איזולטור לממיר של יס
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
החיבור אדמות גורם לי לבעיות במקרן, התקשרתי ליס והם טענו שהם לא מכירים רכיב שנקרא GND ISOLATOR .
האם יש פה מנוי של יס שמותקן לו isolator (הכוונה לא ל dc block )?
ניסיתי למצוא רכיב זה בחניות בארץ, אך ללא הצלחה מישהו יודע היכן ניתן להשיג?
זה נראה ככה:
http://www.partsexpress.com/pdf/catalog ... 6.indd.pdf
האם יש פה מנוי של יס שמותקן לו isolator (הכוונה לא ל dc block )?
ניסיתי למצוא רכיב זה בחניות בארץ, אך ללא הצלחה מישהו יודע היכן ניתן להשיג?
זה נראה ככה:
http://www.partsexpress.com/pdf/catalog ... 6.indd.pdf
שמוליק ו.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
אכן אצל YES האיזולטור נקרא אצלהם DC BLOCK , במידה והפרעת ה- GROUND LOOP מגיעה
משידור הלווין - הם אמורים לבוא לבדוק ובמקרה הצורך לשים לך את הרכיב.
לא ידוע היכן (והאם) ניתן להשיג את האיזולטור או ה- DC BLOCK בצורה עצמאית אלו רכיבים שחברות הכבלים והלווין עובדות איתם.
משידור הלווין - הם אמורים לבוא לבדוק ובמקרה הצורך לשים לך את הרכיב.
לא ידוע היכן (והאם) ניתן להשיג את האיזולטור או ה- DC BLOCK בצורה עצמאית אלו רכיבים שחברות הכבלים והלווין עובדות איתם.
-golan-
YES כל פעם מדהימה אותי מחדש – פסגת הטכנולוגיה, מצד אחד, ובורות נותני השירות, מצד שני. DC BLOCK קיים ב-YES ( מותקן אצלי ע"י טכנאי YES לפני כשנה).shmulikwe כתב:התקשרתי ליס והם טענו שהם לא מכירים רכיב שנקרא GND ISOLATOR .
האם יש פה מנוי של יס שמותקן לו isolator (הכוונה לא ל dc block )?...
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

DC block אינו משמש כאיזולטור (שניהם מופעים בלינק שנתתי בתחילת השרשור) מכיוון שאינו שובר את הקשר החשמלי של הסיכוך רק של הגיד הפנימי.
Isolator שובר את הקשר החשמלי גם של הסיכוך וגם של הגיד הפנימי.
Isolator שובר את הקשר החשמלי גם של הסיכוך וגם של הגיד הפנימי.
שמוליק ו.
DC block הוא isolator (כלומר, אינו מוליך) וזרם קבוע (DC ) אינו עובר דרכו. בניגוד לזרם קבוע, זרם חילופין (במיוחד בתדירות גבוהה) יכול "לעבור" דרך חומר מבודד, לכן אות של YES אינו נחסם (גם זרם חילופין לא בדיוק עובר, המנגנון הוא שונה – אבל לא ניכנס לפיסיקה).
Nissim,
אם אצלך יש חסימה – קרוב לוודאי שהבלוקר שלך סדוק.
Nissim,
אם אצלך יש חסימה – קרוב לוודאי שהבלוקר שלך סדוק.
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

ויטלי,vitalyi כתב:DC block הוא isolator (כלומר, אינו מוליך) וזרם קבוע (DC ) אינו עובר דרכו. בניגוד לזרם קבוע, זרם חילופין (במיוחד בתדירות גבוהה) יכול "לעבור" דרך חומר מבודד, לכן אות של YES אינו נחסם (גם זרם חילופין לא בדיוק עובר, המנגנון הוא שונה – אבל לא ניכנס לפיסיקה).
Nissim,
אם אצלך יש חסימה – קרוב לוודאי שהבלוקר שלך סדוק....
במקרה הנ"ל יש בנינו מחלוקת, אני טוען שאיזולטור חייב לשבור את הקשר הגלווני בין שני המוליכים: גם הסיכוך וגם הגיד הפנימי.
ה DC BLOCK שובר רק את הגיד הפנימי (בדוק עם רב מודד), במקרה כזה יש זליגה מהמערכת קולנוע ביתי/ממיר דרך הסיכוך למערכת של יס בבנין, זליגה זו יוצרת את הזמזום ואת ההפרעה בתמונה.
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78832
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
שמוליק,
זה עניין של טרמינולוגיה. ISOLATOR במובן הזה מפריד את האות מה-DC שהוא רוכב עליו... אין ISOLATOR אופטי (זה קיים בעיקר באפליקציות תקשורת צבאיות).
לגבי התלונות על נותני השירות, צריך לזכור שאתם מדברים לא עם טכנאית, אלא נציגה טלפונית ואין לצפות שהיא תדע יותר מאשר "נתקו את הממיר מהחשמל, תחזירו אותו- האם הבעיה נשארה? טוב אני שולחת טכנאי". זה מה שלימדו אותה, ואם תשאלו אותה על קוטר הצלחת, סוגי הממירים (טוב נו, אולי זה הן כבר קלטו בגלל כל חברי האתר שביקשו ספציפית 3100...), איך מחווטים או מה זה MPEG2 - הן לא תדע את זה...
בכל מקרה, DC BLOCK יעזור במקרה כזה. בבית משותף, אם יש הרבה מכשירים, אז בד"כ חוסמים את החשמל על ידי DC BLOCKER מרכזי ומספקים ל-LNB מתח מחדר המדרגות (העלות הכוללת של הצריכה חושבה פעם בערך בפחות משקל לחודש).
הבעיה שאם לא הקפידו על DC BLOCKERS מאחורי כל ממיר במקרה כזה, צפוי שכל האנשים יקבלו DC רועש בכניסה, בד"כ עם לא מעט 50HZ שרוכב עליו.
פיתרון נוסף, אגב, זה מערכת ניקוי כמו הקונסולה PF30 של BELKIN (מבצע לחברי האתר בקרוב).
המכשיר כולל DC BLOCKER וגם מגן ברקים (גם על החוט מהלויין!) מובנה.
לא בדקתי את זה, זה דרש עוד חוט קואקס וטיפה התעצלתי
זה עניין של טרמינולוגיה. ISOLATOR במובן הזה מפריד את האות מה-DC שהוא רוכב עליו... אין ISOLATOR אופטי (זה קיים בעיקר באפליקציות תקשורת צבאיות).
לגבי התלונות על נותני השירות, צריך לזכור שאתם מדברים לא עם טכנאית, אלא נציגה טלפונית ואין לצפות שהיא תדע יותר מאשר "נתקו את הממיר מהחשמל, תחזירו אותו- האם הבעיה נשארה? טוב אני שולחת טכנאי". זה מה שלימדו אותה, ואם תשאלו אותה על קוטר הצלחת, סוגי הממירים (טוב נו, אולי זה הן כבר קלטו בגלל כל חברי האתר שביקשו ספציפית 3100...), איך מחווטים או מה זה MPEG2 - הן לא תדע את זה...
בכל מקרה, DC BLOCK יעזור במקרה כזה. בבית משותף, אם יש הרבה מכשירים, אז בד"כ חוסמים את החשמל על ידי DC BLOCKER מרכזי ומספקים ל-LNB מתח מחדר המדרגות (העלות הכוללת של הצריכה חושבה פעם בערך בפחות משקל לחודש).
הבעיה שאם לא הקפידו על DC BLOCKERS מאחורי כל ממיר במקרה כזה, צפוי שכל האנשים יקבלו DC רועש בכניסה, בד"כ עם לא מעט 50HZ שרוכב עליו.
פיתרון נוסף, אגב, זה מערכת ניקוי כמו הקונסולה PF30 של BELKIN (מבצע לחברי האתר בקרוב).
המכשיר כולל DC BLOCKER וגם מגן ברקים (גם על החוט מהלויין!) מובנה.
לא בדקתי את זה, זה דרש עוד חוט קואקס וטיפה התעצלתי
-
shmulikwe
-
- חבר ותיק

עופר,
מותקן לי כבר בממיר dc block ובדקתי אותו עם רב מודד והוא נראה תקין, עדיין יש לי בעיית loop אדמות.
בכדי לשבור את הזליגה בין אדמת המערכת של הבניין ואדמת הממיר יש צורך בבידוד מוחלט בין שתי המערכות, יש שתי דרכים לבנות איזולטור: ע"י קבלים או שנאי.
DC block מונע כניסת מתח DC מצד אחד לצד שני (מונע חיבור מקבילי של שני מקורות מתח), ובו יש קבל בלבד בגיד האמצעי, אין בידוד אדמות ולכן אין הוא פותר את בעיית ה LOOP .
איפה דוחף_לוויתן שצריך אותו?
לאחר שביליתי באינטרנט אתמול בלילה (אני ומחלק העיתונים הלכנו לישון ביחד
) ללמוד קצת את הנושא,אני טוען שיש הבדל בין שני הרכיבים (ראה תמונות):
אל תגידו שלא השקעתי עם ה ms-visio
מותקן לי כבר בממיר dc block ובדקתי אותו עם רב מודד והוא נראה תקין, עדיין יש לי בעיית loop אדמות.
בכדי לשבור את הזליגה בין אדמת המערכת של הבניין ואדמת הממיר יש צורך בבידוד מוחלט בין שתי המערכות, יש שתי דרכים לבנות איזולטור: ע"י קבלים או שנאי.
DC block מונע כניסת מתח DC מצד אחד לצד שני (מונע חיבור מקבילי של שני מקורות מתח), ובו יש קבל בלבד בגיד האמצעי, אין בידוד אדמות ולכן אין הוא פותר את בעיית ה LOOP .
איפה דוחף_לוויתן שצריך אותו?
לאחר שביליתי באינטרנט אתמול בלילה (אני ומחלק העיתונים הלכנו לישון ביחד
אל תגידו שלא השקעתי עם ה ms-visio
שמוליק ו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78832
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
שמוליק, הבנתי.
אגב, לא בטוח בכלל שזה בכלל DC שגורם לבעיות. אם יש איזה דימר רעשני או משהו אחר שמלכלך את הקו זה גם יכול לגרום לתופעות שונות ומשונות.
אגב, לא בטוח בכלל שזה בכלל DC שגורם לבעיות. אם יש איזה דימר רעשני או משהו אחר שמלכלך את הקו זה גם יכול לגרום לתופעות שונות ומשונות.
- MartinHSabag
- מנהל

- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל