אם יש או אין להם רכב ליסינג.

מה הקשר לסיפור עם חברת חשמל? לא מתקנים ואף לא מאזנים עוול אחד על ידי עוול נוסף.
משה

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6602
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

מה לא ברור? יורד לי מהברוטו X כסף על הרכב, והשווי למס שאני אמור לשלם הוא גדול מה X. אם זה לא עיוות מס, אז מה זה?

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

חתמתי, אבל לצערי סקפטי..

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

moco כתב:ride,
לא ברור לי החשבון שלך ולמה אתה בכלל משווה בין הסכום שתשלם למדינה לסכום שיורד לך על הרכב. הסכום שיורד לך על הרכב זה לא שווי ההטבה. עוד לא שמעתי מישהו שטוען שיש בעייה עם חישובי שווי הרכב הריאליים עצמם. הדיון הוא אם צריך לשלם מס מלא על כך או שזה צריך להיות מסובסד.
ההרחבה של מקבלי רכבי הליסינג למושג "מעמד הביניים" זו פשוט דמגוגיה. לרוב מעמד הביניים אין רכב ליסינג. מעמד הביניים (החלק בלי הליסינג) הוא בדיוק זה שהיה מופלה לרעה בסבסוד הליסינג.
לדפוק או לצ'פר את מעמד הביניים קל מאוד לעשות על ידי שינוי מדרגות המס הרלוונטיות, ואגב בעשור האחרון הן דווקא ירדו טיפה. מדרגות המס זה מה שמשותף לכולם, לא העובדה אם יש או אין להם רכב ליסינג.

מה הקשר לסיפור עם חברת חשמל? לא מתקנים ואף לא מאזנים עוול אחד על ידי עוול נוסף.
...
ההסבר הרבה יותר פשוט
1. דלק למעסיק זו הוצאה מוכרת במס ( כלומר המדינה מזכה אותו במס על הוצאות דלק ). דלק לאדם פרטי זו הוצאה לאחר מס ומאחר שהמדינה מפקחת על מחירי הדלקים וכמובן מטילה עליהם מיסים ( מס בלו של 2.85 ש"ח על כל ליטר בנזין ) ובנוסף מע"מ 16% ( על כל הסכום ) , האינטרס הברור של המדינה הוא לצמצם משמעותית את שוק הליסינג ולהעביר כמה שיותר אנשים לרכבים פרטיים.
2. רכבי הליסינג נמכרים על ידי היבואנים לחברות הליסינג בהנחות גדולות. כל רכב כזה שימכר לאדם פרטי ולא לחברת ליסינג בהכרח יגדיל את הכנסות המדינה ממיסים.
3. הרבה יותר קל להטיל מיסים על מוצר שנחשב מוצר מותרות ( כן, רכב חדש זה מותרות וחבל על הויכוח ) וכמובן על קבוצות קטנות ( שוק הליסינג מוערך סביב 200 אלף רכבים ). זאת טיפה בים.
מה יעשו 200 אלף עובדי הייטק שצריכים לצאת לעבודה בשביל לשלם משכנתה וגן לילד ? ישבתו רעב מול משרד האוצר ? זאת פריווליגיה של אנשים אחרים ..

שטויות, נעבור גם את זה ( מקסימום נעשה עוד שעה נוספת בעבודה .. )
הקולנוע שלי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

ride כתב:מה לא ברור? יורד לי מהברוטו X כסף על הרכב, והשווי למס שאני אמור לשלם הוא גדול מה X. אם זה לא עיוות מס, אז מה זה?
...
כמה יורד לך מהברוטו תלוי בכל מיני גורמים שבינך לבין המעביד שלך ובין חברת הליסינג. זה לא זהה בין מעסיקים.
זה היה כך גם אצל מעסיק שלי קודם. החברה רצתה לעודד את זה שעובדים יקחו רכבים (ועל ידי כך יקשרו לחברה יותר) ולכן סבסדה את העלות במידה מסוימת.
כאמור, הדיון הוא האם צריך להשוות את שווי הרכב למיסוי לשווי הרכב הריאלי. לא שמעתי וויכוחים על עצם המספרים של השווי הריאלי.
אגב, במקרה שלך כדאי לך להישאר עם הרכב למרות המיסוי המלא פשוט כי אתה מקבל אותו בזול.
משה

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

עם כל העלאות המיסים למינהם , אני יכול לומר שבסביבה הקרובה שלי (היי טק ) יש התאוששות ודרישה לעובדים,
מה שבאופן מסוים גורם להעלאת משכורות וחלוקת בונוסים לעובדים כך שיש פה איזשהו "פיצוי" על המיסוי,

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #16 

אולי חישוב תוספת המס הוא לא מספיק צודק או מדוייק אבל זו היתפסות לקטנות. ביטול הסבסוד של ההטבה - צודק בגדול .

הבעייה הגדולה בארץ היא לא נטל המיסים למרות אלא מה עושים איתם. יש מדינות שבהם גובה המיסוי הכולל גבוה מבישראל אבל גם רמת השירותים טובה הרבה יותר. הבעייה שבארץ הכסף מחולק בצורה לא שוויונית וומוזרם לקבוצות יחודיות בעלות לובי חזק (פוליטי או כלכלי).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #17 

ממש נגד המס הזה, אבל זה לא יעבוד.

TOO LITTLE TOO LATE.

baloo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

חידוש המאבק ...

שליחה #18 

שלום,

רציתי לדעת אם לאחר מה שקורה היום בכבישים יש מקום לחידוש האבק ?

פורסם לאחרונה שמספר ההרוגים בתאונות דרכים השנה הוא לעין ערוך יותר גדול מהמספר ב 2009.

יש לי תחושה, אני לא יודע איך לבדוק אותה, שהמספר הכואב הזה עלה בעיקר בגלל שמספר רכבי הליסינג על הכבישים ירד, והציבור החל לנסוע ברכבים ישנים כי בליסינג זה יקר.

אני יודע על מספר לא מבוטל של חברים לעבודה שהחזירו את הליסינג וקנו רכבים יד-שנייה. נראה הגיוני שמכיוון שהבטיחות ברכבים הישנים היא פחות טובה ולכן מספר ההרוגים עולה.

הייתי רוצה למנף את הרעיון ולהוביל משהו לשינוי, אני לא יודע איך, יש מישהו שיכול לעזור בעניין ? ראיתי שפה התחיל שרשור על המאבק הקודם ע"י קאבאן, יש מצב ?

תודה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

אהה,
תיאורטית זה אולי נכון, אבל זה לא רציני. גם אם פלוני החזיר רכב ליסינג, רוב הסיכויים שהוא רכש רכב בן 3-5 ולא פיאט אונו מודל 90..

בכל מקרה התיאוריה שלך צריכה להיבדק לאורך זמן ( כמה תאונות, כמה הרוגים, מי הנהגים המעורבים, באילו רכבים נהגו וכיו"ב ) ואז לבצע היתוך נתונים ולראות כמה הרוגים הם כתוצאה מרכבים ישנים, ועל כמה מהם נהגו כאלה שהחזירו או החליטו לא לקחת רכב ליסינג. בקיצור, מחקר מחקר, לא פשוט.

בשולי הדברים,
הממשלה הצליחה לעשות את מה שרצתה וזה להעביר כמה שיותר נהגים משוק הליסינג לשוק הפרטי והיא מרוויחה מזה ..
נק' רווח ראשונה - המחיר ללקוח הפרטי של רכב חדש יקר בכ 20% מאותו הרכב שנמכר לחברת ליסינג והמדינה מרוויחה מתשלום המע"מ.
נק רווח שניה , דלק ללקוח פרטי זו הוצאה נטו שאינה מוכרת במס , דלק למעביד זו הוצאה מוכרת ובגינה מקבל המעביד החזרי מס.
המדינה גם ניסתה להגדיל את המס על הדלק ( זה כמובן היה חלק מהתוכנית ) לא מן הנמנע שינסו שוב .. וגם יצליחו. כל מה שצריך זו מלחמה קטנה עם מדינה שכנה לא יותר.
נק' הרווח השלישית, יותר עסקאות יד שניה, יותר הכנסות מביורוקרטיה ( העברת רשיונות, תשלומים בבנק הדואר וכיו"ב ).
לדעתי המהלך הבא יהיה הטלת מס על קניה ומכירה של רכבים יד שניה. כמובן שזה יוטל רק על סוחרים ( וחברות ליסינג ) אבל זה כמובן יגולגל על הלקוח שזה אנחנו ..

ליאור
הקולנוע שלי

baloo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

לא מסכים אתך, אני אישית קניתי רכב משנת 1999

ברור שצריך מחקר, אבל הנתונים משנתיים אחרונות בהחלט יכולים לתת כיוון.

כל מה שציינת לגבי נק' רווח היה ברור וידוע, המדינה צריכה כסף וחיי אדם הם הפקר !!

מה עושים עם זה, איך מעלים את הנקודה שוב ?

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”