HTPC על בסיס מחשב ישן וכרטיס מסך חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
style007 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם,
יש לי אפש' לבנות את ה HTPC שלי על בסיס מעבד P4 - 630.
אני אוסיף לו ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך זול.
איך הוא יתפקד בהרצת סרטים 1080P?
בעיקרון אני חושב להריץ עליו מדיה פורטל.
כדאי לבנות אותו על הבסיס של המעבד הזה?
אם כן, איזה כרטיס מסך מומלץ? רק בשביל להריץ סרטים, אין צורך במשחקים.
תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בדוק את שרשור המפרטים והשדרוגים אשר בראש הפורום, יש שם את כל הפרטים הדרושים.
בעקרון מה שמתאים לך זה כרטיס מסך. אתה צריך לבדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם - AGP או PCI-Express.
לא מומלץ להריץ מדיה פורטל על כזה מחשב חלש. עדיף ללכת על תוכנות קלילות יותר כמו XBMC או בוקסי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

pixies כתב:בדוק את שרשור המפרטים והשדרוגים אשר בראש הפורום, יש שם את כל הפרטים הדרושים.
בעקרון מה שמתאים לך זה כרטיס מסך. אתה צריך לבדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם - AGP או PCI-Express.
לא מומלץ להריץ מדיה פורטל על כזה מחשב חלש. עדיף ללכת על תוכנות קלילות יותר כמו XBMC או בוקסי.
...
(i) קיימת גם האפשרות לכרטיס מסך PCI רגיל

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אני אגיד לך משהו שיהפוך אותי למאוד לא פופולארי אצל חלק מחברי הפורום וכנראה שגם לא יתרום לכך שתחבב אותי: בעקרון, מה שאתה רוצה לעשות זה לדעתי קשקוש אחד גדול שיגזול ממך יותר זמן ממה שיש לך, יותר כסף משתארת לעצמך ויביא לך יותר תיסכולים ממה שאתה ציפית.

הנחת הבסיס שלך, שלצערי משותפת גם לחברים אחרים, היא שהאצת פענוח ווידאו בחומרה היא מעין מטה קסם המסוגלת להפוך כל גרוטאה לחיית מולטימדיה. הנחה זו שגויה מהיסוד.

ראשית, לא כל דבר אפשר להאיץ בחומרה וגם כשזה ניתן זה לא תמיד מוצלח במיוחד. אומנם מה שניתן לפענח כולל 99% מהחומר הזמין היום ברשת אבל זה דורש שילוב של כרטיס+דרייברים+חומר מתאים+נגן תואם. כל חריגה קטנה משילוב זה מפילה את ההאצה על הקרשים.

שנית, זה בא על חשבון האיכות. מספיק להסתכל כיצד פענוח באמצעות האצה בחומרה מטפל בחומר שהוא Interlaced או מבצע Debanding כדי להבין על מה אני מדבר.

שלישית, הכרזת על המחשב הישן שלך כגרוטאה לא רק בגלל הזכרון וכרטיס המסך. למרות הכוונה שלך, המחשב שלך לא יעסוק רק בהצגת סרטים. אין דבר יותר מתסכל מלהמתין למחשב בזמן שהוא מעלה מערכת הפעלה, סוקר את ספריות המדיה או מבצע כל פעולה אחרת שאינה קשורה בלהציג סרטים. במקרה יש לי כמה מחשבים בבית ואחד מהם מבוסס Atom+Ion הביצועים של אותו מחשב עלובים עד כדי תסכול טוטאלי בכל מה שלא קשור בלצפות בסרטים. עבורי זה היה עונש גדול מידי והפכתי אותו לנגן FLAC המחובר ל DAC וגם אז האיטיות שלו מוציאה אותי מדעתי.

קיימים פתרונות הרבה יותר זולים לטווח הארוך ופחות מתסכלים אם אתה רוצה מתקן שינגן לך סרטים וישמיע לך מוזיקה, מאשר נסיונות לבצע החייאה בגופת גרוטאת מחשב.

רואה, אמרתי לך שתשנא אותי בסופו של דבר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15948
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

האצה בחומרה זה באמת די מתסכל.

כרטיסי מסך של ATI לא מצליחים לעשות האצה בחומרה לסוג אחד של קבצי וידאו שיש לי.
נאלצתי לקנות כרטיס מסך NVIDIA.

מסכים קצת עם Catskinner
אם תרצה לשים ווינדוס 7 ומדיה פורטל, גורטאה לא תספיק

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”