על HTPC ב-850 ש"ח ולינוקס מול חלונות (היה: 'הפצת לינוקס מומלצת ל-HTPC?')

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

לפני שאני מתקין אובונטו ומתחיל להוסיף את כל החלקים החסרים, האם יש הפצת לינוקס שתוכננה עבור HTPC וכוללת תמיכה טובה בהאצת חומרה (למחשב מבוסס ION), תוכנת מדיה סנטר נוחה ושאר הדברים שעשויים להיות שימושיים?

תודה! 8)
נערך לאחרונה על ידי boren ב 14/11/2010 12:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

לאנוידיה יש את התמיכה הכי טובה של דרייברים בלינוקס, כולל פענוח חומרה (נקרא שם VDPAU).
אין לי מושג איזה הפצה כדאי לקחת, אבל יש פה מומחים יותר שיכולים לעזור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

חבר טוב שלי התקין UBUNTU 10.4 עם XBMC עובד לו פגז (על מחשב עם ION).

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

staticx כתב:חבר טוב שלי התקין UBUNTU 10.4 עם XBMC עובד לו פגז (על מחשב עם ION).
...
עובד מצויין גם אצלי, לא על ION :-)

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

XBMC זו אופציה טוב אם אתה מעוניין רק בצפייה במדיה שקיימת אצלך במחשב.
אם אתה רוצה גם PVR, יכולת לצפות ולהקליט טלויזיה, אני ממליץ להתקין Mythbuntu, זו הפצת אובונטו שמותאמת לMythtv.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני לא צופה בשידורי טלוויזיה, אז כנראה שאנסה קודם את XBMC.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ניסיתי את XBMC והיא אכן היא נותנת פתרון מצויין לסרטים וסדרות. האצת החומרה עובדת באופן מושלם גם על סרטים ב-1080P ויציאת הסאונד מעבירה DD ו-DTS כמו שצריך. וכל זה עם Live-CD וללא שום הגדרות.

זה לא ברור מאליו, כי שני הדברים לא עובדים כמו שצריך לאחר התקנה של Windows 7 על המחשב הזה. ב-XBMC (גירסה אחרונה לחלונות) הסרטים מקרטעים; ב-VLC הסרטים קרטעו ולאחר מכן כמה משחקים עם הגדרות אמנם ניגנו חלק, אבל הצבעים נראו רע מאוד; ב-Media Center של חלונות לא הצלחתי למצוא דרך לנגן MKV, והממשק לא מצא חן בעיני מספיק בשביל לחפש לזה פתרונות; ב-Media Player Classic HC הסרטים ניגנו חלק, אבל הנגן סירב להעביר DD ו-DTS, ונתקע על סטריאו. האם נוק אאוט של לינוקס על חלונות? לא בדיוק.

הדבר הבא שניסיתי לעשות זה לנגן סטרימינג של פלאש (NBA League Pass) בדפדפן. בחלונות זה עבד חלק. בלינוקס לעומת זאת המצב היה הרבה יותר בעייתי. התקנתי את Linux Mint 10 הטרייה (מבוססת על אובונטו) וניסיתי לצפות במשחקים בדפדפן, ללא הצלחה. ה-FPS היה איטי בסדר גודל בהשוואה לחלונות, והמשחק נראה יותר כמו מצגת שקופיות מאשר ווידאו. קראתי את כל המדריכים וניסיתי כל פתרון אפשרי - התקנה מחדש של הפלאש פלאג-אין (של אדובי), התקנה של הדרייברים של NVIDIA, הסרה של Compiz, שינוי אינספור הגדרות שאמורות לפתור את הבעיה. שום דבר לא פתר את הבעיה - השיפורים היו מינוריים והמשחקים המשיכו לקרטע.

חזרתי לחלונות. לאחר מחקר מתמשך הצלחתי למצוא פתרון לבעיה ב-Media Player Classic HC. מסתבר שמישהו שם חשב שזה רעיון טוב להחביא את ההגדרות של ה-AC3 וה-DTS מאחורי צ'קבוקס שדורש דבל-קליק (פעם ראשונה שאני נתקל בממשק כזה). לאחר ששיניתי את ההגדרות ל-SPDIF הנגן התחיל להעביר את הסיגנל הנכון לרסיבר, והבעיה מבחינתי נפתרה.

למחשב אין מאווררים משום סוג ולכן הוא בעקרון שקט לחלוטין. עם זאת, הדיסק שחיברתי אליו (סיגייט 500GB) משמיע לא מעט רעש. הפתרון הוא לעבור לדיסק SSD. אני מתכוון להתקין את המערכת על דיסק-און-קי של 8GB (כ-70 שקלים) כדי לקבל שקט מוחלט. לפי המדריכים באינטרנט (לינק, ועוד לינק) זה אמור להיות אפשרי גם עם חלונות 7.

מסקנות:

1. HTPC אכן דורש אינספור קינפוגים כדי לגרום לדברים לעבוד, במיוחד אם המעבד שלו הוא Atom חלש שתלוי בהאצת חומרה של הצ'יפ הגראפי. עם זאת, למי שלא מחפש פתרון גלישה, ה-XBMC Live CD פשוט לא פחות מסטרימר.
2. למי שצריך פתרון לסטרימינג של סרטונים מבוססי פלאש, חלונות היא אופציה הרבה יותר טובה מלינוקס.
3. אפשר לבנות HTPC שקט לחלוטין שעושה הכל (סרטי HD, גלישה, מוזיקה, יוטיוב/NBA) במחיר של 850 ש"ח כולל דיסק SSD, לפני מערכת ההפעלה. ברגע שתפתר בלינוקס הבעיה של הפלאש פלאג-אין המחיר הזה יכלול גם את מערכת ההפעלה.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 14/11/2010 17:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #8 

BOREN

הדברים שלך לחלוטין לא מדוייקים וגם כאשר הם מדוייקים הם לא מציינים עובדות תומכות.

ראשית, המחשב שלך חלש מאוד, אין שום סיבה בעולם שהוא ינגן HD בשום קונפיגורציה שהיא כאשר האצת חומרה לא מופעלת, זה לא יקרה.

ניגון MKV בחלונות דורש בדיוק 2 שניות, אתה לא טרחת לברר את זה אבל זה מאוד פשוט
התקנת SPLITTER וסיימנו.
יתרה מזאת קיימת אופציה להתקנת תוסף שמנגן MKV ישירות מ MPC HC...
MPC HC הינו הפתרון הכי נוח כיום לניגון ממדיה סנטר.

תאימות מוחלטת לכל הפורמטים כולל פענוח חומרה ושליטה מלאה דרך השלט בעזרת תוכנות יעודיות.
נכון, שליטה דרך השלט איננה פשוטה להגדרה אבל היא קיימת, אתה מוזמן לבוא לראות איך שזה עובד.

עובדה נכונה לציין, המחשב שהצעת בוודאות לא מסוגל להריד מדיה סנטר של וינדוס 7 ...
זה לא יקרה.

אבל מחשב חזק יותר יריץ, קיים התוסף מדיה בראוזר שגם עושה את כל העבודה כולל הורדה אוטומטית של תמונות.
הבעיה שלו זה שהוא דורש מחשב חזק וכונן מהיר בכלל הצורה שהוא בנוי שהיא שמירת מאגר המידע בקבצים קטנים (משהו שעד היום לא ברור לי)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

הגדרה קטנה ופשוטה אחת במקודד ה-DD/DTS של MPC HC ויש לך גם bitstreaming של DD/DTS.
פשוט לפעול לפי המדריכים.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

shlomiassaf כתב: הדברים שלך לחלוטין לא מדוייקים וגם כאשר הם מדוייקים הם לא מציינים עובדות תומכות.

ראשית, המחשב שלך חלש מאוד, אין שום סיבה בעולם שהוא ינגן HD בשום קונפיגורציה שהיא כאשר האצת חומרה לא מופעלת, זה לא יקרה.
...
ידוע. לא ברור לי איך פיספסת את ההתייחסות שלי להאצת חומרה בפתיחת הדיון.
ניגון MKV בחלונות דורש בדיוק 2 שניות, אתה לא טרחת לברר את זה אבל זה מאוד פשוט
התקנת SPLITTER וסיימנו.
...
בשורה התחתונה: בלינוקס MKV עבד ישר מהקופסה, בחלונות לא. ברור לי שאחרי חיפושים, קריאת מדריכים והתקנות אפשר לפתור כל בעיה, אבל הדבר היפה בלינוקס הוא שאין בכך שום צורך (לפחות במקרה של סרטי HD).
יתרה מזאת קיימת אופציה להתקנת תוסף שמנגן MKV ישירות מ MPC HC...
MPC HC הינו הפתרון הכי נוח כיום לניגון ממדיה סנטר.
...
ראה ערך חיפושים, קריאת מדריכים והתקנות.
תאימות מוחלטת לכל הפורמטים כולל פענוח חומרה ושליטה מלאה דרך השלט בעזרת תוכנות יעודיות.
נכון, שליטה דרך השלט איננה פשוטה להגדרה אבל היא קיימת, אתה מוזמן לבוא לראות איך שזה עובד.
...
כל זה קיים ישר מהקופסה וללא התקנות בלינוקס. לגבי השלט, עדיין לא קיבלתי את שלי, אבל ראיתי שיש ב-XBMC Live CD פתרון מובנה גם לנושא הזה.
עובדה נכונה לציין, המחשב שהצעת בוודאות לא מסוגל להריד מדיה סנטר של וינדוס 7 ...
...
אין לי שום צורך או כוונה להתקין עליו את התוכנה הזו. המחשב עושה את כל מה שייעדתי לו. מה שכן, ברגע שבלינוקס יהיה פלאג-אין פלאש שיעבוד כמו שצריך, אני עובר ל-XBMC תחת לינוקס.
אבל מחשב חזק יותר יריץ, קיים התוסף מדיה בראוזר שגם עושה את כל העבודה כולל הורדה אוטומטית של תמונות.
...
אותי באופן אישי זה לא מעניין, אבל אני מקבל את זה שעבור אלה שזה כן חשוב להם יכולה להיות הצדקה לשלם פי כמה על HTPC חזק יותר. לצרכים הצנועים שלי (סרטי HD, גלישה, מוזיקה, יוטיוב/NBA)‏ HTPC ב-850 ש"ח מספיק לחלוטין.
pixies כתב:הגדרה קטנה ופשוטה אחת במקודד ה-DD/DTS של MPC HC ויש לך גם bitstreaming של DD/DTS.
פשוט לפעול לפי המדריכים.
...
שוב, בלינוקס לא היה צריך מדריכים. גם האצת החומרה וגם התמיכה ב-DD/DTS הייתה מושלמת ישר מהקופסה. בחלונות חווית השימוש הייתה גרועה משמעותית ובכל אחת מארבע התוכנות שניסיתי היו בעיות. אני שמח שמצאתי בסוף דרך לפתור את הבעיה ב-MPC-HC, ובכל זאת, הממשק שבו משנים את ההגדרה הזו הוא לא פחות מהזוי. דבל-קליק על צ'קבוקס? WTF?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

שום דאבל-קליק על צ'קבוקס. תקרא את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". בזמן ניגון התוכן, כפתור ימני ובחירה בתפריט שנפתח ב-DTS decoder. בחלון שנפתח מגדירים כמו בסעיף 13 של המדריך (התמונה השנייה בסעיף. הראשונה מיועדת למשתמשי סטריאו).
צריך כמובן לעשות את זה רק פעם אחת.
זה די הגיוני שברירת המחדל תהיה סטריאו כי רוב המשתמשים כיום הם בעלי מערכת סטריאופונית ולא 5.1.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

ובלי קשר לויכוח הקטן של מה יותר קל או קשה להגדרה, הבאת כאן טיפ נחמד מאוד. (Y)

אכן נראה שה-XBMC Live כבר די בשל, יציב וקל מאוד להתקנה והגדרה. טוב לדעת שיש את האופצייה החינמית לחלוטין הזו. (Y) (Y)

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

pixies כתב:שום דאבל-קליק על צ'קבוקס. תקרא את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". בזמן ניגון התוכן, כפתור ימני ובחירה בתפריט שנפתח ב-DTS decoder. בחלון שנפתח מגדירים כמו בסעיף 13 של המדריך (התמונה השנייה בסעיף. הראשונה מיועדת למשתמשי סטריאו).
...
לא הכרתי את המדריך הזה, ולמען האמת אני לא בטוח שהייתי מצליח למצוא בו את הפתרון הזה מבלי לעבור על כולו, מה שכנראה לא היה קורה, כי הוא ארוך כאורך הגלות. חיפשתי פתרון לבעיה נקודתית, ומצאתי אותו. למען הדורות הבאים:

1. ב-Media Player Classic Home Cinema, לחצו "O" כדי לפתוח את חלון ההגדרות
2. הקליקו על הענף Internal Filters
3. ברשימה שמצד ימין (Transform Filters) לחצו דבל-קליק על הצ'קבוקס שמשמאל ל-AC3 (או זה שמשמאל ל-DTS)‏
4. שנו את ההגדרות של Decode to Speakers ל-SPDIF (עבור מחשב המחובר לרסיבר בחיבור הזה)

[img2=550x412]http://boren.sent.com/photography/artic ... ttings.png[/img2]

לאחר השינוי הזה הרסיבר ייקבל סיגנל של DTS או DD במקום סטריאו, היכן שרלוונטי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

זו פשוט עוד דרך להגיע לאותו חלון בדיוק. אפשר כאמור להגיע לאותו חלון בדיוק גם עם כפתור ימני על הסרט ובחירה ב-DTS/DD Decoder.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #15 

boren כתב:
לא הכרתי את המדריך הזה, ולמען האמת אני לא בטוח שהייתי מצליח למצוא בו את הפתרון הזה מבלי לעבור על כולו, מה שכנראה לא היה קורה, כי הוא ארוך כאורך הגלות
...
ארוך כאורך הגלות? אל תהיה חכמולוג.

בזמן שביזבזת על כל ההתקנות (בסגנון של "אני הכי חכם ולא צריך עזרה מאף אחד") יכולת לבצע את המדריך מאות פעמים.
אתה נשמע כמו מישהו מיומן, אז בטח היה לוקח לך במקרה הקיצוני 2 דקות לבצע את המדריך הזה, שמבוסס ברובו על תמונות ולא על טקסטים, וזה גם מה שטוב בו.
הוא ארוך בגלל התמונות, לא סתם אומרים "תמונה = 1000 מילים".
אז במקום להתנשא פה , תן קצת כבוד לאנשים שקורעים את ה@#$@ שלהם בשביל האתר הזה ובשביל שאנשים כמוך לא יבזבזו ימים שלמים בנסיון לנגן HD במחשב.

בהצלחה

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

pixies, סבבה שיש דרכים נוספות להגדיר את ההגדרה הזו. ובכל זאת, יש בממשק של MPC-HC מאות פונקציות, כך שלא בדיוק קשה לפספס אותה. מעבר לכך, בחיפושים אחר פתרון נתקלתי בהמלצות שונות ומשונות כדי לפתור את הבעיה הזו, אבל לא בהצעה שלך. There's more than one way to skin a cat.‏

staticx, יש עשרות מדריכים באינטרנט ובכל אחד מהם יש עשרות תמונות. בשביל מה לבזבז שעות על המדריכים האלה אם הייתה לי בעיה אחת ספצפית, שכאמור פתרתי בלי להשתמש במדריך? נהדר שיש מי שכותב מדריכים, אבל לא כל המשתמשים צריכים אותם.

וכל האמור מעלה לא מוריד מההישג של XBMC Live CD, שללא שום התקנות והגדרות נותן פתרון שבחלונות דורש חיפוש מדריכים ונבירה מייגעת בהגדרות שונות ומשונות. התחושה שלי היא שחלונות (ומיקרוסופט) חיים על זמן שאול.

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

האם הצלחת לנגן בקונפיגורציה הזו (ION+XBMC+Linux) פורמטי אודיו מתקדמים? על פי מה שקראתי עושה רושם שכרגע אין לכך תמיכה מסודרת בלינוקס.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

ניגנתי קבצי MKV עם אודיו מקודד ל-DTS ול-DD. לא ניסיתי קבצים עם פורמטי אודיו אחרים, וממילא אין לי רסיבר שתומך בהם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”