מרכך מים
אהלן אהלן
בשעה טובה רכשתי מרכך מים 8 ליטר מאברהמי,
למתעניינים מחיר:300ש"ח לפני מעמ כמובן.
ועכשיו לשאלות
האם בחיבור ראשוני צריך להריץ לו כמות מים מוגדרת ?
האם יש שיטת חיבור מיוחדת שצריך לעשות לו? או שזה בעצם משהו סטנדרטי כמו מסננים בבית.
האם כדאי לחבר לפניו מסנני מים רגילים ?
מוסיף:
כל כמה זמן בערך מומלץ לרענן אותו, ואיך עושים את זה?
תודות לעוזרים
בשעה טובה רכשתי מרכך מים 8 ליטר מאברהמי,
למתעניינים מחיר:300ש"ח לפני מעמ כמובן.
ועכשיו לשאלות
האם בחיבור ראשוני צריך להריץ לו כמות מים מוגדרת ?
האם יש שיטת חיבור מיוחדת שצריך לעשות לו? או שזה בעצם משהו סטנדרטי כמו מסננים בבית.
האם כדאי לחבר לפניו מסנני מים רגילים ?
מוסיף:
כל כמה זמן בערך מומלץ לרענן אותו, ואיך עושים את זה?
תודות לעוזרים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא צריך לנקות פילטר שרף והחיבור הוא ישיר.
אם כבר לשים מסנן אז אחרי המרכך כי המסנן יסנן לך את הכלור ואז המים במרכך יעמדו בלי הגנות.
כדאי לקנות מקלוני קשיות (גם מאברהמי) ולבדוק מה רמת הקשיות של המים.
עד עכשיו ידעתי על רענון כל 3 חודשים אבל פלנש בדק אחרי 3 חודשים אצלו ועדיין לא היה צריך לרענן.
אם כבר לשים מסנן אז אחרי המרכך כי המסנן יסנן לך את הכלור ואז המים במרכך יעמדו בלי הגנות.
כדאי לקנות מקלוני קשיות (גם מאברהמי) ולבדוק מה רמת הקשיות של המים.
עד עכשיו ידעתי על רענון כל 3 חודשים אבל פלנש בדק אחרי 3 חודשים אצלו ועדיין לא היה צריך לרענן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
איזה קטע... אני בדיוק באותו מצב
רק שאצלי, אברהמי אמרו לי שמרכך עולה 480 לפני אז קניתי מאמיגו ב 450 כולל... בסוף עוד הפסדתי
בחיבור הראשוני, לפני החיבור למכונה, צריך להריץ בין 5-10 ליטר מים. אתה צריך לראות שהמים חזרו לצבע המקורי שלהם.
אין שיטת חיבור שונה, כניסת מים מהקיר, לברז העליון, יציאה של מים למכונה מהברז התחתון.
אם אין לך בעית מים קשים במיוחד, אין צורך לחבר לפניו פילטר (אני מניח שיש לך פילטר בשיבר הראשי של הבית).
לגבי רענון, אני מצטרף לשאלה.
בחיבור הראשוני, לפני החיבור למכונה, צריך להריץ בין 5-10 ליטר מים. אתה צריך לראות שהמים חזרו לצבע המקורי שלהם.
אין שיטת חיבור שונה, כניסת מים מהקיר, לברז העליון, יציאה של מים למכונה מהברז התחתון.
אם אין לך בעית מים קשים במיוחד, אין צורך לחבר לפניו פילטר (אני מניח שיש לך פילטר בשיבר הראשי של הבית).
לגבי רענון, אני מצטרף לשאלה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

המרכך הוא מרכך שרף (רזין) - לא מלח כי מלח נמס במים.
השרף מחליף יוני סידן בנתרן וכך מרכך (אל תשאל אותי מה כתבתי אני מצטט מקופיאדיקט פשוט). בכל מקרה עם הזמן השרף "רווי" ומרעננים אותו ע"י מלח שנמס במים וטוען אותו מחדש ביוני נתרן.
בכל מדיח כלים יש כזה מרכך וכל קנקן בריטה - חוקי למהדרין.
השרף מחליף יוני סידן בנתרן וכך מרכך (אל תשאל אותי מה כתבתי אני מצטט מקופיאדיקט פשוט). בכל מקרה עם הזמן השרף "רווי" ומרעננים אותו ע"י מלח שנמס במים וטוען אותו מחדש ביוני נתרן.
בכל מדיח כלים יש כזה מרכך וכל קנקן בריטה - חוקי למהדרין.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
אם כך אז זה בדיוק מרכך המים שקראתי עליו ש אסור לשימוש :
"------------------------------
פעולת ריכוך מים זו גורמת להגברת כמות יוני הנתרן במים, אך הכמות נותרת קטנה יחסית. למרות זאת, יש הטוענים כי עקב כמות הנתרן המוגדלת עדיף שלא להשתמש במתקנים כאלה לצריכה סדירה. עם הזמן, השרף מתמלא יותר ויותר ביוני הסידן, והיעילות שלו יורדת. בשלב זה ניתן לבצע להם רגנרציה (חידוש). ניתן לעשות זאת על ידי הזרמה של תמיסת מי מלח מרוכזת (brine), שגורמת להיפוך התהליך המוזכר לעיל, וזאת עקב הריכוז הגבוה של המלח (יוני נתרן) בתמיסה (ראה עקרון לה שטליה). החסרון בפעולה זו הוא שרוב המלח בתמיסה עובר דרך המערכת ויוצא לביוב או לאדמה. ריכוזי מלח גבוהים עלולים לגרום לזיהום מקורות המים ופגיעה בסביבה (המלחת קרקע, לדוגמה).
ישנה שיטה נוספת:
ריכוך באמצעות חימום וסינון - חימום ממושך של מים קשים קרוב לטמפרטורת הרתיחה גורם לשקיעה של יוני הסידן והמגנזיום עם יוני אוקסלט לא מסיסים. סינון על ידי רשת או שפיה של המים גורם להפחתה משמעותית בריכוז היונים הלא מסיסים בהם. שיטה זו מוכרת כבעיה בקומקומים, אשר צוברים בתחתיתם אבנית. האבנית
-----------------------------------------------
"------------------------------
פעולת ריכוך מים זו גורמת להגברת כמות יוני הנתרן במים, אך הכמות נותרת קטנה יחסית. למרות זאת, יש הטוענים כי עקב כמות הנתרן המוגדלת עדיף שלא להשתמש במתקנים כאלה לצריכה סדירה. עם הזמן, השרף מתמלא יותר ויותר ביוני הסידן, והיעילות שלו יורדת. בשלב זה ניתן לבצע להם רגנרציה (חידוש). ניתן לעשות זאת על ידי הזרמה של תמיסת מי מלח מרוכזת (brine), שגורמת להיפוך התהליך המוזכר לעיל, וזאת עקב הריכוז הגבוה של המלח (יוני נתרן) בתמיסה (ראה עקרון לה שטליה). החסרון בפעולה זו הוא שרוב המלח בתמיסה עובר דרך המערכת ויוצא לביוב או לאדמה. ריכוזי מלח גבוהים עלולים לגרום לזיהום מקורות המים ופגיעה בסביבה (המלחת קרקע, לדוגמה).
ישנה שיטה נוספת:
ריכוך באמצעות חימום וסינון - חימום ממושך של מים קשים קרוב לטמפרטורת הרתיחה גורם לשקיעה של יוני הסידן והמגנזיום עם יוני אוקסלט לא מסיסים. סינון על ידי רשת או שפיה של המים גורם להפחתה משמעותית בריכוז היונים הלא מסיסים בהם. שיטה זו מוכרת כבעיה בקומקומים, אשר צוברים בתחתיתם אבנית. האבנית
-----------------------------------------------
מרכך
האיסור בשימוש במרככים מסוג זה נועד להגביל את התעשייה ולא את הצרכן הביתי.
בתעשייה יש צורך לרכך עשרות אלפי ליטרים ביום למפעל....
כמה אנחנו כבר משתמשים? 0.2 ליטר ביום .... וגם זה רק למכורים הקשים.
אני משתמש במרכך 8 ליטר , הריכוך האחרון שביצעתי היה באפריל. ואני שותה לא מעט..
אני בודק את המים אחת לשבוע בעזרת תמיסה .
לצורך הריכוך אני משתמש ב 1 ק"ג מלח שנקרא "גביש A " , אני מניח שמלח רגיל גם מתאים.
בתעשייה יש צורך לרכך עשרות אלפי ליטרים ביום למפעל....
כמה אנחנו כבר משתמשים? 0.2 ליטר ביום .... וגם זה רק למכורים הקשים.
אני משתמש במרכך 8 ליטר , הריכוך האחרון שביצעתי היה באפריל. ואני שותה לא מעט..
אני בודק את המים אחת לשבוע בעזרת תמיסה .
לצורך הריכוך אני משתמש ב 1 ק"ג מלח שנקרא "גביש A " , אני מניח שמלח רגיל גם מתאים.
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
כמו ש ציינתי קודם אני לא מכיר את הנושא וכמו כל נושא חדש אני לומד אותו מקריאה , מפורומים ומכתבות בנושא מה ש הפנה את תשומת ליבי היתה הכתבה הבאה:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=721197
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=721197
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אכן יש חוק חדש שמנסה להקטין את עומס המלחים בשפכים הביתיים. אז מה משמעותו? המשתמש הבייתי ירענן את הפילטר אחת ל-90 יום עם קילו מלח. בממוצע 11 גרם מלח ליום, לבית שפולט ביום חצי קוב מים(צריכה חדשית 15 קוב). בממוצע תרומה של 22 חל"מ. חוקי וסביר ביותר. הבעיה הרבה יותר מודגשת בבתי קפה המרעננים את המרכך אחת ל-3-4 ימים. אגב ריענון עדיף לעשות כשהשרף עדיין "עובד", דהיינו אחרי 3 חודשים, ולא אחרי שמילאנו את המכונה באבנית, כי האבנית אינה מתנקה ע"י מים רכים, ומה ששוקע בפנים יורד רק בטיפול בחומצה.
הריענון אכן מתבצע ע"י קילו מלח. חייבים עודף רציני כדי להפוך את השרף מצורת הסידן לצורתו הנתרנית.
(from calcium to sodium form ) .
בברכה
אדי
הריענון אכן מתבצע ע"י קילו מלח. חייבים עודף רציני כדי להפוך את השרף מצורת הסידן לצורתו הנתרנית.
(from calcium to sodium form ) .
בברכה
אדי