כיול רדיו דיסק dvd של פיוניר (avh-p4200dvd) לתדרים של הארץ
שלום רב,
השבוע רכשתי מארה"ב רדיו דיסק dvd של פיוניר דגם avh-p4200dvd. הבעייה הידועה של המכשירים מחו"ל היא קפיצת התדרים בצורה אי-זוגית וכך לא ניתן לקלוט את רוב התחנות הארץ.
פניתי ל"עוזי רדיו" ושם נאמר לי שלא ניתן לכייל את המכשיר הזה - קצת מוזר, אני חושב שהם לא רוצים להתעסק עם מכשירים מיובאים מארה"ב...
שאלותי הן:
1. האם מישהו מכיר את הפרוצדורה הנ"ל עבור המכשירים האלה (החלפת נגדים או החלפת צ'יפ - טיונר).
2. כמה אמורה לעלות המרה במעבדה מקצועית?
3. המלצות....
תודה,
שי כוכבי
השבוע רכשתי מארה"ב רדיו דיסק dvd של פיוניר דגם avh-p4200dvd. הבעייה הידועה של המכשירים מחו"ל היא קפיצת התדרים בצורה אי-זוגית וכך לא ניתן לקלוט את רוב התחנות הארץ.
פניתי ל"עוזי רדיו" ושם נאמר לי שלא ניתן לכייל את המכשיר הזה - קצת מוזר, אני חושב שהם לא רוצים להתעסק עם מכשירים מיובאים מארה"ב...
שאלותי הן:
1. האם מישהו מכיר את הפרוצדורה הנ"ל עבור המכשירים האלה (החלפת נגדים או החלפת צ'יפ - טיונר).
2. כמה אמורה לעלות המרה במעבדה מקצועית?
3. המלצות....
תודה,
שי כוכבי
לאחר שבוע שלם של בירורים......בארץ ובחו"ל החלטתי להוריד את ה-service manual של הדגם הספציפי הזה ולהשוות אותו ל-service manual של הדגמים האירופאים.....
במעגלי ה-tuner ניתן לראות שיש צ'יפ מרכזי שאחראי על ה-tuner והסריקה של התדר נשלטת ע"י המיקרו בקר אשר זהה לכל המכשירים!!
וכאן לפי דעתי הקפיצה האי זוגית המפורסמת של המכשירים האמרקאים נקבעת ע"י תוכנה(firmware) של המיקרו בקר (eeprom).....
לכן, ביררתי עם כמה מתקינים....ואכן הם טוענים שניתן לצרוב תוכנה אחרת על מכשיר וזה ושאני אמור ליצור קשר עם "עוזי רדיו" (שלא מוכנים לתת שירות למכשיר זה).
למישהו יש עוד רעיונות?? (חוץ מלרכוש מקלט dvb חיצוני הכולל בתוכו מקלט FM)????
במעגלי ה-tuner ניתן לראות שיש צ'יפ מרכזי שאחראי על ה-tuner והסריקה של התדר נשלטת ע"י המיקרו בקר אשר זהה לכל המכשירים!!
וכאן לפי דעתי הקפיצה האי זוגית המפורסמת של המכשירים האמרקאים נקבעת ע"י תוכנה(firmware) של המיקרו בקר (eeprom).....
לכן, ביררתי עם כמה מתקינים....ואכן הם טוענים שניתן לצרוב תוכנה אחרת על מכשיר וזה ושאני אמור ליצור קשר עם "עוזי רדיו" (שלא מוכנים לתת שירות למכשיר זה).
למישהו יש עוד רעיונות?? (חוץ מלרכוש מקלט dvb חיצוני הכולל בתוכו מקלט FM)????
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
המתקין שלי שלח את הרדיודיסק שלי (SONY) למעבדה והם טיפלו בזה.
תנסה לבדוק מולו
רמי 0523577879
תנסה לבדוק מולו
רמי 0523577879
עידכון.........לאחר בירור נרחב באינטרנט החלטתי להתקשר שוב ל"עוזי רדיו" ולנסות להבין את המצב.
דיברתי עם בחור בשם ג'קי וסיפרתי לו שוב את הבעיה......והתשובה היתה שלא ניתן לכייל את המכשיר אלא "אם נחליף חצי מכלול" (עלות 2500 ש"ח)!!!
לאחר שהבהרתי לו שבדקתי את הסכמות החשמליות (של האמריקאי ושל האירופאי) ולא ראיתי שינוי חומרה משמעותי וביררת התחנות מבוצעת ע"י המיקרו בקר שניתן לעדכון תוכנתי.........................הוא הסכים איתי!!!!!!!!!!!!!!
אבל מסר שלא ניתן לעדכן גירסה מכיוון ש"נעלו את הצי'פ ביפן" (חחחחחחחחחח........בולשיט אחד גדול)!!
חשוב לציין שקניתי את המכשיר דרך amazon ב-317$ (דרך קופון) ואילו המכשיר בארץ עולה בסביבות 3700 ש"ח (דרך יבואן פרללי) ו-4700 ש"ח (דרך עוזי רדיו)................למה שהמעבדה המקומית תתאמץ לכייל את המכשיר!!!!!!!!!!!!
דיברתי עם בחור בשם ג'קי וסיפרתי לו שוב את הבעיה......והתשובה היתה שלא ניתן לכייל את המכשיר אלא "אם נחליף חצי מכלול" (עלות 2500 ש"ח)!!!
לאחר שהבהרתי לו שבדקתי את הסכמות החשמליות (של האמריקאי ושל האירופאי) ולא ראיתי שינוי חומרה משמעותי וביררת התחנות מבוצעת ע"י המיקרו בקר שניתן לעדכון תוכנתי.........................הוא הסכים איתי!!!!!!!!!!!!!!
אבל מסר שלא ניתן לעדכן גירסה מכיוון ש"נעלו את הצי'פ ביפן" (חחחחחחחחחח........בולשיט אחד גדול)!!
חשוב לציין שקניתי את המכשיר דרך amazon ב-317$ (דרך קופון) ואילו המכשיר בארץ עולה בסביבות 3700 ש"ח (דרך יבואן פרללי) ו-4700 ש"ח (דרך עוזי רדיו)................למה שהמעבדה המקומית תתאמץ לכייל את המכשיר!!!!!!!!!!!!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כן......התקשרתי אליו ...ואני חייב לציין שהבחור אדיב, מקצועי ומהיר!!!!!!!
יצרנו קשר עם הטכנאי שלו והתשובה , לצערי, היתה זהה....חייבים להחליף את מיקרו בקר!
אך הוא הציע לי פתרונות חלופיים כמו חיבור לאייפון עם תוכנת רדיו ישראלי
........האמת שזה פתרון זול מלהתקין tuner dvb עם מקלט FMמובנה!!
בקשר לכיול (צריבת המכשיר) - עדיין לא התייאשתי..חייב להיות פתרון!
יצרנו קשר עם הטכנאי שלו והתשובה , לצערי, היתה זהה....חייבים להחליף את מיקרו בקר!
אך הוא הציע לי פתרונות חלופיים כמו חיבור לאייפון עם תוכנת רדיו ישראלי
בקשר לכיול (צריבת המכשיר) - עדיין לא התייאשתי..חייב להיות פתרון!
אולי תנסה לכתוב לפיוניר יפן/אמריקה שאילתה בעניין תגיד שקנית מתנה ב USA ולא הייתתמודע לשוני של התחנות לכייל את המכשיר לאיירופה ובמה זה כרוך אני בטוח שהם יענו לך
גפ לי קשה להאמין שנעלו את הצ'יפ
גפ לי קשה להאמין שנעלו את הצ'יפ
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.