בניית כבל Y מהמחשב למגבר
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שבת שלום לכולם.
אני רוצה לבנות כבל Y שיחבר את המחשב לרסיבר וינטאג' שלי. יש לי ניסיון רב עם כבלים שהייתי קונה בהום סנטר וכו' שהיו עובדים שנה +- ואחר כך... ומעצבן שאי אפשר לעשות איתם כלום כי הקונקטורים שלהם יצוקים אז חוץ מלחתוך את הכבל ולהשתמש בו אין לה שום תועלת.
אתמול קניתי קונקטורים: שני RCA מוזהבים ומיני PL הידוע גם כ 3.5 מ"מ. אני מתכוון גם לכלול במכלול הכבל פריט (FERRITE) שיעזור למנוע הפרעות (במקרה של הרסיבר שלי זה עוזר).
השאלה הנשאלת עכשיו היא איזה כבל עלי להשתמש? האם יש הבדלים באיכויות, האם העובי משנה? יש המלצות?
יש לי גם חוט שהיה שייך לכבל Y ישן שהתקלקל, הוא יחסית עבה אך זה בגלל השרוול גומי שלו ולא בגלל גידי הנחושת שבו.
אני רוצה לבנות כבל Y שיחבר את המחשב לרסיבר וינטאג' שלי. יש לי ניסיון רב עם כבלים שהייתי קונה בהום סנטר וכו' שהיו עובדים שנה +- ואחר כך... ומעצבן שאי אפשר לעשות איתם כלום כי הקונקטורים שלהם יצוקים אז חוץ מלחתוך את הכבל ולהשתמש בו אין לה שום תועלת.
אתמול קניתי קונקטורים: שני RCA מוזהבים ומיני PL הידוע גם כ 3.5 מ"מ. אני מתכוון גם לכלול במכלול הכבל פריט (FERRITE) שיעזור למנוע הפרעות (במקרה של הרסיבר שלי זה עוזר).
השאלה הנשאלת עכשיו היא איזה כבל עלי להשתמש? האם יש הבדלים באיכויות, האם העובי משנה? יש המלצות?
יש לי גם חוט שהיה שייך לכבל Y ישן שהתקלקל, הוא יחסית עבה אך זה בגלל השרוול גומי שלו ולא בגלל גידי הנחושת שבו.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
צריך כבל AUDIO כפול... גיד וסיכוך בכל כבל, שני המחברי RCA בכל כבל ובסופו של שניהם מחבר PL3.5 כאשר הפין המרכזי זה R, פין אמצעי זה L וסיכוך משותף.
בספה העממית זה נקרה כבל PL3.5 STEREO to RCA STEREO.
מפצל Y בדרך כלל מורכב מאותם מחברים.
יש כבלים כאלה מוכנים ועולים זול מאוד, כך זה שווה לשקול קנייה של כבל מוכן מאשר להסתבך עם הלחמת דברים עדינים, אם בא לך בכל זאת להלחים, בכיף שאל עוד שאלות אם יש...

בספה העממית זה נקרה כבל PL3.5 STEREO to RCA STEREO.
מפצל Y בדרך כלל מורכב מאותם מחברים.
יש כבלים כאלה מוכנים ועולים זול מאוד, כך זה שווה לשקול קנייה של כבל מוכן מאשר להסתבך עם הלחמת דברים עדינים, אם בא לך בכל זאת להלחים, בכיף שאל עוד שאלות אם יש...
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני נאלצתי להלחים כזה כבל בגלל שרציתי להשחיל את הכבל בצינור מתחת לרצפה.
זו השחלה עדינה וגם מעצבנת.
מזל שאני חולה DIY וקצת נהניתי מהשטות הזו, אבל אם זה לא הקטע שלך הייתי קונה מוכן כמו ש JEXY הציע
זו השחלה עדינה וגם מעצבנת.
מזל שאני חולה DIY וקצת נהניתי מהשטות הזו, אבל אם זה לא הקטע שלך הייתי קונה מוכן כמו ש JEXY הציע
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני יודע שהכבל זול מאוד אך אני מעוניין לבנות אחד בעצמי, מקונקטורים שרכשתי, יותר נכון יעזרו לי בעבודה מלחימים יותר מקצועיים ממני.
נמאס לי מכל הכבלים הזולים שאני נאלץ להחליף כל תקופה, אני מעדיף לבנות אחד טוב ואיכותי, ורוצה "לפנק" את הרסיבר בצד אחד ואת הכרטיס קול בצד שני בכבל איכותי.
נמאס לי מכל הכבלים הזולים שאני נאלץ להחליף כל תקופה, אני מעדיף לבנות אחד טוב ואיכותי, ורוצה "לפנק" את הרסיבר בצד אחד ואת הכרטיס קול בצד שני בכבל איכותי.
- tvholic
-
- חבר ותיק

אחלהCRAZYDIAMOND כתב:אני יודע שהכבל זול מאוד אך אני מעוניין לבנות אחד בעצמי, מקונקטורים שרכשתי, יותר נכון יעזרו לי בעבודה מלחימים יותר מקצועיים ממני.
נמאס לי מכל הכבלים הזולים שאני נאלץ להחליף כל תקופה, אני מעדיף לבנות אחד טוב ואיכותי, ורוצה "לפנק" את הרסיבר בצד אחד ואת הכרטיס קול בצד שני בכבל איכותי....
אז לך על זה!!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בוצע!
אני אבדוק היום בערב בבית איך זה יצא.
השתמשתי בכבל קואקסיאלי RG-174 ועכשיו בדקתי שהכבל בעל התנגדות של 50 אוהם לעומת כבל סטנדרטי שאמור להיות 75 אוהם, האם זה ישפיע במשהו?
אני אבדוק היום בערב בבית איך זה יצא.
השתמשתי בכבל קואקסיאלי RG-174 ועכשיו בדקתי שהכבל בעל התנגדות של 50 אוהם לעומת כבל סטנדרטי שאמור להיות 75 אוהם, האם זה ישפיע במשהו?
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

תודה!
ביררתי גם אני והבנתי שלפרמטר הזה יש השפעה בתדרים בהרבה יותר גבוהים מתדרי אודיו, שנחשבים לנמוכים יחסית, לכן אין השפעה.
שאלה נוספת:
הכיסוי של הקונקטורים הוא מתכתי והוא בעצם מתברג על הקונקטור שמחובר לסיכוך כך שבעצם הם מקוצרים, האם זה יכול לגרום לבעיות?
ביררתי גם אני והבנתי שלפרמטר הזה יש השפעה בתדרים בהרבה יותר גבוהים מתדרי אודיו, שנחשבים לנמוכים יחסית, לכן אין השפעה.
שאלה נוספת:
הכיסוי של הקונקטורים הוא מתכתי והוא בעצם מתברג על הקונקטור שמחובר לסיכוך כך שבעצם הם מקוצרים, האם זה יכול לגרום לבעיות?
- tvholic
-
- חבר ותיק

מה שאתה אומר נשמע הגיוני, אבל אם רק הסיכוך של ימין נוגע בסיכוך שמאל אז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה כי בצד של הPL בד"כ מצמידים את שני הסיכוכים יחד ומלחימים אותם למקומם בפלאג.
כלומר בכל מקרה הם נוגעים אחד בשני באחד הצדדים.
כלומר בכל מקרה הם נוגעים אחד בשני באחד הצדדים.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

בדקתי את הכבל בבית והוא עובד טוב.