אין אודיו בחיבור ממיר לטלוויזיה דרך HDMI

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

לאימי יש טלוויזית פיליפס 8404. לפני כששלושה שבועות, הממיר קונקה 630HD שלה, פתאום הפסיק לשדר אודיו דרך ה-HDMI. מה שלא ניסיתי - שינויי הגדרות, חיבור לכניסות HDMI אחרות, החלפת כבל, ניתוק מהחשמל של הממיר ושל הטלוויזיה במגוון ווריאציות (גם על-סמך השרשור הזה) - לא עזר.
החלטתי לנתקו על-מנת לבדוק אותו אצל חבר ביום המחרת, כי כבר היה מאוחר. למחרת החלטתי לפני שאני לוקח אותו לנסות לבדוק שוב, והפלא ופלא - הכל עובד כמו שצריך... למרות החשד הקל שהתגנב לי קודם לכן, שאולי הטלוויזיה לא זיהתה כנדרש את אות השמע, כעת חשבתי שכנראה זו הייתה אשמת הממיר, שאולי התחמם יותר מדי ונדרש היה לו להתקרר כדי לחזור לתפקוד תקין.

השבוע שוב קרתה אותה התקלה, אבל הפעם לא עזרו שום טריקים - הממיר מסרב להוציא אודיו דרך ה-HDMI, גם לאחר מנוחה. אמרתי, טוב ננסה לחבר ממיר אחר (זה של אנונה), שכבר עבד טוב בעבר מול הטלוויזיה הזאת. לצערי, גם הוא לא השמיע ולו תו אחד קטן לרפואה! לקחתי את הממיר לחבר שלי, וכדי להכעיס עוד יותר, הכל עבד אצלו מצויין. חזרה לבית אימי וחיבורו שנית ל-8404, ושוב דממת מוות כמקודם.

בשלב הזה שמתי לב שיש עדכון קושחה של פיליפס (גרסה 0.26.78.0) שאמור לתקן בעיה אחת ויחידה (ואני מצטט): "No sound from external devices through HDMI connection". בלב שמח ניגשתי לשידרוג שהסתיים במפח נפש - התקלה נשארה בעינה.
עכשיו כבר ממש התרגזתי... איך לעזאזל אני גורם לטלוויזיה הזאת לקחת את אות השמע הזה כבר??? :@

כרגע חיברתי לה את הממיר דרך חיבור ה- component היחיד שיש בטלוויזיה, ששם אין את הבעיה, אבל זה לא מנחם אותי, כי עדיין יש את הממיר השני שמחובר ב-HDMI שגם לא משמיע אף לא ציוץ קטן...
מחר כנראה אפנה לתמיכה של פיליפס ואולי גם לאלקטרה (למרות שעליהם קשה לי לסמוך, ולא בא לי שהם יקחו את הטלוויזיה אליהם למעבדה, באופן פרטצ'י כפי שכבר ציינו כאן בעבר בפורום, מה גם שהבעיה הזאת לא נשמעת כמו בעיית חומרה, כך שאין ממש צורך בכך).

רעיונות למישהו?

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

עדכון -

באופן מוזר, כשנותקו הממירים מהחשמל לכמה שעות טובות, הכל הסתדר. כנראה שניתוק של רק כחצי שעה, זו לא מנוחה מספיק ארוכה...
לא כל כך ברור לי מה בדיוק קורה שם, שלוקח כל כך הרבה זמן לטלוויזיה לאפס את ההגדרות של עבור כניסת HDMI, ולא להתעדכן מחדש כל פעם שמחברים מכשיר כלשהו מחדש. מה בעצם התהליך שאמור בכלל להתבצע לפי התקן?
בכל אופן, אני מקווה שהעלמות התקלה בשילוב עם הקושחה החדשה שהותקנה, ימנעו בעתיד את הופעת התקלה שוב...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”