מעדיפים לתת דיסק ללקוח ושישבור את הראש. מה עוד שלא מספיק שהיבואן נותן הוראות הפעלה על דיסק ההוראות בעברית לא חופפות להוראות באנגלית דהיינו היבואן מתרגם רק חלק מההוראות ואת השאר יש לקרוא בהוראות שמגיעות עם המכשיר מהיצרן (לצערי זה קורה עם יבואנים רצינים ומכובדים בשוק האלקטרוניקה)
אם כך אני שואל מה עזרו חכמים בתקנתם אם אני במילא צריך לחזור להוראות באנגלית ?
נראה שהיבואנים מתרגמים את ההוראות רק כי מחייבים אותם על פי חוק ואם כבר מחייבים אז למה שהיבואן לא יתחכם עם התקנה כדי לחסוך עוד כמה גרושים על חשבון הלקוח???
במקרים מסוימים כאשר אין המוצר דורש הפעלות מתוחכמות אני יכול להבין
אולם כאשר מדובר על מוצרים אשר דורשים כיול והשקעה בכיוונים כאשר צריך לשבת ולקרוא את ההוראות כגון רסיברים הייתי מצפה מהיבואנים שלא יתקמצנו על עוד כמה שקלים בודדים וייתנו תרגום מלא ובטח לא על דיסק
מאכזב אותי לראות עד כמה היבואנים מתקמצנים עם הלקוח ,כמה נמוך הם יורדים כדי לחסוך עוד כמה גרושים .
בשביל המחיר שהלקוח משלם עבור רסיבר/מוצרי אלקטרוניקה כאן בארץ שלפעמים מגיע גם לאלפים טובים של שקלים ביחס לחו"ל הייתי מצפה לקצת יותר השקעה מיצד היבואן ואני בטוח שהיבואן יכול להרשות לעצמו לתרגם את ההוראות לעברית כפי שצריך ולא לישלוח את הלקוח להדפיס את ההוראות אצלו על המדפסת או לתת הוראות לא מושלמות. ( כניראה שלקמצנות אין גבולות)