זקוק למידע על סוגי ראשים לטייפים
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
(גם) בתחום הזה, שהיום הוא כבר די זניח, יש (היתה) הרבה בורות והרבה שרלטנות בישראל, אז בוא נעשה קצת סדר, על קצה המזלג:
יהלום - קישקוש. אין ולא היה דבר כזה בטייפים, אולי התבלבלו עם מחט לפטיפון...
קריסטל - דגם מסוים של ראשים, שסיפקו אמנם ביצועים טובים מאד אבל היתה רק חברה אחת שהשתמשה בהם - אקאי (הם נקראו אצלה ראשי GX). הם שילבו מעין שכבת זכוכית שהיתה אמורה להוות חיץ בין הראש לסרט המגנטי, וכך להאריך את חיי שניהם. נדמה לי שלפעמים קראו לזה גם "ראשי זכוכית".
מעבר לזה, אין "סוגים" מיוחדים של ראשים. לכל חברה היו הפטנטים שלה, בין היתר של חומרים אחרים ששולבו במבנה הראש, או הצורה שלו (לדוגמא, לימאהה היו ראשים יותר מחודדים שהקטינו את שטח המגע של הסרט עם הראש וכך גם היו אמורים להביא לאיזה שיפור - כלומר ירידה - בשחיקה ההדדית).
אורך חיים של ראשים איכותיים הוא רב מאד, ותלוי בעיקר ב"קילומטראז'" שהם עושים. ראשים נשחקים רק כפונקציה של שימוש, לא של זמן. בשימוש רגיל ולא מפרך במיוחד, ראשים טובים יכולים להחזיק 20 שנה ואף יותר. תלוי גם איך הם נשמרו, האם נוקו ועברו דמגנטיזציה באופן קבוע, האם לא היו בסביבה לחה שמזרזת קורוזיה וכו', יש הרבה משתנים.
יהלום - קישקוש. אין ולא היה דבר כזה בטייפים, אולי התבלבלו עם מחט לפטיפון...
קריסטל - דגם מסוים של ראשים, שסיפקו אמנם ביצועים טובים מאד אבל היתה רק חברה אחת שהשתמשה בהם - אקאי (הם נקראו אצלה ראשי GX). הם שילבו מעין שכבת זכוכית שהיתה אמורה להוות חיץ בין הראש לסרט המגנטי, וכך להאריך את חיי שניהם. נדמה לי שלפעמים קראו לזה גם "ראשי זכוכית".
מעבר לזה, אין "סוגים" מיוחדים של ראשים. לכל חברה היו הפטנטים שלה, בין היתר של חומרים אחרים ששולבו במבנה הראש, או הצורה שלו (לדוגמא, לימאהה היו ראשים יותר מחודדים שהקטינו את שטח המגע של הסרט עם הראש וכך גם היו אמורים להביא לאיזה שיפור - כלומר ירידה - בשחיקה ההדדית).
אורך חיים של ראשים איכותיים הוא רב מאד, ותלוי בעיקר ב"קילומטראז'" שהם עושים. ראשים נשחקים רק כפונקציה של שימוש, לא של זמן. בשימוש רגיל ולא מפרך במיוחד, ראשים טובים יכולים להחזיק 20 שנה ואף יותר. תלוי גם איך הם נשמרו, האם נוקו ועברו דמגנטיזציה באופן קבוע, האם לא היו בסביבה לחה שמזרזת קורוזיה וכו', יש הרבה משתנים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

ככל הידוע לי זה לא המצב, אבל אוכל לבדוק את זה (יש לי פרוספקטים של נקאמיצ'י שכוללים את זה).truejoker כתב:dragon אאל"ט גם לנאקאמיצ'י היו ראשים כאלו בדגמים המובילים שלה כולל בדגם של השם שלך...
בכל אופן לגבי בדיקת תקינות של ראש, אין הרבה מה לעשות: צריך כמובן להאזין לטייפ, רצוי גם להקליט וגם להשמיע ולוודא שהצליל נשמע טוב וללא עיוותים או הפסדים, וצריך להסתכל ולראות שהראש נקי ומבריק ככל האפשר . בטייפים ישנים זה יהיה לעתים רחוקות המצב, בגלל ההזנחה המקובלת מצד בעליהם.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

Ferrit זה ברזל (נגזר מהמלה Ferro ברזל בלטינית) וזה חומר שבעיקרון קיים בכל ראש מגנטי. בד"כ ההגדרה הזו התייחסה לסרטים מגנטיים - אלה הסרטים הבסיסייים ביותר.roypeles כתב:אני גם אשמח לדעת קצת יותר על ראשים שהם Ferrit, היתרון, מבנה וכו'.......