האם היבואנים במגמת התקמצנות מול הלקוח ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
shay1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #1 

בזמן האחרון אני נתקל ביבואנים שבמקום להדפיס את הוראות ההפעלה בעברית למוצר
מעדיפים לתת דיסק ללקוח ושישבור את הראש. מה עוד שלא מספיק שהיבואן נותן הוראות הפעלה על דיסק ההוראות בעברית לא חופפות להוראות באנגלית דהיינו היבואן מתרגם רק חלק מההוראות ואת השאר יש לקרוא בהוראות שמגיעות עם המכשיר מהיצרן (לצערי זה קורה עם יבואנים רצינים ומכובדים בשוק האלקטרוניקה)
אם כך אני שואל מה עזרו חכמים בתקנתם אם אני במילא צריך לחזור להוראות באנגלית ?
נראה שהיבואנים מתרגמים את ההוראות רק כי מחייבים אותם על פי חוק ואם כבר מחייבים אז למה שהיבואן לא יתחכם עם התקנה כדי לחסוך עוד כמה גרושים על חשבון הלקוח???
במקרים מסוימים כאשר אין המוצר דורש הפעלות מתוחכמות אני יכול להבין
אולם כאשר מדובר על מוצרים אשר דורשים כיול והשקעה בכיוונים כאשר צריך לשבת ולקרוא את ההוראות כגון רסיברים הייתי מצפה מהיבואנים שלא יתקמצנו על עוד כמה שקלים בודדים וייתנו תרגום מלא ובטח לא על דיסק
מאכזב אותי לראות עד כמה היבואנים מתקמצנים עם הלקוח ,כמה נמוך הם יורדים כדי לחסוך עוד כמה גרושים .
בשביל המחיר שהלקוח משלם עבור רסיבר/מוצרי אלקטרוניקה כאן בארץ שלפעמים מגיע גם לאלפים טובים של שקלים ביחס לחו"ל הייתי מצפה לקצת יותר השקעה מיצד היבואן ואני בטוח שהיבואן יכול להרשות לעצמו לתרגם את ההוראות לעברית כפי שצריך ולא לישלוח את הלקוח להדפיס את ההוראות אצלו על המדפסת או לתת הוראות לא מושלמות. ( כניראה שלקמצנות אין גבולות) :(
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

shay1 כתב:בזמן האחרון אני נתקל ביבואנים שבמקום להדפיס את הוראות ההפעלה בעברית למוצר
מעדיפים לתת דיסק ללקוח ושישבור את הראש. מה עוד שלא מספיק שהיבואן נותן הוראות הפעלה על דיסק ההוראות בעברית לא חופפות להוראות באנגלית דהיינו היבואן מתרגם רק חלק מההוראות ואת השאר יש לקרוא בהוראות שמגיעות עם המכשיר מהיצרן (לצערי זה קורה עם יבואנים רצינים ומכובדים בשוק האלקטרוניקה)
אם כך אני שואל מה עזרו חכמים בתקנתם אם אני במילא צריך לחזור להוראות באנגלית ?
נראה שהיבואנים מתרגמים את ההוראות רק כי מחייבים אותם על פי חוק ואם כבר מחייבים אז למה שהיבואן לא יתחכם עם התקנה כדי לחסוך עוד כמה גרושים על חשבון הלקוח???
במקרים מסוימים כאשר אין המוצר דורש הפעלות מתוחכמות אני יכול להבין
אולם כאשר מדובר על מוצרים אשר דורשים כיול והשקעה בכיוונים כאשר צריך לשבת ולקרוא את ההוראות כגון רסיברים הייתי מצפה מהיבואנים שלא יתקמצנו על עוד כמה שקלים בודדים וייתנו תרגום מלא ובטח לא על דיסק
מאכזב אותי לראות עד כמה היבואנים מתקמצנים עם הלקוח ,כמה נמוך הם יורדים כדי לחסוך עוד כמה גרושים .
בשביל המחיר שהלקוח משלם עבור רסיבר/מוצרי אלקטרוניקה כאן בארץ שלפעמים מגיע גם לאלפים טובים של שקלים ביחס לחו"ל הייתי מצפה לקצת יותר השקעה מיצד היבואן ואני בטוח שהיבואן יכול להרשות לעצמו לתרגם את ההוראות לעברית כפי שצריך ולא לישלוח את הלקוח להדפיס את ההוראות אצלו על המדפסת או לתת הוראות לא מושלמות. ( כניראה שלקמצנות אין גבולות) :(
...
דיסק במקום ניירת הוא צורה מעולה לשמירה על איכות הסביבה, הכיס של היצרן...
בנוגע לתרגום חלקי - מכעיס מאוד, ההתייחסות אל הלקוחות במקרים אלו היא: הוא ממילא לא צריך את הפונקציות האלו, למה לתרגם ?
זה מאוד מכעיס. האמת - עלות של 500 שקלים על המוצר תביא לתרגום איכותי, עלות גבוהה יותר תביא לתרגום מאוד איכותי. השאלה היא מי מוכן להרים את הכפפה...

shay1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

עלות של 500 ש"ח על המוצר זה ממש לא הרבה כסף אם מחלקים בכמות המכשירים שהיבואן מוכר
יוצא אולי 0.50 אג' למכשיר במקרה הטוב הזילזול מרגיז עוד יותר כאשר מדובר במכשירים של 10.000 ש"ח ויותר
אותו דבר כשאתה טיפש.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #4 

shay1 כתב:עלות של 500 ש"ח על המוצר זה ממש לא הרבה כסף אם מחלקים בכמות המכשירים שהיבואן מוכר
יוצא אולי 0.50 אג' למכשיר במקרה הטוב הזילזול מרגיז עוד יותר כאשר מדובר במכשירים של 10.000 ש"ח ויותר
...
כן - הוא שכתבתי. תרגום של 30 עמודים אינו דבר יקר. עשינו בדיקה באוניברסיטה עכשיו לתרגום מאמרים, עלויות לא גבוהות.

shay1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

המצחיק הוא שיש לזה השלכות
מרבית האוכלוסיה איינה מבינה בתחום ומכייוון שהתרגום איינו מלא (מרבית האנשים אינם יודאים זאת) לקוחות הקצה מכוונים את המכשיר לפי מה שרשום בהוראות בעיברית אולם מכיוון שחסר חומר כיוון המכשיר אינו יוצא מושלם ואז מתחילים השאלות והתלונות לחנויות וליבואן על בעיות כביכול במוצר מה שבעצם אינו נכון אכי אם היבואן היה טורח לתרגם את כל החומר לעיברית היו נחסכים לחנויות הרבה בילבולי מוח סתם על כלום
אולם לצערי לאף אחד מהיבואנים לא אכפת וכולם שמים... כי אף אחד לא מתלונן על כך. מדאיג אותי 'ההסתכלות בתוך החור של הגרוש כי אי אפשר לדעת מחר מה יעשו היבואנים על מנת לחסוך 1 ש"ח על חשבון הלקוח .
מעניין מה החוק אומר בעניין הוראות הפעלה בעיברית האם היבואן צריך לתרגם את כל החומר הנלווה למוצר בשפה הזרה לעברית? שווה בדיקה
דברים קטנים אבל מעצבנים :x
אותו דבר כשאתה טיפש.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

מה שהכי מצחיק הוא שמי שמתלונן על תופעה זו הוא בדרך כלל המיעוט המבוטל של הלקוחות שקורא את הספרים ואותו מיעוט בדרך כלל אין לו שום בעיה לקרוא את המדריך המקורי בלועזית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shay1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש לך טעות גדולה בעניין ואני לא יודע למה לתת ליגליזציה לעניין
אין לי בעיה לקרוא אנגלית אבל נוח לי יותר בעברית ואני חי כאן בארץ ואני רוצה הוראות בעברית
2 מרבית האנשים איינם מבינים ואינם יודעים לקרוא את ההוראות באנגלית בעיקר שמדובר על הרבה מונחים מקצועיים ואני לא יודע מהייכן מאתה שואב את המיידע אבל אתה שוגה בגדול אולי בגלל שלך נוח יותר עם האנגלית זה נראה לך טיבעי לפתוח את ספר ההוראות באנגלית אבל לא לכולם זה נוח.
מה תגיד אם מחר חברה זרה תייצר מוצר ללא הוראות באנגלית אלה רק בשפת האם של המדינה איך תגיב -תלך ללמוד שפה זרה ?
מה שלאחד טוב לא אומר שלאחר טוב אני חושב שצריך ורצוי שיבואן יתן הוראות מתורגמות לעברית בצורה מלאה
אותו דבר כשאתה טיפש.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

אתה יודע מה. נוח לאנשים להבין מה שמתאים להם באותו הרגע. קרא שוב את ההודעה שלי וחפש את המילה "אנגלית". נכון לא מצאת? אז מדוע אתה מניח הנחות כל כך גורפות לגבי?

אני נמצא בענף שבו מספקים מכשור מסוג מאוד מסויים לקהל הרחב. הכמויות המדובות הן מספר עשרות אלפי מכשירים בשנה ובחברה שלנו דווקא דאגו לתרגם מילה במילה את ספר המשתמש ל 3 שפות המקובלות בארץ - עברית, ערבית ורוסית. ביננו, אין כמעט חברה אחרת בארץ שעושה זאת.

אין יום שלא מתקשרים ל Help desk שלנו עשרות - ובמונח עשרות אני לא מתכוון ל 10 או 12 אנשים - השואלים שאלות קיטבג שהתשובה להן נמצאת מקסימום בדף השני אחרי תוכן העניינים. סטטיסטיקה זהירה שעשינו בשנה שעברה על מדגם שלדעתנו הוא מדגם מייצג לימדה אותנו שהלקוחות לא פותחים אפילו את ספר המשתמש ולא חשוב באיזו שפה הוא נכתב ומה היא שפת האם שלהם. 70% מהם מבקשים ממישהו אחר שיקרא את הספר ויסביר להם בע"פ ושלושים אחוז הנותרים אמרו שהיו מעדיפים תקציר הוראות הפעלה בדף אחד (כנראה שמדובר באנשים ערירים שאין להם את מי לשאול).

אחת לחודש אנחנו מוצאים איזה צדיק אחד בסדום שדווקא כן קרא את המדריך, אבל חבל שעשה כן כי מדובר בדרך כלל בטיפוס טרחן המוצא סיפוק רק באיתור שגיאות כתיב ופניה בתלונה ליבואן העילג.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shay1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Catskinner כתב:אתה יודע מה. נוח לאנשים להבין מה שמתאים להם באותו הרגע. קרא שוב את ההודעה שלי וחפש את המילה "אנגלית". נכון לא מצאת? אז מדוע אתה מניח הנחות כל כך גורפות לגבי?

אני נמצא בענף שבו מספקים מכשור מסוג מאוד מסויים לקהל הרחב. הכמויות המדובות הן מספר עשרות אלפי מכשירים בשנה ובחברה שלנו דווקא דאגו לתרגם מילה במילה את ספר המשתמש ל 3 שפות המקובלות בארץ - עברית, ערבית ורוסית. ביננו, אין כמעט חברה אחרת בארץ שעושה זאת.

אין יום שלא מתקשרים ל Help desk שלנו עשרות - ובמונח עשרות אני לא מתכוון ל 10 או 12 אנשים - השואלים שאלות קיטבג שהתשובה להן נמצאת מקסימום בדף השני אחרי תוכן העניינים. סטטיסטיקה זהירה שעשינו בשנה שעברה על מדגם שלדעתנו הוא מדגם מייצג לימדה אותנו שהלקוחות לא פותחים אפילו את ספר המשתמש ולא חשוב באיזו שפה הוא נכתב ומה היא שפת האם שלהם. 70% מהם מבקשים ממישהו אחר שיקרא את הספר ויסביר להם בע"פ ושלושים אחוז הנותרים אמרו שהיו מעדיפים תקציר הוראות הפעלה בדף אחד (כנראה שמדובר באנשים ערירים שאין להם את מי לשאול).

אחת לחודש אנחנו מוצאים איזה צדיק אחד בסדום שדווקא כן קרא את המדריך, אבל חבל שעשה כן כי מדובר בדרך כלל בטיפוס טרחן המוצא סיפוק רק באיתור שגיאות כתיב ופניה בתלונה ליבואן העילג.
...
אנחנו בקטע של סמנטיקה אם זה לועזית או אנגלית? -עדיין זה לא עברית
לדעתי כמה שתשלוט באנגלית עדיין עברית יהיה לך קל יותר מטבע הדברים אלה אם יש לך צורך באנגלית במהלך היום בעבודתך אז כמובן המצב מתהפך ויהיה לך קל יותר באנגלית אבל לרוב האנשים זה לא כך ואני נתקל בהרבה מאוד אנשים שמעדיפים את העברית על האנגלית
אבל העניין הוא לא בתרגום המילויל אלה באופן שזה מגיע בצורה חלקית וזה מה שמקומם עם אתה כיבואן לאר מעוניין לתרגם זה עניין אחד ולא על זה הוויכוח אבל לתרגם באופן חלקי ושהלקוח יזדקק גם לקריאה בעברית וגם השלמות בשפה זרה זה כבר זילזול באינטיליגנציה של כולם וזה לא יותר מקמצנות לשמה
אותו דבר כשאתה טיפש.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”