שיחות וידאו מארה"ב לארץ - למה זה לא עובד טוב ?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בתקופה האחרונה אני נוסע די הרבה לארה"ב ( קרליפוניה ).
בדרך כלל אנחנו שוהים באותו אזור ( מחוז ונטורה ) אבל מחליפים מלונות ( כלומר תשתית אינטרנט שונה וספקים שונים ).
יש בעיה אחת שמטרידה אותי ( וגם את החברה שנוסעים איתי ). משום מקום שבו הינו ( קרליפוניה כן ? זו לא איזו מדינת עולם שלישית ) אנחנו לא מצליחים לנהל שיחת וידאו נורמלית לארץ. ניסינו עם skype, עם messenger אפילו עם oovoo. פשוט כלום.
ניסינו ליותר מאדם אחד בישראל ( ספקים שונים, תשתית שונה ) והתוצאה זהה. זה נראה כאילו משהו יושב על הפורטים האלה והערוץ הנכנס ( זה שאמור להגיע אלינו בחזרה מהארץ ) מוגבל ברוחב הפס. הוידאו שאנחנו שולחים דרך אגב, מגיע ללא בעיה ( סביב ה 60K רציף - סביר בהתחשב במגבלות המרחק ). אפליקציות אינטרנט אחרות עובדות ללא בעיה ( טורנטים למשל יורדים ב 500K וזה אינטרנט של מלון .. )
אז מה הקטע ? נשמע לי טרוויאלי שיחת סקייפ לארץ ? אז למה אנחנו לא מצליחים לקבל יותר מ 5K ( כן, חמישה קילו מסכנים ) של data שנשלחים מהארץ ?
רעיונות למישהו ?
בדרך כלל אנחנו שוהים באותו אזור ( מחוז ונטורה ) אבל מחליפים מלונות ( כלומר תשתית אינטרנט שונה וספקים שונים ).
יש בעיה אחת שמטרידה אותי ( וגם את החברה שנוסעים איתי ). משום מקום שבו הינו ( קרליפוניה כן ? זו לא איזו מדינת עולם שלישית ) אנחנו לא מצליחים לנהל שיחת וידאו נורמלית לארץ. ניסינו עם skype, עם messenger אפילו עם oovoo. פשוט כלום.
ניסינו ליותר מאדם אחד בישראל ( ספקים שונים, תשתית שונה ) והתוצאה זהה. זה נראה כאילו משהו יושב על הפורטים האלה והערוץ הנכנס ( זה שאמור להגיע אלינו בחזרה מהארץ ) מוגבל ברוחב הפס. הוידאו שאנחנו שולחים דרך אגב, מגיע ללא בעיה ( סביב ה 60K רציף - סביר בהתחשב במגבלות המרחק ). אפליקציות אינטרנט אחרות עובדות ללא בעיה ( טורנטים למשל יורדים ב 500K וזה אינטרנט של מלון .. )
אז מה הקטע ? נשמע לי טרוויאלי שיחת סקייפ לארץ ? אז למה אנחנו לא מצליחים לקבל יותר מ 5K ( כן, חמישה קילו מסכנים ) של data שנשלחים מהארץ ?
רעיונות למישהו ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לא התכוונתי לחסימה של ממש אלא להגבלה של רוחב הפס בפורט ספציפי ( תעדוף ).TANDBERG כתב:א. מה יש לצד השני בישראל מבחינת רוחב פס ? ב. אני אהמר על רוחבי פס, חסימת פורטים הייתה צריכה לסגור את השיחה....
שיחות וידאו בתוך הארץ עובדות משמעותית הרבה יותר טוב.
אם אני זוכר נכון גם סקייפ וגם מסנג'ר מבצעות דחיסה של הנתונים כך שגם upload של 128kb ( כלומר 16Kb ) אמורים להספיק לשיחה סבירה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב הסיכויים שבאותם מלונות שהיית בהם מפעילים QOS כדי לתת תיעדוף ל HTTP על פני פרוטוקולים אחרים. כך שלאורחים במלון יש תחושה שהרשת "רצה" מהר כשהם גולשים בעוד שהמלון לא צריך להוציא יותר מידי כסף על רוחב פס נוסף.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה מה שגם אני חשבתי אבל ..Catskinner כתב:רוב הסיכויים שבאותם מלונות שהיית בהם מפעילים QOS כדי לתת תיעדוף ל HTTP על פני פרוטוקולים אחרים. כך שלאורחים במלון יש תחושה שהרשת "רצה" מהר כשהם גולשים בעוד שהמלון לא צריך להוציא יותר מידי כסף על רוחב פס נוסף....
זה סותר את העובדה שבין שני חדרים במלון שיחת וידאו עובדת כמו שצריך. שיחה כזו למיטב הבנתי חייבת לעבור דרך השרתים של סקייפ לא ? כי אם כן אז ה QOS לא אמור לדעת לאיזה איזור גיאוגרפי השיחה מתבצעת.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למה שזה יסתור? אני בספק רב אם השיחה עוברת דרך השרתים של סקייפ כי לדעתי אף אחד לא ערוך כדי לנהל ולטפל בנפח תעבורה כל כך גדול. לדעתי הקליינט מעביר אליהם רק מידע ספציפי מאוד הנוגע למיקום, כתובת IP, יכולות של הקליינט ועוד כמה פרטים כדי לעקוב אחר משך השיחה אבל רוב התעבורה מתבצעת בין שני הקליינטים בלבד.
זו כמובן רק ההשערה שלי, אבל היא מסבירה מדוע שיחת ה VOD מתנהלת כשורה בתוך הרשת הפנימית של המלון ומתחילה לקרטע ברגע שהיא יוצאת החוצה דרך ה Gateway של המלון.
זו כמובן רק ההשערה שלי, אבל היא מסבירה מדוע שיחת ה VOD מתנהלת כשורה בתוך הרשת הפנימית של המלון ומתחילה לקרטע ברגע שהיא יוצאת החוצה דרך ה Gateway של המלון.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

Catskinner כתב:למה שזה יסתור? אני בספק רב אם השיחה עוברת דרך השרתים של סקייפ כי לדעתי אף אחד לא ערוך כדי לנהל ולטפל בנפח תעבורה כל כך גדול. לדעתי הקליינט מעביר אליהם רק מידע ספציפי מאוד הנוגע למיקום, כתובת IP, יכולות של הקליינט ועוד כמה פרטים כדי לעקוב אחר משך השיחה אבל רוב התעבורה מתבצעת בין שני הקליינטים בלבד.
זו כמובן רק ההשערה שלי, אבל היא מסבירה מדוע שיחת ה VOD מתנהלת כשורה בתוך הרשת הפנימית של המלון ומתחילה לקרטע ברגע שהיא יוצאת החוצה דרך ה Gateway של המלון.[/quote
אוקיי,
זה כבר נשמע יותר הגיוני אם כי ממש מבאס. חשבתי שבשנת 2010 שיחות וידאו אמורות לעבוד כמו שצריך..
יש לי תחושה שלפני 10 שנה זה עבד יותר טוב ..
ליאור...
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לפני 10 שנים רף הצפיות שלך היה הרבה יותר נמוך והיית מתמוגג רק מלראות דמות מטושטשת בגודל של בול דואר ששומעים את קולה באיחור של 20 שניות.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני מאמין שהסיגנול עובר דרכם, לא יותר מזה. הקליינטים יודעים להצפין בעצמם.Catskinner כתב:למה שזה יסתור? אני בספק רב אם השיחה עוברת דרך השרתים של סקייפ כי לדעתי אף אחד לא ערוך כדי לנהל ולטפל בנפח תעבורה כל כך גדול. לדעתי הקליינט מעביר אליהם רק מידע ספציפי מאוד הנוגע למיקום, כתובת IP, יכולות של הקליינט ועוד כמה פרטים כדי לעקוב אחר משך השיחה אבל רוב התעבורה מתבצעת בין שני הקליינטים בלבד.
זו כמובן רק ההשערה שלי, אבל היא מסבירה מדוע שיחת ה VOD מתנהלת כשורה בתוך הרשת הפנימית של המלון ומתחילה לקרטע ברגע שהיא יוצאת החוצה דרך ה Gateway של המלון....
מה שכן - QoS מתעדף פאקטים מסויימים. לבתי מלון בחו"ל משום מה קשה לי להאמין שעושים זאת.
בישראל כן. אני חושב שאין QoS מישראל לחו"ל. תנסה לעאשות את השיחה מקו dedicated או קו שיש לו רוחב פס גבוה גם העלאה (!!!).
מקבלילם ווידאו איכותי מחו"ל כי ההעלאה שלהם גבוהה ומאפרת שליחת תמונה טובה, ההורדה בישראל יחסית בסדר ומאפשרת קבלת התמונה האיכותית אבל בדרך חזרה אין מספיק רוחב פס ואז התמונה ממש גרועה. אני זוכר שהגעתי מהבית ל77Kbps העלאה...
- lironkoral
-
- טרול

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
לא יודע עד כמה רלוונטי עבורך כרגע אבל חשוב שתדעו כולכם,
לא חייב להשתמש רק בסקייפ ובטלפון האיכות שם לא כלכך טובה ואני אישית גם לא משתמש כי הם גרועים.
אמליץ על מוצר שבדר"כ בעסקים משתמשים לשיחות וידיאו אבל זה ניתן לשימוש לכל אחד פשוט יצאה סטיגמה שזה כאילו לעסקים אבל אל תתבלבלו זה נועד גם לכם.
תוכלו למצוא מידע ופרטים באתר : שיחות וידאו קונפרנס
לא יודע עד כמה רלוונטי עבורך כרגע אבל חשוב שתדעו כולכם,
לא חייב להשתמש רק בסקייפ ובטלפון האיכות שם לא כלכך טובה ואני אישית גם לא משתמש כי הם גרועים.
אמליץ על מוצר שבדר"כ בעסקים משתמשים לשיחות וידיאו אבל זה ניתן לשימוש לכל אחד פשוט יצאה סטיגמה שזה כאילו לעסקים אבל אל תתבלבלו זה נועד גם לכם.
תוכלו למצוא מידע ופרטים באתר : שיחות וידאו קונפרנס
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אגב, סתם לידיעה שכל הקישורים שנכתבים בפורום מסומנים ב-nofollow ככה שמנועי חיפוש לא מתייחסים אליהם בכלל בשום אופן. חבל רק שכל הספאמרים לא יודעים את זה.mp3lll כתב:·מה לא עושים בשביל לפרסם מוצר:lol:.........