מיקום רמקול סראונד דומיננטי במערך 7 רמקולים - בצדדים או מאחורה?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
בבניית מערך רמקולים של 7.1, איפה נכון יותר להציב את הרמקול האיכותי יותר? כלומר, אילו רמקולים מקבלים יותר אינפורמציה? הסראונד האחורי או הסראונד הצדדי? ראיתי כמה תמונות של מערכות ק"ב של אנשים בחו"ל שבהם הציבו רמקולים רצפתיים כצדדיים ובי פולריים כאחוריים, אבל לצורך הדיון בואו נעשה את זה יותר פשוט - יש לי שני זוגות רמקולים בי פולריים - זוג אחד איכותי יותר - של אנרג'י והשני פשוט יותר של אומגה אודיו - איזה מהם צריך ללכת אחורה ואיזה לצדדים?
בוקר טוב,ran_carney כתב:בבניית מערך רמקולים של 7.1, איפה נכון יותר להציב את הרמקול האיכותי יותר? כלומר, אילו רמקולים מקבלים יותר אינפורמציה? הסראונד האחורי או הסראונד הצדדי? ראיתי כמה תמונות של מערכות ק"ב של אנשים בחו"ל שבהם הציבו רמקולים רצפתיים כצדדיים ובי פולריים כאחוריים, אבל לצורך הדיון בואו נעשה את זה יותר פשוט - יש לי שני זוגות רמקולים בי פולריים - זוג אחד איכותי יותר - של אנרג'י והשני פשוט יותר של אומגה אודיו - איזה מהם צריך ללכת אחורה ואיזה לצדדים?...
מכיוון שלא כל סרט מגיע עם קידוד 6.1/7.1 ובדר"כ אנחנו מאזינים בפסי קול של 5.1, במיוחד במצב DIRECT,
הייתי ממליץ לשים את "היותר איכותי" בצדדים (מערך 5.1),
וה-BACK יופעלו רק כאשר יהיה סיגנל מתאים, או בהאזנה ל-THX ULTRA 2, שם כל הרמקולים מקבלים נפח ואינפורמציה זהה.
במערך ובעת שמיעה ל- 7.1 , ה-BACK וה-SIDE מקבלים אותה נוכחות ומשקל וחייבים להיות טונאלית זהים לחלוטין עד כמה שאפשר, שזו עבודה לא קלה בכלל.
תזכיר לנו איזה רסיבר יש לך...??
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

כרגע אונקיו 308, אבל אני מתחיל בשלב ההתלבטויות לקראת השדרוג הגדול - כרגע שלושה מועמדים על הפרק - LX60/70 או אונקיו 875. אשמח גם לשמוע המלצות בכיוון הזה.
מבחינת הציוד אני עובד עם:
קדמיים - celestion c3
סנטר - אנרג'י (מודה, לא זוכר את הסידרה, אוכל לבדוק כשאגיע הביתה)
אחוריים - אנרג'י (מודה, לא זוכר את הסידרה, אוכל לבדוק כשאגיע הביתה)
מה שכן, האנרג'ים עלו חדשים ביחד 6300 ככה שמבחינת רמה אין דילמה
סאב - kef psw 3000
סראונדים נוספים שמועמדים להצטרף (ונשקלת האופציה האם להחליף אותם) של חברת אומגה אודיו, שוב - לא זוכר חברה . האנרג'י והאומגה נרכשו לאחרונה. בכל אופן נחותים משמעותית מהאנרג'י, למרות שהיו מאוד חביבים בשמיעה.
מבחינת הציוד אני עובד עם:
קדמיים - celestion c3
סנטר - אנרג'י (מודה, לא זוכר את הסידרה, אוכל לבדוק כשאגיע הביתה)
אחוריים - אנרג'י (מודה, לא זוכר את הסידרה, אוכל לבדוק כשאגיע הביתה)
מה שכן, האנרג'ים עלו חדשים ביחד 6300 ככה שמבחינת רמה אין דילמה
סאב - kef psw 3000
סראונדים נוספים שמועמדים להצטרף (ונשקלת האופציה האם להחליף אותם) של חברת אומגה אודיו, שוב - לא זוכר חברה . האנרג'י והאומגה נרכשו לאחרונה. בכל אופן נחותים משמעותית מהאנרג'י, למרות שהיו מאוד חביבים בשמיעה.
איך ניתן שיהיה גם מצב דיירקט ובו בזמן מצב 5.1?itay123 כתב:בוקר טוב,ran_carney כתב:בבניית מערך רמקולים של 7.1, איפה נכון יותר להציב את הרמקול האיכותי יותר? כלומר, אילו רמקולים מקבלים יותר אינפורמציה? הסראונד האחורי או הסראונד הצדדי? ראיתי כמה תמונות של מערכות ק"ב של אנשים בחו"ל שבהם הציבו רמקולים רצפתיים כצדדיים ובי פולריים כאחוריים, אבל לצורך הדיון בואו נעשה את זה יותר פשוט - יש לי שני זוגות רמקולים בי פולריים - זוג אחד איכותי יותר - של אנרג'י והשני פשוט יותר של אומגה אודיו - איזה מהם צריך ללכת אחורה ואיזה לצדדים?...
מכיוון שלא כל סרט מגיע עם קידוד 6.1/7.1 ובדר"כ אנחנו מאזינים בפסי קול של 5.1, במיוחד במצב DIRECT,
הייתי ממליץ לשים את "היותר איכותי" בצדדים (מערך 5.1),...
הרי דיירקט מבטל הכל, לא?
ישנו DIRECT גם עבור סיגנל דיגיטלי המעביר את תצורת הסיגנל במקור (עם זה 5.1 או 6.1 או 7.1)Balance כתב:איך ניתן שיהיה גם מצב דיירקט ובו בזמן מצב 5.1?itay123 כתב:בוקר טוב,ran_carney כתב:בבניית מערך רמקולים של 7.1, איפה נכון יותר להציב את הרמקול האיכותי יותר? כלומר, אילו רמקולים מקבלים יותר אינפורמציה? הסראונד האחורי או הסראונד הצדדי? ראיתי כמה תמונות של מערכות ק"ב של אנשים בחו"ל שבהם הציבו רמקולים רצפתיים כצדדיים ובי פולריים כאחוריים, אבל לצורך הדיון בואו נעשה את זה יותר פשוט - יש לי שני זוגות רמקולים בי פולריים - זוג אחד איכותי יותר - של אנרג'י והשני פשוט יותר של אומגה אודיו - איזה מהם צריך ללכת אחורה ואיזה לצדדים?...
הייתי ממליץ לשים את "היותר איכותי" בצדדים (מערך 5.1),...
הרי דיירקט מבטל הכל, לא?...
אני לא בטוח שזה קיים ב-308 של אונקיו אז גם זה לא רלוונטי.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

ה-308 הוא שריד לתקופה הרבה יותר פשוטה בחיים שלי. השאלות לא נוגעות אליו כלל
כן אשמח להמלצות על איזה רסיבר להתמקד מבין האפשרויות שהצגתי. כמובן אם יש המלצה טובה אחרת, בכיף. כמו כן אשמח להתכווננות איזו רמת רסיבר תהיה פחות או יותר שוות ערך למערכת שבניתי ולא תהיה אוברקיל או פחות מדי. כמובן שאשלים בהקדם את הדגמים של הסנטר והבי-פולאריים.
כן אשמח להמלצות על איזה רסיבר להתמקד מבין האפשרויות שהצגתי. כמובן אם יש המלצה טובה אחרת, בכיף. כמו כן אשמח להתכווננות איזו רמת רסיבר תהיה פחות או יותר שוות ערך למערכת שבניתי ולא תהיה אוברקיל או פחות מדי. כמובן שאשלים בהקדם את הדגמים של הסנטר והבי-פולאריים.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הקפצה
-
ran_carney
-
- חבר ותיק