כיול תצוגת מדיה סנטר בLCD של פנאסוניק

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ערב טוב,

התייעצות בנוגע לכיול תצוגה -
לפני למעלה משנתיים רכשתי טלויזית LCD של פאנסוניק 37" מסדרת VIERA מדגם TX37LX80X.
בצפייה בכבלים או ממכשיר DVD התמונה טובה (אם כי בדיעבד הייתי יכול לבחור טוב יותר..).

לפני כחצי שנה חיברתי למסך את המדיה סנטר (שרכשתי בעזרת ההמלצות והמידע כאן..בעצם את מרבית הידע בתחום השגתי פה..) - מחשב ION של GIADA (דגם N10U) שבינתיים עונה היטב לצרכי.

מהרגע הראשון משהו בנושא התצוגה לא עבד..

המחשב מזהה את הטלויזיה והרזולוציה המומלצת לפיו היא 1280X720 אבל אני אז התמונה "גולשת" מהמסך ולא הצלחתי לסדר את זה ולכן אני משתמש ב 1176X664.
קצב הרענון הוא 60 הרץ, וכיול הצבע הוא ל true color 32 bit.
הטלויזיה מחוברת ישירות למחשב בעזרת כבל HDMI ובמקביל מחוברת לממיר הוט סטנדרטי SD.

התמונה (גם ברזולוציה הגבוהה שבה המסך נחתך) לא מאד ברורה (בעיקר בדפדפנים ובטקסטים על רקע בהיר), קצת זרחנית וממש לא מספיק חדה (יש קושי לראות טקסט בבירור גם במרחק של 2 מטר). בהקרנת סרטים המצב מעט יותר טוב.
אפשרויות המשחק בהגדרות של הטלויזיה די מוגבלות ואני כמעט אובד עצות (אחרי די הרבה משחקים עם האיקולייזר הפשוט של הטלויזיה אפילו התחלתי לחפש מומחים בתחום הזה שעושים ביקורי בית..).

מאד אעריך עזרה פה, איפה טעיתי ומה אפשר לשנות בכל זאת.
תודה!
א.

eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מאד אעריך עזרה פה.
תודה.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

אם המסך הוא HDR אז 1280*720 אמור להראות תקין,
ניסית לשנות הגדרות סריקה במסך או בכרטיס המסך עם הגדרות SCALING ?

שחק כל פעם רק עם חלק אחד ואני הייתי מתחיל בכרטיס המסך בהקשר הגודל ואח"כ עם הצבעים וחדות במסך.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה..
ואם כבר אז עזרה טכנית ( :-) ) - מאיפה להתחיל? איך מגיעים להגדרות האלה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

ממה שהבנתי לדרייברים של אנוידיה עבור Windows 7 אין אופציית Scaling (שם ניתן לכוון overscan/underscan). ממש מעצבן עבור בעלי מסכים שאינם תומכים ב-NR (רזולוציה טבעית) - ל-ATI יש את האופצייה הזו עבור כל כרטיסי המסך שלהם כמעט.
אגב, בדרייברים של אנוידיה עבור OS X (מערכת ההפעלה של אפל) יש אופציית overscan / underscan. מוזר...

פתרון אחר:
על פי ההוראות למשתמש של המסך שלך:
http://www.eurocomdc.co.il/_Uploads/Man ... 80_HEB.pdf
שווה לנסות חיבור VGA, שם יש תמיכה ברזולוצייה הטבעית שלו, כלומר 1366 על 768, כי כתוב במפורש גם שאין תמיכה בחיבור ל-PC דרך HDMI. כלומר, אתה יכול לחבר PC ב-HDMI אבל ככל הנראה ללא תמיכה בהתאמת פיקסל לפיקסל (underscan שהמסך עושה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

pixies - תודה! זה אכן מבאס מאד. כדי להירגע, אפציץ אותך בינתיים בשאלות ותהיות.. :-)
הסעיף שמסביר ש PC לא נתמך בHDMI די מוזר, לא? (כי בסופו של דבר חיברתי ופרט לחוסר יכולת להתאים רזולוציה שמשויכת לכרטיס מסך, השאר מתפקד סביר.. אני מניח שהאות מתנהג באותו אופן, לא?) מהכרותך, זה ייחודי לטלויזיה הזו או נכון לכל הHDR ?
האם נראה לך שחיבור ישיר דרך VGA זה ישפר לי את איכות התמונה באופן כללי? מה לגבי צפיה בסרטים בHD שכיום נראים די טוב?
אולי בכלל חיבור בHDMI דרך רסיבר (הרכישה הבאה אם לא אצטרך להחליף טלויזיה..) אמור לשנות משהו?

הרבה תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

חיבור VGA מאפשר להגיע לאיכות תמונה שלא נופלת באיכותה מזו המתקבלת ב-HDMI, כולל צפייה בתכני HD.
איכות התמונה ב-HDMI או VGA תלוייה בעיקר במסך עצמו (וגם ברסיבר אם יש). צריך פשוט לנסות ולראות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eladra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה רבה. אבדוק ואעדכן.
אלעד.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”