מספר שאלות לגבי תוכנות ל HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1647
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי מערכת יציבה יחסית מבוססת mediaportal. מריצה הכל כולל האצת חומרה. כרטיס dvb-t.
יש לי מספר שאלות :

1. לרב אני רואה דרך הטלוויזיה ואז יציאת האודיו היא דרך מחבר ה hdmi כאשר ffdshow ממיר ל 2 ערוצים.
כשאני רואה סרט הייתי רוצה לצאת לרסיבר (לצערי ללא hdmi אלא בחיבור אופטי). התהליך הוא מעצבן - גם צריך לשנות את היציאה הפיסית (אפשר דרך תפריטים של MP) אבל גם צריך לשנות פרמטרי ffdshow.
האם יש דרך יצירתית ? האם אפשר אולי לשלוח בו זמנית לשתי היציאות ?

2. לאחרונה אני בודק שוב את xbmc (היה לי אותה פעם בתקופת ה xbox1). והסקינים החדשים מדהימים, התוכנה מהירה יותר (תמיד הייתה אבל היום גם כוללת האצת חומרה) והשיפור המשמעותי הוא התוספים לאתרים הישראליים.
יתרון נוסף מכיוון שהכל בנוי בתוכה שאפשר לעבור גם ליציאת ה hdmi וגם לשנות ל 5.1 (עדיין קצת מעצבן).
הדבר היחידי שחסר לי זה תמיכה בערוצי ה dvb-t. האם כבר יש פתרון (מבוסס tvserver או FTR) ?

3. אם מדברים על FTR - בדקתי אותה בשביל הכיף והיא עבדה ללא בעיות עם MP במקום ה TvServer.
האם יש לה יתרון על המנוע של MP ?

4. ראיתי גם ש FTR יודע להשתמש ב TvServer כמקלט שלו - למה זה טוב ?

תודה מראש :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לגבי 1: בדוק אם לטלוויזיה שלך יש יציאה אופטית. לרוב הטלוויזיות הנמכרות כיום יש כזו יציאה, ואז פשוט מחברים אותה לכניסה של הרסיבר במקום ישירות מהמחשב.
אם אין, אז הפתרון הכי טוב עבורך הוא זה:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16553
במוצר הזה אתה גם מרוויח ממתג HDMI עם שלט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yeuda פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1647
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #3 

pixies כתב:לגבי 1: בדוק אם לטלוויזיה שלך יש יציאה אופטית. לרוב הטלוויזיות הנמכרות כיום יש כזו יציאה, ואז פשוט מחברים אותה לכניסה של הרסיבר במקום ישירות מהמחשב.
אם אין, אז הפתרון הכי טוב עבורך הוא זה:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16553
במוצר הזה אתה גם מרוויח ממתג HDMI עם שלט.
...
יש לטלוויזיה (פיליפס 32 3605) יציאה דיגיטלית קואקס. הבעיה שאם אני מנסה להוציא dts מהמחשב
הטלוויזיה לא מקבלת אותו ולא מעבירה הלאה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

הממתג הזה עובד גם עם DTS. אבל אז הטלוויזיה שלך לא תנגן את זה.
עוד אפשרות, זולה יותר מבחינתך (לא צריך לקנות כלום) - תשאיר את הרסיבר תמיד דלוק, ותחבר את היציאה האנלוגית שלו (Line Out או Monitor Out) אל הטלוויזיה, כאשר זו מוגדרת לקחת את האודיו מהכניסה האנלוגית. את ה-HDMI תגדיר שלא יוציא אודיו. לא כל הטלוויזיות מאפשרות את זה, ופיליפס ידועים כבעייתיים במיוחד, אבל שווה לנסות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”