צריך מגן ברקים מושלם להגנה על המחשב

איך משהו עובד? למה זה ככה?
alx פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

איזה מגן ברקים למחשב כדאי לקנות שקע או מגן דרך הארון חשמל או אחר

אם נתונים כאלו :
הגנה מושלמת נגד פגיעות ישירות של ברק
הגנת השהייה
והגנת מתח נמוך וגבוה
ושאר ההגנות אם יש עוד

אין הגבלת מחיר מוכן לשלם הרבה למוצר אם הגנה מלאה שיגן באמת ולא מינימום הגנה

תודה לעוזרים !

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

התשובה ברורה -> מכשיר UPS במחיר שאתה מוכן להשקיע...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

alx פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

יש לי UPS אדוויס PRD 1050 אבל הוא לא מספק הגנה ביפניי ברקים חשבתי ללכת על
אל פסק Advice Top Guard TOP-1500 On Line יש לו את כול ההגנות ? כמו שכתבתי למעלה ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

alx, הגנה מושלמת אינה קיימת הלכה למעשה. מקסימום אפשר לדבר על ניהול סיכונים ברמה סבירה וגם לזה יש מגבלות של תוקף.

הגנה בפני ברקים (נחשול מתח). באופן שיפיתיע הרבה אנשים, זה בכלל לא קשור לתפקיד של ה UPS. אותה הגנה ניתנת ברוב המכריע של המכשירים הנמכרים בארץ על ידי רכיב קטן (משהו כמו מטבע של 5 שקל) הנקרא MOV. תפקידו לספוג את נחשול המתח ולשחרר את האנרגיה כחום במקום להעביר אותה הלאה. הבעיה המרכזית היא שזהו רכיב מתכלה והרבה פעמים הוא מתכלה בלי להודיע לך על כך. אפשר לקנות מגני ברקים כאלו בכמה שקלים בכל חנות.

הגנה בפני תנודות מתח מוענקת על ידי מייצבי זרם. עד כמה שאני יודע היום משתמשים בעיקר בשנאים מסוג ferroresonant transformer המעניקים ייצוב וולטים טוב יחד עם יכולת ספיגה של נחשולים, אם כי יש גם מקרים שבהם משלבים MOV. אפשר לקנות מייצבי זרם כאלו בארץ כמעט בכל מקום אבל הם לא נותנים הגנה בפני הפסקות חשמל.

אל-פסק מתחלקים למספר סוגים. הפשוטים ביותר אינם כוללים שום מנגנון מלבד אינוורטר הנכנס לפעולה ברגע שהמתח נפסק. היקרים יותר כבר עובדים בשיטה של On-Line שבהם המתח מסופק תמיד דרך הסוללה ומכילים גם מייצב מתח.

הבעיה המרכזית בכל ההתקנים האלו היא שהם עלולים לתת לך את האשליה שאתה מוגן ב 100%. האמת היא שמדובר במכשירים שדורשים כולם תחזוקה כלשהיא בשלב מסויים בחייהם ושיש להם מגבלות לגבי טווח המתחים שהם יכולים לפעול בהם ולתת לך הגנה על הציוד.

חברת Advice היא חברה ישראלית ומנסיוני איתם יש שם דווקא אנשים שאפשר לדבר איתם. תרים אליהם טלפון, תגדיר את הדרישות שלך והם יוכלו להציע לך את הדגם המתאים ביותר עבורך. המוצרים שלהם בסדר גמור דרך אגב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

+1 UPS רק לוודא שזה UPS ONLINE ולא UPS STANDBY.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

שליחה

Catskinner כתב:alx, רכיב קטן (משהו כמו מטבע של 5 שקל) הנקרא MOV. תפקידו לספוג את נחשול המתח ולשחרר את האנרגיה כחום במקום להעביר אותה הלאה..
...
MOV זו רק צורה נפוצה של וריסטור
http://en.wikipedia.org/wiki/Varistor
וחשוב לציין שבניגוד למה שמשתמע מהמשפט שלך, הוריסטור ברוב המקרים לא יצליח לספוג את האנרגייה העודפת, ופשוט יקצר את כניסת המתח, ויפיל את הפיוז וע"י כך יגן על המכשיר.

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”