מים מהסטימר בבריקולטה
שלום לכולם,
טוב, הפעלתי את הבריקולטה שלי... ובכן, הקפה פשוט מדהים!!! אין מילים, רמת אספרסו שבאמת קשה להשתוות לה.
הבעיה היא, לא יודע למה אבל יוצא לי מים מהסטימר יחד עם הקיטור...
מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה?!?!
תודה מראש
ברק
טוב, הפעלתי את הבריקולטה שלי... ובכן, הקפה פשוט מדהים!!! אין מילים, רמת אספרסו שבאמת קשה להשתוות לה.
הבעיה היא, לא יודע למה אבל יוצא לי מים מהסטימר יחד עם הקיטור...
מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה?!?!
תודה מראש
ברק
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הסטימר חם ומתעבים בו אדי מים - פולס ראשון מעיף את המים ואז צריך לצאת קיטור יבש.
זה ככה בכל מכונה כמעט.
ככל שהסטימר יהיה עם פחות כיוונים וזוויות יצטברו בו פחות אדים שיתעבו.
תתרגל לתת פולס למגירת ריקון ורק אז להתחיל להקציף (זה ככה גם בכל בית קפה אם תשים לב)
זה ככה בכל מכונה כמעט.
ככל שהסטימר יהיה עם פחות כיוונים וזוויות יצטברו בו פחות אדים שיתעבו.
תתרגל לתת פולס למגירת ריקון ורק אז להתחיל להקציף (זה ככה גם בכל בית קפה אם תשים לב)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
האם המכונה מספיק חמה לפני שאתה מתחיל להקציף ? צריך לתת לה לפחות חצי שעה להתחמם (ורצוי גם 45 דק').Barak_zo כתב:אכן כן, אבל במקרה שלי הוא נותן קיטור די רטוב ככה שאחרי 10 שניות יש לי כמעט 1/4 כוס... מישהו ניתקל בבעיה??
יכול להיות שיש אטם בין הדוד לבין צינור המים שהלך?...
מה מראה שעון לחץ הדוד של המכונה בעת שהיא חמה ?
קצת מים זה נורמאלי במיוחד בפעם הראשונה שאתה פותח את הקיטור לאחר ההדלקה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם יוצאים לך מים מהסטימר ולא אדים זה אומר שהדוד מלא עד סופו. (צריך להיות מלא רק 3\2 במים והשאר אדים).
זה יכול לנבוע מתקלה במצוף, בבקר, בברז...
מה מראה מד הלחץ שלך? צריך להיות בדוד בין 1 ל 1.5 אם אתה רואה 3 ומעלה זה לחץ הרשת וזה אומר שהדוד מלא לגמרי (זה אומר שכדאי ללכת לאבגי)
זה יכול לנבוע מתקלה במצוף, בבקר, בברז...
מה מראה מד הלחץ שלך? צריך להיות בדוד בין 1 ל 1.5 אם אתה רואה 3 ומעלה זה לחץ הרשת וזה אומר שהדוד מלא לגמרי (זה אומר שכדאי ללכת לאבגי)
קודם כל, תודה על התגובות...
לבעיה:
ראשית, המכונה חמה... בערך שעה התחממות. מד הלחץ מראה 1.4-1.3 היא מתחממת יחסית די מהר (בתוך 15 דקות מייצרת לחץ עבודה, ובתוך עוד 5-10 דקות הראש ממש לוהט)... היא שומרת על לחץ אחיד, אמנם יש ירידות ועליות, אבל בגדר הנורמה (עדיין בטווח הירוק) אני לא משער שיש אבנית, כי אחרת היה לוקח לה יותר זמן להתחמם.
שוחחתי הבוקר עם אנדרי מאספרסימו, ולטענתו יש להכניס את האלקטרודה של מצוף המים פנימה יותר, היות ויש יותר מידי מים בדוד... השאלה שלי, כמה יש לדחוף אותה? והאם זו האלקטרודה המדוברת?[/img]
לבעיה:
ראשית, המכונה חמה... בערך שעה התחממות. מד הלחץ מראה 1.4-1.3 היא מתחממת יחסית די מהר (בתוך 15 דקות מייצרת לחץ עבודה, ובתוך עוד 5-10 דקות הראש ממש לוהט)... היא שומרת על לחץ אחיד, אמנם יש ירידות ועליות, אבל בגדר הנורמה (עדיין בטווח הירוק) אני לא משער שיש אבנית, כי אחרת היה לוקח לה יותר זמן להתחמם.
שוחחתי הבוקר עם אנדרי מאספרסימו, ולטענתו יש להכניס את האלקטרודה של מצוף המים פנימה יותר, היות ויש יותר מידי מים בדוד... השאלה שלי, כמה יש לדחוף אותה? והאם זו האלקטרודה המדוברת?[/img]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה נראה הדבר היחיד שיתאים כי יוצא ממנה כבל לבקר (שמפעיל את המשאבה כשחסרים מים).
תנסה להכניס פנימה אם אפשר - כמה? לא יודע - תתחיל בסנטימטר.
תנסה להכניס פנימה אם אפשר - כמה? לא יודע - תתחיל בסנטימטר.
טוב, לממצאים...
פתחתי את המכונה, וראיתי שאכן האלקטרודה יושבת קצת בחוץ. דחפתי אותה פנימה עד לכיפוף של ה 90 מעלות... הוצאתי מים מהדוד עד למילוי מחדש (מחובר ישירות לברז המים). חיכיתי ללחץ המתאים (אצלי 1.1) והתחלתי להוציא קיטור... לא להאמין... יבש!!!
לצערי שמחתי מוקדם מידי, בהקצפה הבאה, שוב חזרו המים מהסטימר (אמנם הרבה פחות, אבל עדיין יש מים!). שוב, אותה הרוטינה, פתיחת הבורג שמחזק את האלקטרודה, הפעם כבר נאלצתי לישר אותה על מנת לדחוף אותה פנימה... סגירת הבורג, ריקון מים מהדוד על מנת לוודא כי דחיפת האלקטרודה לא גרמה למצב שמפלס המים ממש בתחתית, והמתנה לשמוע שהמשאבה ממלאת את הדוד במים.
שוב, הלחץ עולה, קיטור ממש יבש, ובפעם השנייהשוב יוצאים מים עם הקיטור (קיטור רטוב).
יכול להיות שאני פותח את ברז הקיטור עד הסוף זה מה שגורם ליציאת מים?!?
אני קצת מתבאס מהסיבה שלרוב אני שותה הפוך, ואם ההקצפה לא מוצלחת...
בינתיים אני לא מוצא זמן להגיע למעבדה... עובד עד מאוחר וגם אבא טרי
אבל אני מאד טכני... אשמח לקבל עזרה.
תודה מראש
פתחתי את המכונה, וראיתי שאכן האלקטרודה יושבת קצת בחוץ. דחפתי אותה פנימה עד לכיפוף של ה 90 מעלות... הוצאתי מים מהדוד עד למילוי מחדש (מחובר ישירות לברז המים). חיכיתי ללחץ המתאים (אצלי 1.1) והתחלתי להוציא קיטור... לא להאמין... יבש!!!
לצערי שמחתי מוקדם מידי, בהקצפה הבאה, שוב חזרו המים מהסטימר (אמנם הרבה פחות, אבל עדיין יש מים!). שוב, אותה הרוטינה, פתיחת הבורג שמחזק את האלקטרודה, הפעם כבר נאלצתי לישר אותה על מנת לדחוף אותה פנימה... סגירת הבורג, ריקון מים מהדוד על מנת לוודא כי דחיפת האלקטרודה לא גרמה למצב שמפלס המים ממש בתחתית, והמתנה לשמוע שהמשאבה ממלאת את הדוד במים.
שוב, הלחץ עולה, קיטור ממש יבש, ובפעם השנייהשוב יוצאים מים עם הקיטור (קיטור רטוב).
יכול להיות שאני פותח את ברז הקיטור עד הסוף זה מה שגורם ליציאת מים?!?
אני קצת מתבאס מהסיבה שלרוב אני שותה הפוך, ואם ההקצפה לא מוצלחת...
בינתיים אני לא מוצא זמן להגיע למעבדה... עובד עד מאוחר וגם אבא טרי
תודה מראש
טוב, יכול להיות שנמצאה הבעיה... כרגע יש לי 4 חורים בסטימר... יתכן וזו הסיבה שהוא מתחיל להוציא לי מים.
מישהו יכול בבקשה לאמר לי כמה חרירים יש בד"כ במכונות כאלה?1,2,3??
אם למישהו יש 4 חורים והקיטור יוצא טוב, אני אשמח לשמוע
מישהו יכול בבקשה לאמר לי כמה חרירים יש בד"כ במכונות כאלה?1,2,3??
אם למישהו יש 4 חורים והקיטור יוצא טוב, אני אשמח לשמוע