עדכון לרום סמסונג ישראל הסופי Samsung Galaxy S i9000- זמין לכלל הציבור

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
shraga007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #1 

http://www.mobilityfreak.co.il/index.php?q=node/5901

שימו לב, אני הייתי בשוק 8O :

אז ככה :

היום שוחחתי עם נציג תמיכה של סאני תקשורת בטל' 03-9057777.

מסתבר שעלות הרום + התקנה + אחריות ל 3 חודשים (לא כ"כ ברור מה זה אומר) הינה 450 ש"ח.
...
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #2 

8O
מהלך מאד מוזר ותמוה.
העדכון החינמי בכל העולם עולה כאן 450 ש"ח, וצריך להתבצע בנקודת שירות, אין שום הגיון.
אני מבין שהייתה עבודה רבה על הגירסה ועל העברית, אבל עדיין...
לא נשמע טוב, אני מקווה שמישהו יתעשת שם מהר.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

חוצפה.
האם משלמים על האחריות וההתקנה או שמשלמים על השימוש? לא נראה לי חוקי לגבות כסף על השימוש מכיוון שמדובר במערכת אנדרואיד שאמורה להיות חינמית.
בכל מקרה הגרסה הזאת (JP8) לא זמינה להורדה ב samfirmwares אבל ניתן להוריד אותה באתרים אחרים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

מה הבעייה להתקין את הרום הזה על המכשיר ה i9000 בלי לפנות לסאני ולשלם את הסכום הגבוה הזה?! (אגב, על פי החוק היבש במידה וסאני הפכו את הרום הזה לקנייני, התהליך הזה של ההורדה וההתקנה יהיה לא חוקי (לא שזה מעניין מישהו))

eagle75,
בגסות אני אומר שעל פי הרשיון של גוגל ניתן לפתח (לשדרג) גירסת אנדרואיד (רום) ולגבות עליו כסף (אין אפילו צורך לשחרר את הקוד החדש שנכתב). במידה ומישהו שינה משהו בקרנל (לינוקס) חובה עליו לשחרר את הקוד לקהילה (במקרה הזה אני בטוח שסאני לא שינו את הקוד בקרנל)

shraga007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

osherov כתב:מה הבעייה להתקין את הרום הזה על המכשיר ה i9000 בלי לפנות לסאני ולשלם את הסכום הגבוה הזה?! (אגב, על פי החוק היבש במידה וסאני הפכו את הרום הזה לקנייני, התהליך הזה של ההורדה וההתקנה יהיה לא חוקי (לא שזה מעניין מישהו))

eagle75,
בגסות אני אומר שעל פי הרשיון של גוגל ניתן לפתח (לשדרג) גירסת אנדרואיד (רום) ולגבות עליו כסף (אין אפילו צורך לשחרר את הקוד החדש שנכתב). במידה ומישהו שינה משהו בקרנל (לינוקס) חובה עליו לשחרר את הקוד לקהילה (במקרה הזה אני בטוח שסאני לא שינו את הקוד בקרנל)
...
על פי מה שקראתי הרום עצמו עולה כסף ולא רק השירות.
ממה שהבנתי מאחד היוזרים שבדק את הרום כן נעשו שינויים ברמת הקרנל שהוסיפו שיפורים לרום הזה .
שיפורים שלא נעשו ברמת הגירסא הרישמית של 2.2.

דבר נוסף מרגיז הוא שסאני התחילו לעצור הפצה של הרום הזה וכל הנגזרות שלו שנעשו ע"י משתמשים בקהילת האנדרואיד באיום להפרת זכויות יוצרים.

shraga007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

האמת שכל זה לא מפתיע.
חבר שלי שחזר עם סמסונג 5620 מלונדון שעלה לו 100 פאונד כולל כרטיס חיוב בשווי כמה עשרות פאונד נדרש לשלם לסאני 270 שקל על מנת לצרוב לו רום עם עברית של המכשיר.

לדעתי השאלות צריכות להיות מופנות לסמסונג העולמית.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

לא רוצים, לא צריך.
הגרסה החופשית והחינמית JPP על נגזרותיה פשוט טובה. לא באמת צריך את סאני... (מה גם שאני לא סובל ממשק עברי).

סתם מרגיז שתמיד אנחנו צריכים להיות שונים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

shraga007,
כמו שרשמתי חוקית מותר להם לגבות כסף על הרום החדש שהם הוציאו (בלי קשר לסכום הקשור לאחריות והתקנה וכל שאר השטויות שלהם). במידה והם שינו את הקרנל עצמו הם מחויבים לשחרר את הקוד שהם שינו לקהילת הקוד הפתוח (רשיון הקוד הפתוח של הלינוקס קרנל הוא שונה מזה של הקוד הפתוח של האנדרואיד) אבל עדיין הם יכולים למכור את הרום המשודרג שלהם (אגב, זה מאוד יפתיע אותי אלא אם אחד התכנתים שלהם פשוט עשה Copy&Paste למספר תכונות מאחת גירסאות הקרנל המשודרגות לאנדרואיד הקיימות ברשת)

אם זה מעשה נכון לעשות....אני מניח שכולנו מסכימים שהתשובה היא חד משמעית שלילית!!

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”