תעלה להשחלת כבלים , מה מומלץ?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

אני מתכנן לעשות הנמכת גבס בקרוב , איזה תעלה מומלצת להעברת הכבלים?

התכנון הוא להעביר:
כבל חשמל
כבל HDMI
כבל אופטי
כבלים של רמקולים
כבל רשת

תודה רבה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

לדעתי עדיף בכל מקרה לפצל לשתי תעלות, בכדי למנוע השראות והפרעות סטאטיות.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

לפצל את החשמל ושאר הכבלים?
ואיזה תעלה מומלצת כדי שלא יהיה בעיות עתידיות אם אני ארצה להשחיל כבלים חדשים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

לא הבנתי מאיפה לאיפה התעלה.
אתה רוצה להשחיל את כל הכבלים באותה תעלה (חשמל כמובן תמיד בצינור נפרד)? כבלי הרמקולים לא הולכים למקומות אחרים לגמרי?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הנה תמונה שתתאר את המצב:

http://ufu.co.il/files/nzovwkeptfe3wfk6xdux.jpg

מה שאני צריך:
1.תעלה נפרדת לכל כבל או שאפשר לשים תעלה אחת לרמקולים(האחוריים) , לכבל HDMI ולכבל אופטי?
2.איזה גודל תעלה ואיזה סוג? אני רוצה שתהיה לי אופציה גם להשחיל כבלים עתידיים.
3.בנוסף אני שוקל להעביר משם כבל טלויזיה (מהחיבור של YES בקיר) , מאיזור השולחן עד ל LCD , האם גם לו לתת תעלה נפרדת?

אגב , אין בעיה של מקום הגבסיהיה 30X30 כנראה.

מקווה שעכשיו ברור יותר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

אם הבנתי אותך נכון, אתה רוצה להשתמש בהנמכת הגבס גם כדי להעביר כבלים לאזורים המרוחקים יותר של החדר, ובשולחן יהיה המחשב שלך.
אני הייתי עושה דבר כזה:
1. מאזור הרסיבר ועד לטלוויזיה שלך, ובהמשך גם אל תקרת הגבס, תעלה ממש רחבה כפי שמודגם כאן:
http://www.hometheater.co.il/article00706
כנ"ל מהמחשב שעל השולחן אל תקרת הגבס.

2. מהפינה שמעל הרסיבר בתקרת הגבס אל הפינות האחרות של החדר, צינורות של 23 מ"מ בנפרד עבור כל סוג של כבל. עבור ה-HDMI, צינור מספיק עבה כך שהראש של תקע ה-HDMI עובד בצינור בקלות. כדאי מאוד לבדוק לפני זה שהכבל הארוך מאפשר לך לקבל רזולוציה של 1080P בלי בעייה.

3. אני לא ממש בעד חיבור מחשב למסך מחשב + טלוויזיה כמסך משני. לא ממש נוח לדעתי. אבל אם בכל זאת, תוודא לפני שאתה מתחיל את ההשחלות והשיפוצים שאתה מצליח לעבוד בנוחות בתצורה הזו.

4. בגדול, לא ממש מומלץ בשביל ליהנות מקולנוע ביתי 5.1 לשים את הטלוויזיה בפינת החדר. תחשוב שוב על סידור החדר שלך.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

pixies כתב:אם הבנתי אותך נכון, אתה רוצה להשתמש בהנמכת הגבס גם כדי להעביר כבלים לאזורים המרוחקים יותר של החדר, ובשולחן יהיה המחשב שלך.
אני הייתי עושה דבר כזה:
1. מאזור הרסיבר ועד לטלוויזיה שלך, ובהמשך גם אל תקרת הגבס, תעלה ממש רחבה כפי שמודגם כאן:
http://www.hometheater.co.il/article00706
כנ"ל מהמחשב שעל השולחן אל תקרת הגבס.

2. מהפינה שמעל הרסיבר בתקרת הגבס אל הפינות האחרות של החדר, צינורות של 23 מ"מ בנפרד עבור כל סוג של כבל. עבור ה-HDMI, צינור מספיק עבה כך שהראש של תקע ה-HDMI עובד בצינור בקלות. כדאי מאוד לבדוק לפני זה שהכבל הארוך מאפשר לך לקבל רזולוציה של 1080P בלי בעייה.

3. אני לא ממש בעד חיבור מחשב למסך מחשב + טלוויזיה כמסך משני. לא ממש נוח לדעתי. אבל אם בכל זאת, תוודא לפני שאתה מתחיל את ההשחלות והשיפוצים שאתה מצליח לעבוד בנוחות בתצורה הזו.

4. בגדול, לא ממש מומלץ בשביל ליהנות מקולנוע ביתי 5.1 לשים את הטלוויזיה בפינת החדר. תחשוב שוב על סידור החדר שלך.
...
1.נראה טוב נעשה ככה.
2.הכבל מאפשר, כבר שנים אני משתמש בו.
3.כבר שנים אני ככה עם הכבל הזה מועבר דרך תעלות חיצוניות , לא הכי נוח אבל אין ברירה לפעמים :)
4.אני מודע לבעיתיות של העניין , אני חושב על שינוי , אני מנסה לתכנן כרגע בראש , אם יש המלצה אשמח לשמוע , כרגע מה שעלה לי בראש זה להחליף את מיקום המיטה עם הארון ולתלות את הטלויזיה בקיר שמול המיקום החדש של המיטה.
נערך לאחרונה על ידי Bonanja ב 15/08/2012 22:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

1-3. מצויין. אם ככה, אז כמו שציינתי, תעלות רחבות מהמחשב למעלה ומהטלוויזיה למעלה, ובשאר צינורות 23 מ"מ (או יותר בשביל ה-HDMI) עבור כל סוג כבל.
4. אולי שווה לשים על זה שאלה בפורום אודיו רב ערוצי. אני מבין שאתה צופה בטלוויזיה מהמיטה ולא מהכורסה (שנראית בפני עצמה נוחה מאוד). אם אתה כן צופה מהכורסא, אפשר פשוט להזיז את הטלוויזיה והרסיבר למרכז הקיר בו הם נמצאים כרגע. זה יסדר לך את הסוגייה של ה-5.1, ועדיין תוכל ליהנות גם בצפייה מהמיטה.

Bonanja פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

קודם כל תודה רבה על כל העזרה , בדרך כלל אני צופה מהמיטה , בכל מקרה אם אני ארצה רמקולים רצפתיים אני אצטרך לעשות שינוי.
ואכן הכיסא הזה מאוד נוח , היה שווה כל שקל.

שוב, תודה רבה על העזרה , נעדכן אחרי השיפוץ:)

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”