המלצתכם לטלויזיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב

אני רוצה לקנות טלויזיה "42.
מרבית (80%) הצפיה בבית היא לשידורים הרגילים כגון ערוץ 2 וכו... יתר הצפיה היא לסרטים ברמת HD ן- BLUERAY.
ערכתי סיור בחנויות והתארחתי במס' בתים, תוך התמקדות בשידורים הרגילים ומצאתי שביחס לטלויזיה הישנה שלי מדגם סוני (שפופרת שעוד עובדת) רואים אם אפשר להגדיר כמעט גרוע.
הייתי שמח לקבל המלצה מקצועית למסך שכן יעמוד בציפיות הצפיה גם לשידורים הרגילים ללא ריצודים קטנים.
מרחק הצפיה שלי הו 3.5 מ"א.
התקציב סביב 3-4 K

תודה רבה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

ההמלצה לצפייה שברובה היא תכני SD , היא לפלאזמה ולא LCD. יתכן ומסכים שיצא לך לראות, היו LCD שלרוב התמונה שהם מציגים בתכני SD - פחות טובה.
עדיף ללכת על מותגים כמו פנאסוניק ואחרים שידוע שבד"כ נותנים תוצאות טובות בשידורי SD.
גם במסכי פלאזמה שמציגים SD בצורה טובה יחסית, קורה שיש "נפילות", למשל בערוצים שהשידור בהם פחות איכותי...
איכות הצפייה נגזרת גם מגודל המסך/ מרחק צפייה, סוג הממיר (HD או רגיל), סוג החיבור לממיר (קומפוזיט או HDMI), כיול נכון ועוד.
התקציב שלך לדעתי קצת גבולי.

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני יודע שהתקציב שלי גבולי ובגלל זה אני צריך עזרה

צפיתי עד כה במסכים של HD READY בעיקר במסכי פלזמה של LG.
צפיתי גם במסך אחד של PHILIPS, שהראה תוצאות יותר טובות, אבל הוא היה "32.
מה שמפריע לי זה הריצודים - גם אם הם קטנים.
מה שאצלי בטלויזיה הישנה - אין
נראה לי קצת מזוכיסטי לרדת באיכות הצפיה של 80% מתכני הצפיה, מצד אחד, מצד שני כאשר מוקרן סרט באיכות HD ומעלה אין תחליף לטלויזיה HD.

אני מחפש המלצה למסך (אם קיים דבר כזה) שיהיה לפחות ברמה של הטלויזיה הישנה שלי בשידורים הרגילים, זאת ברשותכם מנסיונכם האישי/מקצועי.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #4 

יש כמה דגמים של פנסוניק בתקציב שלך שיתן לך תוצאות טובות מאוד

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יש דגמים ספציפיים?

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

לגבי ריצודים, כננרה מדובר במנגנון שמשנה את הגדרות המסך ביחס למה שמוצג ולעוצמת האור בסביבה,
רק אחרי שקניתי מסך חדש הבנתי במה מדובר, התקציב לא ממש גבולי עם זה פלסמה 42" ,אבל ל SD
בכל זאת הייתי בוחר בפנסוניק HDR, עצלי יש LG אבל ביחס ל מסכי LCD שראיתי בהם SD (שלרוב הן FHD בכלל), בה רואים הרבה יותר טוב (Y)
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #7 

אני לא יודע בדיוק מהם אותם ריצודים ואיך לתאר אותם אבל אני בהחלט יכול לציין שכאשר אתה עובר ממסך רגיל למסך דק ואתה מחובר ל- YES אתה מתחיל לראות בצורה ברורה יותר גם בגלל גודל המסך וגם בגלל הטכנולוגיה ארטיפקטים ומריחות שנובעים מהכיווץ של יס לתכנים המשודרים ולעיתים חלק מהריצודים הם בכלל הפרעה של המקור ולא בעיה במסכים וכמובן שככל שמסך גדול יותר זה בולט יותר לעין.

אני מצטרף להמלצה שמסך פלזמה עדיף על על LCD וגם אני שמתי לב שבפלזמות פנסוניק מובילים אם כי אין לי המלצה על דגם ספציפי. אני רק יכול לציין שכאשר אני חיפשתי מסך LCD אשר יציג את האיכות המרבית בשידורי SD התלבטתי בין טושיבה מסדרת ה- 733 לבין פיליפיס מסדרת ה- 5405 שלטעמי נתנו את התמונה הקרובה ביותר לטלוויזיה רגילה, לבסוף בחרתי בטושיבה בזכות האחריות המורחבת וגם בגלל שיש לה מנגנון מתיחה מצויין שפותר את בעיית "ההשמנה" בערוצים הרגילים :P .

בהצלחה.

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

כן
riji - לא אוכל לנסות את YES, אני כבר מחויב ל- 3 שנים להוט (נתנו לי דיל טוב ב- 300 ש"ח, 12 מגה גלישה, 1,000 דקות טלפון ומס' חבילות ביניהן 3 תחנות HD) ויש לי גם ממיר HD.

הריצודים המדוברים - אני אנסה לצייר במילים - הם לדוגמא: קריין חדשות מדבר, או כתב באולפן הסגור נניח - סביב/בהיקף פניו , ה"קו" אינו חלק, המסגרת למעשה של האובייקט אינה מושלמת כמו בטלויזיה רגילה.
אני מקבל את התחושה שהפנים מורכבות מאלפי נמלים קטנטנות (בצבעים הנתונים) שרוחשות וזזות בחוסר שקט, אמנם בקטנה, אבל את זה אין לי בטלויזיה רגילה.

denis29 - הבחירה הראשונה שלי היתה PK550, מסך פלזמה "50, כיון שהיו ביקורות טובות והיא בעצמה נראית רהיט (מסגרת המסך דקה מאוד - חשוב לי גם היופי), אח"כ (פשרה בגלל רכישות מרובות) החלטתי לרדת לפלסמה- "42 HDR PJ350, או PJ560 של LG גם הן.
סיבוב בחנויות מקשה על הדיאגנוזה המבוקשת (ריצודים), כיוון שאצלם יש 40 מסכים על ממיר אחד או שניים, מה שמוריד באופן מבלבל את איכות השידור, כמו כן אין חנות שיש בה מכלול של מכשירים להשוואה.

לכן מאוד חשובה המלצתכם ואם ניתן למקד אותי לדגם אחד או שנים, זו בכלל תהיה חגיגה.

אני מתנצל מראש על פירוט היתר, מקווה שזה לא מעיק, אבל רק כך אולי אפשר להבין אותי, פשוט מכיון שמרבית הצפיה אצלנו היא לשידורים רגילים, לא הייתי רוצה לרדת באיכות הצפיה, בעבור 20% צפיה ב HD ועוד...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

תבדוק פנסוניק X20

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

asaf23 - תודה, אני אבדוק.

papanch
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0

שליחה #11 

היי,
היום קניתי PJ560 , בינתיים (טפו טפו טפו), אני מבסוט עד הגג ואני עוד גר בקומה האחרונה.
רואים ממש טוב, ויתרון משמעותי שלה הוא המערכת השמע - רמקולים חבל"ז, בפרט אם בעתיד הטלויזיה תעבור לחדר שינה (שלרוב נטול רמקולים ומגבר).
מחיר לא רע - 3400 עד הבית.

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

papanch - תתחדש הטלויזיה הזו היתה האופציה שלי ב- "42, אחרי PJ350 (שלה אין מערכת שמע כזו מיוחדת).
אבל בסופו של דבר בגלל המגבלות שהזכרתי (רוב הצפיה בשידורים רגילים), רכשתי עפ"י המלצתו של asaf23 ולאחר בדיקה והשוואה מדוקדקת בחנויות (השוויתי עם כוונון מסך ליד מסך), את ה- פנסוניק X20, שהיא נותנת את המענה הקרוב ביותר לשידורי הטלויזיה הרגילים, זה בעיקר מה שחיפשתי.
תוצאותיה עבור שידורי HD וסרטי MKV, נופלים ומאכזבים מעט ברמתם ליד ה- LG המוזכרות לעיל, למרות המעבד החזק יותר של PANASONIC שהוא (16 BIT לעומת 10 ב- LG) .
אבל
כל רכישה כדאי שתתאים לצרכים ועל כן אין מה להתלונן.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #13 

שמח לשמוע שרכשת בהמלצתי :D

מסך מצויין ל-SD וגם ל-HD :)

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

תודה אסף :wink:

papanch
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0

שליחה #15 

וכמו שאומר מישהו כאן בחתימתו (פחות או יותר)
הכי חשוב להינות ממה שקונים בעיקר אם קנית פלאזמה :D

תתחדש!

hiilik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

תודה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”