זקוקה לעזרה בחיבור רמקולים למגבר

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
qwer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

שלום- ביקשו ממני להעביר שאלותי לפורום זה:

שלום,

הגיע לידי מגבר (ישן- בן כ-30 להערכתי לפחות, אבל לא עושה רושם מהאיכותיים של אותה תקופה). הכניסות (והיציאות) שלו הן מסוג RCA.
יש לי גם רמקולים (impedance 8ohm), אבל הם מתחברים ע"י כבל דו גידי.
כיצד ניתן לחבר בין השניים?

יש לי כבר כבלים ייעודיים לרמקולים (שזה אומר מבחינתי "איכותיים"- כך עושה רושם לפחות. הם עבים כאלה, ושימשו את הרמקולים הנ"ל לפני כן). ניתן לחבר להם בננות בצד שמיועד להכנס למגבר?
או לחילופין- אפשר לקחת כבל RCA-RCA ו"לגלף" צד אחד שלו? האם האיכות תהיה זהה בשני המקרים?

ושאלת ידע כללי- מה עומד (או עמד) לדעתכם מאחורי ההחלטה לייצר מגבר עם כניסות RCA (לרמקולים) ולא כניסות רגילות (של כבל דו גידי)? ובמילים אחרות- מהו ההבדל המהותי בין 2 השיטות?

תודה

הודעה מספר 2:

מצורפת תמונה. national panasonic הדגם הוא sa-700a.
הרמקולים הם של avance:
impedance 8 ohm, sensitivity 87dB, power amp. 30-150W, freq/ response 65/20000Hz

אני תוהה אם השילוב ביניהם הוא טוב(?).
לפי שאלותיי אפשר להבין שאני לא מומחית גדולה בתחום.
לצערי לא בתקציב שלי להשקיע בפיתרון סאונד אחר, והייתי רוצה להשתמש במה שיש לי כאן (שמבחינתי הוא מצויין בהתחשב בחלופות שיש (או אין) לי).

אשמח גם להסבר קצר על הממשק, למשל-
תחת TAPE- מה ההבדל בין RECORDING ל-PLAYBACK
ומה ההבדר בPHONO בין MAGNETIC ל-CERAMIC
ומה ההבדל ב-SPEACKERS בין REAR ל-FRONT?
וגם - אם זכור לי נכון- החיבור שמעל ל-REC/PLAY הוא חיבור טייפ ישן. האם תיאורטית, עם כבלים מתאימים, ניתן לנצל אותו לכניסה של נגן של ימנו? נאמר MP3? או שהגזמתי כאן?

אשמח גם להתייחסות לחלק משאלותיי. תודה רבה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

רמקולים נחמדים מאד. למה להתעלל בהם עם זקן אשמאי וחסר תועלת כמו זה?

qwer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הצלחת לבאס אותי.

מה האפשרויות שלי?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

הייתי מחפש מגבר קצת יותר סביר.‏ אין בעייה עם הגיל,‏ אבל שיהיה קצת יותר סביר(מרנץ,‏ סאנסוי,‏ רוטל וכו')‏

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

בקשר לשאר שאלותייך-הכניסות של הטייפ מיועדות להקלטה ולנגינה אל הטייפ וממנו.בכניסה שמסומנת ב-PLAY
אפשר לחבר ציוד מודרני כמו CD/מחשב/נגן MP3 וכדומה.הכניסה שמסומנת ב-REC/PLAY היא כניסת DIN 5,היא
הייתה נפוצה בהרבה מגברים ישנים.אפשר להשתמש בכבל מעביר מ-DIN ל-RCA ואז לחבר מה שרוצים.
ההבדל בין Ceramic ל-Magnetic בכניסת הפונו מיועד לקביעת GAIN בהתאם לסוג הראש שמותקן על פטיפונים-פעם
השתמשו בראשים קרמיים לפטיפונים (שהם גם הורסים תקליטים במהירות) שהעוצמה שהם מוציאים גבוהה הרבה יותר
מזו של ראשים מגנטיים מודרניים (אלו שמשתמשים בהם עד היום) ולכן הייתה תקופה שיצרנים מסויימים בחרו לצייד
את הציוד מתוצרתם במפסק כזה,"לתאימות לאחור".בקשר ל-FRONT ול-REAR- המגבר שלך הוא מגבר קוואדרופוני-
כלומר מגבר ארבע ערוצים,זו שיטת "סראונד" של פעם,הייתה תקופה שנמכרו תקליטים שהוקלטו בשיטה הזאת,היו
לה מספר תקנים מתחרים-וזו אחת הסיבות שהיא לא ממש הצליחה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

qwer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה למשיבים

שליחה

:D

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”