היי
אני מתלבט כבר שלושה שבועות איזה מסך לקנות. ההתלבטות נובעת בין השאר גם ממעבר על המון המלצות, שרשורים, הודעות וכו'.
מבחינת צרכים: אין לי כבלים, אני רוצה בעיקר לראות סדרות וסרטים שאני מוריד באיכות HD (כלומר קבצי MKV) וכן סרטי DVD רגילים (ייתכן מעבר בקרוב ל-blu ray). חשוב שתהיה אופציה לחיבור המסך למחשב, כי אני עוסק גם בעריכה ובבימוי. כן חשוב לי שזו תהיה טלוויזיה שתלווה אותי במספר השנים הקרובות.
מרחק הצפייה שלי הוא קצת פחות מ-3 מ', הטלוויזיה הולכת להיות תלויה על קיר בגובה של 1.70/1.80 בערך, ממש מימין ומשמאל לטלוויזיה יש חלונות שניתן לסגור באמצעות תריסים ווילונות, אין חלון מול המקום המיועד למסך.
חשבתי בהתחלה על 32", ואחרי קריאה מרובה פה החלטתי שאולי בעצם אפשר גם 37" בלי לחשוש. 37" נכנסת בול במרווח שיש לי (93 ס"מ) ואין לי אפשרות למסך גדול יותר.
לגבי 32", התלבטתי בין Lg 32ld550 לבין samsung la32c530 עם נטייה לסמסונג, כי הבנתי שיש בעיית קודקים עם ה-lg, ושהסמסונג קיבלה ביקורות מעולות.
לגבי 37", מתלבט בין c530 של סמסונג רק ב-37, לבין משהו אחר כגון בראוויה kdl37ex402 לדוגמה.
אשמח לשמוע המלצות, גם לדגמים אחרים מהרשומים מעלה. תקציב של עד 3000 וקצת ל-32, עד 4000 וקצת ל-37, אפשר לעבור קצת את הרף הזה בתלות בטיעונים משכנעים במיוחד.
תודה רבה מראש.