מזרן או אולי מזרון
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
במסגרת שדרוג סביבת המחיה שלנו (מקרר, חדר שינה, רכבים) הוחלט על שדרוג המזרן.
אני old school וחשבתי על מזרן קפיצים יעיל בדומה לזה שיש לנו כבר עשוריים.
אשתי מתלהבת ממזרן טמפור של הולנדיה.
זה עושה לי טיפה מחלת נפילה ב field test שערכנו לו.
מה דעתכם? זה נוח לישון עליו? מה לגבי פעילויות אחרות (יש לי 3 ילדים...)?
אני old school וחשבתי על מזרן קפיצים יעיל בדומה לזה שיש לנו כבר עשוריים.
אשתי מתלהבת ממזרן טמפור של הולנדיה.
זה עושה לי טיפה מחלת נפילה ב field test שערכנו לו.
מה דעתכם? זה נוח לישון עליו? מה לגבי פעילויות אחרות (יש לי 3 ילדים...)?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 05/11/2010 19:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
רק סילי (לא זוכר דגם ) המזרן עם הדובים והקפיצים המבודדים כל אחד לחוד
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לי אישית מזרן קפיצים עושה לי כאב גב אחרי 6 שעות שינה אבל מעולם לא חשתי בעיה עם מזרוני לטקס ועד כמה שידוע לי הטמפור הוא סוג של קצף לטקס מאוד גמיש.
מה שהכי חשוב זה שתקח מזרן שמתאים לך. במקרה זה הדעות של אנשים אחרים שווים כקליםת השום כי לאף אחד מלבדך אין את המבנה שלך ועיצוב עמוד השדרה שלך.
מה שהכי חשוב זה שתקח מזרן שמתאים לך. במקרה זה הדעות של אנשים אחרים שווים כקליםת השום כי לאף אחד מלבדך אין את המבנה שלך ועיצוב עמוד השדרה שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
האאא ואומרים מזרן ...
ומה שCatskinner אומר ...יש בזה משהו ...
ומה שCatskinner אומר ...יש בזה משהו ...
- sigamore
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4940
לדעתי הולנדיה מציבים רף אחר (עם כל הכבוד לסימונס, קינג קויל ושאר החברים).
באשר לטמפור - זה מאד אישי. או שאוהבים או שלא... רק שים לב שהמון פעמים ההתרשמות הראשונית קצת מטעה ואחרי שימוש קצר ממש מתמכרים.
אצלנו גם הכריות של טמפור. וה cheery on top רכשתי כרית טמפור קטנה לנסיעות לחו"ל וכו' ... כן יש להם מוצר כזה
באשר לטמפור - זה מאד אישי. או שאוהבים או שלא... רק שים לב שהמון פעמים ההתרשמות הראשונית קצת מטעה ואחרי שימוש קצר ממש מתמכרים.
אצלנו גם הכריות של טמפור. וה cheery on top רכשתי כרית טמפור קטנה לנסיעות לחו"ל וכו' ... כן יש להם מוצר כזה
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
catskinner,
הרגת אותי עם ה"המבנה שלך ועיצוב עמוד השדרה שלך" , זה דווקא די זהה אצל כולנו, אלא אם כן משתתפים פה ייצורים לא אנושיים
מה ששונה זה כמובן ההעדפות האישיות שלנו שנובעות במקרה של מזרונים, בעיקר מהרגלים .
אני מעדיף שנים מזרן פולימרים פשוט (ואף הרבה יותר זול), ולא רק בגלל בעיות הגב שלי.
כל עסקי טכנולוגיות הקפיצים השונות והמשונות, נראה לי יותר כטכנולוגיה של שיווק ולא טכנולוגיה של נוחות.
הרגת אותי עם ה"המבנה שלך ועיצוב עמוד השדרה שלך" , זה דווקא די זהה אצל כולנו, אלא אם כן משתתפים פה ייצורים לא אנושיים
מה ששונה זה כמובן ההעדפות האישיות שלנו שנובעות במקרה של מזרונים, בעיקר מהרגלים .
אני מעדיף שנים מזרן פולימרים פשוט (ואף הרבה יותר זול), ולא רק בגלל בעיות הגב שלי.
כל עסקי טכנולוגיות הקפיצים השונות והמשונות, נראה לי יותר כטכנולוגיה של שיווק ולא טכנולוגיה של נוחות.
משה
- arik35
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 688
האמת גם לי הלטקס עושה תחושה לא נעימה ואם הטמפור הוא סוג של לטקס(לא מכיר) אז אני יכול להבין את ההרגשה של עופר, אצלי ההרגשה לוותה בבחילה קלה לאחר שעתיים של ניסיון לישון על מזרן כזה
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
אני לא אהבתי את הטמפור של הולנדיה
בסוף "נאלצנו" לקנות מזרן מהסידרה היקרה של עמינח
פאשן משהו
יקר רצח
אבל אחלה מזרן
http://www.a-designer.co.il/%D7%A8%D7%9 ... duct=20115
כמובן שתלוי בטעם
בסוף "נאלצנו" לקנות מזרן מהסידרה היקרה של עמינח
פאשן משהו
יקר רצח
אבל אחלה מזרן
http://www.a-designer.co.il/%D7%A8%D7%9 ... duct=20115
כמובן שתלוי בטעם
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 05/11/2010 18:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

moco, מה הבעיה בדיוק? לכל אחד יש מבנה שלד ושרירים ששונה משל האחרים. מה גם שכל אחד ישן בתנוחה קצת שונה. אם הכל היה זהה אז לא היה צריך מנגנוני כיוון במושבי המכוניות.
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
מזרן חדש-מזל רע-הבאנו חדש-אשתי זרקה אותי מהחדר ואני ישן בסלון 
אמן מייסר
- moco
-
- גורו

העדפות שונות במזרנים לא נובעות ממבנה גוף שונה. סה"כ ההבדלים במבנים הם מינוריים למרות שוויזואלית אנו רגישים להם. לא כל השמנים מעדיפים מזרן מסוג אחד, והרזים מזרן מסוג אחר.Catskinner כתב:moco, מה הבעיה בדיוק? לכל אחד יש מבנה שלד ושרירים ששונה משל האחרים. מה גם שכל אחד ישן בתנוחה קצת שונה. אם הכל היה זהה אז לא היה צריך מנגנוני כיוון במושבי המכוניות....
מנגנוני הכיוון במכוניות נובעים בעיקר מההבדלים בגובה בין האנשים, וכמובן גם מההבדלים בהרגלים גם שם.
שים לב גם ששני המקרים לא ברי השוואה. במכונית הנהג מתאים את עצמו מול אוביקטים אחרים (הגה, דוושות). מזרן זה רק משטח מישורי ששוכבים עליו (בין השאר
נערך לאחרונה על ידי moco ב 05/11/2010 18:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

יש לי חדשות בשביל. המזרנים אינם אחידים ברמת הקפיציות והנוקשות שלהם. יש להם אזורים רכים יותר וקשים יותר בהתאם לגובה של אנשים כך שלפחות בנושא זה המבנה של כל אדם מאוד משפיע על הנוחות שלו בשכיבה על מזרן.
בנוגע להבדלים המינוריים שציינת אז הם לא ממש מינוריים. שרירי השלד מהווים את המאסה השרירית העיקרית ושוני ביניהם משפיע על תנוחת העמידה ועל הלחץ בין חוליות עמוד השדרה. לפי הבנתי שינויים "מינוריים" אלו מתורגמים באופן ישיר לאופן חלוקת המשקל של הגוף בתנוחת שכיבה.
רק אל תתחיל איתי עכשיו בנושא של מתן שיוויון על בסיס של הכחשת הבדלים פיזיים כי זה לא PC. יש לי כבר מספיק מזה בבית מכיוון הפלג במשפחה שהם פשיסטים מחבקי עצים שלא מוכנים להתפשר על דבר מלבד על עקרונות הבסיס שעליהם תמיד אפשר לנהל מו"מ. הם כבר הצליחו לפוצץ לי את הראש השבוע.
בנוגע להבדלים המינוריים שציינת אז הם לא ממש מינוריים. שרירי השלד מהווים את המאסה השרירית העיקרית ושוני ביניהם משפיע על תנוחת העמידה ועל הלחץ בין חוליות עמוד השדרה. לפי הבנתי שינויים "מינוריים" אלו מתורגמים באופן ישיר לאופן חלוקת המשקל של הגוף בתנוחת שכיבה.
רק אל תתחיל איתי עכשיו בנושא של מתן שיוויון על בסיס של הכחשת הבדלים פיזיים כי זה לא PC. יש לי כבר מספיק מזה בבית מכיוון הפלג במשפחה שהם פשיסטים מחבקי עצים שלא מוכנים להתפשר על דבר מלבד על עקרונות הבסיס שעליהם תמיד אפשר לנהל מו"מ. הם כבר הצליחו לפוצץ לי את הראש השבוע.
- moco
-
- גורו

לי אין ממש צורך להיות PC.
לא אומר שאין הבדלים בגוף, רק שהם כן מינוריים בהקשר של בחירת המזרן.
ההבדל המשמעותי ביותר בין אנשים במבנה גוף הוא בין שמנים לרזים . לא ידוע לי על העדפות שמתחלקות על פי זה.
לא אומר שאין הבדלים בגוף, רק שהם כן מינוריים בהקשר של בחירת המזרן.
ההבדל המשמעותי ביותר בין אנשים במבנה גוף הוא בין שמנים לרזים . לא ידוע לי על העדפות שמתחלקות על פי זה.
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

תן לי לנחש, מעולם לא סבלת מבעיות גב ואין לך חוליות מנוונות בעמוד השדרה או בעיות אחרות עם שרירי השלד.
רוב האנשים מתחילים לסבול מבעיות גב בשלב כלשהו בחייהם וזה גם המועד שבו יתבשרו שלאותם הבדלים מינוריים יש השפעה מאוד גדולה על איכות החיים שלהם בכלל ובחירת המזרן ותנוחת השינה בפרט.
רוב האנשים מתחילים לסבול מבעיות גב בשלב כלשהו בחייהם וזה גם המועד שבו יתבשרו שלאותם הבדלים מינוריים יש השפעה מאוד גדולה על איכות החיים שלהם בכלל ובחירת המזרן ותנוחת השינה בפרט.
- moco
-
- גורו

לצערי הרב מאוד, הניחוש שלך הוא יותר מ100% טעות. אירוניה מובהקת שאתה לא מודע לה.Catskinner כתב:תן לי לנחש, מעולם לא סבלת מבעיות גב ואין לך חוליות מנוונות בעמוד השדרה או בעיות אחרות עם שרירי השלד.
רוב האנשים מתחילים לסבול מבעיות גב בשלב כלשהו בחייהם וזה גם המועד שבו יתבשרו שלאותם הבדלים מינוריים יש השפעה מאוד גדולה על איכות החיים שלהם בכלל ובחירת המזרן ותנוחת השינה בפרט....
לא רק שסבלתי כמו רוב האוכלוסיה בגילאים המתאימים, אלא לצערי הרבה יותר. בעקבות כך גם נפגשתי עם מבחר של אורתופדים ורופאי כאב ושוחחנו בין השאר על נושאי כיסאות ומזרנים.
הדיעה השלטת בידי כל מי שעוסק בזה מקצועית (להבדיל מכל משווקי הכיסאות והמזרנים) היא שאין שום ממצא לגבי עדיפות של כסא או מזרן כלשהו, פרט להמלצה הברורה מאליה ש"אם זה נוח לך אז לך על זה".
אני עברתי ממזרן קפיצים למזרן פולימרים, עקב המלצה של חבר שגם סבל בגב. מכיוון שממילא המזרן הקודם נגמר, והפולימרים ממש זול, החלטתי לנסות. אין מה להפסיד.
מצב הגב שלי לא השתפר עקב זה, אבל התאהבתי במזרון הקשה בגלל הנוחות. צריך כמה ימים להתרגל, כמובן.
משה
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
לי היו כאבי גב חזקים.
אחרי הרבה (מאוד) כיסאות עבודה, התייצבתי על אחד ספציפי של ד"ר גב שהוריד לי 90% מבעיות הגב שהיו לי.
אני רק חושש למצב שגם כאן יקרה אותו דבר.
אחרי הרבה (מאוד) כיסאות עבודה, התייצבתי על אחד ספציפי של ד"ר גב שהוריד לי 90% מבעיות הגב שהיו לי.
אני רק חושש למצב שגם כאן יקרה אותו דבר.
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
הייתי בטוח שמלבד מי שממש לחוץ בתקציב כולם כבר עברו למזרנים ללא קפיצים...
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
ממש לא מסכיםHazooM כתב:הייתי בטוח שמלבד מי שממש לחוץ בתקציב כולם כבר עברו למזרנים ללא קפיצים......
- moco
-
- גורו

אולי, אבל אתה באמת לא יכול לדעת , או אפילו להניח בוודאות סבירה .oferlaor כתב:לי היו כאבי גב חזקים.
אחרי הרבה (מאוד) כיסאות עבודה, התייצבתי על אחד ספציפי של ד"ר גב שהוריד לי 90% מבעיות הגב שהיו לי....
רוב סובלי הגב, עושים בהתחלה מחקר חברים ומכרים עם בעיות דומות.
התוצאות הם בדרך כלל כאלה: א' טוען שתרגילים בשיטת X זה הדבר, ב' טוען שוולטרן זה הדבר, ג' טוען שהחלפת הכיסא עשתה את זה וד' כנ"ל לגבי מזרן.
התופעה הכן ברורה היא מבחר הסיפורים של "מה עזר לי בגב" .ההסבר הוא פשוט:
רוב המקרים של כאבי גב עוברים מאליהם לאחר תקופת מה (עד להתקף הבא שיכול להגיע תוך חודשים, תוך שנים או אף פעם - הפיזור הוא אדיר).
עכשיו, אנשים נוטים לייחס את סיום הכאב למה שהם עשו - הרי אנשים תמיד מחפשים הסבר ומשמעות, ובעיקר הצדקה למעשיהם.
אבל אם הכסא נוח לך וגם הגב לא כואב, אז תהנה מזה
משה
- moco
-
- גורו

קודם כל, לא יודע אם זה נכון.HazooM כתב:הייתי בטוח שמלבד מי שממש לחוץ בתקציב כולם כבר עברו למזרנים ללא קפיצים......
אצלי זה לא נכון, ועברתי בכיוון ההפוך, ולא מסיבות תקציב.
אני מוכן להמר, למרות שאין לי בכלל נתונים, שהיה באמת מעבר גדול למזרני קפיצים ושהוא קרה בעיקר כשפרסומות למזוני קפיצים החלו להציף את הנוף הציבורי. זה שפרסום אינטנסיבי עובד כבר הוכח בהרבה מקרים.
משה