קריאת ה-EPG הישר מהלווין או כבלים - יש פתרון ל-WINDOWS

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

לפני כמה זמן סיימתי לכתוב חתיכת תוכנה שקוראת את מידע ה-EPG באמצעות כרטיס ליוון ב-WINDOWS.
התוכנה מבוססת על כל מיני דוגמאות קוד שכבר הוזכרו כאן באתר וכן מתוך ה-SDK של MS ואיזושהי דוגמת קוד מתוך חבילת הדרייברים של TWINHAN.
כרגע התוכנה במצב די זוועתי (הכל HARDCODED, מותאמת לעבוד רק עם ה-STARBOX של TWINHAN ועוד), אבל בהשקעת מאמץ של תכנת(ים) מנוסה(ים) אפשר להביא אותה למצב שהיא תעבוד עם כל כרטיסי DVB (לא רק לוויניים, אלא גם כבלים ו-DVB-T) שיש להם דרייברים מסוג BDA (נכון להיום, יש כאלה לרוב הכרטיסים המודרניים, אחרת הם לא מזוהים ע''י MCE).
אני מוכן לתת את הקוד לכל דורש ואשמח במיוחד אם מישהו ייקח על עצמו את משימת הבאת הקוד הזה למצב נורמלי, שכן לי אין ממש זמן להתעסק עם זה. אפשר לעשות שם הרבה שיפורים, לרבות התמיכה בקטגוריות, תמיכה בשפות נוספות על עברית (שכן המידע משודר ב-4 שפות - עברית, רוסית, ערבית ואנגלית) וכו'.

מיכאל.

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

באיזה שפה כתבת?
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

האם עדיין מדובר על 3 ימים של EPG בלבד?

אורן.

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

mpogr - וואו...נשמע מדהים! כול הכבוד על המאמץ. הלוואי ויימצא פיתרון מלא כי אחזקת מחשב לינוקס סתם די מעצבנת ואני יכול לחשוב על מטרות טובות יותר בשבילו.
לצערי אין לי כול מידע בתכנות אבל אם אנשים מוכשרים, כמו jpost לדוגמא, יקחו את זה על עצמם יהיה פיתרון מעולה!

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

התוכנה כתובה ב-C++ עם שימוש ב-ATL. הייתי שמח לכתוב בסביבה MANAGED (עם C#), אבל הקוד לשליטה בפרמטרים מיוחדים של ה-STARBOX לא קל להסבה. פיתחתי ב-VISUAL STUDIO 2005.
ה-EPG הוא אכן ל-3 ימים בלבד, לפחות ממה שראיתי ב-3 השבועות האחרונים. העדכון כנראה מתבצע איפשהו בשעות הלילה (בין 2 ל-8 בבוקר).

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

למרות שהלוח לשלשה ימים בלבד...אני מתחיל להתעניין בלרכוש כרטיס DVB-S כדוגמת ה-TWINHAN אבל PCI ואשמח מאד אם תשלח לי את התוכנה (גם אני משתעשע בתכנות על VC2005 - כך גם כתובה ה-HEBEPG).

האם ניתן לקלוט ערוצים בכרטיס הזה? כמו ערוץ 2 או 10?

כמו כן, אם מישהו מוצא מקום בו אפשר לרכוש כזה כרטיס במחיר סביר (בארץ או בחו"ל) אשמח לקבל את המידע!

קדימה ל-EBAY...

אורן.

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אורן, אני רכשתי את שלי ב ebay לפני כמעט שנה ב 40$ כולל משלוח לארץ - כמה אנשים ביקשו שאחפש עבורם לא מזמן וכבר קצת יותר קשה למצוא. אבל כמו שאומרים, עם סבלנות אפשר למצוא ב ebay (כמעט) הכול.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אורן,

שלח לי את כתובת הדוא''ל בפרטי ואשלח לך את הקוד. לדעתי, לכרטיס TWINHAN PCI יידרשו שינויים ממש מינימליים כדי לגרום לו לעבוד.

אני יכול לקלוט באמצעותו ערוצי 2 ו-10. לצערי, SAGETV עדיין לא תומכת בכרטיסי DVB-S, כך שזה לא עוזר לי במיוחד.

ד''א, מידע חשוב למי ששוקל לקנות STARBOX.
אני קניתי את שלי ב-EBAY ב-120$ כולל המשלוח לארץ בלי לשלם מכס (כי הבחור ששלח אותו כתב שזו מתנה).
לצערי, לא הייתי מודע לעובדה שיש שתי גירסאות לכרטיס - האחת שהיא גם USB 1.1 וגם 2.0 והשנייה USB 2.0 בלבד. בגירסא הראשונה (זאת שאני קיבלתי) יש פילטר מיוחד ל-TS היוצא, שמגביל אותו ל-6 PIDS בו-זמניים בלבד (זאת מטעמי הגבלת רוחב הפס ביציאה כדי לא לחרוג ממגבלות ה-USB 1.1).
לצערי, ה-BDA דרייבר של TWINHAN לא יודע לשלוט על הפילטר הזה, ולכן תוכנות כמו MYTHEATRE לא יכולות להשתמש ב-STARBOX הזה עם דרייבר BDA.
לעומת זאת, התוכנית שלי משתמשת אך ורק ברייבר הזה, כך שאי אפשר להשתמש בשניהם באותו מחשב (אלא אם כן כל הזמן מחליפים דרייברים).
לכן אני ממליץ להימנע מלרכוש את ה-STARBOX מהסוג הזה.

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

mpogr - את השינויים לכרטיס TWINHAN (כזה יש לי) יכול גם לבצע הדיוט שלא מבין כלום בתיכנות (כמוני)?
תודה!

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עידו,

לא נראה לי. גם אם תעשה את שינוי הקוד נכון, אתה צריך סביבת פיתוח כדי שתהיה מסוגל לקמפל אותו.

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הבנתי...טוב, אולי מישהו שמבין יסכים לקחת על עצמו. בכול מקרה כל הכבוד על המלאכה.

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה!

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

מיכאל שלום,

האם יש סיכוי שתוכל לבצע את ההתאמה של הקוד שכתבת כך שיעבוד עם כרטיסים של TWINHAN? אני מוכן בכיף לתרום את הכרטיס שלי לכמה זמן לצורך מטרה זו.
אני מאמין שמי שירצה לפעול בדרך זו של הורדת ה EPG ישירות מהלווין (הדרך האמינה ביותר) ירכוש כרטיס של TWIHAN עקב הזמינות והמחיר הזול - כך שזה יהיה שירות טוב להרבה אנשים.

מקווה שתשקול והרבה תודה מראש!

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

שאלה - האם GB-PVR תומך בכרטיס זה? ומה עם הכרטיס השני...
אני זוכר שיש לו תמיכה בשידורים מכרטיסים ממקור דיגיטאלי.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

עידו,

רוב הקוד הוא גנרי, יש רק מקומות בודדים בהם ישנה התייחסות להגדרות ספציפיות לכרטיס.
הבעיה העקרית היא בכך שאני מאוד עסוק בזמן האחרון, כך שעדיין לא הגעתי לזה. אולי אצליח לעשות זאת בסוף השבוע הקרוב.
הייתי רוצה להימנע מלקחת ממך את הכרטיס. בוא ננסה לעבוד באיטרציות (אני בונה גירסא, שולח אליך, אתה מנסה ומדווח לי את התוצאות וכן הלאה). תשלח לי בפרטי את כתובת הדוא''ל שלך ואני אשלח לך את הגירסא הראשונה לניסוי ברגע שתהיה מוכנה.

עדי,
אין לי מושג האם GBPVR תומכת בכרטיסי DVB. אני יודע שהפיתוח של SAGETV מתחילים לעבוד על זה. יש להם כבר תמיכה נסיונית ב-DVB-T, אך עדיין לא ב-DVB-S. דרך אגב, TWINHAN מספקת דרייבר מיוחד עבור כרטיסי ה-DVB-S שלהם שמבצע אמולציה של DVB-T, כלומר, יוצר התקן DVB-T מדומה עם מיפוי של פרמטרי התחברות בין השניים. לצערי הדבר נתמך רק ע''י BDA דרייבר שלהם, ולכן אני לא ממש יכול לשחק עם זה (ראו את ההודעה שלי לגבי הבעיות בשימוש בדרייבר BDA עם STARBOX). זה כן אמור לעבוד עם כרטיסי PCI שלהם.
יחד עם זאת, בואו נזכור, שבאמצעות הכרטיסים הנ''ל דרך הצלחת של YES אפשר לקלוט רק את הערוצים 2 ו-10, לכן לא בטוח שזה שווה את המאמץ.
נערך לאחרונה על ידי mpogr ב 01/05/2006 17:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

מישהו יכול להסביר?

שליחה #16 

מישהו בבקשה יכול להסביר על מה מדובר? האם הכוונה שאני אקנה כרטיס כזה כמו הTWINHAN ואחבר אותו ישירות לחיבור של הלווין במקום / בנוסף לממיר, והוא יצור EPG? האם מה שכתבת יוצר קובץ XMLTV או שזה ממש ישירות לתוך SAGETV כמו בארה"ב?
אשמח לכל הסבר נוסף בנושא או קישור להסברים.. תודה

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

קרמריקה,

הבנת נכון מאוד. הפלט הוא קובץ XMLTV שנכנס ל-SAGETV בדיוק באותה צורה כמו הפלט של התוכנה של אורן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #18 

נשמע טוב מכדי להיות אמיתי... הבעייה היא שצריך כרטיס שעולה (הכי פשוט) 70$ נכון?

mpogr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

קרמריקה,

להזכירך, הפתרון הזה (הורדת ה-EPG הישר מהלווין) אינו חדש כלל, הוא נידון כבר לפני כמה חודשים בפורום הזה.
החידוש שבשרשור הזה הוא שניתן לעשות את זה גם ב-WINDOWS (הפתרון הקודם שפותח ע''י JPOST היה מבוסס על LINUX).
באשר למחיר אני מסכים... כנראה, לא כל אחד ממש צריך את זה, הרי קיים פתרון אחר (התוכנה של אורן) שעובד לרוב האנשים בצורה טובה למדי.
פשוט יש אנשים (כמוני וכמו אחרים פה באתר שאפשר לקרוא להם פריקים) שחייבים לשחק עם כל דבר מעניין...

idobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

מיכאל - המון תודה על הנכונות! אשלח לך בפרטי את כתובת המייל שלי.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”