סטרימר לעומת HTPC
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עדיף תלוי למי.
בדרך כלל אני מנסה לזהות מי מבין השואלים בפורום הוא אדם שבסך הכל רוצה לצפות בסרטים ואני מנסה מראש לכוון אותו לכיוון של סטרימר בדיוק כדי למנוע ממנו תסכולים ועצבים. אבל יש עדיין מיעוט לא מבוטל של משתמשי HTPC שעבורם המכשיר הזה הוא הרבה יותר מ"סתם" מציג מולטימדיה. עבורם זה ממש תחביב והם נהנים מכל הטריקים שהם יכולים לעשות איתו.
בדרך כלל אני מנסה לזהות מי מבין השואלים בפורום הוא אדם שבסך הכל רוצה לצפות בסרטים ואני מנסה מראש לכוון אותו לכיוון של סטרימר בדיוק כדי למנוע ממנו תסכולים ועצבים. אבל יש עדיין מיעוט לא מבוטל של משתמשי HTPC שעבורם המכשיר הזה הוא הרבה יותר מ"סתם" מציג מולטימדיה. עבורם זה ממש תחביב והם נהנים מכל הטריקים שהם יכולים לעשות איתו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
בגדול אתה צודק, השאלה היא מה ההגדרה שלך ל- HTPC לעומת Streamer....
HTPC אצלי מחזיק את כל המדיה הביתית עליו וכולל Raid לגיבוי וגם אינו דורש העברת סרטים (במיוחד HD) על גבי הרשת. אם אתה קונה Streamer עם Storage פנימי - זה שווה ערך ל- HTPC. אם אתה מסטרים ממחשב מעל הרשת, אזי פיצלת את ה- HTPC לשני אלמנטים...
HTPC אצלי מחזיק את כל המדיה הביתית עליו וכולל Raid לגיבוי וגם אינו דורש העברת סרטים (במיוחד HD) על גבי הרשת. אם אתה קונה Streamer עם Storage פנימי - זה שווה ערך ל- HTPC. אם אתה מסטרים ממחשב מעל הרשת, אזי פיצלת את ה- HTPC לשני אלמנטים...
השאלה איזה טריק אתה כבר יכול לעשות איתו שאין לך בסטרימר ? (ואני לא מדבר על skins וכו' אלא על משהו פרקטי).Catskinner כתב:עדיף תלוי למי.
בדרך כלל אני מנסה לזהות מי מבין השואלים בפורום הוא אדם שבסך הכל רוצה לצפות בסרטים ואני מנסה מראש לכוון אותו לכיוון של סטרימר בדיוק כדי למנוע ממנו תסכולים ועצבים. אבל יש עדיין מיעוט לא מבוטל של משתמשי HTPC שעבורם המכשיר הזה הוא הרבה יותר מ"סתם" מציג מולטימדיה. עבורם זה ממש תחביב והם נהנים מכל הטריקים שהם יכולים לעשות איתו....
RAID אתה יכול לשים על המחשב המרכזי ולהתחבר אליו ע"י הסטרימר עם כבל רשת.HTPC אצלי מחזיק את כל המדיה הביתית עליו וכולל Raid לגיבוי וגם אינו דורש העברת סרטים (במיוחד HD) על גבי הרשת. אם אתה קונה Streamer עם Storage פנימי - זה שווה ערך ל- HTPC. אם אתה מסטרים ממחשב מעל הרשת, אזי פיצלת את ה- HTPC לשני אלמנטים......
לפי מה שהבנתי גם לא אמורה להיות בעיה לצפות ב-HD דרך כבל רשת , לא ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אוקיי, אתן לך שניים בשלוף מהשרוול:
1. ניהול הספריות ב HTPC הרבה יותר טוב ולמי ששומר שם כמה TB של חומר זה כבר הופך לנושא קריטי
2. הרצת תמונות עם אפקטים של דעיכה והופעה בזמן שמוזיקה מתנגנת. סטנדרתי ב MC של Windows, בלתי אפשרי ב TVIX 6500
1. ניהול הספריות ב HTPC הרבה יותר טוב ולמי ששומר שם כמה TB של חומר זה כבר הופך לנושא קריטי
2. הרצת תמונות עם אפקטים של דעיכה והופעה בזמן שמוזיקה מתנגנת. סטנדרתי ב MC של Windows, בלתי אפשרי ב TVIX 6500
נשמע הגיוניCatskinner כתב:אוקיי, אתן לך שניים בשלוף מהשרוול:
2. הרצת תמונות עם אפקטים של דעיכה והופעה בזמן שמוזיקה מתנגנת. סטנדרתי ב MC של Windows, בלתי אפשרי ב TVIX 6500...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בוודאי שזה הגיוני. לא סתם יש לי תעודת צודק.
יש גם את נושא הממשק. בסטרימר אתה פחות או יותר תקוע עם מה שהיצרן החליט. ב HTPC זה כבר הרבה יותר נזיל, החל משינוי Themes ועד החלפת כל ה media center.
יש גם את נושא הממשק. בסטרימר אתה פחות או יותר תקוע עם מה שהיצרן החליט. ב HTPC זה כבר הרבה יותר נזיל, החל משינוי Themes ועד החלפת כל ה media center.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אפשר במחיר של סטרימר לבנות HTPC שקט לחלוטין:isotoper כתב:אם אין שימוש באלמנט ה-טלוויזיה ב-HTPC, לא עדיף לרכוש סטרימר שיתן את אותה פונקציונאליות רק בלי כל הסירבול והרעש של מחשב (וגם עולה פחות ממחשב עם כרטיס מסך HD וכו'...) ?
מה דעתכם ?...
[left]MX31-A2 Mini ITX CUBE Case NO PSU
http://tms.co.il/product/8588
128 NIS
A-Data 2GB RAM
http://tms.co.il/product/7055
152 NIS
Zotac ION ITX C (Atom 230 Single core 1.6GHz) + 90W PSU
http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid= ... =0&lang=he
496 NIS
HTPC Remote Control
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14380
34 NIS
A-DATA 4GB DOK
http://tms.co.il/product/8876
33 NIS
XBMC Live CD
http://xbmc.org/download/
Free
Total: 843 NIS[/left]
המחשב שאני קניתי כמעט זהה להנ"ל, אבל אני משתמש בדיסק SATA שהיה ברשותי ובזכרון מפוצל לשני כרטיסים. עדיין לא ניסיתי להתקין את מערכת ההפעלה על DOK, אבל האופציה הזו נתמכת ב-XBMC ואני מתכוון לבדוק את זה. הרעיון של HTPC עם אפס מאווררים ואפס מנועים מאוד מוצא חן בעיני
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כרטיס המסך (ION) מובנה בלוח האם, שכולל במחירו ספק כוח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
על אותו משקל אפשר לרשום מה ההבדל בין HTPC לנגן בלוריי?
כל המכשירים לפענוח והצגת וידאו על מסך/מקרן שאתה רוכש היום הם מכשירים יעודיים ובבסיס שלהם הם נתחים ממחשב.
מה הכוונה?
נקח נגן DVD, בנגן יש תוכנה מובנת בחומרה שמפענחת את האות שמגיע מהכונן DVD שיש בנגן והופכת אותו לתמונה.
מחשב עושה את אותה הפעולה, בין היתר... הנגן יכול לעשות רק אותה.
זו הסיבה שהוא יותר זול משמעותית לא צריך הרבה חלקים שיש במחשב.
אותו משקל סרטימר, אותו משקל נגן בלורי.
לוקחים צ'יפים ומייעדים אותם לשימוש ספציפי מה שאומר שהם יותר יעילים כי הפעולות שלהם ספציפיות והם גם יותר זולים לייצור.
מחשב זה הכל ביחד, יש לו את כל היכולות לעשות כל מה שקיים כיום.
מחשב גם ניתן לשדרוג, לכל מי שהיה מחשב HTPC ורצה למשל להנות מפורמטי הסאונד החדשים פשוט החליף כרטיס מסך וקיבל את אותם הפורמטים בקלות דרך עדכון תוכנה נוסף.
העלות? 200-אינסוף תלוי בגחמות של אותו אדם.
למי שהיה סרטימר לרוב נאלץ להחליף אותו לחלוטין.
יש עוד הרבה דוגמאות.
מחשב HTPC בבית אגב יכול לשמש גם כמכונת משחקים.
עוד משהו מהראש, הקינקט החדש של מקרוסופט יודע לזהות מחוות ידיים.
עוד חצי שנה (סתם המצאה מראשי) ישחררו תוסף בMS שמאפשר שליטה במדיה סנטר של מקרוסופט דרך ידיים ע"י חיבור הקינקנט למחשב שכבר יודע להתחבר למחשב הרי...
והרי לך שידרוג מטורף של חווית המדיה סנטר של מקרוסופט שיפיל הרבה מתחרים בדרך.
כל המכשירים לפענוח והצגת וידאו על מסך/מקרן שאתה רוכש היום הם מכשירים יעודיים ובבסיס שלהם הם נתחים ממחשב.
מה הכוונה?
נקח נגן DVD, בנגן יש תוכנה מובנת בחומרה שמפענחת את האות שמגיע מהכונן DVD שיש בנגן והופכת אותו לתמונה.
מחשב עושה את אותה הפעולה, בין היתר... הנגן יכול לעשות רק אותה.
זו הסיבה שהוא יותר זול משמעותית לא צריך הרבה חלקים שיש במחשב.
אותו משקל סרטימר, אותו משקל נגן בלורי.
לוקחים צ'יפים ומייעדים אותם לשימוש ספציפי מה שאומר שהם יותר יעילים כי הפעולות שלהם ספציפיות והם גם יותר זולים לייצור.
מחשב זה הכל ביחד, יש לו את כל היכולות לעשות כל מה שקיים כיום.
מחשב גם ניתן לשדרוג, לכל מי שהיה מחשב HTPC ורצה למשל להנות מפורמטי הסאונד החדשים פשוט החליף כרטיס מסך וקיבל את אותם הפורמטים בקלות דרך עדכון תוכנה נוסף.
העלות? 200-אינסוף תלוי בגחמות של אותו אדם.
למי שהיה סרטימר לרוב נאלץ להחליף אותו לחלוטין.
יש עוד הרבה דוגמאות.
מחשב HTPC בבית אגב יכול לשמש גם כמכונת משחקים.
עוד משהו מהראש, הקינקט החדש של מקרוסופט יודע לזהות מחוות ידיים.
עוד חצי שנה (סתם המצאה מראשי) ישחררו תוסף בMS שמאפשר שליטה במדיה סנטר של מקרוסופט דרך ידיים ע"י חיבור הקינקנט למחשב שכבר יודע להתחבר למחשב הרי...
והרי לך שידרוג מטורף של חווית המדיה סנטר של מקרוסופט שיפיל הרבה מתחרים בדרך.