תגובות לכתבה: כיול מסך, מה זה ולמה זה טוב?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
כיול מסך, מה זה ולמה זה טוב?

[img2=550x774]http://www.hometheater.co.il/images/art ... stment.jpg[/img2]

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2 

מצוין.תודה (Y)
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #3 

יופי של כתבה ... כרגיל ... (Y) ( בעלות של 50 ש"ח לשנה בלבד :lol: )

אני עם פלזמה כבר יותר משנה , ללא כיול , מעניין מה אני מפסיד ? :wink:

.

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

מאמר מעולה (Y) (Y) (Y)

אני עם מסך פיליפס בן שנתיים. ניסיתי לכייל אותו עם דיסק מקצועי (Spears&Munsil), אבל החלון עם הbar של הטלוויזיה תופס כמעט חצי מסך ומסתיר כמעט הכל. יש מה לשעות במצב כזה?

בנוסף אחד מהפטרנים הוא מסך שחור עם פס כהה באמצע, אחרי כ2 שניות נראה שהתאורה האחורית של המסך נחלשת משמעותית. אני מניח שמדובר במנגנון חסכון באנרגיה \ שיפור כהים כלשהו שצריך לכבות לפני תחילת הכיול.
מה קורה כשאני מחזיר אותו אחרכך? האם הכיול נשאר אמין?

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

השאלה העולה מן המאמר, בדומה לשאלה שהועלתה בתחום האודיו:
האם את/ה פיוריסט כלומר רוצה לראות את התמונה כפי שהבמאי התכוון שתיראה. או שאת/ה מעדיף לראות תמונה חדה/צבועה/קונטרסטית יותר או פחות לפי טעמך האישי.

המסך שלי מכויל לפי טעמי ואין לי שום דרך פרקטית לדעת האם, ועד כמה כיול זה רחוק מכיול מקצועי "אופטימאלי".
אופטימאלי במרכאות מכיוון שאינני יודע אם האופטימום המדעי-מקצועי יהיה גם האופטימום לטעמי.

בכל מקרה תודה על המאמר.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

מאמר מעולה, תודה. צריך לקרוא שוב בשביל לדעת ליישם.

השאלות שלי:
1) האם כיול הטלוויזיה תלוי גם במשתני הסביבה - החדר שבו הן נמצאות, התאורה, גווני התאורה וכו'
2) האם לשתי טלוויזיות זהות פרמטרי הכיול הסופיים יהיו זהים (באותם תנאי סביבה במידה ויש תלות בסביבה) או שיש שונות ביניהן.
3) אם הפרמטרים זהים - האם ניתן למצוא "רשימות" של תוצאות כיול עבור טלוויזיות נפוצות (לא מהזולות כמובן)
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

bezzat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 23 פעמים

כמו תמיד מאמר מעולה

שליחה #7 

שאלה.
ובכל זאת שאלה שאולי לא נשאלה.
למה אני צריך לכייל מסך, הרי אני קונה מסך חדש המסך לא צריך להיות מכוייל ומכוון מהיצרן?
נכון שאני אראה טוב יותר אחרי כיול מסך אבל שוב קניית מסך חדש זה לא בא ביחד עם כיול מסך?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4683
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

Re: כמו תמיד מאמר מעולה

שליחה #8 

bezzat כתב:שאלה.
ובכל זאת שאלה שאולי לא נשאלה.
למה אני צריך לכייל מסך, הרי אני קונה מסך חדש המסך לא צריך להיות מכוייל ומכוון מהיצרן?
נכון שאני אראה טוב יותר אחרי כיול מסך אבל שוב קניית מסך חדש זה לא בא ביחד עם כיול מסך?
...
bezzat,

מסכים בדרך כלל מגיעים מהמפעל במצב VIVID (תמונה בהירה מאוד) אשר אמור למשוך את עיניי המתבונן בתצוגה.

יש פחות או יותר שני סוגי כיולים: בסיסי ומקצועי.
את הבסיסי ניתן לכייל בשימוש הדרכה קצרה ו-test patterns. לעומת זאת, כיול מקצועי דורש ציוד יקר מאוד והדרכה ברמה גבוהה מאוד (ISF לדוגמה).

אם אני לא טועה גם כיול בסיסי אף מתקין מטעם חנות רשת לא מבצע (חנויות מתמחות זה כבר סיפור שונה).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

יופי של מאמר, אהבתי מאוד את הרעיון של תמצות והפניות למאמרים המעמיקים.

תודה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #10 

yshalfin

בעיה מוכרת. לרוב כאשר משנים את הפרמטרים אז לכמה שניות התפריטים נעלמים ואתה יכול לראות את זה.

לא זכור לי ה-TEST PATTERNS של S&M, לדעתי באחד שיש לך גם STEPS לבנים ושחורים אתה צריך לכוון כאשר התאורה היא במצב היציב. לרוב השינויים של המסך הם בתאורה האחורית ולכן כיול כזה יעבוד גם כאשר התאורה היא במצב בהיר וגם במצב כהה. יותר קל לדייק כאשר היא במצב בהיר.

yanivol,

בעיקרון אתה צודק לגבי ההשוואה עם האודיו, מלבד שבעוד שבאודיו זה טכנית לא אפשרי לגרום לך לשמוע בדיוק כמו שטכנאי ההקלטות שמע (אין לך סביבה אקוסטית זהה), אם המסך שלך מספיק טוב אתה דווקא כן יכול לראות בדיוק את מה שהעורך והבמאי ראו... באודיו אין תקנים (כי לא יכולים להיות) בנושא הזה ובוידאו המצב פשוט בהרבה...

yossigab,

כיול מיועד לעבודה בסביבה ניוטרלית. עבור מסכים דקים אין ממש השפעה חיצונית (מעבר למצב ISF CCC DAY / NIGHT שאני לא מת עליו) על התמונה. במקרנים בהחלט יש השפעה סביבתית, כולל החזרי אור מהקירות, צבע הקירות, גוון המסך וכו'.

לגבי ההבדלים בין מודלים זהים. התשובה מעט בעייתית. לנסיוני התוצאות יהיו מאוד קרובות, אך לא 100% זהות. יש הבדלים מזעריים שגם קשורים לאורך חיי המסך, מקורות מעט שונים וכו'. דוגמא פשוטה לנושא הזה הוא קיר פלזמות כגון זה שהוקם באולפן הדינמי של חדשות ערוץ 10. אפילו עם כיול יש מעט הבדלי גוון בין המסכים השונים. אם הכיול היה זהה, כל מה שהם היו צריכים לעשות זה לשים את כל הפרמטרים זהים בכל המסכים והתמונה היתה זהה, אבל זה בהחלט לא המקרה.

רשימות (CHEAT SHEET) יש ב-AVSFORUM וגם פה ושם כאן יש רשימות דומות כאלה. אבל כמו שציינתי בעבר מספר פעמים, אם אתה מעתיק את התשובות מהמבחן של מישהו, קודם תוודא שהוא יודע את החומר...

bezzat

שאלה טובה וחבל שלא התייחסתי לזה במאמר (תמיד יש את המאמר הבא בסדרה...). בגדול יש בשאלה שלך שתי שאלות:

1. מדוע לא כולם מייצרים מסכים זהים ותואמים לתקן

התשובה פשוטה - כי אז לא יהיה בידול בין המסכים ותוכל לבדוק איכות תמונה באופן מאוד הגיוני על ידי השוואת קונטרסט (זה לצד זה). היצרנים רוצים לפנות לפלח שוק ספציפי. לכן הם משקיעים במנגנוני חידוד (בכדי שאלה שמחפשים תמונה חדה יקלטו את המסך שלהם), או תמונה בהירה (זה על חשבון שחורים, או דיוק צבע וכו'), או כחלחלה (כי יש שאוהבים את הגוון הזה), או אדמדמה (למי שאוהב צבעים רגועים של עור). כך כשאתה מסתכל על קיר פלזמות יש בידול ואתה יכול לבדוק. תאר לעצמך אם היה קיר של פלזמות וכולן היו זהות.

nils3373,

נכון. כפי שהסברנו בעבר - זה לא כלכלי לא ללמד את החומר הזה לטכנאי שירות וגם לא למתקינים של חנויות מתמחות.

uriler,

חשבתי שזה יהיה רעיון טוב לרכז את החומר באופן מסודר יותר מכיוון שבפורום הוא מפוזר על גבי מספר רב של שרשורים ומאמרים ממוקדים.

matan147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
נתן תודות: 0

שליחה #11 

כתבה מעולה אולי אני סוף סוף יכול לשפר תשחור בLG LH90 שלי שהשחור קצת אפרפרי מידי אם יש לכם פתרנות אני ישמח בפרטי
מתן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

nils3373, הכיול אצלי לפלזמה הראשונה שלי היה טכנאי שהראה לי איך מעבירים מ Standard ל Vivid. את הכל הייתי צריך ללמוד לבד דרך התעלקות על אנשים בפורום של AVS באוסמוזה דרך האינטרנט מעפר, שאלות לבחור בשם Dale Adams שעבד בזמנו ב DVDO והמון סבלנות. להערכתי אני יודע היום משהו כמו 5% ממה שטכנאי מוסמך יודע ולכן אין שום סיכוי שבארץ שלנו חנות תהייה מוכנה להשקיע באחד העובדים את הזמן והמשאבים כדי להפוך אותו לטכנאי כיול מוסמך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #13 

בדיוק מה שחיפשתי :D (Y)
ח"ח על ה מדריך, אז אני חושב שילך לפי זה ,רק מאיזה מצב מומלץ להתחיל? יש לי
VIVID ,ברור שלא ממנו
standard ש הוא "כחול"
ו cinema שלפי הרבה תגבות שקראתי ממנו מומלץ להתחיל בכיול, הוא "צהוב" כמוון קרוב ל 6500K,
מה שלא הבנתי הוא איך אני מכייל טמפרטורת צבע? המסך הוא PJ350, ואין לי איזה מכשיר לכיול או מדידה,
יש פשוט פס שניתן להסיס ל COOL ו WARM .כ 30 ומשהוא נקודות לכל צד..ב מצב cinema זה ב 30 לכיוון ה WARM.
תודה
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4683
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #14 

denis29 כתב:בדיוק מה שחיפשתי :D (Y)
VIVID ,ברור שלא ממנו
standard ש הוא "כחול"
ו cinema שלפי הרבה תגבות שקראתי ממנו מומלץ להתחיל בכיול, הוא "צהוב" כמוון קרוב ל 6500K,
מה שלא הבנתי הוא איך אני מכייל טמפרטורת צבע? המסך הוא PJ350, ואין לי איזה מכשיר לכיול או מדידה,
יש פשוט פס שניתן להסיס ל COOL ו WARM .כ 30 ומשהוא נקודות לכל צד..ב מצב cinema זה ב 30 לכיוון ה WARM.
תודה
...
זה פשוט מאוד - קונה ציוד מדידה באלפי שקלים, נוסע לארה"ב, מבצע קורס ISF רישמי ושלום על ישראל....

nutzy
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

יש לי פלזמה 50PK550R של LG ואני מבסוט ממנה סוף הדרך, אבל הכיולים מעניינים אותי מאוד ואני רוצה לראות מה אני יכול להפיק מהמסך שלי.

נכנסתי ללינק W6RZ.NET ויש שם רשימה אין סופית של קבצים. איזה מהם אני צריך להוריד?
אפשר בכלל להוריד ולצרוב על דיסק ולעבוד איתם? אין לי YES או כבלים ואין לי מזרימדיה - יש לי PS3 ומחשב נייד. זה מספיק?

נכנסתי גם ל THX OPTIMIZER ולא מצאתי את הדיסק המדובר - זה זמין להורדה מאיפה שהוא?

תודה

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #16 

oferlaor כתב:
yossigab,

כיול מיועד לעבודה בסביבה ניוטרלית. עבור מסכים דקים אין ממש השפעה חיצונית (מעבר למצב ISF CCC DAY / NIGHT שאני לא מת עליו) על התמונה. במקרנים בהחלט יש השפעה סביבתית, כולל החזרי אור מהקירות, צבע הקירות, גוון המסך וכו'.

לגבי ההבדלים בין מודלים זהים. התשובה מעט בעייתית. לנסיוני התוצאות יהיו מאוד קרובות, אך לא 100% זהות. יש הבדלים מזעריים שגם קשורים לאורך חיי המסך, מקורות מעט שונים וכו'. דוגמא פשוטה לנושא הזה הוא קיר פלזמות כגון זה שהוקם באולפן הדינמי של חדשות ערוץ 10. אפילו עם כיול יש מעט הבדלי גוון בין המסכים השונים. אם הכיול היה זהה, כל מה שהם היו צריכים לעשות זה לשים את כל הפרמטרים זהים בכל המסכים והתמונה היתה זהה, אבל זה בהחלט לא המקרה.

רשימות (CHEAT SHEET) יש ב-AVSFORUM וגם פה ושם כאן יש רשימות דומות כאלה. אבל כמו שציינתי בעבר מספר פעמים, אם אתה מעתיק את התשובות מהמבחן של מישהו, קודם תוודא שהוא יודע את החומר...
...
אוקיי, אני מבין שזה לא יוצא 100% ויהיו מספר הבדלים מזעריים. אך האם התוצאה שתצא אם אשתמש בתוצאות של כיול מוכן (שעשה מישהו מקצועי כולל ציוד) תהיה יותר טובה לשימוש ביתי - בהנחה שאני מחפש את התוצאה הקרובה ביותר למה שהבמאי רצה להראות - מאשר אם אנסה לכייל בעצמי לפי העיניים ללא ציוד?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #17 

(Y)
מאמר מצויין!
תודה

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #18 

יש לי פלזמה פיוניר 5080FD FULL HD ללא כיול
מה זה אומר שאני רואה פחות טוב ממה שאפשר במסך הזה (ורואים מצויין !!)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #19 

באמת מצויין . (Y)

כנראה שלרכוש מסך עם THX זה הדבר הקרוב ביותר לכיול מקצועי בלחיצת כפתור , אני מאמין שעם הזמן רוב החברות יגיעו לכך בין אם יקראו לזה THX , או שייתנו לזה שם אחר - one touch calibaration ....... , ואז כל אחד יחליט אם בא לראות את מה שהוא רואה או שהוא רוצה שינוי, אבל תמיד תהיה לו האופציה לחזור בלחיצה אחת למצב האופטימלי שאותו מסך יכול להציג
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

nils3373 כתב:
denis29 כתב:בדיוק מה שחיפשתי :D (Y)
VIVID ,ברור שלא ממנו
standard ש הוא "כחול"
תודה
...
זה פשוט מאוד - קונה ציוד מדידה באלפי שקלים, נוסע לארה"ב, מבצע קורס ISF רישמי ושלום על ישראל....
...
חח חוץ מזה אין מה לעשות? כי זה בעצם מה שתוקע אותי ,אני יכול להשיר את זה כפי שזה במצב cinema אבל איך יכול להיות בטוח שזה קרוב ל65K

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”