זקוק למידע על סוגי ראשים לטייפים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Rozshay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני זקוק לעזרתכם בהרחבת ידיעותיי לגבי סוגי ראשים הטייפים (DECK) השונים מה אורך חייהם~ של כל סוג?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה

תודה
נערך לאחרונה על ידי Rozshay ב 10/12/2012 20:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

(גם) בתחום הזה, שהיום הוא כבר די זניח, יש (היתה) הרבה בורות והרבה שרלטנות בישראל, אז בוא נעשה קצת סדר, על קצה המזלג:
יהלום - קישקוש. אין ולא היה דבר כזה בטייפים, אולי התבלבלו עם מחט לפטיפון...
קריסטל - דגם מסוים של ראשים, שסיפקו אמנם ביצועים טובים מאד אבל היתה רק חברה אחת שהשתמשה בהם - אקאי (הם נקראו אצלה ראשי GX). הם שילבו מעין שכבת זכוכית שהיתה אמורה להוות חיץ בין הראש לסרט המגנטי, וכך להאריך את חיי שניהם. נדמה לי שלפעמים קראו לזה גם "ראשי זכוכית".
מעבר לזה, אין "סוגים" מיוחדים של ראשים. לכל חברה היו הפטנטים שלה, בין היתר של חומרים אחרים ששולבו במבנה הראש, או הצורה שלו (לדוגמא, לימאהה היו ראשים יותר מחודדים שהקטינו את שטח המגע של הסרט עם הראש וכך גם היו אמורים להביא לאיזה שיפור - כלומר ירידה - בשחיקה ההדדית).
אורך חיים של ראשים איכותיים הוא רב מאד, ותלוי בעיקר ב"קילומטראז'" שהם עושים. ראשים נשחקים רק כפונקציה של שימוש, לא של זמן. בשימוש רגיל ולא מפרך במיוחד, ראשים טובים יכולים להחזיק 20 שנה ואף יותר. תלוי גם איך הם נשמרו, האם נוקו ועברו דמגנטיזציה באופן קבוע, האם לא היו בסביבה לחה שמזרזת קורוזיה וכו', יש הרבה משתנים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Rozshay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

תודה,

אני מעוניין לרכוש טייפ DECK, מין הסתם הרוב הדי מוחלט של הטייפים הטובים ביד 2 הם בני מעל 20 שנה,
מהי הדרך הויזואלית לבדוק תקינות של ראש?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

dragon אאל"ט גם לנאקאמיצ'י היו ראשים כאלו בדגמים המובילים שלה כולל בדגם של השם שלך :lol:

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

אני גם אשמח לדעת קצת יותר על ראשים שהם Ferrit, היתרון, מבנה וכו'....

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

truejoker כתב:dragon אאל"ט גם לנאקאמיצ'י היו ראשים כאלו בדגמים המובילים שלה כולל בדגם של השם שלך :lol:
...
ככל הידוע לי זה לא המצב, אבל אוכל לבדוק את זה (יש לי פרוספקטים של נקאמיצ'י שכוללים את זה).
בכל אופן לגבי בדיקת תקינות של ראש, אין הרבה מה לעשות: צריך כמובן להאזין לטייפ, רצוי גם להקליט וגם להשמיע ולוודא שהצליל נשמע טוב וללא עיוותים או הפסדים, וצריך להסתכל ולראות שהראש נקי ומבריק ככל האפשר . בטייפים ישנים זה יהיה לעתים רחוקות המצב, בגלל ההזנחה המקובלת מצד בעליהם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

roypeles כתב:אני גם אשמח לדעת קצת יותר על ראשים שהם Ferrit, היתרון, מבנה וכו'....
...
Ferrit זה ברזל (נגזר מהמלה Ferro ברזל בלטינית) וזה חומר שבעיקרון קיים בכל ראש מגנטי. בד"כ ההגדרה הזו התייחסה לסרטים מגנטיים - אלה הסרטים הבסיסייים ביותר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”