HTPC על בסיס מחשב ישן וכרטיס מסך חדש
שלום לכם,
יש לי אפש' לבנות את ה HTPC שלי על בסיס מעבד P4 - 630.
אני אוסיף לו ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך זול.
איך הוא יתפקד בהרצת סרטים 1080P?
בעיקרון אני חושב להריץ עליו מדיה פורטל.
כדאי לבנות אותו על הבסיס של המעבד הזה?
אם כן, איזה כרטיס מסך מומלץ? רק בשביל להריץ סרטים, אין צורך במשחקים.
תודה רבה.
יש לי אפש' לבנות את ה HTPC שלי על בסיס מעבד P4 - 630.
אני אוסיף לו ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך זול.
איך הוא יתפקד בהרצת סרטים 1080P?
בעיקרון אני חושב להריץ עליו מדיה פורטל.
כדאי לבנות אותו על הבסיס של המעבד הזה?
אם כן, איזה כרטיס מסך מומלץ? רק בשביל להריץ סרטים, אין צורך במשחקים.
תודה רבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בדוק את שרשור המפרטים והשדרוגים אשר בראש הפורום, יש שם את כל הפרטים הדרושים.
בעקרון מה שמתאים לך זה כרטיס מסך. אתה צריך לבדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם - AGP או PCI-Express.
לא מומלץ להריץ מדיה פורטל על כזה מחשב חלש. עדיף ללכת על תוכנות קלילות יותר כמו XBMC או בוקסי.
בעקרון מה שמתאים לך זה כרטיס מסך. אתה צריך לבדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם - AGP או PCI-Express.
לא מומלץ להריץ מדיה פורטל על כזה מחשב חלש. עדיף ללכת על תוכנות קלילות יותר כמו XBMC או בוקסי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies כתב:בדוק את שרשור המפרטים והשדרוגים אשר בראש הפורום, יש שם את כל הפרטים הדרושים.
לא מומלץ להריץ מדיה פורטל על כזה מחשב חלש. עדיף ללכת על תוכנות קלילות יותר כמו XBMC או בוקסי....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני אגיד לך משהו שיהפוך אותי למאוד לא פופולארי אצל חלק מחברי הפורום וכנראה שגם לא יתרום לכך שתחבב אותי: בעקרון, מה שאתה רוצה לעשות זה לדעתי קשקוש אחד גדול שיגזול ממך יותר זמן ממה שיש לך, יותר כסף משתארת לעצמך ויביא לך יותר תיסכולים ממה שאתה ציפית.
הנחת הבסיס שלך, שלצערי משותפת גם לחברים אחרים, היא שהאצת פענוח ווידאו בחומרה היא מעין מטה קסם המסוגלת להפוך כל גרוטאה לחיית מולטימדיה. הנחה זו שגויה מהיסוד.
ראשית, לא כל דבר אפשר להאיץ בחומרה וגם כשזה ניתן זה לא תמיד מוצלח במיוחד. אומנם מה שניתן לפענח כולל 99% מהחומר הזמין היום ברשת אבל זה דורש שילוב של כרטיס+דרייברים+חומר מתאים+נגן תואם. כל חריגה קטנה משילוב זה מפילה את ההאצה על הקרשים.
שנית, זה בא על חשבון האיכות. מספיק להסתכל כיצד פענוח באמצעות האצה בחומרה מטפל בחומר שהוא Interlaced או מבצע Debanding כדי להבין על מה אני מדבר.
שלישית, הכרזת על המחשב הישן שלך כגרוטאה לא רק בגלל הזכרון וכרטיס המסך. למרות הכוונה שלך, המחשב שלך לא יעסוק רק בהצגת סרטים. אין דבר יותר מתסכל מלהמתין למחשב בזמן שהוא מעלה מערכת הפעלה, סוקר את ספריות המדיה או מבצע כל פעולה אחרת שאינה קשורה בלהציג סרטים. במקרה יש לי כמה מחשבים בבית ואחד מהם מבוסס Atom+Ion הביצועים של אותו מחשב עלובים עד כדי תסכול טוטאלי בכל מה שלא קשור בלצפות בסרטים. עבורי זה היה עונש גדול מידי והפכתי אותו לנגן FLAC המחובר ל DAC וגם אז האיטיות שלו מוציאה אותי מדעתי.
קיימים פתרונות הרבה יותר זולים לטווח הארוך ופחות מתסכלים אם אתה רוצה מתקן שינגן לך סרטים וישמיע לך מוזיקה, מאשר נסיונות לבצע החייאה בגופת גרוטאת מחשב.
רואה, אמרתי לך שתשנא אותי בסופו של דבר?
הנחת הבסיס שלך, שלצערי משותפת גם לחברים אחרים, היא שהאצת פענוח ווידאו בחומרה היא מעין מטה קסם המסוגלת להפוך כל גרוטאה לחיית מולטימדיה. הנחה זו שגויה מהיסוד.
ראשית, לא כל דבר אפשר להאיץ בחומרה וגם כשזה ניתן זה לא תמיד מוצלח במיוחד. אומנם מה שניתן לפענח כולל 99% מהחומר הזמין היום ברשת אבל זה דורש שילוב של כרטיס+דרייברים+חומר מתאים+נגן תואם. כל חריגה קטנה משילוב זה מפילה את ההאצה על הקרשים.
שנית, זה בא על חשבון האיכות. מספיק להסתכל כיצד פענוח באמצעות האצה בחומרה מטפל בחומר שהוא Interlaced או מבצע Debanding כדי להבין על מה אני מדבר.
שלישית, הכרזת על המחשב הישן שלך כגרוטאה לא רק בגלל הזכרון וכרטיס המסך. למרות הכוונה שלך, המחשב שלך לא יעסוק רק בהצגת סרטים. אין דבר יותר מתסכל מלהמתין למחשב בזמן שהוא מעלה מערכת הפעלה, סוקר את ספריות המדיה או מבצע כל פעולה אחרת שאינה קשורה בלהציג סרטים. במקרה יש לי כמה מחשבים בבית ואחד מהם מבוסס Atom+Ion הביצועים של אותו מחשב עלובים עד כדי תסכול טוטאלי בכל מה שלא קשור בלצפות בסרטים. עבורי זה היה עונש גדול מידי והפכתי אותו לנגן FLAC המחובר ל DAC וגם אז האיטיות שלו מוציאה אותי מדעתי.
קיימים פתרונות הרבה יותר זולים לטווח הארוך ופחות מתסכלים אם אתה רוצה מתקן שינגן לך סרטים וישמיע לך מוזיקה, מאשר נסיונות לבצע החייאה בגופת גרוטאת מחשב.
רואה, אמרתי לך שתשנא אותי בסופו של דבר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
האצה בחומרה זה באמת די מתסכל.
כרטיסי מסך של ATI לא מצליחים לעשות האצה בחומרה לסוג אחד של קבצי וידאו שיש לי.
נאלצתי לקנות כרטיס מסך NVIDIA.
מסכים קצת עם Catskinner
אם תרצה לשים ווינדוס 7 ומדיה פורטל, גורטאה לא תספיק
כרטיסי מסך של ATI לא מצליחים לעשות האצה בחומרה לסוג אחד של קבצי וידאו שיש לי.
נאלצתי לקנות כרטיס מסך NVIDIA.
מסכים קצת עם Catskinner
אם תרצה לשים ווינדוס 7 ומדיה פורטל, גורטאה לא תספיק